Pozzz curke! Ima li netko info hoce li biti postupaka kroz praznike ili ne?
Printable View
Pozzz curke! Ima li netko info hoce li biti postupaka kroz praznike ili ne?
ne znam ništa... jel koja od vas cura trenutno u postupku gore?
Pozdrav
mi smo gore u postupku;)
I ja sam odradila 3 postupka u Vg. U potpisu sve pise.
Hej Medeja,
izgleda da ću ići u VG na IVF u prirodnom ciklusu. Kod kojeg dr. si ti išla gore? Mene su prebacili sa SV.Duha tamo, a uopće ne znam tko su gore dr.? Kako si ti zadovoljna?
Hej, Megi!
Evo, ja upravo odradila postupak u VG- oj i moram reći da sam oduševljena - odnosom prema pacijenticama, počevši od sestre na prijemnom do doktora samih , a biologice da ni ne spominjem - tako dvije drage osobe, stvarno za poželjeti.
Odradila sam punkciju i transfer tamo, nakon što sam na sam dan punkcije "prebačena" tamo zbog bolesti biologice.
Transfer mi radio dr Ivan Grbavac i imam smao riječi hvale tako da- sretno!!!!
Ja sam danas 3 dnt 5d- 2 blastice..
Pozdrav curke!
Mozete li mi reci priznaju li u VG nalaze iz drugih bolnica? Bili smo u postupku na VV, al razmisljamo o promjeni klinike. Koliko se ceka na konzultacije i kada se narucuje, prvi dan ciklusa ili?
Priznaju. Nije mi jasna ta praksa pijanih bogataša koji ne priznaju nalaze iz drugih bolnica.
Hvala Ines na odgovoru.. Znas li kada se treba zvati za konzultacije, jel prvi dan ciklusa? Nadam se na ce mi na VV dati nalaze iz kartona, da nece biti problema oko toga..
Ja sam bila na VV i isla na konzultacije u Vg..naravno da priznaju nalaze,ali jos traze neke dodatne..a mozes uzeti sve svoje nalaze iz kartona pa tvoji su..ja sam isla naknadno po one papire za markere i dali su mi..
Fuksija, koje dodatne pretrage su te trazili u vinogradskoj?
Pitanje za cure koje su u postupku u Vg. Što daju za stimulaciju?
Pitam, jer slijedeći postupak nam je i zadnji (našom odlukom), pa čisto da se znam pripremiti (ako daju nešto što mi ne paše, da odemo privatno). Znam da uvelike stimulacija ovisi što dobe taj mjesec, ali kako se uvijek vrte oko istog, čisto da znam što očekivati.
Hvala na odgovorima.
Lotta ja sam dobila menopure,a davali su još i gonale ,od supresije orgalutran (trebala sam cetrotid,ali nije ga bilo)
Bubekica...mene je dr jos trazio nalaz progesterona,hsg i jos neke..ne mogu se sjetiti..
Draga, želim ti da ovaj postupak bude uspješan. U Vinogradskoj je ranije dr Grbavac bio otvoren za sugestije pacijentica kod kreiranja protokola. Sad je dr Grbavac otišao u privatnu kliniku, nadam se da će biti koji drugi dr spreman na individualini pristup u liječenju svakog neplodnog para.
Nevjerojatno je da se svakoj pacijentici ordinira ista terapija. To se može dogoditi samo neplodnim parovima. Kao da neplodnost nije bolest već hir i osbni izbor, pa dajmo im ono što imamo ovaj mjsec na lageru. Istu terapiju svima.
Evo, recimo pokušajmo zamisliti kad bi takav pristup imali za sve oboljele od visokog tlaka ili od povišenih masnoća u krvi. Svima istu terapiju, pa kom pomogne pomogne?! Kome ne pomogne... a, ništa zato, imali smo samo jednu vrstu lijekova na lageru!
Užas! Nije mi jasno kako predstojnik klinike za ginekologiju i ujedno šef mpo odjela u Vinogradskoj to može dopustiti?
Davanje iste terapije svima i mene ljuti. Pa nismo svi u mpo isti s istom dijagnozom. Ok, vremena su takva kakva jesu, ali nije ni to uvijek opravdanje.
Drage moje suborke,
nema me dugo u pisanju ali sam često s vama u čitanju :)
Žao mi je da se više ne piše kao prije, jako je malo informacija i sve se manje pacijentica javlja ovdje...ja sam bila u 4 mj 2013 na prirodnjaku, nakon toga sam stala ih svakakvih razloga...no pokrećem se u 1 mj i trebam infoa...opet :)
Nalazi briseva, papa i hormoni ne stariji od 6 mj...zvati 1 dc...to mi je poznato....tko sad na kraju radi gore od DR? Trebam li još što, ako se što mjenjalo...uputnica za konzultacije ili kakva za početak...ovaj put ću tražiti stimulaciju jer drugačije ne vrijedi...kolike su liste....
Eto ako netko ima volje napisati, zahvaljujem unaprijed....:ghug:
Pozzz curke... i mene zanima kakvo je stanje sada gore, tko je od doktora (s obzirom da dr Grbavca vise nema), dal je tko novi dosao ili ostali samo Tomic i Bolanca?!
Draga zelimo bebu, sto se stimulacije tice, zadnje sto znam da se cekalo 7mj... ako cure imaju novije info, neka me isprave...
Ja sam bila sad u 11mj,od stimulacije sam imala menopure + supresija orgalutran.Od doktora su bili Tomić i Kuna,Bolanču nisam vidjela.Postupak nije uspio i zapisala sam se za novi u 5-2015
Cure, da se i ja konačno pridružim, dugo vas čitam pa sam se odlučila pridružiti.
Sve o meni se vidi iz potpisa,a htjela sam samo reći curama da su sada gore Kuna, Tomić i Bolanča i da se čeka na stimulaciju 6-7 mjeseci.
Uputnica treba za svake konzultacije i to za pregled, a za folikulometriju isto treba (vrijedi za jedan ciklus koliko god bilo FM) i za postupak treba za ambulantno liječenje.
Nadam se da sam pomogla.
Ne vidi se potpis, neka je greška bila.
Nadam se da će se sada vidjeti :).
Hvala za infoe...*
Cure,
ima li mogućnost VG spermiograma kao npr Petrova? Da daš uzorak sa uputnicom pa je nalaz nekad?? Inače smo to uvijek radili u Petrovoj, ali smo sada naručeni tek 16.1. a trebati će mi ranije možda....
Vidim da ti nitko nije odgovorio za sgram.mislim da vg nema,ali nisam sigurna.
Cure,znate li do kada su gore godisnji
?ja trebam dobiti sredinom 1.mj. pa bi probali jos jedan prirodnjak prije stimulacije u 4.mj.
Nitko ništa...kao da nam je Forum na ove teme "zamro" :/ Ili je postalo nezanimljivo pisati ili ili ....ne kužim di su svi? Nemoguće da nema pacijentica...ili su se možda zasitile pisati jer se sve nešto na gore mijenja u našim Klinikama MPO!!!
MM i ja planiramo krenuti ponovno - ali kuda? Svuda su liste čekanja užasno duge,a radi posla (ja recimo) nemam mogućnost u postupke preko ljeta tj od 5 mj pa do 9 - to je skoro pola godine...što onda? Čekati da mi neki BINGO ne "uleti" pa odem negdje gdje ću biti pacijent a ne broj!! Uh...ljuta sam danas nekako kad pogledam situaciju i protokole i da ništa ne ide naprijed.....
Zelimo bebu koliko ja znam na VV nema liste cekanja za ostale neznam! Sretnoooo
Želimo bebu, saan ti je dobro rekla na VV nema čekanja. Ili ako ništa drugo ne ide, dogovori da te za postupak zapišu kad ti odgovara, a u međuvremenu probaj na VV. Ja ti mogu reći što se tiče pretraga prije postupka, recimo na VV možeš obaviti hormone, ne čekaš, nego nazoveš prvi dan ciklusa da se naručiš,a treći dan ciklusa dođeš izvaditi krv. Markere za hepatitis možeš u Petrovoj 3, Zavod za transfuziju, ne moraš se naručivati nego samo dođeš s uputnicom ( sad neki dan sam bila kod njih i to su mi rekli), spermiogram može u Perovoj , mora se naručiti i čeka se mjesec dana. Eto, to su ti najfriškije informacije što se pretraga tiče.
U svakom slučaju sretno i naoružaj se sa strpljenjem ( s obzirom na to kakva je situacija sa zdravstvom)
Da, kod nas u zdravstvu je, nažalost, tako. Jedino privatno dobiješ ime, a ne broj. Imam ja još pitanja, cure, pa ako netko ima iskustva. Zanima me kako se u Vg računaju polustimulirani postupci. Dakle imala sam 2 AIH-a, 1. klomifen i menopur+ štoperica, 2. klomifem + štoperica i 1 IVF klomifem + štoperica. Na što još imam pravo preko hzzo-a? Tnx!
Ej cure,
danas 1 dc, ni sama ne znam šta napraviti - nema više toliko malo godina, a sve se svrmpalo bzvz! Zvati u ponedjeljak VG i naručiti se za konzult....a isti dan ne mogu konzult na 2 mjesta - jooojjjjj.......kao da živim preko svijeta..
Eto da Vas pozdravim i zaželim svima srežću dalje...napuštam Vas i krećem put VVa....pusa svima :ghug:
Sretno Želimo bebu i nek VV bude dobitni :-)
Zelimo bebu,sretno!
samo da poželim svima puno uspjeha i dobitni postupak, također išla u vinogradsku u postupke i završilo pozitivno, samo sve pohvale za tim
Tlukaci, jesu li to dječica u Avataru? Trojkice:-)
Pozdrav cure! Kako stvari za sada stoje prvi dan ciklusa bi mi trebao biti u subotu. Moglu li subotom zvati za prve konzultacije ili kako to ide u vinogradskoj? Nisam imala prilike ici do zagreba kako bi podigla nalaze iz kartona na VV, imam povijesti bolesti, hoce li to dr. biti dovoljno?
Zdravka82...prve konzultacije (koliko se ja sjećam) su se u VG događale na 8 dc, tako da mislim da i u ponedjeljak nazoveš-nije kasno - ali ne uzimaj me za 100%! Probaj ti nazvati u subotu svejedno :)
U Vg , govorim iz svog iskustva, sam donijela povijest bolesti te sve svježe nalaze hormona (spolne i štitnjače) iz matične bolnice, spermiogram iz Petrove, markere, briseve i papu - sve je prihvaćeno. Nisam morala ništa dodatno donositi jer su mi nalazi bili vađeni unazad mjesec dana. Popričala sa dr Kunom, UZV i idući mjesec na prirodnjak . Tada sam bila zapisana za ICSI - za 7 mj tek...
Nadam se da sam pomogla bar mrvu ....sretno...
Nalaze stitnjace imam, spolni hormoni mi nisu svjezi, markeri i spermiogram su u kartonu na vv. Morat cu se nekako organizirati da odem po njih. Probat cu zvati u subotu, mozda ih dobijem.. Hvala puno zelimobebu!