Pa naravno. Prodajes po cijeni na trzistu pa tko da vise.
Mi smo 40m2 prodali za 71 tisucu eura. Na Ferencici u zgradi staroj 20+ godina, prvom susjedu bez ikakvog oglasavanja. Pa ti racunaj.
Printable View
Nisam pratila stanove, samo velike u kvartu i vidim da se ne prodaju pa sam zaključila da to ne ide po tim cijenama.
Iskreno BB svaki put kad pricas o necem sto ste gledali "u kvartu" pricas o cestama bez nogostupa, o busu koji vozi svakih xy minuta, o divljoj prenatrpanoj gradnji bez urbanizma... a da jednostavno odlucis odseliti u urbanizirani dio u tramvajskoj zoni gdje je "sve u blizini" i tamo pronadjes stan? Djeca ce ti dugoročno bit zahvalna...
Mi smo 4g tražili veći stan bas zato što nismo htjeli van kvarta, jer nam je super nas kvart i svakim danom su nam njegove prednosti sve vece...
X na sillyme
Upravo tako.
Imam u tom kvartu bolesnu svekrvu koju obilazimo svaki dan, i moje starce koji dižu cure iz vrtića.
Najbliži uređeni kvart su Ravnice i Maksimir, za to nemamo novaca.
Imaju i Poljanice, ali tamo dosta zgrada nemaju uporabnu dozvolu. A veliki stanovi koji se prodaju su većinom dvoetezni, zadnja dva kata, spavaci dio je potkrovlje i traže 160.000 - 170.000. To mi isto ne vrijedi toliko.
I imam muža koji želi živjeti u kući, a realno za te novce i može.
Kažem vam ja, 2030. ću vam se javiti ;).
Vrtić je jos 4g, oš, sš i fax još 16...
Sve stoji, ali onda moram kupiti skuplje kvadrate, plaćate pomoć svekrvi, plaćati nekog da diže cure... a toliko nemam.
Bubilo koliko godina imaju tvoja djeca?
2,6,9
A vidi ovo, kao primjer. :) Pa preseliš svekrvu. Ili starce.
https://www.njuskalo.hr/nekretnine/p...oglas-24379744
Cure, stvarno vam hvala sto se trudite, ali možda bolje da odustanete od mene :lol:.
Imam svakom linku zamjerku ;).
Vidjela sam ovu kuću... nalazi se u jednoj od tih ulica u kojima mm ne želi živjeti jer su preuske za auto i susjedi su izgradili prevelike kuće. Dovoljno je blizu nama gdje smo sada, ne bih morala nikoga seliti.
Ovaj stan na katu ima 2 sobe i dnevni boravak. To imam i sada u ovom stanu. Tražim da imam barem 3 sobe (idealno 4) uz dnevni boravak. Stepenice su vanjske. Za spajanje etaža trebam veće radove, plus renovirati prizemlje. S tim mi cijena naraste, i onda ne mogu nagovoriti muža zbog argumenta prvog. Jer za te novce on nađe kuću u široj ulici.
On bi zapravo živio u Varaždinu, ne ovdje.
Pa mi onda gleda Novoselec, čucerje, Markusevac, a ja dobijem mlade :lol:.
Zapravo kad vidim koliko kuća i zgrada ima po tim naseljima i čini se da ljudi sasvim normalno tamo žive, zaključim samo da sam razmažena :mrgreen:.
Ali opet, draže mi je i mojih niti 50 kvadrata pa da sam “u civilizaciji”, nego imati pogled i dvorište i šta ti ja još znam šta on hoće od nekretnine.
Kažem vam, odustanite. Čekam da se djeca približe više pubertetu, onda ćemo morati. Za sada vas mogu samo zabavljati pričama ;).
Gledaj to s pozitivne strane, barem ste se dogovorili ;).
Je l barem uspijete iznajmiti vaš stan?
I to puno znači! :lol:
Gledaj BB , 50m sa troje djece te dobi da se izdrzati jos cc 3 godine bez puno muke. Kad pubertet krene postane nezgodno.
Ako nemas neogranicenu kolicinu love biti ce nekih kompromisa. Kupovina izvan grada ili u drugom gradu je totalna ludost, glupo je uopce trrositi energiju na to.
Treba minimalizirati putovanje na posao , treba osigurati lokaciju da djeca u osnovnu skolu mogu sama.
Treba si po mogunosti.pojednostaviti zivot.
Cini mi se da vi nemate fokus niti cistu ideju sto i kako.
Prvo to dogovorite sami sa sobom pa ce onda i nekretnina doci.
Hoćeš da ti dam mm-ov broj telefona? :mrgreen:
Ah... Našla sam ja i kuća i stanova...
Ali ima muževa i ima muževa. Kao što ima žena i ima žena.
Dok god tebi nije frka mozes se vaditi na muza.
Iz svih tvojih postova ja kuzim da ti puno radis i da ti je vrijeme koje trosis na kucu, kucanske poslove samo napor s kojim zovis. Al kad dobijes teena koji je gori od tebe 100x kad si u pms kupit ces kucu ili stan ne na nevidjeno vec samo daj mi jos jedna vrata cim prije.
Cuj, moj je morao samo prodati svoj stan i dici kredit na svoje ime. :lol:
Ali poanta je u tome da ljudi budu na istoj valnoj duljini , da tocnk znaju sto zele i da znaju sto zele ( a u cemu ne zele) raditi kompromise.
Mi smo oboje zeljeli kucu koju bi potpuno ( ali potpuno!) adaptirali i s vremenom nadogradili. Znali smo koji kvart zelimo , ali to nije bilo jako ograniceno podrucje ( zagred zapad sjeverno od Ilice , ne dalje od Vrapca ).
Znali smo da ne mozemo dati vise od 80 tisuca eura. To nam je bio limit. Nismo gledali stanove , nismo gledali druge kvartove i nismo gledali skuplje kuce od onog sto mozemo dati( racunali smo na odredeni postotak koji mozemo srusiti).
Na meni je bilo da kupujem plavi oglasnik( to je bilo prije interneta) i da nazovem i obidemo sve potencijalne nekretnine. Nije da sam odlucila kupiti nesto bez njegovog znanja. Znala sam da ce mu odgovarati jer smo vec unaprijed imali dogovorene parametre.
Bez daljnjeg da je trazenje nekretnine projekt koji zahtjeva energiju.
Ali fokus je bitan da se ne gubi energija.
Ono sto ja citam iz tvog pisanja muz je sanjar , ali ne znam koliko je praktican i koliko je spreman odraditi puni toga oko uredenja i odrzavanja kuce.
Ako je odgovor na prakticnost negativan, a nemate novaca za platiti firmu da sve odradi za vas onda je prilicno jasno da je bolje kupiti stan.
Isto tako ne bi bilo lose prosiriti potragu za stanom za koji kilometar , ali prema okolini koja ima bolju infrastrukturu za djecu. ( mislim, moja do osnovne imaju 3 stanice busom tako da sam dosta fleksibilna).
Sto se tice svekrve, meni je sve u krug 5-10 minuta AUTOM blizu. Cinjenica jest da ako je svekrva lose nece moci dugo zivjeti syma pa onda razmislite koju alternativu planirate.
spajka moja nije ni teen smak svijeta, na sve se živ čovjek nauči :mrgreen: evo u mene čo'eka od teena, 27 mu godina :mrgreen:
pa tako i mi gledamo neke stanove. njemu, nama, sad je već svejedno, samo da se ide :lol:
meni isto ne pada na pamet dati 1700 eura za starogradnju zrelu za adaptaciju. čekamo da se nešto dogodi na tom prokletom tržištu nekretnina.
:lool:
Svejedno sirius je u pravu nemate točnu ideju što hoćete, a i muž ti je jako nepraktičan samo toga nije svjestan uopće :mrgreen:
Evo moj me danas nagovara n a neku sofu koja mu supeer izgleda i priča mi o njoj već dugo,ja se zavalim,dignem i mrtva ladna otpuhnem:
Neudobna je, nema šanse.
On ludi iza mene, dahće, objašnjava, m amože do sutra no way. :mrgreen:
Tako mislim da bi i ti trebala rasplinut taj njegov balun selidbe negdje u brd ajoš daljw s malom djecom. Helloouu....
:lool:
Dok ja napišem BB već par postova uletjelo :-)
Kod nas je traženje stana ovako funkcioniralo:muž pratio njuškalo, ako je nešto zanimljivo, meni pošalje link, j azovem i dogovaram termin, zajedno odemo i pogledamo.
Vremenski nezahtjevno jer smo tražili isključivo u našem kvratu, znači sve na 2-3minute hoda.
Mare MM ima vec vikendicu s 2000 m2. On je zbrinut. A za nas ostale smo kupili kucu u kojoj MM ima garazu i sobu. Svaki teen svoju a ja dnevni boravak i veseraj. Spavacu dijelim s MM :lool:
Nije ni moja teen strasna al drago mi je da imamo vrata :lool:
Nego, bb, ima li ti muž "mota" za kuću? Zna li sa strujom, vodom, krovom, popravcima, voli li uređivati vrt, ima li, štono bi se reklo, "zlatne ruke"?
Jer ako nema, a sve to ima past na tvoja pleća, ja bih mu rekla da si za 5000€ kupi neku malu klet na pola puta do Varaždina pa nek tamo vikendom izgušta potrebu za kućom.
Ja skužila da ti već odlučila za onu od starčeka
Kad oni ti opet nekaj drugo
Sretni jako god
Još niste odustali od mene? :mrgreen:
Znam ja da ne mogu živjeti u ovom stanu s tinejdžerom. I znam da danas možemo biti ovdje, a da bi za 3 ili 4 godine ovdje to bio užas i katastrofa (dobro ajde, ne bas, ljudi svakako žive, ali da, bilo bi prilično loše).
Sve sto gledamo i jest 5-10 minuta autom od svekrve, gledamo cijelu Dubravu. Ono što nije, su Sesvete gdje ne bismo ili prvo povoljno iza Maksimira, a to je valjda što, Novi Zagreb? :lol:
Voli on poslove oko kuće, i ovo mu je jedna od privlačnih opcija.
https://www.njuskalo.hr/nekretnine/k...oglas-29182180
Jedini problem je što je samo 4,5 km sjevernije od mjesta na kojem ja želim biti.
A to s travom, uređenjem okoliša i slično, neće pasti na moja leđa - ako on to ne bude radio, bit će džungla, to on već zna, da me ništa od toga ne zanima :mrgreen:.
Nismo mi odustali od dedine kuće, deda ju nije spreman još prodati.
:kokice:
Šta bude, bit će. Ja čekam trenutak da mm shvati da je razvažanje djece gore o gledanja susjedovog zida na metar udaljenosti i ulice u kojoj se ne mogu mimoići 2 auta.
Kao dijete koje je odraslo u stanu od cca 45-47 m2 (dvoje odraslih i dvoje djece), učilo u NSB-u i garaži kad smo imali goste, nije nikad moglo pozvat frendove da prespavaju, nikad nije imalo vlastitu sobu niti privatnu sferu kažem ti - djeca će ti/vam biti jako zahvalnia ako se što prije odlučite i kupite kuću i što prije uselite u nju. Ovako vam samo vrijeme prolazi, a djeca rastu...
Prijatelji im i sad dolaze, tek su 6 i 9, nadam se da neće imati traume. Ako i budu, ah... to je sve život, i ja sam spavala s bratom u sobi u 20-tima.
Je, to je sve život...ali uvijek može i bolje, pogotovo ako imaš mogućnosti. Život je onakav kakvim ga mi napravimo.
50 m2 na petero nije neka sreća. Ako se mora, mora se. Al ako se ne mora, čemu?
Ali to je za neku drugu temu.
Ja isto mislim da ne treba predugo čekati. Moji su imali 8 i 5 kad smo napokon preselili u veće i iako nam je naizgled jos uvijek bilo ok u manjem stanu vrlo brzo ke bilo jasno koliko vise prostora puno znaci. Mm i ja smo ih gledali kako se igraju nakon preseljenja, sjedili su na podu u sobi od 12m2 i igrali se na valjda 3m2 jer su naučili da je to maksimum prostora, trebalo im je 6 mjeseci da počnu koristiti površinu cijele sobe za igru. I sl...
O tome da ce u teen dobi moc svatko otići u svoju sobu i zatvoriti vrata da ne govorim. Ja nisam imala svoji sobu i meni je to oduvijek bila želja i tuga sto je nemam.
Marta :lol:.
“Na sreću” ova ne želi ni u dom, ni u niti jednu kombinaciju s nama, samo da je u svojoj kući, pa će vjerojatno i ostati ta opcija da ju obilazimo poslije posla.
Sve ja znam što pišete. I dugo sam previrala što bi i ne bi.
I vjerujte mi. It’s not me, it's him.
S jedne strane jesam umorna od bolesti i bolnica, no to je uglavnom iza nas. Od srednje zahtjevne vristeće perfekcionistice. Od treće bebe pa todlerice koja isto (gle čuda) mora odrađivati svoje tantrume. Umorna od posla.
Ali sve sam pregledala tisuću puta između Sesveta i Maksimira, i ne da znam što želim, nego mi je postalo skroz svejedno, dokle god mi je prihvatljiva udaljenost od tramvaja/par stanica busa koji vozi na manje od svakih 25 minuta.
U početku sam jako odbijala ideju o kući. Pa me mučila škola jer nisam htjela u blizini nekih škola. Pa su i mene mučile preuske ulice s preozgrađenim kućama.
Ali postalo mi je sve svejedno. U smislu da moram prihvatiti kompromis ili oko škole ili oko izgleda ulice ili sto mi god još smeta, tj. smetalo mi je. Kuća ili stan, skroz svejedno (svima je jasno da će o onome oko kuće brinuti on ili nitko :mrgreen:). Toliko mi je svejedno da sam za jednu od opcija u kojoj trebaju pločice i podovi angažirala brata i šogoricu da to odrade, meni je svejedno kakve će biti pločice.
Da, on je sanjar i (još) nije spreman odustati od svoje nekretnine iz snova (koja postoji u Varaždinu, Bjelovaru ili gdje već). Dajmo mu još malo vremena 8-). Alternativa mi je jedino rastava :mrgreen:.
A u tom slučaju moram u pretragu oglasa skroz ispočetka s drugim parametrima :lol:.
Što se tiče svekrve, Marta je u pravu.
Ostalo, a zašto?
Ako je svekrva loše, zalegla i očekuje da se ja pobrinem za nju, onda bu bilo kako je meni lakše.
Nije u redu da ja i cijela moja obitelj ispaštamo zbog jedne osobe.
I to godinama.
Moji prioriteti su sljedeći:
Kći
Kći
Kći
Kći
Kći
Muž
Pas
Dugo, dugo nitko
Na kraju ja.
Može li se tu još netko ugurati, ne znam više. Teško.
Svekrvu sam zbrinula, ostalih nema.
Jednog dana doći će unuci, ali to bude najranije za 10 godina.