Kakav Netflix, kakav HBO, ovdje je zabava...
Printable View
Kakav Netflix, kakav HBO, ovdje je zabava...
BB je još mlada.
Kad prevali pola stoljeća i kad ju zub vremena opasno počne grickati, tada će shvatiti da ne može, ne smije i ne treba tako raditi pa možda i postigne plaću koji zaslužuje i to bez prekovremenih.
Ja potpisujem Mitovski, a napravila sam isto što i njen muž.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Odličan!
Samo ja i dalje ovdje vidim da mi mjerimo te BB-ine tablice svojim "metrom".
BB voli tablice, pa nek uživa u njima!
Nema potrebe stalno tražiti nešto loše u svemu tome.
Nisam ni ja žena od love... i nikad neću imati love, jer me "tablice" (op. honorarni poslovi) vesele i često ih radim ispod cijene ili besplatno.
Neću imati kuću na Pantovčaku, ali nit smo gladni nit bosi.
Djeca su zbrinuta, kad odu (a to je uskoro), imat ću vremena više za sebe.
A propos bravo i jel mozes bas ti, pa to je osn. ljudska psihogija, na adiktivnosti tog lajka je fb i izgradio svoje poslovno carstvo.
ja skroz kuzim sillyme i bb, takva sam, samo zadovoljna placom
cesto navecer sjednem i radim, a nitko me ne tjera
jer mi je to trenutno napetije nego pogledati seriju ili citati knjigu
iako i to volim i radim
netko ce tri sata setati u sumi uz potok, netko ce trcati, planinariti, netko ce bingeati seriju, netko volontirati, a netko ce raditi
dok nije pod prisilom, meni je svaki taj izbor jednako vrijedan, sto god koga veseli
ne svidja mi se citati o prioritetima - tipa ako biras posao, zanemario si obitelj
moze se obitelj zanemariti i zbog interesa, hobija, sporta, drustva, ... a ne mora ni zbog cega od tog
summer svimbam ti svaku
Potpis na Summer.
I ja potpisujem summer.
Da, lijepo je voljeti svoj posao, čak voljeti ga više od svega.
No, BB je nezadovoljna količinom posla, jer da je zadovoljna, ne bi otvarala temu.
To je ta razlika. O tome se radi. O nezadovoljstvu.
Da, da, u sridu. Da je zadovoljna svime ne bi bilo topica.
Isto ko da je osvanuo topic "Jeste li nekad promijenili muža?" :lool:
Mislim, tko sretan u vezi ili braku razmišlja o promjeni?
Ne bih rekla da je Summer pisala bas o BB i njenom nezadovoljstvu, vec se referirala na postove o tome da je posao i ljubav prema njemu negativno utjecu na obitelj jer nema sansi da ih se ne zanemari ako netko voli tablice (a manje voli potok).
Sto se menopauze tice, ja bih je odmah promijenila. Muz mi je manje bitan, a i posao. :lool:
potpis na ovo - ako ti visi projekt nad glavom i to hitan i mora biti gotov u roku 2 tjedna i onda tako još preko nekoliko puta godišnje, pa ja bi ovo proglasila prisilom
super je kad radiš nešto što voliš, zanimljivo ti je, učiš, napreduješ, mozak ti radi... ali ako si pod stresom kao bubilo, onda to nije iz gušta i ljubavi već posljedica neorganizacije i škrtosti poslodavca :mrgreen:
Sve je give and take, dok radis jedno, ne mozes drugo. Ja 'zanemarajujem' kcer jer je jedan dan vikenda planinarenje come rain or shine, osim bas bas super vaznih stvari, bolesti id. Samo, ja s time nisam sama sa sobom u konfliktu. Cini mi se da Bubilo jest, ne moze vise tako, nece tako do penzije, al onda ipak nije because tablica looks so good i industrija je takva, ne mogu polovat, nije za globalnu diskusiju ni vazno. Vazno je Bubilo za neko njeno intimno svodjenje racuna vrijedi li, vrijedi li jos uvijek itd. Da sama sa sobom vidi, ne mora forumu pomagat racune ko ni niko.
Polagat racune LOL.
Istina, nitko nikome ne treba polagati racune. Svatko zivi svoj zivot kako najbolje umije i zna.
Nego ina daj mi reci kako si postigla taj level pro da sebi posvetis svaki vikend 1 dan za svoje guste bez griznje savjesti.
Moze i na pp. Ja nikako da dodjem na taj level, a rado bi barem blizu tog levela.
Bas si to lijepo skombinirala. :klap:
Dijete rel. veliko, ja stara, to je sve.
Slažem se.
Ali treba napomenuti i ovo: Nikada ne možeš imati sve dobre stvari u isto vrijeme i na istom mjestu.
To se odnosi na sve - stanove, aute, posao.... Sve uvijek ima prednosti i nedostatke. Ne možeš samo uzeti prednosti, a nedostatke zanemariti. To je vezana trgovina. Ne možeš uzeti štajaznam radno vrijeme iz jedne firme, a plaću iz druge. Karikiram malo, ali to je tako. Naša odluka treba biti takva da odaberemo rješenje s najviše prednosti i najmanje nedostataka.
Pa lili, ti si odavno na tom levelu, samo sto je tvoja posveta samoj sebi raspodijeljena na svaki dan u tjednu. Izracunaj koliko sati tjedno provodis u vjezbanju, pripremi za vjezbanje ili dovodjenju u red nakon toga.
Ali i to sto ina kaze. Moji su jos mali i u principu nemam bas puno pomoci tako da je moje vrijeme za mene oduzeto od... vremena za mene. Nekad spavam, nekad radim nesto sto mi je gust.
Joj to ti se samo čini, prvo ne treniram svaki dan a drugo ja treniram najčešće prije posla ili direktno nakon posla tako da trčeći idem doma ili dok su djeca na treningu ili jutrom dok spavaju tako da kradem te neke trenutke za sebe kad obitelj skoro pa ne osjeti osim subotom ujutro tad idem na trening 2h a isto ih ostavim u krevetu dok spavaju. Na klupske treninge preko tjedna ni ne idem nego nekako ukomponiram odmah nakon posla jer tad još djece nema ni doma.
Ja bih voljela imati ono vrijeme za sebe ovako vikendom kao ina33 i magriz u normalno doba ko normalni ljudi (a ne u nedoba) bez jurnjave i žurbe. Evo recimo da subotom odem na planinarenje na pola dana, ne mora ni cijeli dan. To si ja još uvijek ne mogu dopustit. U svojoj glavi. Da je recimo utrka to mogu jer utrka je uplaćena i za nju se treniralo cijelu sezonu. S tim da ako je utrka u Zg, to je ko da sam otišla na trening. Jedino van Zg, za to treba 1 ili 2 dana. To sam si znala priuštit možda 2x godišnje.
Kazem, po prijavcima vjezbanja, vidim da ne nedostaje vremena, ali samo ti znas od cega si ga uzela. Moje je iskljucivo oduzeto od sna, kad si priustim. Ako nekamo idemo vikendom, idemo svi.
No nije do griznje savjesti, vec do nedostatka drugih opcija.
Lili, probaj krenit pomalo, pa koliko ti je prihvatljivo. Npr., svaki tretji vikend po pola dana.
Ta granica u glavi koju imamo (u pravilu mame, nisam to čula kod tata baš) koliko je u redu da uzmemo vremena za sebe mi je baš zanimljiva. Točno se vidim na periode kako je pomičem i kako si puštam više nego prije. Dok su bili skroz mali činilo mi se puno i to koliko izostajem samo radi posla, nezamislivo mi je bilo dodavat na to. Sad već lakše. Što se tiče posla koji se radi puno sati dnevno, odrasla sam uz takvu mamu, ali ona je počela raditi cjelodnevno tek kad smo sestra i ja bile debelo u srednjoj školi. Dijete u osnovnoj, dijete u srednjoj, dijete na faksu, to su vrlo vrlo različite kategorije.
Lili, ja bih na tvom mjestu kako kaže Jadranka, izabrala jednu stvar za pomaknit, jednu aktivnost probala radit u vrijeme koje inače provodim s djecom, i vidit kako se onda osjećam s tim: je li mi ipak falilo to vrijeme ili ustvari nije svijet stao. Tvoji su dosta samostalni koliko znam i oko škole i oko mnogočega
Tang,
ma jesu jako su samostalni, znaju i skuhat, imaju svoje skolske obveze, ali i druzenja s ekipom i ostale zanimacije, ni ne trebaju nas vise toliko, realno nema ama bas nikakvih prepreka osim u mojoj ludoj glavi, al promijenit cu ja to mic po mic ovako nekako kako vi cure sugerirate.:-) :alexis:
Lili, kako trcis s posla? Kud sa stvarima?
Ja sam radila u 5 firmi na jako razlicitim radnim mjestima, a i unutar dvije sam mijenjala profil. Volim prazno novo racunalo, al mi se sad cini da mi je s malim djetetom u ovim godinama to prekomplicirano.
Jelena to moje trazi organizaciju al je bez problema izvedivo.
U ured donesem mali trail ruksak i sportsku robu za trcanje, tenisice.., kad krenem doma presvucem se, ostavim poslovnu odjecu u uredu a u ruksak ubacim kljuceve, novcanik, mob i via doma trkom, dodjem brze od javnog prijevoza :-)
Onda kroz tjedan pokupim svu tu robu doma.
Samo ne smijes zaboravit nesto tipa tenisice ili sportski top :mrgreen:
Cool! :)
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...vjeti-15059285
Evo jedne od industrija, skromno predlazu cap od 80 r. sati tjedno, podsjetilo me ovaj topic i na pocetak mog karijernog puta kad sam u kasnim 20-tima radila u jednom odv. uredu koji je radio jednu od prvih privatizacija i prodaja stranicama u rh pa su investicijski bankari i odvjetnicke kuce s najprestiznijih londonskih adresa (tipa bond street) bili u nasem adresaru, a sastanci sr zakazivali u 22 navecer, a ministri se vrzmali u uredu do ponoc Ekstreman primjer. I primjer korporativne spike kako im se planira pomoci. S tim da je tu zarada vjerojatno ludilo i pretp da rade maks 10-15 god prije odlaska u neke mirnije industrije.
Ako je sastanak zakazan za 22, možda ipak znači da su počeli raditi iza 12 ili 16 sati,ne nužno u 8?
Ali ovo ne podsjetilo na saborske sjednice,koje počnu okasno,pa traju u noć,samo kaj oni ne rade svaki dan tako
Nekad davno u početku rada u ovoj firmi prvu jesen sam radila uredno i noćne i svakojako i ponekad i vikend,ali onda je kolektivni bio zimski dio ud Božića do Božića ,i ispalo da sam taman toliko imala viška. Tehnologija je tad bila u začecima ,pa si morao usput nadgledavati i igličasti printer da ne orožvače kaj ne treba.