Mislim da je bio oko 82.5, moj se sigurno sjeća, pitat ću ga :D
Printable View
Mislim da je bio oko 82.5, moj se sigurno sjeća, pitat ću ga :D
Držim fige di god ih mogu smotat da vam klinci nakon "bistrenja" zadrže plasmane di su i bili ili u vrlo neposrednoj blizini, po mogućnosti naviše! :) :-D
Za Leonu se ne bojim, svi ti potresi slabo se preljevaju do Klasične kam se ona nameračila ić...huh...srećom!
klasična je dobra škola. Uživat će tamo. Ide "mala" moje frendice. I lokacija - neprocjenjivo. Nije SŠ samu učenje ;)
Ja sam jako sretna što ju je odabrala. Doduše, nije baš da je imala kaj za birat s obzirom kako je zbrljala 5 i 6 razred :lol:
I meni nikako nije jasno zašto Klasična tako slabo kotira među školama? Ima pravo čudo izbornih, fakultativnih i izvanškolskih aktivnosti. Ima ozbiljne primpreme za maturu, klinci idu na natjecanja i daleko doguraju, lokacija je famozna i sve tak. Jel moguće da djecu toliko odbija 4 godine latinskog/grčkog i nastava subotom?
Pa koliko treba bodova za upis u Klasičnu?
ja znam za prošlu godinu, prag je bio 83,00 boda. Prijemnom je pristupilo 397 učenika, prosjek je bio 3,02.
Pretprošle godine ih je pristupilo 338, prosjek je bio 3,86. Ne znam točno koliki je bio prag ali je bio viši nego prošle godine.
Za ovu godinu nisam računala prosjek no čula sam da je manji nego prošle godine. Onda je za pretpostaviti da će i prag biti manji od prošlogiodišnjeg.
Uglavnom prosjek pada, teži su prijemni, a onda pada i prag.
odbija ih sigurno grčki i latinski, a i cura koja je upravo izašla iz nje nije bila najsretnija nekim profama. valjda se priča, tko će to znati
Ja znam jednu curu koja je zavrsila 3. razred klasične,ona nije bas najzadovoljnija. Najvise sa tim jezicima i skolom subotom. I nekim profacima. Inace, nista drugo ne znam o toj skoli
a onda je velika vjerojatnost da će prag biti ispod prošlogodišnjeg
A Leona se baš veseli latinskom/grčkom :)
Što se tiče impresija klinaca koji su je završili...to je valjda kak ti grah padne. Ninochka, curka koju znaš je izgleda baš natrčala na lošu garnituru profesora, ha? Šteta, ali sad ih se riješila pa može odahnuti :)
Prag je prošle godine bio 69.1
Profaci su ionako kao ti grah padne. Na to ne mozes utjecati bas...
Sretno Leoni
opa, nisam znala da je tako nizak prag. Znam dečka koji se nije upisao u klasičnu, prije tri godine, mislim. Inače je on išao u klasični program u OŠ, tako da je možda razlog i to što djeca smatraju da je to za 'klasičare' iz osnovne.
kloklo imala je par baš nepotrebno zajebanih... trojka iz matrmatike da bude naj ocjena na školi i tak :) pa te subote... al očito joj nije smetalo dovoljno da promijeni školu kako je mama sugerirala
Od ovog koji se nije upisao je sestra završila Klasičnu, nije imala primjedbi, sve super (kao i svi koje pitam). Jedino baš i nije upisala željeni faks.
trenutno je zadnji koji upada u klasičnu 64.92
Nisam znala da su posebne liste, mislila sam da se djeca ne prijavljuju masovno u tu školu možda zato što vlada mišljenje da je to za one koji nastavljaju, kajtijaznam.
Ja sam se u 3. srednje bila prijavila u tu školu pa su mi tako svo govorili da mi je to bezveze, da je to za one koji od početka idu u Klasičnu.
Tako je, odvojene su liste...
Joj, samo da ovo završi već jednom pa da na jesen počnemo pisat prve dojmove iz škola kam su nam upali naši veliki mališani...
Majko mila, ko da smo si nedavno pomagale oko nabave marama, platnenih pelena a vidi nas sad....klinci će nam za dva mjeseca biti srednjoškolci :o:-):heart:
Pa onda prema tome i diktiraju kolko će bit prag
naravno, kvota diktira prag, i onda ulaze svi preko kvote koji imaju isti broj bodova
A kaj je s Titušem? Nemaju kvotu. Jesu djeca ipak pisala prijemni?
U Titušu su se možda malo precijenili...bile su tako velike navale zadnjih godina na njih da su postavili prag na visokih 78 + prijemni iz hrvatskog i matematike. Rezultat je da su klinci izgleda masovno digli ruke tako da prijavljenih nije bilo niti toliko da popune kvotu, barem neki dan kad sam išla prijavit Leonu iz štosa, samo da vidim kak izgleda lista. Sad će ovi koji su se ipak javili i pisali profitirati jer će upasti bez obzira na to kako su napisali test :)
Barem sam ja tako shvatila...
to je zato jer je morao upasti u nastavljce, a njim prijamaju malo (prije dvije godine razred od 18, prosle godine 22, ove godine 25), a kao nastavljaci ne mogu konkurirati za razred pocetnika čim imaju upisane latinski i grcki u svjedodzbi. tako da je jako lako ne upasti u klasicnu kad dolazis iz klasicne osnovne skole jer je konkukrencija u stvari jako velika (mislim da je u zg 7 osnovnih skola klasicnih?)
inace, Anouk ide u klasicnu osnovnu i njih se u skoli dosta usmjerava i prema klasicnoj (sto je tesko kako sam gore objasnila) i prema Šešeljevoj privatnoj školi koja je navodno super, ali i dosta skupa. Ono što je meni baš interesantno je da većina klinaca u njezinom razred u ovom trenutku želi upisati baš klasičnu. Jer znaju da dolaze iz solidne osnoven, a Klasičnu gimku onda doživljavaju kao da će malo im biti lakše. Naivci :) (uglavnom, medju tim klincima je popularna, a medju roditeljima zbog niskih potrebnih bodova i navodno droge (kao nema je drugdje ahahahha) je dosla na los glas.
Eh da, ovaj moj se upisao u Šešeljevu privatnu. Moram priznati da je prilično bezveze da ih primaju tako razdvojeno, ne zvuči pravedno.
i to, a i mogli bi primati barem 2 razreda nastavljaca :)
mislim, kuzim da nemaju kad nastavljaci i pocetnici raditi u istom razredu, pa moja nakon tri godine latinskog prevodi tekstove bez pol muke, a s gramatikom je dalje i bolje nego sto sam ja u 4 godine srednje uopce ucila...
Mogli bi ih primiti po bodovima, a onda razvrstati na početnike i nastavljače. Ne mora to čak biti niti po razredima.
I ja sam čula da je Šešeljeva privatna odlična al nemam ja tih para :-P
A za drogu i loše društvo, toga stvarno možeš svugdje naći...Evo, o Lucijanki od svakog čujem sve najbolje i stvarno mi je žao što nije bliže pa da možda Jurica jednog dana proba upast u nju. Ali i tamo ima svega. Teta iz našeg dućana radi kao čistačica u zgradi blizu škole i na svoje oči svjedoči kako se grupice učenika svakog dana skrivaju tamo, u haustoru valjda nisam baš shvatila i puše/piju/sakrivaju drogu u nekoj rupi u zidu. E sad, ona je stara i sam vrag zna što joj znači "sakrivaju drogu"...što je da je, zabranjeno je - inače ne bi skrivali.
Eto, svugdje ima svašta.
Leona kaže da je u Klasičnoj veća koncentracija alternativaca po kvadratnom metru nego drugdje i osjećat će se ko doma tamo :mrgreen:
Klo, bit će Leoni super tamo <3, Nuki isto kaže da su na natjecanjima gdje ih sreće klasčari sve samo ne klasični cajkaši kao iz 'boljih' dimnazija. Ipak, Nuki se nada II. Ne znam kako jer sve da osmi rasturi s pet nula nece imati bodove. Samo neko čudo je može odvesti tamo, odnosno neko natjecanje upravo iz latinskog, grčkog ili engleskog :)
Recimo moj je uzeo njemački,u školi ima napredniji njemački,hoćeš nećeš morao si taj uzeti bez obzira jel si bolji ili slabiji,2/3 razreda ide na njemački i još par klinaca iz paralelnog razreda ostali idu na dodatnu matku informatiku.
Moj je učio osam godina njemački,ali većina koja je uzela je učila 4-5 godina,isto kak on mora slušati engleski ko da ga ima od prvog razreda
Usput pol razreda ima vjeronauk pol etiku,tjelesni imaju skupa
S druge strane nama je Lucijanka najbliža škola,ali moj je na kraju predložio prioritete i izabrao puno dalju školu
Bome, da, Nuki će se nać gadnoj konkurenciji u drugoj...ali svake godine ima nekih iznenađenja na tim listama, neke gimnazije uzlete druge mrvicu padnu taman da uđu oni koji su sanjali a nisu se previše nadali. :)
Jelena, pogubila sam se, u kojoj to školi?
Meni je žao za taj Tituš i prošlogodišnju navalu... trebali su i prošle godine organizirati prijemni...
Ove godine će upisati i oni s manje bodova od 80. Drago mi je zbog djece, ali žao mi je prošlogodišnje generacije ...
Kako stoji 2.gimn?
76,43- II
A mioc je upisan prijemni ispit i trenutno je prag 83,00
Sent from my iPhone using Tapatalk