Piletina na kineski (marinirana u soja sosu) s raznim povrćem i rižom + krastavci u vrhnju
Printable View
Piletina na kineski (marinirana u soja sosu) s raznim povrćem i rižom + krastavci u vrhnju
Da tu, hvala...sto moze umjesto kopra, nisam ljubitelj
Persin i bosiljak imam, bit ce to ok!
Opet balancane, ispečene na grill tavi, začinila sa lukom i petrusimenom. Uz to kobase i salata. Vrućine su, nemam volje za kuhanje, imam posla oko apartmana, jedva stignem disati. Višnje me čekaju u škrinji da spremim višnjevaču,isto tako i zadnje dvije artičoke čekaju da ih spremim, tikvice vrište da ih spremam u škrinju, svaki dan berem, vadimo krumpire. SUtra dolazi frend, spremamo mu oproštajku, ide u Bugarsku, biće hoba ispod peke ili lignje ovisi šta nađem na koči u Tribunju. Još se nisam okupala ove godine, a more mi je ispod kuće! Šizaaaaaaaa :-D:
Imam ispad na receptima, super!
pohane tikvice,pomfrit,tartar..ne da mi se..
Hladna krem juha od tikvica i bruskete sa rajčicom i mozzarelom
Molim te recept za juhu, u suficitu sam s tikvicama
Očekuje nas puuuuno tikvica ovih dana pa evo nekliko novih i isprobanih ideja..
Kolač od tikvica i čokolade (ako ogulite koru obitelj koja ne jede tikvice , neće niti znati da ih jede . Pazite, mjere su za jedan vrlo mali kalup.)
http://sweetcorner-jasenka.dobrahran...tikvicama.html
Džem od tikvice i limuna (stavite samo meso od limuna , i oprezno sa tim jer bude kiselo. Možete dodati i koju jabuku . Ovaj pekmezić fino ide i uz meso. )
http://www.coolinarika.com/recept/dz...ca-sa-limunom/
salata od tikvice i jogurta (nisam stavljala brašno, a nisam još niti probala jer se hlade. dojam javim naknadno . Probala- fino http://www.coolinarika.com/recept/sa...ica-i-jogurta/
I još jedna salata od tikvica
3 tikvice
2 česnja češnjaka
3 struka maladog luka (može i obićni ako nema maldog)
2 grančice kopra
2 grančice peršinovog lista
vinski ocat , ulje, sol, papar
Tikvice dobro operite, narežite na kolutiće (neoguljene!) i stavite ih kuhati 5 minuta u vrelu posoljenu vodu.
Tada skuhane tikvice ocijedite , stavite u djelu i dodajte luk, češnjak, kopar i peršin. Kad budu mlake dodajte umak od octa , ulja, soli i papara. Dobro ohladite.
Marinirane tikvice -klasika (može sa drugim povrćem i gljivama. Vegeta naravno nije nužna. )
http://www.coolinarika.com/recept/481689/
Dobar tek.
Sirius, otvorio mi se samo zadnji link, ali sam jako bila zaintrigirana s cokoladnim kolacem s tikvicama pa sam nekak uspjela iskopati i jaaako mi je zgodan. Obozavam raditi ovakve kolace za koje se ljudi poslije cude sta su sve pojeli :-).
Mlade tikvice se mogu još dodati i u miješanu salatu - rajčica, krastavac, paprika.... i začiniti uljem, octom i solju
S tim da je ja režem na tanke ploške ribežom za zelje.
Prvi put sam tikvice u salati jela u Austriji i moram priznati da nam se jako svidjelo
Srijeda: polpete iz pecnice od mljevenog mesa; uz to salata od krastavaca i jogurta.
Cetvrtak: piletina u umaku od sira (+ kratka tjestenina i salata od rajcica)
Petak: zapecena jaja sa sampinjonima i sirom, uz to kiselis-salata.
Subota: vjerojatno nesto vani, u suprotnom chicken curry (+ integralna riza i nekakva salata)
Nedjelja: krem-juha od povrca (mrkva+tikvice+poriluk), pa rostilj.
Za desert su ovih dana uglavnom nektarinke, odlicne su!
sirius :naklon::klap: za recepte s tikvicama
to mi je trebalo
Dakle, muž je jutros izrazito vatreno odbio ideju da danas za ručak imamo varivo od junetine i mahuna. Nakon sto je jučer za ručak pojeo mahune na salatu , a za večeru mahune sa mrvicama.:mrgreen:
zato danas - vinski gulas za obitelj , a za mene junetina sa friskim kupusom .
Pa da - sad je sezona mahuna. Moje djece nema doma do kraja tjedna, pa mm i ja jedemo lovački i na brzinu - danas će biti pržene roštilj kobasice + mahune salata (sinoć skuhala i začinila).
Danas varivo od mahuna i ćevapi od divljači :)
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Kod nas nisu mahune :)
Evo uprav sam stavila kuhati svoje prve punjene paprike, veselim se, malo klasike :)
popečke od tikvica, krumpira i luka s ribanim sirom + mješana salata, sve iz našeg vrta. :-D
Juha od mrkve
Špagete od tikvica+puretina pecena na naglo i umak od paradajza/ dodala još pečene paprike,luk,malo slanine,češnjaka...uglavnom,sve iz hladnjaka što se našlo :)
Salata od domaćeg,mladog kupusa
Tjestenina sa povrćem ( paprika, luk, rajčice, mrkva, tikvice, također iz vlastitog uzgoja :) ) , salata
Dinja ta desert
Za rucak varivo od korabica, mrkvice i krumpira (iz maminog vrta) a za veceru sendvici od speka i paradajz salata.
Mahune smo stavili u zamrzivac :mrgreen:
Sutra tortelini (kupovni) i krastavci u vrhnju.
Peterlin, bas si organizirana.:-)
Sad sam i ja pocela misliti sta cemo sutra. Iskoristit cu tvoju ideju za krastavce, ali nasi ce biti sa kozjim jogurtom (junior ne smije nista od kravice), a za glavno jelo, mozda ona tikvetina koju imam u fridzu, pomfri i ako nadjem kakvog mesa ili ribe u zamrzivacu.
Eh, draga - organizirala me kolegica s posla kad je donijela veliku vreću krastavaca, treba to utamaniti.
A djeca su mi na ljetovanju pa za mm-a i mene prolaze ovakve jednostavne stvari. Da su dečki doma, bilo bi još toga :mrgreen:...
A tikvetinu imam i ja - bit će bučnica, samo ne znam kada (sutra ujutro ili u nedjelju navečer, kad bude vremena).
Krem juha od brokule i tikvica, blitva s krumpirom, papaline ( konačno jutros stigla na plac prije penzionera :mrgreen: )
bolognese,špageti,paprika i paradajz salata..lubenica i sladoled
Na kraju mi je MM stavio veto na rucak i odlucio da ce on napraviti burgere (tj fasirane snicle) u lepinjama s lukom i paradajzom. I bili su njam njam.
Sataras, a imamo i bucnice i kuhanog secerca
Pohano meso. Salsu od pomidora. Stroganoff, tj. moja inačica istog ali krastavci da. Tjestenina. Bijela palenta. Zelena salata. Pita od sira.
I ja tako skoro svaki dan, da svatko ima po svom guštu. Sad sam umorna sjela prije nego pripremim i pozovem za stol, da napišem i pitam vas: jesam li luda što uvijek kuham nekoliko vrsta jela. S druge strane, priznajem da uživam kuhati. I jesti :)
ako, ti je to gušt, onda nisi luda.
meni osobno je nezamislivo. pa onda još i pohat po ovoj vrućini.
ali, bravo za tebe. :)
okreće se janje...na dvorištu...na +40 :facepalm:
i salatice
lubenica za rashlađivanje
Špageti s tunom i šalšom od domaceg paradajza :)
Sent from my WT19i using Tapatalk 2