Danas juha buća, oslić, kus kus s povrćem.
Printable View
Danas juha buća, oslić, kus kus s povrćem.
Janjeća juha s povrćem i nasjeckanom mesom
Pečena janjeća rebra s mladim krumpirom
Raštika na lešo
Flopice, uf sline mi idu, kako bih se samo pozvala na tvoj ručak :-)
i ja bih kod Flopice :)
kod nas grah s pužićima, kobase i jogurtica s višnjama
Pravila sam za veceru one munkicine tortilje sa bukovacama, super su!
Jedino, ja sam pravila od pola kolicine, i sve sam ja smazala.. Ne znam koja bi mi kolicina trebala za sve ukucane :lool:
Jos imam zabiljezenu bettynu pecenu rizu, sasine lazanje s gljivama i pastetu... To cu uskoro..
Radila sam peciva s batatom, prema receptu sto je Munkica stavila. Fina su i mekana, jos sam skratila dizanje jer je mm kretao na put, uspio je ponijeti vruce u salveti :loool:
Za rucak cufte i pire, djeca sretna.
Ja ih planiram nekad ponovo napraviti, ali prije toga imam maurizieve sourdough rolls sa ricottom. Ajme, koliko planova! Zivim na rubu! :lol:
Zhang, jesi nasla ljubicasti batat? Nisam ga dugo vidjela...
Ja sam ga vidjela u Superkonzumu
Ima ljubičastog batata u velikom Konzumu na Črnomercu
Jučer juneće šnicle u saftu sa zapečenom palentom, pireom od buće i dinstanim kiselim kupusom
Danas pečeni odojak i varivo kelj krumpir
Jučer nedjeljna klasika - pileća juha s gris knedlima, mesna štruca, krumpir salata s kukuruzom, batat na lešo s maslinovim uljem, fritule
Danas - ostaci juhe od jučer, pečenice, riža s miješanim povrćem, kompot od šljiva s narančom
Sutra bi mogla ispeći još neki kolač s germom. Ne da mi se raditi krafne, hladno je, bojim se da mi se tijesto ne bi diglo kako treba, a i dosta je bilo dubokog ulja. Vjerojatno mazanica sa sirom ili nadjevom od rogača. Glavno jelo - vidjet ćemo, vjerojatno neko varivo.
Srijeda je Pepelnica, mogla bih smisliti neki tradicionalni jelovnik. Ako pitam sinove - neće biti puno mašte: prvi izbor je bakalar, drugi izbor oslić a la bakalar, treći izbor su lignje
Ako pitam muža - on bi rižoto crni ili bijeli. Ako udovoljim sebi, ispržila bih pastrve. Vjerojatno će biti neka kombinacija, tako da svi budu zadovoljni.
Nano i Zhang hvala!
Grah i ječam, suho meso i kiseli kupus
Jučer lignje i mladi krumpir iz pećnice
Sutra nemam ni volje ni ideje, bit će nešto tipa špinat, jaja..
jučer pileći paprikaš sa šurlicama + zelena salata.
danas ćufte u paradajz sosu s pire krumpirom
Sutra je u planu lešada i pileće bijelo meso na naglo. A možda i netko od mojih muških preuzme pripremu ručka, ako im se ne bude dalo čekati mene.
Dinstani kiseli kupus, krumpir pod korom, buncek i domaće kobasice, domaći kruh
Lchf torta marscapone za desert
Danas juha i tortilje sa piletinom. kupovne tortilje, osjecam se kao prevarant :lool:
Jucer je bila juha, otkosteni batak i zabatak na tavici, restani krumpir i bundeva.
Kroz tjedan je bila piletina na kineski, saft i palenta, paella, pureci zabatak i mlinci...
Jutros sam napravila bread pudding (sinoc umutila i pustila nek se safta u frizideru, jutros samo izlila u tepsiju), krenula sa onim pecivima od batata, dupla doza, za veceru i sutra za skolske sendvice. I jos sam obecala banana bread. Ako izadjem danas iz kuhinje, bit ce cudo :lool:
A imam i neko vjezbanje u planu...
Juha od gljiva, pureći faširanci sa curryjem, kuhani krumpir, sos od kopra.
Jučer je bila lažna pašticada i tjestenina, zelena salata. Ostalo je mesa i za sutra, uz to će biti složenac od riže i tikvica.
Zaboravila gris štrudl od jabuka.
jučer za danas novi recept, pulled pork iz ekspres lonca. Odlično je ispalo.
danas pileća juha, juneći šnicli u saftu s graškom i mrkvom, riža prilog + zelena salata.
Za rucak ostatak tortilja od jucer, a za veceru rizoto sa piletinom i gljivama. Onak, kako bi betty rekla, dekadentan i sve kak se šika.
Sve smo sprasili i trazio se tanjur vise. :mljac:
Bez komplikacija: riža s povrćem + piletina iz woka (prethodno namočena u soja sos)
Danas tuna i ona pecena riza od betty. Ajme sto je dobra!
Upravo su umijesane maurizijeve sourdough rolls sa ricottom, to ce biti sutra za dorucak
I priprema mesa za kroz tjedan. Uvaljano u pac za yakitori raznjice, onda za paellu, samo nasoljeno za varivo od graska i piletine sa noklicama. Jos ce kroz tjedan biti i sarma i carbonara. Sutra je juha, pohano i pire.
Danas pečeni odojak s krumpirom + salata.
Sutra veprovina na saft s gljivama i knedle od kruha + salata (zelena i kupus)
Juha od teleceg rebra, pohanci (stariji sin je to odradio), tjestenina s brokulom i mrkvom, cikla
Za sutra kisela repa s grahom i pečene kobasice
Caneloni sa sirom i medvjeđim lukom
Juha od tikvica i prosa, pileci saft , špageti i zelje na salatu
Faširanci i krumpir salata... silom prilika. Danas smo bez struje, pa je ručak napravljen tako da se može jesti, a ne mora grijati.
Jučer juha od povrća, kremasti rižot od šparoga i začinjena pileća krilca
Danas gravče na tavče i zelena salata
Sutra musaka meso/krumpir /tikvice
Prekosutra krem zelena juha, pljeskavice i prilog kupus/luk/paradajz +lepinje
Četvrtak curry piletina s basmati rižom i umakom od šampinjona
Petak neka riba...
Prejučer i jučer lasagne.
Danas kuhana teletina (juha naravno), restani krumir, hren sos i zelena salata.
Domaći picek pečen u rolu s domaćim mlincima i štrudla od jabuka.
Sent from my iPhone using Tapatalk
danas tjestenima s piletinom i brokulom u umaku od milerama
Subota: Puretina, tijesto s povrćem; zlevenka
Nedjelja: Faširana štruca, blitva s krumpirom; punč kocke iz donacije (baka i deda)
Danas: Ostaci mesa od jučer, krpice sa zeljem
Sutra: grah varivo, kobasice
Prekosutra: pohani som u pivskom tijestu, riža s povrćem
subota - tortilje s mljevenim mesom i povrćem, zapečene
nedjelja - piletina u vrećici i krumpir i povrće iz rola, paradajz juha i salata
pon - pileći file s grill tave i riža s graškom
uto - zapečeni grah i zelena salata
sri - mesne okruglice u woku sa poakchoijem, graškom i porilukom,
danas - varivo od mahuna sa svinjetinom, petak - špinat, pire i jaja
subota - lazanje
za dalje nemam pojma
petak - tjestenina bolonjez
subota - zapečeni file oslića s krumpirom
nedjelja - pileća juha, kuhano povrće, faširana pureća štruca i umak od hrena, zelena salata
ponedjeljak - juha od jučer i kuhana piletina iz juhe i kuhano povrće
utorak - Auflauf od tikvica, paradajza, mozzarelle i krumpira
srijeda - krem juha od brokule, kuhana brokula i pohani pileći file
Kod nas u subotu je bio poriluk s rižom i ćevapčići, a u nedjelju sam kuhala dva ručka (za nedjelju domaća juha od pureće sitnine, faširanci, restani krumpir, krastavci na salatu s vrhnjem, a za ponedjeljak bolonjez uz koji će danas netko skuhati tjesteninu ili palentu).
Eh, da - još sam jučer za večeru skuhala rižu s povrćem na maslacu.