Matt želimo vam puuuno sreće!!! Budite hrabri i pozitivni!!!
Printable View
Matt želimo vam puuuno sreće!!! Budite hrabri i pozitivni!!!
M@tt, sretnoooo :fige:
1977 također ~~~~~~~~~~~
Hvala vam svima na lijepim željama. :) Sad če dani ići sve sporije i sporije...
Držim fige i samo polako bez nervoze i nemojte pratiti simptome ja sam se ovaj put skroz iskljucila ,,,,,sretno
Pitala bi vas nesto! Do sada smo prošli 3 ivf, u prvom sam prokrvarila 9 dan, u drugom 8 dan, a u 3. ivf 7 dan!!! Dr se uvijek iznenadi i u šoku da to je nemoguće i prerano! Imate li vi takva iskustva, sa krvarenjen skoro pa odmah nakon ET?
Imam molbicu, ako netko ima email dr Radoncica ili neki kontakt di bi mogla dobit samo neke osnovne info.od njega... moze na pp.. hvala
M@tt, da li se draga pika Fragminom od petka?
Ne, zašto to pitaš? Nije joj dala ništa doktorica....Rekla je tek nakon bete jer nam pokazala studiju gdje su znanstvenici dokazali da heparin ne pomaže implantaciji te je rekla da je to nepotrebno ali s obzirom na njezinu trombofiliju če joj ga prepisati ali velim, tek nakon pozitivne bete.
Dobila mail, hvala :heart:
M@tt, samo pitam, ja se uvijek pikam od transfera, naravno da me zanimaju mišljenja i metode drugih liječnika pošto stalno idem istome. Ima i slučajeva da su žene bile samo na aspirinu, folnoj i omegi s trombofilijom pa sve ok prošlo, ne brini se... Ja sporim malo zbog sebe, teško je to pikanje svaki dan znate...radije bi i ja tableticu ;)
Ja neznam dali cu sa ovim prekršiti pravila foruma ali ako se moze pricati sve lijepo o pojedinim klinikama i doktorima onda nebi trebalo biti zabranjeno i ruzno.
I upravo takvo jedno ruzno i neprofesionalno iskustvo sam ja dozivjela sa poliklinikom Beta i Dr. Radoncic
Uglavnom za nas treci postupak se odlucujemo da idemo u Hrvatsku, predhodna dva su bila LJubljana i Prag.
Dosta sam svrljala po forumima i pala je odluka za dr. Rad. Obavili smo konsultacije u Viliju, doktor pristupacan, uvjek dostupan, nije arogantan, malo voli tracati druge klinike al briga me za to , ko i svima bitan nam je nas krajnji cilj.
Doktor pogledao nalaze, odredio terapiju, ja mu rekla da ja imam hepatitis c pa cu samo donjeti markere na B i hiv da nevadim bezveze c, kad znam da ga imam, on rekao sve ok samo za mene ako bude sta za zamrznuti mora biti u karanteni i tako pitao me kako sam to dobila, ja mu rekla radim u bolnici na odsjeku za kirurgiju kao med. sestra i imam papire o profesionalnom oboljenju itd..... ispricali se mi uglavnom
Pocele folikulometrije i tad sam saznala od sestre da vili vise neradi punkcije ni embriotransfere vec im tu uslugu pruza poliklinika Beta.
I kad dodem na folikulometriju nekao sam osjecala da se sa doktorom dogada nesto cudno, pita me tri puta kako da mi radi punkciju lokalna ili opca anestezija, a jedan od uslova je bio da hocu pod opcomn nikad vise na zivo nebi radila, uglavnom rekao je bit ce u opcoj ali kao da ni on nije znao kako ce bit. Jednostavno mi je neka moja intuicija govorila da se nesto cudno dogada al idemo dalje. Vadila estradiol, poslala mu rezultate, i da ce mi javiti porukom kad da dodem na punkciju.
Mi se vracamo iz zagreba, kad stizu njegove poruke, sve nesto nepovezano, da ide u Betu da iskrsnuo neki problem, da mi jos nemoze reci kad da dam stopericu, a meni estradiol 1000. Mi mu opet posaljemo poruku i on napise odbija me direktorica i biolog, boje se i da nemoze vjerovati sta se dogada
I onda ga je nazvao moj muz i pitao ga sta se dogada i da u poliklinici Beta nece da me uzmu zbog hepatitisa c iako im je on vec rekao prije za mene i tako on kaze da im navodno to nije bio problem i sad nece, da ce on pokusati srediti nesto drugo al da nije siguran.......
A mi jadni ostali na cjedilu, stimulirali me i onda ostavili, a svi mi moramo kad idemo u postupak sve pazljivo isplanirati, uskladiti godisnje, odvojiti novac, 1000 eura vec potrosili na terapiju i putovanja u tih 7 dana, a na iduci postupak planirali malo duzu pauzu napraviti jer sam imala malo vecu dozu puregona, al briga njih za to......
Uglavnom malo smo se sabrali od tog soka i razmislili sta sad mozemo uraditi da spasimo situaciju i nazvali Prag i naravno bez ikakvih problema dr. Lazarovska nam je izasla u susret i za dva dana smo otputovali za prag
Dr. Radoncic je jos kao nesto pokusavao da nam organizira sa nekim ebriologom bivsim, pa smo rekli da netreba snasli smo se sami, ko zna na sta bi to na kraju licilo i gdje bi mi se obavila ta punkcija u nekoj rupetini neuslovnoj, ono cisto da se samo obavi ostalo nista nije vazno.....
I bas sam pricala sa dr. L o tome, jer mi nije jasno zasto se boje hepatitisa c kad se svi embriji od jedne pacijentice cuvaju u odvojenom mediju i u njega se nestavljaju embriji od drugog para, tako da nemogu prenijeti na drugu zenu, inace hep c se prenosi iskljucivo samo krvlju, ja ga necu prenijeti na svoje dijete jer nam je krvotok odvojen, Radoncic bi radio punkciju, znaci ni embriolog nije ugrozen.
poslije je moj muz pricao sa tom direktoricom bete, pa je rekla da njima radoncic uopce nije rekao za mene prije vec pred samu punkciju i znate nase sestre se cijepe protiv hepatitisa c, haaaahaha, a za to upoce nepostoji cjepivo, samo za b postoji, al nema ona blage veze ni sta je to
Uh raspisala sam se , al jednostavno sam imala potrebu podjeliti to sa vama svima i na kakvo neodgovorno ponasanje mozete naletiti
Ja isto jesam za to da se svi trebamo paziti od zaraznih bolesti i nisam egoista i uvjek svakoj sestri kazem za to i kod zubara i kad mi krv vade, da vode racuna, nakraju krajeva i ja sam to dobila od pacijenta.
Draga biribino, jako mi je žao zbog tvog lošeg iskustva prvenstveno sa dr. Radončićem iz razloga što sam njegova pacijentica i duboko sam uvijerena da nije njegov propust bio u tome da nije na vrijeme obavijestio lab o dolasku pacijentice sa hepatitsom C. Nakon cijele te farse direktorici je (pretpostavljam) najlakše bilo uvjeriti vas u suprotno i oprati sve sa sebe tj. klinike, samim time što je spomenula cijepljenje protiv hepatitsa C mislim da bi ti trebalo dovoljno govoriti.
koliko se razumijem, ako je itko u tom cijelom procesu u riziku to je onda onaj tko radi punkciju (dr. Radončić), vjerujem da je imao nekih dvojbi oko toga da vas nebi ni primao u postupak jer on jednostavno nije doktor koji će nekog namjerno ostaviti na cjedilu.
u svakom slučaju, nadam se da će ishod svega biti pozitivan.
sretno i javi nam rezultat ;-)
jako mi je zao zbog ovakvog iskustva, ali... svaka cast na hrabrosti sto si ovo podijelila s nama.
kao i bluebella uvjerena sam da je glavnu ulogu u ovoj nesreci odigrala direktorica klinike.
biribirno, stvarno mi je zao sto ti se dogodilo tako nesto :-(
potpisujem bas sve sto je Bluebella napisala
i ja sam pacijentica dr.R, visegodisnja, i to zbog njegovog odnosa prema pacijentima i profesionalnosti
i vjerujem da ne bi pocinjao nesto sto ne misli zavrsiti
a s obzirom da je on taj koji bi radio punkciju...opravdanje direktorice necu ni komentirati....
jos jednom, zao mi je sto ti se to dogodilo
jedna mi stvar nije nikako jasna. zašto se direktorica morala obavijestiti unaprijed za punkciju pacijentice sa hepatitsom C?
šta nebi bilo dovoljno da si zadnja na punkciji i onda nema opasnosti za druge pacijente. sala za punkcije se ionako nakon zadnjeg pacijenta dezinficira.
svakako mislim da nije u redu od klinike što te tako ostavila da se snalaziš (iako pišeš da je dr. Radončić neku soluciju i našao, al tebi to nije bilo prihvatljivo, što naravno razumijem jer si izgubila povjerenje u sve). Mišljenja sam da su se morali nekako pobrinuti za tebe ili ti nadoknaditi razliku u novcu za put, smještaj i postupak u Pragu.
draga biribirno,
vjerojatno i sama znas da kao pacijentica koja ima hepatitis moras biti odradjena kao posljednja odredjenog dana i da nakon tebe svi instrumenti moraju biti posebno sterilizirani. poznavajuci dr Radoncica, on te sigurno nije htio ostaviti na cjedilu, sva njegova dosadasnja djela govore o njemu kao velikom covjeku prije svega, a nakon toga i doktoru.
od drzavnih klinika samo Petrova odradjuje pacijente sa hepatitisom i imaju posebne dane kada se odradjuju punkcije i transferi za takve parove. cinjenica je da se malo doktora usudi raditi sa takvim pacijentima, i dr Radoncic je sigurno jedna od rijetkih osoba koja bi bilo sto prepustila slucaju. cijeli ovaj slucaj jednostavno ne lici na njega.
o opravdanju direktorice Bete ne bih.
zao mi je da ti se to dogodilo i nadam se da ce ti ishod svega biti pozitivan i da ces ovu epizodu brzo zaboraviti.
sretno u svakom slucaju
Bas mi je zao zbog tvog negativnog iskustva. Sreca pa ste se snasli i zaputili u Prag. Nadam se da ce sve sretno zavrsiti.
Inace, ja sam imala transfer krajem srpnja u Petrovoj i sestre su mi rekle da zene s hepatitisom imaju postupke u kolovozu. Ispada da imaju pravo jednom godisnje sto je po meni mozda bezveze. Al, to nije tema
Biribirino- sretno!!!
biribirno, jako mi je zao zbog toga sto ti se dogodilo i shvacam zasto si imala potrebu to napisati javno...
takodjer mi je zao sto je ljutnja (na koju itekako imas pravo) usmjerena na dr Radoncica, dok se vec i kroz tvoj post iscitava da se radi o lijecniku koji je u suludoj i bezizlaznoj situaciji pokusavao pronaci izlaz za tebe i dao sve od sebe da rijesi nastali problem. s obzirom da sam i sama njegova pacijentica, sve sto je ovdje napisano o njegovoj profesionalnosti i pristupu pacijentu mogu samo debelo potpisati.
zelim ti puno srece dalje
Nema posebne sterilizacije, svi se istrumenti isto tretiraju.
Ja bi dosla na punkciju i u 2h ujutro da su me primili, neradi se ovdje o mom znanju hocu li biti zadnja ili koja vec nego o tome da me nisu nikako primili, ostavili su me na cjedilu
Žao mi je zbog tvog iskustva, i nadam se da će ovaj postupak, nakon svega, rezultirati pozitivnom betom.
Jesi pokušala od tete direktorice tražiti povrat novca, barem za stimulaciju?
Ja bih odglumila da mi je stimulacija propala, tj.da nisam našla alternativno rješenje u Pragu. Ako dobro kužim, ona ti nije ponudila neko drugo rješenje već dr R.
Potpis na ovo, iz dugogodišnjeg iskustva s čovjekom.
Draga biribirino, ti si prošla sito i rešeto sustava - s jedne strane kao pružatelj usluge (med. sestra), di te negativno zakačilo isto (pretpostavljam, ali ne znam, da bi med. osoblje, ako se štreberski i po nekim smjernicama pridržava uputa, a nema... onog što zovem "partizanštinom" - štedi ovo, budžetiraj ono itd.) trebalo biti zaštićeno od hepatitisa nekim mjerama prevencije (ja sam med. laik pa nemam pojma, ali to bih očekivala), a s druge strane kao primatelj (pacijent) di su te ostavili visit.
Sasvim razumijem tvoju reakciju "fala, rađe onda ne" - jer to bi bila i moja, najvjerojatnije.
Na žalost, kako god čovjek bio super, kao dio sustava - dio si sustava, ne možeš biti soler, i sve dobro (inovacija, dostupnost) i loše (manjak pravila koja... zapravo... i uzgajaju inovativnost jer stalno neki short cutovi, snalaženja itd. - a ja štrebsi.... meni draže kruto i dosadno, nego inventivno) odražava se i na tebi (ovakvi slučajevi). Možeš bit neovisan samo ako izgradiš ogromnu kliniku kao tipa Svjetlost - di imaš svoj pogon i međunarodne pacijente, priliv love koji ti omogućuje potpunu samostalnost, i ne tiče te se puno "svijet oko tebe".
Hoću ti reći da niti najveći entuzijast, precizna osoba, nije ful neovisna od onoga što je okružuje u konkretnom zdravstvu jer u IVF-u i medicini nisi sam, trebaš kolege i suradnju.
Sretno dalje!
Pošto je stara tema zaključana, a ne vidim da je netko otvorio novu - otvaram temu
Dakle, ima li netko iskustava s postupcima kod Škvorca?
Zvala sam ih, konzultacije su 300kn, ostalo ide na up. Tko želi napraviti spermiogram, isto je 300 kn al u postupku se ne plaća.
Nalaze hormona primaju iz vana, znači ne moraju se kod njih vaditi.
Pišite ak imate mišljenja ili iskustva
Poznanica ide za koji dan na razgovor kod njih,pa javim novosti kak je prošlo.
Mislim da je tema zakljucana zato sto su sve privatne klinike prebacene ovdje
http://forum.roda.hr/threads/58128-P...tnim-klinikama
Aha, nek nas onda prebace
Dakle, ima li netko iskustava s postupcima kod Škvorca?
Zvala sam ih, konzultacije su 300kn, ostalo ide na up. Tko želi napraviti spermiogram, isto je 300 kn al u postupku se ne plaća.
Nalaze hormona primaju iz vana, znači ne moraju se kod njih vaditi.
Pišite ak imate mišljenja ili iskustva
ljubilica ako imaju jos mjesta, ja bih to svakako iskoristila na tvom mjestu.
U svakom slucaju hvala na razumjevanju ako sam ga uopce i imala, cast izuzecima
I pokušaj se izboriti za do tad potrošen novac i vrijeme!! Sretno!
Imaju mjesta, to me i muči! Zašto nitko ne želi tamo? Možda nisam u pravu, al na forumu nas ima malo more i nitko ne piše
svi mi pisemo pozitivna i negativna iskustva sa nekim doktoro, ja sam svoju dusu otvorila i napisala ono sto sam prozivjela.
Sigurno kad me neko pita za R. i polikliniku Beta necu pricati nista lijepo jer nista lijepo mi se nije ni desilo
Možda nisu dosta ljudi upoznati s njima. Ne znaju koji je to doktor, ipak je to i u Samoboru. Jedino što su poznati biolozi, ali ima već i mlađih koji su na jako dobrom glasu.
Plus što i inače nema cura koja su baš tamo na postupcima, nema nekih uspjeha...možda je to sve spojeno razlog neke skeptičnosti
Mislim, meni što se tiče osoblja tamo, svi su super. Nisam bila na mpo, ali ginekologa hvali jako puno žena. Sestre super, uvjeti super. Žao bi mi bilo da cure ne iskoriste, kad je već na hzzo teret
Za novac koji mi trebaju vratiti i platiti razliku troskova koje sam imala u Pragu, niko mi se nejavlja, mada nam je bilo obecano da ce nam isplatiti troskove, ali poduzimat cemo jos sigurno nesto po pitanju toga samo dok se oni dogovore ko je kriv
Dobro je da si napisala svoje iskustvo i hvala ti na tome. Blago je reći da su se u Betaplusu neprofesionalno ponijeli, a ti definitivno zaslužuješ odštetu za to, pa makar morala pokrenuti i tužbu. Bilo bi dobro da ne ostane samo na ovome na forumu, iako je i ovo već ogromna negativna reklama za njih... Neka razmisle malo o svome ponašanju.
javljaj nam razvoj situacije. drzim fige!
Dogovorili smo konzultacije. Bumo vidli ;-)
A dr. Radoncica vise zanima da traca druge doktore nego tvoji hormoni i prijasnji protokol, jako sujetan covjek. Res je za njega divljak, mislim Res jeste specifican na svoj nacin ali se nebavi rekla kazala i neprihvaca se neceg sto nemoze zavrsiti pa ko god drugi da je kriv. Sa jednom Dr. Lazarovskom se isto nemoze porediti, kao uzima pare, jeste uzima, to joj je posao al makar imaju vrhunsku uslugu i na sve misle
A Radoncic kao besplatno radi hahaha