ja sam si danas dala prvu terapiju 4 menopura....pika me lijevi jajnik stalno nešto od kada sam si dala injekciju....
omama jedan problem kod mučkanja....stalno imam previše zraka,pa moram vračati,pa ponovo....kako da izbjegnem taj zrak?
Printable View
ja sam si danas dala prvu terapiju 4 menopura....pika me lijevi jajnik stalno nešto od kada sam si dala injekciju....
omama jedan problem kod mučkanja....stalno imam previše zraka,pa moram vračati,pa ponovo....kako da izbjegnem taj zrak?
sanda ja sam izvukla dio otopine, okrenula spricu iglom prema gore i lagano pritisnula da izadje zrak, al ne do kraja da se pojavi kapljica, samo malo, onda bi opet zapiknula u ampulu s otopinom i izvukla ostatak. meni se to redovito dogadjalo s gonalima, pogotovo dok se nisam ispraksirala. ako ispustis skupa sa zrakom nazad u ampulu, nisi nista napravila, a i spricnut ce ti kad budes izvlacila iz iglu iz ampule.
postoji tema samodavanje injekcija, tamo mozes dobiti hrpu informacija.
joooj izludila sam jutros! skoro sam sve bacila,:lol:
žurila na posao....muž se raskokodakao ko baba :lol:....
skoro sam njemu dala injekcije jer je bio dosadan,pa se ušutio....bilo je borbeno jutros....hehehe
ma ja sam mučkala gonale i super mi je išlo,ali menopure nisam....malo mi je i ostalo jer nisam mogla sve izvući iz boćice gdje je prah..
strasna sretno sutra da se mrvice cvrsto prime:)svim ostalim curama puno srece pikalicama,cekalicama bete:)
Cure sretno sutra !!!
Hvala cure moje...
današnji raport :-):
ja bila na 1. folikulometriji, sve je "po planu i programu" kaže dr.A :-D, ponovno na pregled u srijedu, a punkcija će biti negdje između petka i ponedjeljka, znat ćemo detaljnije u srijedu..
inače danas je bila jako gužva, bilo nas je puno za sve faze: za folikulometrije, za punkcije, transfere, preglede... ne znam je li nače tako ponedjeljkom, ali ovo je bilo "najgužvastije" od kad ja idem ...
svim curama koje su bile danas u toj gužvi želim od srca da je i njima sve " po planu i programu" ;-)
elen, nadam se da si se oporavila od punkcije čak 20 js! Držim fige da je tulum odličan i da će sve biti super!
Ruža82, nadam se da odmaraš i da se osjećaš dobro!!! Držim fige da se sve smiri i bude kako treba pa da nam na čuvanje idući mjesec dobiješ svoje mrvice i da ih imaš 9 mjeseci ispod svog srca!
Sandy, sretno danas gore!
Sanda, sretno sa pikanjem i mućkanjem svih tih silnih menopura! Navijam da se pikanje isplati i da za par tjedana pod tvojim srcem kuca još koje! Sretno!
Strašna, držim fige za uspješan transfer i da se mrvice prime! Ponekad je vrijednija i jedna nego njih masu! Javi nam se!
Bubekica, što kaže nalaz? Nada umire posljednja pa se ja i dalje nadam...
Richy, još samo jednu noć prespavaš i sutra ćeš sve znati! :)
Nalaz je potvrdio nulu, nema zaljenja!!!!!! Fet u veljaci, a sad zicam uputnice za stitnjacu ;-)
123beba...divna si!!Hvala od srca:love2:
ja osječam da me lijevi jajnik pika,tj kao da me pecka....jel to normalno?
bubekica zao mi je sto nije uspjelo al kako si i sama rekla nema zaljenja...ices po svoje mrvice kad malo odmoris:)
Richy draga sretno sutra...drzim fige za pozitivnu betu:)
Drage sve! Moj posjet vv neslavno zavrsio. :-( ugl imam cistu 14mm na desnom jajniku i vrijednost nekog hormona rezerve necega (?) 7,4 sto upucuje da imam zalihe jaj. st. ko da mi je 40, a ne 29g. Tako mi objasnila dr. A ja zaboravila ime tog hormona. Ne znam dal je fsh ili tsh ili mozda amh. Sve mi u tom trenutku zvucalo isto. Dobih kontracepciju Lindynette koje pocinjem piti tek 1d iduceg ciklusa. Dogovorile smo nastavak u 1/2013.
Bas sam tuzna.
Svim curama koje su danas bile gore sretno u cekanju kojecega. :-)
:-*
medonija, sandy znaci vidjele smo se danas gore :-)
sandy zao mi je. hormon o kojem pricas je amh. glavu gore i hrabro naprijed, nemas izbora!
Draga Hope31...puno ti hvala na podršci!!:yes:Big hug from me!!:love2: Sutra ne trebam ništa drugo, osim da se desi čudo!!No čuda se kod mene rijetko dešavaju,tako da.....hmmm...nema spavanja noćas!!:-(:-(
Sigurno jesmo jer sam ja dosla u pola 9 i strpljivo cekala do 13h. Skuzila sam da se svi gore znaju i cavrljaju. Ja jos nikog ne znam. :-( Prerpostavljam da se upoznajete na punkcijama i transferima. A ja do toga jos nisam dosla. :-( al doci ce i moje vrijeme.
Bubekica tnk na info i ohrabrenju...
sandy jednako sam razmisljala u 9.mj.- kak se tu svi znaju, a ja nemam s kim pricati. stvar je u tome da se slozi ta jedna ekipa koja se prati kroz folikulometrije, punkcije i transfere, tema uvijek imamo pa se onda melje na veliko - tako se smanjuje nervoza.
uh ja sam u pol 9 već izlazila gotova, al folikulometrije su ranije, od pol 8...
ni ja nikog ne poznam :no:, al da, valjda se upoznaju na punkcijama i transferima... doći ćemo i mi do toga ;-)
sandy glavu gore, nije to tako strašno loš amh, i moj je nešto niži, ako se dobro sjećam 12,nešto a ima trudnica i to prirodnih i sa puno nižim
bubekica, žao mi je za nulu :love2:, bit će uspješno kad središ hormone - ako sam dobro shvatila u tome je problem jel?
Richy, sretno sutra!
medonija ja sam bila gore od 8 do pol 12... dr.a. misli da nije problem u stitnjaci, ali ja sam uspjela nazicati uputnice pa cu to provjeriti. postoji jos i teorija da su problem visoki lh i fsh pa je jednostavno previse hormona kad se na sve to doda stimulacija...
bubekica sigurno se to nekom terapijom može sredit i dovest u normalu i onda si spremna za uspješan postupak ;-)
sad imaš vremena sve prekontrolirat i dovesti u red i onda u 2.mjesecu hrabro po zmrlića!
Za to nazalost ne postoji terapija osim kontracepcije, na kojoj sam i bila prije postupka. Sad doktor zeli da se tijelo iscisti i neda kontracepcijske prije fet-a. Sve ce bit ok, mora uspjeti! :)
Ne znam da li igdje pise, 7.1. se vracaju s godisnjeg... Prolaktin koji sam danas vadila je normalan, dobila pilule i cekamo 1.mj za postupak!!! :)
bubekica ma bravo! pozitiva je često najbolja terapija!
:preskaceuze:
Medonija, thanks!!;-)Big hug!!:bye:
Bok bubekica i svi ostali!
bile smo skupa na punkciji 2.11. i na transferu 7.11. Sutra idem vaditi betu, no menga me preduhitrila pa mi je sve jasno. Svaki put dobijem temperaturu dva-3 dana pred mjesečnicu (nakon transfera)a ovaj put me temperatura mučila 6 dana, a dr. kaže da to nije vezano za postupak. Ne znam što da mislim i radim po tom pitanju. Nadam se da ćeš uspijeti sa zmrzlićima. kako se odvija taj postupak? Ima li tu isto nekakvih priprema?
Ja sam kod doktorice, tako da za doktora ne znam..
evo kod mene dvije vijesti; dobra je ta da danas imamo 12 mrvica :-) toplo se nadam da budu čim duže izdržale i da se budu pravilno razvijale. nešto lošija je ta da zbog stanja mojih jajnika ne bude transfera već u 1 ili 2 mj. slijedeće godine idemo na fet. razum ni govori da je to dobro al srcu malo duže treba da to prihvati.
ja se polako oporavljam od punkcije...mogu polako hodati, manje sam napuhnuta al jajnici još uvijek bole i stežu.
da nekog ne izostavim ne nabrajam poimenice već svima, u bilo kojem stadiju priprema, postupka ili čekanja, želim puuuuuno sreće, pozitive i mira.
i fala svima na podršci i dobrim željama,...puno mi to znači :heart:
elen, bravo za tvoje mrvice :-D...a sad draga do siječnja/veljače se dobro odmori, TM i ti iskorisitte vrijeme, jer kad zatrudniš prvo će doći slatke trudničke mučnine, a onda beba/bebe, pa nećete imati vremena za sebe, zato sada to iskorisitite, i neka vam tako vrijeme do FET-a brzo prođe!!!!
Richy,puno puno vibrica da nas sutra razveseliš velikom beturinom :klap:
Elen,neka se stanice i dalje lijepo razvijaju.Odmori se i fizički i psihički ,možda se u 1.mjesecu i sretnemo gore
Bubekica,žao mi je zbog 0,ali idemo dalje 2013 će biti naša godina ;-)
Medonija,Sanda1977 i svim curama u postupku puno,puno pozitivnih vibrica
Richy sretno sutra. Nestrpljivo cekam dobre vijesti.
Elen, rekorderko nasa, bit ce + iduci put.
Drage moje dame...hrki i sandy0606....hvala od srca na lijepim željama!!:yes:;-)Šaljem vam jedan veeeeliki virtualni HUG:love2: !! Sutra je dan odluke...javim se kad budem mogla!ljubim vas!!:kiss::kiss: