ja sam nažicala sveki da ispeče palačinke :mrgreen:
pa ću ih ja samo napunit s vrhnjem, šunkom i sirom i zapeć
dio ću ostaviti za poslije za na slatko (sladoled, šlag i vrući preljev od višanja) :njam:
ostatak dana žvačemo dinju i lubenicu
Printable View
ja sam nažicala sveki da ispeče palačinke :mrgreen:
pa ću ih ja samo napunit s vrhnjem, šunkom i sirom i zapeć
dio ću ostaviti za poslije za na slatko (sladoled, šlag i vrući preljev od višanja) :njam:
ostatak dana žvačemo dinju i lubenicu
Mi ovih dana prezivljavamo na kojekakvim salatama i vocu. Danas, na +875 stupnjeva imamo festu, pravimo kotlovinu.
Promjena plana, jucer jeli vani (rostilj), pa nismo htjeli i danas.
Danas zato: dagnje na buzaru, za toc low carb kruh;
pohane sardine (smjesa za pohanje: jaja i zobene mekinje iz dm-a)
salata od paradajza
desert: nektarinke
(imamo goste)
Povrtnu krem-juhu, ili tikvice na neki drugi nacin prebacujem za sutra.
Danas: homemade cheeseburger, salata od krastavaca, desert sladoled.
Sutra (utorak): Rucak u gradu. Vecera: zapecena jaja sa sampinjonima i sirom, kiseli krastavci za prilog.
Srijeda: piletina u umaku od sira; integralna riza; salata od svjezih krastavaca. Za desert muesli-sladoled.
Cetvrtak: klasicna parmigiana
Nadalje kuhaju za nas. :)
Danas prvi put pokušavam radit bakine kiflice s mileramom!inače se davim u njima i nikad bolje nisam jela, al vidjet ćemo hoće i s mojima bit tako :D
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Zapecena palenta sa sirom i vrhnjem
piletina na tavi
kupus salata
kruh od banana i tikvica
Kupila sam jecmenu kasu. Pise na njoj mociti preko noci i kuhati deset minuta.
Kako vi to spremate? Voljela bi recept da moze jesti i jednogodisnjak s nama:)
Hvala!
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Rižoto od liganja i kozica, zelena salata, pita breskve i borovnice - njam, jedva čekam!!!
pečene tikvice, paradajz salata
Danas riba na gradele. Jedva cekam!
Danas imam volje :)
Radim domace njoke punjene ricottom I vlascem, umak od tikvica I sampinjona. Salata. :)
Sataraš, riža i pileće hrenovke (nema djece, pa se zalomi i junk :))
sataraš sa jajima, krastavci s vrhnjem
varivo od mladog graha sa mladim zeljem, uz to pileći bečki za dečke koji ne mogu bez mesa
danas mahune varivo
sutra krem juha od zelenog povrca i omlet sa tikvicama
Danas je bio gulaš s valjušcima - ustupak mojim muškima, zelena salata (samo za mene) i krastavci s vrhnjem.
Sutra je mladi grah s povrćem - za mene.
Petak - još ne znam, upecat ću neku ribu na ribarnici.
Subota - dječji rođendan samo za najbliže - hladna prasetina i krumpir salata + torta, vjerojatno čokoladna (još ću razmisliti -bavim se idejom da uzmem sladolednu tortu ako to još uvije postoji, dugo nisam kupovala tako nešto).
pohani oslić + krumpir salata
knedle od marelica
danas cemo krem juhu od zelenjave iz vrta i tart sa tikvicama i lososom
sutra kelj varivo i ribu
nedjelja kokosija juha, satras i pecena piletina :)
Danas brzinski - tjestenina s tunjevinom, miješana salata
Danas Komiska pita, samo sam maaalo pretjerala sa nadjevom pa mi se nisu rubovi spojili...
Nema veze, spojit ce se u zelucu :mrgreen:
Momo, kako taj tart radis?
Prhko tijesto, ribane tikvice, losos (svjez ili smrznut), cime povezes?
jucer sam skuvala varivo, sve iz vrta - tikvice,pomidore,fazoleti,bizi,paprika, ubacila jos saku prosa! Njam,njam :)
Danas jos neznam, idemo veceras za Trogir, neznam kad cu sve stici!
Btw, Maco, maleni na slici je prekrasan!!!! Medeni :zaljubljen:
finger : ovako http://www.coolinarika.com/recept/australski-tart/
ja radim jednu i pol mejru za okrglu keramicku modlu za pecneje mogu doma izmjeriti modlu umjesto slanine stavim losos a igram se povrcem dans cu dio luka zamjenti porilukom stavit cu i jednu mrkcu i obavezno daodam dosta perusna i kopra a stavljam polubijelo brasno a moram probati dodati integralno mozda cak i danas:)
i da stavim 4 jaja :) na jednu i pol mjeru
maca papucarica potpisujem finger <3
i da sutra za vecru cu praviti soparnik ali ovako ( imam dosta blitve u vrtu :) )
http://www.coolinarika.com/recept/babica-soparnikic/
pržene srdele i kukuruzni kruh
nemam snage za išta više
Danas rodjendanski , po zelji - tortilje.
Sutra za festu rostilj, salate, kukuruz, muffini, torta od vanilije, bucnica i strudla od visanja.
Hvala na komplimentima :-)
Danas leso blitva i teletina na naglo. Brzo i lagano!
Momo znam za taj tart, radila sam ga jednom I onda zaboravila na njega! Morat cu ga ponovit :)
ja bih radila melanzanu parmigianu, ali bih dodala tikvice , jel netko to radio, a da je uspjelo?
tako sam i planirala. super :)
Za ručak salata od hobotnice sa šnitom domaćeg kruha, uz to krastavci s malo mliječnog namaza (umjesto vrhnja), rajčice i par maslina.
Večera će biti riba na gradele.
Jučer bolonjez i salata, za desert fritule. A danas pohana piletina, pire krumpir i rajčica sa feta sirom.
Danas lešo meso i juha sa restanim krompirom i pečenim paprikama.
Danas imamo frendove Talijane na veceri, zatrazili su balkanski jelovnik :lool:.
Dobit ce rostilj u vrtu - nezaobilazna cevapcice u lepinji s kajmakom, ajvarom i lukom; raznjice od dvije vrste mesa i s povrcem; salatu od krastavaca i luka u vrhnju, a za desert gibanicu.
Birali su - jest ce. :mrgreen:
U medjuvremenu je za rucak ostalo gulasa s fuzima od jucer, pa ce netko to, a netko salatu. Ja cu salatu, gulas mi je pretezak po ovoj vrucini.
Elly ja se ne bih nimalo bunila na taj meni:-)
A mi ćemo juhu i nešto
roštilj s mini rajčicama (domaćim)za salatu
sutra-pita zeljanica
sri-bistra juha,svinjski kare u komadu mariniran u senfu i začinima i mladi krumpir iz pečnice + salata
četkrem juha od povrća, ostatak karea i prilog riža + salata miješana
pet špageti s umakom od rajčice i tunjevine
Jučer mi je bio tata na ručku i baš sam guštala kuhajući. Takujin mi je bio skoro pa prazan pa sam uzela svinjsku bržolu u komadu s kosti, nasolila, namazala senfom, umotala u svježi timijan,kadulju i ružmarin i malo zdrobljenog kima, stavila u padelu sa kapulom i cijelim lukom, samo sam ga prepolovila i pekla skroz lagano nekih sat ipo. Onda sam tu kapulu, luk i sok koji je meso pustilo zblendala i reducirala s malo maslaca i dobila prekrasan umak. Za prilog sam skuhala domaći krumpir i zapekla ga na tavi sa mljevenom paprikom i još sam napravila pire od muškatne tikve(mama poslala iz vrta) i dodala malo suncekrotivh sjemenki. Salata od domaćih cherry pomidora i kukumara. Desert lubenica. Bilo je prekrasnoooo!!!
Pošto sam od mame dobila puno tikava, danas je krem juha sa njokicama od kozje skute. Dragi će si još napravit omlet.