Danas varivo od korabice i mrkve + pečenice iz pećnice. Lijena sam, nisam se još stigla adaptirati na promjenu sata, pa kuham samo jednostavne stvari.
Printable View
Danas varivo od korabice i mrkve + pečenice iz pećnice. Lijena sam, nisam se još stigla adaptirati na promjenu sata, pa kuham samo jednostavne stvari.
Kelj mrkva krumpir varivo +pečenica na tavi
Jučer junetina grašak/krumpir i crveni kupus salata
Nedjelja krem juha od korjenastog povrća i tjestenina u umaku od brokule, kupus salata
Fileti pastrve sa špinatom na nekako, možda rižom...
Danas sarma
Sutra sarma :lol:
Kod nas ričet, ostat će i za subotu, a u petak ćemo neku ribicu, ovisi što upecam u ribarnici.
Evo jedan meni super recept za složenac od riže i povrća u pećnici:
https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/r...osuda-15052420
Jako jednostavan i brzo gotov ručak/večera, s tim da ja dodam i jedan pileći file narezan na kockice koje ispržim.
Trebala je biti piletina s bulgurom, ali nisam našla bulgur pa će biti piletina s prosom, mrkvom, graškom i paprikom.
Nisam još nikad kuhala proso.
Ja sam se ipak isprsila i kupila šparoge. Tak da danas imamo njih s jajima - kuhanim ili fritaja. Kak tko voli
Ako ne želiš da ti se proso pretvori u palentu, malo ga preprži na suhoj tavi prije kuhanja.
Kuhanje je klasika - slana voda 2,5 udjela i proso 1 udjel. Ja mjerim šalicom, ali već dugo nisam proso kuhala. Fala na podsjećanju... Inače, ima raznih vrsta prosa. Ne volim kad je skroz sitno, milija su mi veća zrnca. MM to zove "ptičja hrana", a to je jedan od razloga zašto ga ne kuham češće.
Hvala!
Ispalo je OK, s tim da su muž i jedan sin bili oduševljeni, a drugi sin i ja zadovoljni
Bravo! Moram i ja kupiti proso, budem drugi tjedan.
Kod mene se proso nikad nije pretvorili u žgance! Ne pržim ništ prije.
Ni kod mene. Ni najmanje. Nisam nista posebno radila, nego kako pise na uputama. Obicno sam kupovala u Sparu onu njihovu biomarku. To sam vecinom djetetu kuhala u slatkoj varijanti - proso sa sitno naribanom jabukom s malo putra ili nekog istarskog/kvarnerskog maslinovog.
Ne mogu sada naci gdje je sasa pisala o pasteti da citiram, ali pasteta je predivna. Napokon sam ju jucer napravila, danas se jede uz toplu sourdough focacciu. Preprefino
Mi isto danas imamo foccaciu. Al nemam paštetu :cry:
MM sprema osso buco. Najgore sto tako lijepo mirisi, a jos dugo se mora krčkati :/
Sutra kuham grah, hvala na ideji..
I moja i moja. Al ja volim pačju/gušću paštetu. A mislim da ju ne bih znala napravit
Ja sam sada prvi puta po sasinom receptu pravila i stvarno je odlicna, a nije komplicirano. Mozda se na prvu cini da jest, ali stvarno nije...
Prošlih dana sam radila šalatu od špinata, carbonaru s špinatom, danas krpice sa zeljem, sad bolonjez za sutra i kiflice s pekmezom. Možda bih trebala probat špinat u lisnatom.
Ovdje imaš dobar i jednostavan recept za špinat u lisnatom. To se radi od onog već razvaljanog tijesta u rolici, pa je baš brzo gotovo. Meni se obično ne da zafrkavati s pletenjem, pa samo zarolam i gotovo, ali u tom slučaju treba štrucu izbosti viljuškom da para može izlaziti tijekom pečenja: http://vrtaljica.blogspot.com/2011/0...spinata-i.html
Dobar tek!
Kod mene danas prežgana juha, ostaci uskrsne šunke i kobasica (izvukla iz leda) i gravče na tavče. Salata - svježi krastavci s vrhnjem.
Jučer su bile filane paprike i ćufte, a za sutra još ne znam, imam kelj na balkonu ali nemam baš inspiraciju za to. Možda napravim rižu s povrćem i uz to zapečenu piletinu iz pećnice https://www.youtube.com/watch?v=ZnGjTOOD1I4
Jučer grah.
Danas bolonjez, sutra opet grah.
Petak tko zna, možda ostaci od bolonjeza i graha pa kaj koga dopadne.
Ja sam radila od 500g jer sam imala takav paket u dubokom...
Ovisi za koliko ljudi radis i zelis li da ti ostane za kasnije...
Mislim da ti je 400-500g i vise nego dovoljno za neko druzenje.
Ja cu za nas doma raditi od 200g ubuduce.
Ok, mogla bih se i ja upustit u to. Gdje kupiti gušću/pačju jetru? I taj neki alkohol koji ide unutra. I postoji li alternativa? Nesto kaj mozda imam doma
Ovaj tjedan kod nas teska klasika.
Umor od posla + bezvoljnost = lijena i neinspirativna jela :D
Ponedjeljak - sarma od slatkog kupusa
Utorak - juha od domace koke s knedlama
Srijeda - saft od svinjskog vrata s graskom i pire krumpir
Cetvrtak - za mene druzenje vani uz dobru pizzu, djeca domaca jaja i mladi sir
Petak - romb, peceni krumpir, spinat na leso
Subota - musaka, ukiseljena cikla
ja sam jetricu uzela u medjimurskim picekim, ne znam ima li uvijek. Ali mislim da je i pileca skroz ok, sasa je napisala da uzme jednu i drugu.
Porto sam bila trazila i nasla u sparu tek kad sam vec napravila pastetu. Vjerojatno ima u vrutku, ali mi nije na ruku. Ja sam samo whiskey stavila. Za iduci puta imam i porto.
Articoke s bobom i bizima, konacno! :njam:
Ja ih obozavam, uvijek mi je zao sto tako kratko traje sezona. ALI, kod mene doma samo ih zenska populacija jede, muski nece te “siske” ni pod razno.
Ponedjeljak - piletina s povrćem na kineski način (i kineskim rezancima)
Utorak - čušpajz s povrćem i svinjetinom
Srijeda - dinstane gljive i lignje s pečenim krumpirom + zelena salata
Danas Kelj čušpajz i kobase pečene
Jučer kelj juha, špecli sa sirom i salata
Pečene pastrve i krumpir salata
Losos na tavi, rižot od divljih šparoga, provansalski rose iz Lidla