Nika39 prvotno napisa
Vratili se doma prije par dana.Evo, moj kratki osvrt. Od 10 stanica, 8 se oplodilo, na kraju su ostale 3 blastociste. 2 vraćene, 1 zamrznuta. Možda je trebalo bolje, ali recimo da je zadovoljavajuće. Otišli smo gore s velikim očekivanjima oko cijelog postupka, a vratili se pomalo razočarani. Koliko sam puta pomislila doma kako smo samo broj u našim bolnicama. E pa moram priznati da se ništa bolje nisam osjećala ni kod njih u privatnoj klinici, gdje smo i dobre novce investirali. Doktora za kojeg nam je rečeno da će nas preuzeti, jer sam pitala u mailovima, nisam niti vidjela. Osim na transferu, nitko od doktora nije obavio nikakav razgovor s nama. Sve to ide kao po traci:(. Nisam pitala prije, ali sada jesam, kordinatorice govore naš jezik, ali nisu medicinske struke. Moram priznati da me to iznenadilo jer cijelo vrijeme je ona pisala mailove i pisala terapiju(za koju bih rekla da je svima ista). Ako te dopadne vikend za transfer ne možeš imati razgovor s embriologom jer ne rade kordinatorice. Tek nakon uvjeravanja da je to diskriminirajuće i nekorektno(financijski) dogovoren je razgovor s embriologom na engleskom jeziku. Zato cure, koje tek idete, sve pitajte i za sve se izborite. Prvi dan rečeno je da slobodno zovemo, no kada smo pokušali nazvati kordinatoricu da nam kaže stanje u laboratoriju, nije se javljala niti je uzvratila poziv. Poslali smo 2 maila i tek je kasno popodne odgovorila na mail. Uglavnom, nisu me oduševili pristupom za tu lovu. Evo, iskreno sam napisala svoj dojam, neovisno o tome kakav bude rezultat.