hannah, čestitam na duplanju, puno sreće i dalje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
bmaric, za folikule ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
đurđa, bravo za planiranje novog odlaska :klap: vidim bit će nam čeških braceka i sekica ove godine :-D puno sreće želim!
Printable View
hannah, čestitam na duplanju, puno sreće i dalje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
bmaric, za folikule ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
đurđa, bravo za planiranje novog odlaska :klap: vidim bit će nam čeških braceka i sekica ove godine :-D puno sreće želim!
luc, sjecam se da je kod tebe isto bilo i da je i taj jedan dobitan :-)
doma sam, rano mi je za ici u prag, u petak opet idem na uzv, pa cu znati da li putujemo ili otkazujemo. tko zna, mozda i ovaj jedan nestane, a mozda se i ova "nestala" dva-tri vrate ;-).
sejla, hvala :-*
bravo đurđa! i ja bih išla u novi postupak ako ne bude ništa od posla..ostalo nam je 9 smrzlića..
cure ...pitanje za FET...je li isto se moraju svi papiri kao i za ET tj je li mi opet treba potpis lječnika i ako je potpisuju li još Poljak/Šparac u Splitu ili moram u ZG?
meni su rekli da uz taj zahtjev napravim i briseve i papu(šapnula mi ptičica),i da mora ti opet liječnik potpisati
Izvadila sam betu. Cekam nalaz pa na uzv. Valjda ce biti sve ok!
Luc :fige:
Beta 1425, je dobra?
Luc, čestitam, ooooodlična :-D :klap: Sretno i dalje!!!!!!
Prag, pusa za Marijicu, još malo pa prvi rođendan :heart: da mama i tata skoro odu po bracu ili seku ~~~~~~~~~~~~ :love:
luc, super!!!!!!!!! Cestitam!!!!!!!!!!
Evo cure, da vam probam malo pojasniti dilemu sa "nestalim folikulima". Molim samo da uzmete u obzir da ginekologija nije ni približno moja struka, nego vam svojim riječima prepričavam kako je to meni moja doktorica objasnila... :-)
Dakle, u prirodnom ciklusu, svaki mjesec s početkom ciklusa "krene" određeni broj folikula, no kako se približava ovulacija, izdvaja se jedan vodeći, a ostali propadaju. U mom slobodnom prijevodu - folikuli se "hrane" hormonima da bi rasli. U određenoj fazi ciklusa, jedan preuzima svu "hranu" a ostali prestaju rasti jer za njih nije preostalo energije. U stimuliranim postupcima zato se daju (ovisno o postupku i dijagnozama) pojačana količina hormona, da bi "bilo dovoljno za rast" više folikula. E sad, kod AIH-a i AID-a ide se na blage stimulacije da se ne bi dobilo previše folikula jer onda nastaju problemi... Dakle, gotovo kao u prirodnom ciklusu, samo malčice pojačano. Sad ovisi o svakoj ženi kako će reagirati na stimulaciju, pa da li će biti jedan ili više folikula... U svakom slučaju, mislim da se to Luc i i bmaric vama dogodilo - krenulo ih je više (vidjeli su se na uzv), a onda je jedan preuzeo, a ostali su propali...
Nadam se da sam vam malo rješila misterij... i nadam se da sam to točno objasnila. :-)
Friške trudnice - čestitam na lijepim betama!
putnice - sretan i uspješan put!
Bila sam na uzv. Vidi se pravilan Go 7,7 mm. E sad imam i neki henatom. E sad od kud se to stvorilo,u subotu ga nije bilo na uzv.
Patuljchica, hvala na objasnjenju, pretpostavila sam da se to tako odvija, ali ipak sam mislila da kod stimulacije, pa i blage, uspije vise njih.
Vidjet cemo sutra kakva je situacija...
Luc, bitno da se vidi gv! Što se tiče hematoma, puno nas je krvarilo i-ili imalo hematom na početku t....Potrebno je mirovanje i redovito kontroliranje, a vjerujem da će biti sve ok i da će se brzo povući! Samo slijedi upute dr! Puno sreće želim i da trudnoća bude bezbrižna čim prije :love:
Jesam malo proucila po netu da nije prestrasno pogotovo kad je ispod ploda ko moj. Nije mi ga doktorica ni mjerila a izgleda ko banana al skroz tanko. Objasnili su mi i od cega nastaje pa se tjesim da ce za tjedan dana biti jos tanji.
Luc :klap:, cestitam na super rastu bete i lijepim vijestima sa uzv! Uzivaj, a hematomcic ce se apsorbirati i otici u zaborav!
Bok cure...jučer sam bila kod svog doktora u Merkuru, koji me operirao, kućni je prijatelj moje svekrve i svekra, te mi je rekao da se držim dr. L iz IVF-a ko "pijan plota" jer da ako mi netko može pomoći to je on. Ima niz ideja koje možemo napraviti, tako da, trkam obavljat pretrage i na prvi pokušaj, kakav god da on bio. Obzirom na moju operaciju koja nije bila nimalo laka ni jednostavna, on želi da to ide što brže jer ni vrijeme nije na našoj strani...to me malo ražalostilo...pa tek su mi 32 :) Pokušat ćemo s njim sve što se da, ima moje potpuno povjerenje jer me je spasio, ako ne uspije ove godine ništa u HR onda ćemo i mi u Prag. Do tad ćemo i skupit nekaj love :)
Drago mi je zbog svih vas kojima je uspjelo, i jako sam žalosna zbog svih kojima nije...
Želim vam svima puno sreće, veeeeeelikih beta i puno bebača
Ja: 80, lapaotomia sec. Phanenstiel, nalaz leiomyom
MM: 80, azoospermija
Cure, folikul 20 mm, veceras ili sutra ovitrell, odmah smo krenuli za Prag pa cekam da mirna javi kada ce biti aid.
Bmaric uzbudjenje raste :))))) uzivajte!!
Bmaric sretno!
Hvala!!! Luc, ako se sjecam kod tebe je isti ovako bilo da si napregled isla kad tu je fol bio 20mm. kada ti je onda bio postupak? Nakon koliko dana?
Ako dobis stopericu danas onda ti je postupak u nedjelju a ako ju dobis sutra onda u ponedjeljak. Moj folikul je bio 22 mm.
evo da vam se kratko javim. sinoć sam si dala štopericu, sutra prijepodne je postupak, baš sam uzbuđena.
jeli moram sada mirovati zbog štoperice, tj. da folikul ne prsne do sutra, ili mogu bez problema u đir do grada?
imate svi puno pozdrava iz Praga :bye:
Evo nam je dan poceo sa placem:((
molim vas koliko mozete uplatite maloj Nori....svaka minuta je bitna za spas zivota lipe srecice,a to mi bar ovdje znamo....
Stvar je stvarno hitna....drzimo joj fige!
http://m.dalmacijanews.com/article/?...ticle-id=46843
bmaric, sretno!!!!!
sgadow, vjerujem da ćemo se svi odazvati
Mare, hvala!!!
Dali bi bilo dobro da do klinike idemo s autom, tako da nakon postupka ne moram hodati?
Nas hotel je 5 min. pjesice od klinike... Ili u tih 5 min. ne moze se nista dogoditi???
Slobodno ides pjeske,nista ti nece iscuriti:-)
Sretno i uzivaj!
Bmaric zelim vam puno srece
mi smo se uglavnom parkirali ispred klinike, al ja sam ovaj put lezala 10 min nakon transfera u klinici umjesto sat vremena i nakon toga hodala par minuta do auta pa na put pa drugi dan na posao
Ja cu pjesice, jedino ako dr. ne kaze da trebam autom, onda cu zvati taxi.
Hvala cure!!!
Bmaric sam uživaj ja sam svoje odležala u klinici i pješke do hotela koji je jako blizu klinike i popdne opet u šetnju nisam mogla mirovat!:-DIšli do bille i do crkve i natrag u hotel!Sretno i sam se opusti i guštaj u Pragu:-D
bmarić, slobodno pješke, to je super za cirkulaciju :9
držim fige!
bmaric, pfc se poceo seliti? spominju li kad ce?
Pozdrav iz Praga!Nama je juce javljeno da je od 6 celija,4 oplodjeno pa se nadamo da ce svi embrioni dobro da se razvijaju pa da imamo nesto i za zamrzavanje.PFC jos uvek nije krenuo sa selidbom,nama su rekli uskoro ce.
Transfer je sutra,drzite mi fige da sve dobro prodje! :-)
bmaric jel sutra inseminacija?mozda se i upoznamo :))
Pozzz
hvala cure! dr. L je rekla da slobodno odemo odmah i u grad u šetnju, jer je to kod inseminacije jako dobro, pa smo tako i napravili. đir od klinike, kraj Letenskog parka, do dvorca, spustili se na Karlov most, pa kroz grad, duž Parizske (uf, uf, ja dućana), preko Čehovog mosta, kroz Letensi park, do Bille i natrag u hotel. Đir nije baš ni mali, ali nismo mogli odoljeti :-)
mare, ništa nisu spominjali o selidbi. da sam znala, pitala bi.
večeras dolazi ovamo još jedna forumašica, bit ćemo u istom hotelu i vidjeti se večeras, ona sutra ima punkciju, pa ću njoj reći da pita i javim.
bmaric,
prije svega da ti poželim puno sreće! Možeš li mi reći kako ste se odlučili na inseminaciju? Je li vam to doktorica predložila na osnovu nalaza? Koliko košta postupak u PFC-u?
Sos15, nama je to hzzo odobrio, a samo inseminacija u pfc-u dodje mislim oko 400 eura. Za ivf nismo imali novaca, a on kosta 2800 eura.
Sto je kod vas? Jeste li vec nesto radili?