Finger, sline mi cure :mljac:
Mi smo danas janjetinu sa ražnja i pome
Printable View
Finger, sline mi cure :mljac:
Mi smo danas janjetinu sa ražnja i pome
Joj finger, cista poezija kako si to opisala. Divota. Prijavljujem salate na stopedesetisedam nacina.
Danas sam napravila ručak za nenajavljene goste u roku 20 min. J. Oliver bi bio ponosan.
tagliattele sa pilecim fileom u umaku od vrhnja, mozarela sa paradajzom i bosiljkom, zelena salata i pohane tikvice.
Hvala curke :) Baš smo guštali!
Sirius, svaka čast kako si to stigla,pogotovo ti se divim kako si uz sve to uspila stići napraviti pohane tikvice! Ja sam brza kad trebam biti, samo mi je kuhinja mala, praktički imam jednu slobodnu plohu...
Sad planiram nekakvo proširenje, tj. čekam da skupim neku lovu pa da nešto iskemijam :)
Tikvice pohas tako da ih naribas,nasolis, ocijedis , a onda umjesas u smjesu kao za palacinke. Nema toliko suđa za prati kasnije . ;)
Aaa to su meni polpete od tikvica :)
Mislila sam da ih klasicno pohas, Ono na fete pa brasno,jaje i prezla!
Prvi put sam na ovom forumu čula za Parmigianu. E sad ja bih to sutra spremila po ovom receptu http://www.coolinarika.com/recept/pa...od-patlidzana/ ali ne kužim se baš u te sireve. Piše svježi sir - ricotta. Znači li to da mogu staviti obični svježi kravlji sir? Uz to i gaudu i parmezan. Bi to prošlo? Koja je cijena te ricotte u trgovinama?
Nemoj sir za mazanje i "glatke" sireve, moraju imati malo strukture.
Ja pojednostavim, pa stavim mozzarella + parmezan.
Ne znam koliko ricotta u HR kosta, u Italiji cca 250gr od cca 50 centi pa nadalje.
BTW, jedan od nasih omiljenih deserata je pomijesati ricottu s medom. Mljac!
Juneći saft i tijesto, mješana salata a za desert sladoled.
domaca pizza!
Sinoc sam stavila domace sljivarice (vrsta pomidore) susiti, jedva cekam da budu gotove!
Moji ukućani naručili grah, pa eto da im ispunim želju :) ,miješana salata
Na tanke fete,lagano posoljene I dva Dana na sunce. Po noci ih unesem. Onda cu ih stavit U teglu sa maslinovim uljem,svjezi bosiljak I cesnjak! Hedonizam :)
Pileca juha s puno povrca. (Ne da nas zagrije ;-) nego da nadoknadimo tekucinu.)
Danas na meniu : juha od pomidora, rižoto od liganja i uz to malo mješane salate. Za deset voće: lubenica,groždje, dinja, nektarine. Nek jede ko šta hoće :)
Fingertips, hvala :-)
Zhang, ja sam sad u HR i dize mi se tlak kad vidim da me mala vrecica mozzarelle dodje oko 8 Kn.
Inace, mozzarellu jedem svakako - na salatama, u jelima, cak si napravim desert - narezem na kockice i pospem cimetom i stevijom, mljac!
Hocu reci, mozzarella mi je nasusna potreba.
U Italiji se kupi vreca od 1 kg (pakiranje po 4 paketa, svaki 250 gr) za manje od 4 €. To je 8 komada mozzarelle, znaci manje od 50 centi po komadu. A ovdje preko 1 €!
Inace, sirevi i mlijecni proizvodi se isplate dofurati iz Italije, ovdje su puno preskupi. :/
Agrrrrr.... sad bih svasta mogla napisati.
Deru nas ko ovce.. ok, sad cu stat.
Sto kaze Inesica, idem odraditi trening, bar cu efikasnije usmjeriti energiju.
A rekli su nam da ce nam hrana pojeftiniti kad udjemo u EU....
Pečeni krumpir s butternut tikvom, slaninom i lukom i slaata od cherry rajčica. Za Damira su bile girice i krumpir salata.
Jucer smo bili vani na ribljoj veceri, a rucak nakon plaze bio brzinski iz frizidera - kulen, sir, rajcica...
Proso sa začinskim biljem + distano na maslinovom gljive, butter tikva i poriluk. Rikula i rajčica.
Jucer rizot da purecim mesom a danas srdele I lokarde na gradele, prilog blitva. Desert peceni kukuruzi :)
Moj muz kuhao danas: cevapi u lepinji. Uz to luk i paradajz.
A ja jucer: povrtna juha, (korabica i mrkva glavne), rizoto sa butternut squash, graskom i kukuruzom, fasirani snicli i najbolje od svega desert- mini palacinke napravljene od kokosovog mlijeka+ kupine+ mljeveni orasi+ pirovo brasno itd. Punjene cokoladom i javorovim sirupom. Moj muz ne voli cokoladu pa su njegove bile sa domacim pekmezom od jagoda i slagom.
Happy, odlicnoo zvuci, sigurna sam da je fino, pogotovo rizoto :)
Danas dragon rodendan pozelio je teletinu ispod peke I cokoladnu tortu! Klasicar moj :zaljubljen:
danas nakon mora i brzinskih ručkova spremam pileću juhicu, pečeno meso u masti i krumpir restani s kapulom
Jučer je ručak bio brzinski iz frižidera- mesni doručak s kajganom i paprika. A za večeru smo išli van.
Danas za ručak nakon plaže spremila krumpir salatu s maslinama i komoračem, uz to će ići i patliđan na gril tavi. A za večeru još ne znam... Idem skupljat ideje :)
Rižoto od sipa, bijeli.
Muž ulovio.:-)
Rostilj - piletina i tikvice po mojoj zelji, cevapcici u somunu s kajmakom po zelji od E.
Uz to mijesana salata, za desert grozdje.
Danas dostava, teletina i kumpiri ispod peke, pečene paprike i kupus salata
Sutra šalša s tunjevinom, juhica i lešo meso, polpete od tikvica, kako ko voli
Utorak šniceli u šugu i domaće njoke
Srijeda juneći gulaš s krumpirom i mladim fažolom
Četvrtak Vela Gospa pa ćemo meso i povrće na gradele
Petak pureći šniceli punjeni pršutom i sirom, lešo krumpiri na salatu
Subota lazanje
Nedjelja pečena domaća kokica (dala svekrva) i krumpiri
kikic, kako radis juneći gulaš s krumpirom i mladim fažolom?
Prvo izdinstas junetinu na kockice na kapuli, dodati krumpire na kockice, vode i pire od rajcice dodati. Kad to malo prokuha dodam se mladi fazoli ocisceni od mahuna.
Kad se krumpir raspadne gotovo je
Jučer napravila svoj prvi hummus, baš je mljac :mljac:
Ja sam sinoc metodom 'utrpaj sto imas u frizideru' napravila prefine pecene punjene paprike:
Prodinsta se luk, maalo pancete, gljive. Kada se ohladi, doda se parmezana i jaje. Napune se paprike i stavi se da se peku. Prefino.
Puretina s povrćem u saftu i tjestenina