Opredijelila se za informatički jer "svi idu tamo". Mislim da bi za njoj bio bolji matematički program, ali... što ću, sretna sam što je odustala od primjenjene :).
A tvoja?
Printable View
Opredijelila se za informatički jer "svi idu tamo". Mislim da bi za njoj bio bolji matematički program, ali... što ću, sretna sam što je odustala od primjenjene :).
A tvoja?
Čestitke budućim “prvašićima”
Sent from my iPhone using Tapatalk
.
Znači Nano, tvoja stopa brata ide? :)
stopama brata
Da
aleks se ne javlja al i njena je tam - ženska opsada MIOCa
:mrgreen: upisala!
Čestitam i ja svima na upisu u željenu školu i iščekujem prve dojmove - trebat će nam za nagodinu :mrgreen:
a ti tanja sve pazi i pamti, jer nama ce trebati iza vas :lool:
Joj pa vidite da se to sad stalno mijenja. Kakvo je stanje u Prelogu? Jesu oni preko svog kapaciteta? Hoce biti novih prijemnih?
ja nemam pojma sta me ceka. iskreno. znam da 80 nece imati, jer 5. nije prosao s 5.0, a sta ce biti dalje carobna kugla mi treba. jer ga pubertet lagano hvata.
Moj stariji je definitvno u školi koja mu paše. Sam je birao i već neko vrijeme mi je jasno zašto ju je odabrao
Čestitke svim prvašičima! ❤️
U Prelogu je kćer moje kume, koja se upisala sa 80 bodova prije 2 godine u dvojezični program. Stabilan vrlodobar, aliiii ocjene više nisu na razini osnovne škole. Isto je i kod moja oba sina. Mlađi je čak ove godine umalo prošao s odličnim (prosjek 4.4) i da je htio žicati ocjene i dodatna ispitivanja, možda bi i uspio. Ali nije - ima svoje razloge i tu se ja ne miješam. Misli da iz nekih predmeta zna više, ali mu je prošlogodišnji uspjeh dijelom odredio ocjenu i za ovu godinu. To pišem zato jer je dokazao klasičnu stvar - kako kreneš u prvom razredu, tako će biti i dalje. Lani je bio 4.0 i ove godine bi trebao uložiti dvostruko više truda za podizanje prosjeka nego da je lani uspio navući peticu. Moj stariji je živi dokaz za to - taj je u prvom razredu navukao 4.5 i sad uredno uspije to učiniti svake školske godine.
Recite djeci da se isplati potruditi u prvom razredu, iako je taj najteži - adaptacija na srednju školu, gubitak iluzija o vlastitom znanju iz osnovne, novo društvo, novi profesori, novi načini rada.... Nešto će iz osnovne kapitalizirati, a za dosta toga će se morati jaaaako potruditi. Što da kažem - moj stariji tvrdi da puno ljudi iz njegovog razreda ide na instrukcije iz fizike (za matematiku nisam pitala) i to mi je baš čudno u mat. gimnaziji, a opet - on je u razredu pretendenata na medicinu i slične studije, tako da ... valjda i za to postoje razlozi.
Eto - čestitke svima na upisu, ali čeka ih vjerojatno najteža školska godina u cjelokupnom školovanju.
zašto "aliiii" na to da ocjene više nisu na razini osnovne škole?
ja stvarno ne očekujem da budu, pogotovo zato što će gurati dvije škole uz putovanje
ne znam koliko su ocjene bitne za upis na studij, pogotovo zato što ona nema pojma čime bi se u budućnosti htjela baviti, a jako puno toga ju zanima (kod mene je bilo suprotno, s deset godina sam znala što želim i ponovno bih odabrala isto zanimanje)
Moja upisala V.gimnaziju:-)
Bravo pepi
moj u srednjoj napose sad na kraju drugog ima malko bolji prosjek nek u osnovnoj, ali boljke su mu ostale iste ko i u osnovnoj
je u pravu si, nama je IV bliza po mjestu stanovanja i jutarnja je smjena i zato je pikirala nju iduce godine.Citiraj:
hvala n.grace - nevenu muči ta četvrta, a ja ću strpljivo čekati za 16. i 18. jer su nam te ipak bliže po stanovanju i nekim drugim parametrima :-)
prošle godine je službena lista s bodovima izašla neobično brzo, već oko 20.7. je bila uploadana na stranici upisi.hr, u desnom stupcu, tamo gdje bude svake godine
ako ostane otprilike ovako u nju upada iduce godine u obican smjer, ali zanima me dvojezični engelski. jel netko zna koliko je tu imao zadnje upisani? i jesu li to bodovi samo iz OŠ ili se pridodaju iz iz testa na kraju?
i čestitke svima na upisu. Jel ovih 83,00 bodova u miocu znaci da svi koji su se upisali su imali sve 4 godine (od 5. do 8.) 5,0?
zbrajaju se i natjecanja,
iz naše škole uredno klinci dolaze s 81+ bodova, vjerujem da je najmanje 2-3 takvih upravo u startu imalo tolko ( pred dve godine prijateljica od velikog došla je s nemalih 83 bodova na prijemni, a rješila ga je 100 %)
zanimljivo pred 3 godina su Mioc upisalo naših 10 klinaca, i svaki je bio sam u razredu, tj. nisu duplirali iz određene škole, a ima 10 razreda ili je bilo toliko ( ovo samo pričam kaj mi je mama jednog rekla), a ni u narednim godinama nisu bili grupirani
n.grace koju školu je odabrala ?
hvala svima
Hvala! Čestitam djeci na upisanim školama!
Bila je 15. na listi, ta gimnazija joj je bila ,u stvari, jedini i prvi izbor.
Starija je ove godine maturantica:-o u XVI gimnaziji, a sjećam se kako sam baš na ovom temi pisala o svojim strahovima kada je krenula u prvi razred.
Čestitke našoj djeci!
ja znam da je sve to skupa stresno, te sa je taj 5.0 prosjek kao minimum sulud.
ali zaista me veseli da djeca grizu...
mogu samo reci: da nam je sto vise i mioca i Preloga i Tituša, pete i ostalih dobrih škola.
uvijek mi srce zaigra kada čitam o djeci i iz mioca i iz ostalih škola u Hrvatskoj koji se vraćaju sa raznih olimpijada iz matke, fizike, informatike i ostalog sa odličjima i nagradama.
Pa, nastavila je biti odlikašica:-)
Prvi razred je bio izuzetno stresan za nas,nametnula je sama sebi visoke ciljeve,u nekom trenutku sam se zabrinula za njeno zdravlje, ali sve je dobro završilo.
Ima super rasku (iz geografije), više se ne živcira zbog ocjena,profesori su kao i u svakoj školi, neki super, neki čudaci,neki bezveze...
Budući je dvojezični razred,uživa na engleskom,jako puno je napredovala iz engleskog.
super!
moj bi trebao već sutra na upise, a ja nigdje nema upisnice? nešto krivo gledam ili se pojavljuju sutra?