Cure drage, hvala vam
Kako ste vi sa češkim krunama za po gradu i to? Jeste li tu mijenjali ili tamo eure u krune?
Hvala vam
Printable View
Cure drage, hvala vam
Kako ste vi sa češkim krunama za po gradu i to? Jeste li tu mijenjali ili tamo eure u krune?
Hvala vam
Hm, prehlada nije baš idealna u ovom slučaju ali što je tu je. Neka preko vikenda bilda imunitet, vidjet će te kakav će biti u ponedjeljak!
Baš mi je žao da vam se sve tako zakompliciralo i da vas je satrlo na svim frontovima ali ne bi bili prvi kojima loše krene a bude BINGO na kraju! :)
Moj savjet ti je da kod nas u banci kupiš nešto kruna, za piće , klopu, uber i tako to.
U klinici će te plaćati eurima kao i hotel pretpostavljam.
Nama kad je nestalo kruna plaćali smo karticama, to mi je bilo isplativije nego da tamo istažujemo gdje je najbolji tečaj.
Mi smo eure nosili iz RH i platili njima u klinici i hotelu. Imali smo tek nešto kruna za suvenire. Sve ostalo smo karticom platili. Svugdje možeš plaćati najobičnijom maestro karticom. Pripazi jedino ako ćeš plaćati karticom u klinici da ne možeš ako prethodno ne dogovoriš sa svojom bankom, jer je prevelik iznos. Procedura u banci nije komplicirana.
Znaci cure, meni u rješenju Hzzoa piše IVF/ICSI + ET , i da ja u roku 15 dana moram dostaviti otpusno pismo.
E sad posto ćemo mi ići u FET, kako onda to bude sa tim hzzoom?
I to su već prije pitala Andrijanu pa mi ništa nije odgovorila..
Također, ove dodatne metode kada se uzimaju? Neke već sada kod oplodnje neke kod transfera?
Nika sto se vi uzeli? Da li vam je tko tamo to malo pojasnio?
A jel ti se A javila? Jesi ju probala zvati?
Odmah se moraš izjasniti koje dodatne želiš jer na temelju toga će ti formirati i račun. Sve odmah plaćaš. Nitko mi nije ništa objašnjavao, sve sam doma sama iščitavala. Tamo sam samo pitala ako me nešto dodatno zanimalo.
U redu, hvala, a koga si pitala? Jer koliko sam shvatila do doktora ne dodjemo, ili?
Sto ste vi sve uzeli?
Andrijana mi je oko 10h poslala mail da mi je rezervirala neki hotel blizu njih,, cca 3 km.. da kod njih nema mjesta..
ništa ovo ostalo sto me muči
Mi smo uzeli samo onaj skuplji paket i ništa više. Doktora nismo vidjeli. Uzmeš ono što su ti oni poslali(što sve nude) i redom ukucavaš u google ili čitaš po starim forumima šta te zanima. Tako sam ja.
A kad morate biti u Pragu?
U pon u 9 h moramo biti tamo..
Već sam sve pročitala, a neke analize govore da te metode bas i ne pomažu
Ma čovjek (laik kao mi) ne zna sto je najbolje..
Cure, evo Andrijana javlja da IPAK nije nužno da ostajemo 4 dana, da smo slobodni u pon kad obavimo kod njih.
Moj suprug je bas ljut, pita kakva je to bolnica kada ima takve radnike..
znaci od 7 dana mi smo došli na pola dana..
Zvuci ko žešća zajebancija da oprostite.. ništa ne javlja za hotel, onda javi kada smo mi već bukirali, pa smo stornirali, kupili karte za tamo pa stornirali, kupili karte za Nazad pa sad opet stornirali jer smo tamo gotovi zapravo za pola dana..
Ovo je stvarno presmiješno!!
Lovelife, ovo je zaista presmiješno i skroz neozbiljno.
Slažem se skroz Sanrio. Mislim da bi gđa.A trebala na godišnji da se malo sabere. Ona je i naša kordinatorica bila, a nismo ju ni upoznali.
Sad ste sve rezervirali, sad se probajte smiriti i pripremiti za put u miru. Držimo fige!:)
Lovelife, želim vam sretan put i da od sada sve ide po planu! Sretno!:)
Mislim da je suvisan svaki komentar za Prag i Andrijanu.
Vidi se iz vasih postova da gube na kvaliteti i tlo pod nogama a tako i pacijente.
Kao da je raspad sistema.
Andrijana izgleda svima isto odgovara niti da pogleda tko ide na donaciju a tko u stimulaciju!!!!
Cure nedajte se smesti i saljite mailove dok ne odgovori. U krajnju ruku ju zovite na mob.
Ja bi ovo kad dodjem u kliniku svakako prijavila onome tko je odgovoran za koordinatore i inace osoblje klinike i rekla da nisam zadovoljna i da je to krajnje bezobrazno i neodgovorno.
Ja isto skicam temu, i nema sanse da nakon svega ne bih klinici slala sluzbenu prituzbu.
Tu su veliki novci, osjetljive stvari, a samo citajuci kako rade ne mogu vjerovati kako su nonsalanti
Pozdrav lavice,
Nova sam na temi ali sam procitala cijelu temu. Pripremamo se za Prag i donatorsku spermu, ja pcos 36, suprug azoo. Prva opcija bila je PFC ali nakon svega sada razmatram europe ivf int. Vec sam prosla dvije vto u Ljubljani gdje sam bila samo broj na traci i za ove novce mi je potrebno da se neko bavi nama za ozbiljno. Iskrene cestitke Rominki i drugima kojima je uspjelo a nama ostalima sve najbolje :) pozdrav
Dobro došla Alondra i čim prije ostvarila svoj cilj!
Da li si već kontaktirala navedene klinike? Koji su dojmovi?
Ako si pročitala temu vidjela si da za svaku kliniku ima i pozitivnih i negativnih osvrta i da je u cijeloj priči jako bitna i sreća :)
Mi smo išli na donaciju j.s u Pfc pa ako ti mogu nekako pomoći stojim na raspolaganju.
Petak veče sam poslala Kseniji u PFC a danas Dr Kult u Europe IVF. Od sutra očekujem rezultate obzirom na vikend. U februaru sam bila kontaktirala Kseniju samo za cijene i pretrage ali nismo do sad uspjeli skupiti novce. Sad kad sam cula za poskupljenje vrti mi se... dodatnih oko 1000 eur.
Cure, koji dan ste radile kućni test nakon transfera 5 dana starog zametka? Pročitala sam negdje da 9.dan od transfera mora pokazati kućni. Kakva su vaša iskustva?
Cure, kao šlag na tortu dočekala nas je jednokrevetna soba u hotelu koji nam je A.rezervirala! Ozbiljno sam pomislila da li je ovo neka šala?
Ali ok, najlakše za sobu, dali su nam drugu.
Nego, doista je ovo sve neozbiljno.. dakle ako se Andrijana toliko može “zabuniti” da li je ovo sve sigurno?
Tko brine o našoj donorki, i stanicama, mislim, je li sigurno da se oplođuju prave stanice?
Mene to sada stvarno brine.
Vjerojatno doktora nećemo vidjeti.
Kome vjerovati? Andrijani koja ne zna šta priča? Da li su ti doktori uopće pogledali naše nalaze?? Kako u to možemo biti sigurni? Jako sam izgubila povjerenje.
Ozbiljno razmišljam da pošaljem Andrijani mail da pitam tko nas dočekuje, da li imamo konzultacije sa doktorom i tko će nam objasniti sve o dodatnim metodama, te na koji će način zamrzavati embrije (cure prije su spominjale 1-1-1 ili 2-2-2, ne znam sto to znaci, niti je moje da to proučavam na dr.Googlu!!!).
Evo zbog svega me suprug pita da li želim da sve otkažemo, ovakve stvari njemu su nepojmljive, bez doktora bez informacija, sve kao bez neke kontrole.
Ja se samo pitam da li su oni stvarno proučili našu dokumentaciju!!!
Mojem suprugu je nađen gen na cisticnu fibrozu, šta ako nisu to uopće pogledali??
Možda sad od straha pretjerujem, ali stvarno?
Molim vas cure za savjet!!
Draga Lovelife, sutra kad dođete na kliniku inzistirajte na razgovoru sa dr. Mardešić!
Dočekat će vas Andrijana vrlo vjerojatno, reci da bi željeli s njom razgovarati i iznesite joj želje za razgovorom sa doktorom i embriologom.
Nemojte ulaziti u postupak sa ovakvim strahovima i dvojbama!
Kad vidi da ste ozbiljni u inzistiranju, digurno će vam omogućiti sve razgovore koje želite.
Ako bude problema tražite osobu zaduženu za koordinatore i iznesite cijelu problematiku.
Sanrio, hvala od srca.
Moj suprug ne može vjerovati da bi mi išli u postupak bez da vidimo ikakvog doktora. Kaže da ako treba odustajemo, i ako treba platiti neke penale, briga nas.
Ovo potpisivanje papira na hodniku i bez doktora ne dolazi u obzir.
Poslala sam Andrijani mail sa pitanjima:
1.Tko će nas dočekati, 2.sa kojim doktorom imamo konzultacije,3.tko će nam objasniti dodatne metode i postupak zamrzavanja embrija?-stvarno mislim da nije na nama da to iščitavamo na googlu, 4.da li ćemo dobiti napismeno da su SVI naši nalazi pregledani od doktora i kojeg,
5.za Hzzo, no to mi je manje bitno.
Doista nije stvar u novcima, nego u pristupu, nepovjerenju.
Lovelife jako mi je zao zbog stresa kojem si izložena. Zato se dvoumim skroz, mozda im je sad takav tajming. Kao sto rece Sanrio treba imati i sreće. Jos jedna stvar koja mi malo smeta je protokol u PFC. Na svim forumima sam procitala istu stimulaciju. Ja sam prvi puta imala puregon i difereline i imala 7 js. Sve oplodjene jedna prezivjela do 3 dana kad je bio i ET. Nadam se da je bilo do sperme iz micro tese. Drugi puta menopur i decapeptil samo 1 js nije doslo do oplodnje. Meni se sad ne isprobavaju gonali ako vec imam pcos i znam da imam bolju reakciju na puregon. Imam i povisen testosteron.
Napisala sam sve to samo da se predstavim, a ne da kupusim temu :) Sorry.
Hvala cure! Onda je sutra trenutak istine!
Iskreno nemam dobar predosjećaj. Sad navečer me počelo dolje frkat kao pred mengu:(
Cure, moj kućni pokazuje dvije crte!!!!! Ja to ne mogu vjerovati!!!! Nakon svih ovih godina mučenja, gotovo da ne mogu povjerivati u to!! Čini se nestvarno! Nadam da će tako i ostati!!!☺☺
Lovelife, samo smireno danas. Držim fige da sve dobro prođe!
Nika, čestitam od srca!!!
Hvala, evo javit ću sve kasnije..
ne znam kako će sve proći jer Hzzo placa svježi ET a Andrijana je znala da bi mi u FET, a Pronatal je tražio tiskanicu od Hzzoa.. vise ništa ne znam
Lovelife, ne znam kako to ide sa papirologijom HZZOa ali vjerujem da postoji neka opcija da se u slučaju nemogućnosti odrađivanja svježeg transfera prebaci na FET.
Npr. Mi smo išli u postupak sa namjerom da odmah idemo u svježi et. U Pragu sam rutinski vadila progesteron i svježi je otpao! Mi smo platili sve tada a naknadno smo došli na fet i njega nismo extra platili jer nije došlo do svježeg transfera prvi put.
Sad sam zakomplicirala ali sam sigurna da su imali slučajeve da su ljudi, preko hzzo, imali namjeru ići na svježi et pa se tek naknadno vidjelo da neće biti svježeg pa su se nekako trebali papirnato prilagoditi novoj situaciji!
Lovelife, mislim na vas danas i sigurna sam da će sve dobro proći! :)
Hvala cure
Lovelife, što se kod tebe događa?
Nika39 jeeej čestitam ti bravooo!!!