Balarosa, u kakvoj si formi i što želiš postići?
Printable View
Balarosa, u kakvoj si formi i što želiš postići?
U otužnoj :mrgreen: Cijelu zimu se kilavim i ne radim ništa, sad sam krenula dva put tjedno na powerplate, kad još malo zatopli ću početi trčati. Želim se smanjiti i učvrstiti. Jillian mi je super bila, kad sam to radila sam dobila rezultate koje sam htjela, ali mi je dosadila.
ovaj link što si stavila mi se čini dosta teži od 30 day shed & shred, ali ako možeš izdržati go for it
mislim da je ok 20-ak min ako paziš na prehranu i ubaciš koje trčanje tijekom tjedna :)
Jučer sam probala baš taj i ne mogu sad sve pratiti, središte mi je slabo, ali to je ok, volim kad ne mogu izdržati. Tražim ako ima neki raspored, ali valjda si to svatko sam složi.
Jučer c2 danas w7...ovaj tjedan sam samo u četvrtak zaštekala.
Balarosa, dobrodosla :)
Ne znam sto bih preporucila za 20 min. Chalene na turbo jam ima nekih vjezbi od 20 min, no ja sam ih kombinirala s jos nekom vjezbom jer mi se ovo cinilo malo.
Ja sam sad pocela raditi zwow-ove, no mislim da moras biti u formi. Ili ne? Da radis
Otisao post :mobitel:
Da radis polako, pravilno jezbe i ne opterecujes se vremenom?
Mozda ce zhang bolje znati.
Zhang, tenks za savjet za evidenciju!
Kad sam zadnji put napravila ovaj zwow, mislim da sam radila pauze izmedju rundi pa sam sad dobila na vremenu. I htjela sam stici zhang :mrgreen:
Ok, tuce me jos za 4 sekunde :mrgreen:
Sad sam pogledala jedan taj zwow i umorna sam, nema šanse da to odradim.
Ovo mi se čini neloše za jutro, ali vjerojatno od toga ne boli sve i nema tolike promjene: Denise Austin: Ultimate Fat Burn Workout, ima li tko iskustva?
Dakle, zafitiljit cu ovaj mob u zid majkemi. Vec treci put napisem litaniju i on se zbrejka.
Balarosa, dobrodosla. :-)
Ovaj zadnji link se meni cini skroz ok za nekoga tko je imao duzu pauzu / pocetnika.
Taman dovoljno da se umoris, a ne pomisljas zvati hitnu. :mrgreen:
Inace, mozes sve te treninge od befit kombinirati. Dapace, za tijelo je bolje da su vjezbe cim raznovrsnije jer se ne stigne naviknuti. Jedino sto je vazno u ovoj pocetnoj fazi je svaki dan vjezbati sve dok ti to ne postane dio dnevne rutine. Onda mozes krenuti na ovo usminkavanje: obaranje rekorda, splitanje treninga na lower i upper itd.
E da, i nemoj se bojati utega... vjezbe snage su jednako vazne kao i kardio.
Anci, luda si :-)
Ako se odlucis na neki od starijih bodyrock vjezbi i treba ti intervalni timer, ima za skinuti za smartphone gymboss-ov. Ja imam njihov ovaj sto se okaci i dobar je.
Bubica 27, kako ide Insanity?
Ja sam danas mislila ubaciti pure cardio, ali sam se ipak odlucila za jedan duzi bodyrock (jedan od zadnjih koje je zuzana za njih slagala): It will rain sweat.
Nemam nista vise na naslov dodati :mrgreen:
Hvala, zhang. Ne bojim se utega, barem ne malih. Danas jedva sjedim od befita, ali jutros nisam uspjela odraditi cardio jer nisam uspjela pobjeći klincu koji se probudio odmah sa mnom. Pamtim da su mi ti jutarnji treninzi bili najefikasniji plus čitav dan sam bila puna energije. Navečer idem na vježbe, to će valjda biti dovoljno za jedan dan.
Dosla san se i ja malo pohvalit, planinarila sam jučer 10 sati i 15ak km po dosta zahtjevnom krškom terenu i danas me opet ništa ne boli.
Jako sam ponosna i sritna kako san sve izgurala,
Jutros san odvježbala set vježbi od fizioterapeutkinje.
Planiram u nekom trenutku započet sa nekim vježbama kojima ću se malo zategnit i smanjit obijam guze i struka :mrgreen:
zhabice, probaj callanetics evolution :)
Ja sam jutros ovo:http://www.lovingfit.com/exercises-w...rval-training/
Sutra cu neki njen upper body, upravo biram :-)
Aaaaaa, otisao mi opet post s mobitela!
Zhang, ti imas svu tu opremu?
Umjesto sandbaga moze uteg? Kao i umjesto medicine ball?
A sto umjesto onog rozog :mrgreen:
Ja sam se vratila nakon bolovanja.
jučer bajk pola sata + c2, danas bajk i w3
planiram još jednom ponoviti w3-w4-c2 kombinaciju pa prelazim na fazu 2
zhabs, super za planinarenje! zavidim...
zhang i anci, you sick sick ladies :respect:
novopridosle i povratnice, samo naprijed!
ja nastavljam u svom ritmu sa chalene, na desetom sam tjednu od dvadeset
Umjesto sanbaga mozes koristiti ruksak ili onu duguljastu sportsku torbu napunjenu knjigama i/ili utezima zamotanima u rucnike.
Umjesto med.ball mozes koristiti utege u 99% vjezbi gdje je med.ball.
Umjesto rozog :mrgreen: za dipseve koristis 2 stolice, za ovaj bridge sam radila na stolicu koji je u dnevnoj (ja ga gurnem do kauca), ali mozes i na stolici pa drziz za noge od stolice.
Ja imam opreme, ali racunaj da su se meni prioriteti shoppinga odavno promijenili pa sam skupila. A i uvijek si izracunam koliko bi dala mjesecno za teretanu pa mi ne bude krivo. A imam i jos jednu foru za te fitness gadgete: sitne skupljam u kasicu bas za tu namjenu pa kad skupim dovoljno odlucim sto cu tada kupiti.
I kad smo kod promjene prioriteta shoppinga, ja nosim suknju staru 6 godina, zapravo puno robe od prije prve trudnoce (dok se moglo kupovati dobrih komada, jel), ali cu zato uvijek izdvojiti za kvalitetne proteine.
Od opreme imam: sandbag, kettlebell, 3 para utega, jedne podesive utege, sipku za zgibove i intervalni timer. Kad pogledas, i nije tako puno s obzirom da 2 i pol godine vjezbam doma. Za taj bi period za teretanu dala 7500kn za teretanu..
zhang, ti si moj idol :naklon:
ja doma vježbam tek 2 mjeseca, ali da nije vas i ove teme ne bi mi na pamet palo vježbanje doma. sad mi uopće nije jasno zašto sam ikad odlazila u teretanu; ovako uštedim i vrijeme i puno novčeka za članarinu i gorivo, a i imam dojam da doma bolje odvježbam
zhang, hvala! lajkam ti opremu :mrgreen:
to uopće nije previše opreme, obzirom da ovo i nije neki trenutni hir koji traje mjesec dana pa si se sad nakupovala :mrgreen:
ja jučer nisam vježbala, bili smo kakti na planinarenju, no vrlo kratkom pa se i ne može nazvati planinarenjem. no, ima snijega još pa nam je uzelo vremena. a i morali smo djecu odvjesti na grah :mrgreen:
večeras zwow 9. nevjerojatno je stvarno kako te 10 minuta AMRAP :mrgreen: ubije. doslovce. prvo sam se zagrijala i malo odskakala i istegla se i onda trening pa istezanje.
ova je vježba bila bez ikakve opreme, a umrla sam. rezlutat: 3 čučnja manje od zuske- dobila me je na sklekovima :D
but, i'ii be back!
cure, jesam rekla koliko volim ovaj topic!:heart:
natjecanje sa samim sobom ili drugima? mene ovo 2go npr. ne zanima...pogotovo jos kad bi se isla "trkat" sa vremenima onih koje osmisljavaju programe, a pocevsi od fizickih predispozicija pa nadalje situacija nebo-zemlja...
Happiness formula = Do YOUR best and feel good about it.
Unhappiness formula = Compare yourself to others.
Valjda ovisi od osobe do osobe, ali mene fakat ne bedira ako sam 'losija' od zuzane. Zapravo, ne bedira me ako sam ponekad losija i od same sebe kada sam zadnji puta radila taj neki trening.
A volim znati i kako je zuzana napravila, i koliko je meni trebalo. Dapace, to je dobar motiv: ono, vidis da se moze :-)
Mene opcenito bas ne tangira u zivotu sto drugi imaju/mogu. Super, bravo za niih ako im je to vazno. Recimo, to kako ja pjevam je nesto grozno, pa se svejedno nedam omesti i pjevam kad mi se pjeva :mrgreen: Kuzis sto hocu reci?
Mozda ja ovdje odajem drugi dojam, ali meni je i vjezbanje i prehrana zeka-peka, mene to zabavlja. I imam mjeru u tome, volm o tome pricati u rl ako nekoga zanima, ali ako ne pitaju, ne masiram...
Pa i ja kao i zhang. Mene je, recimo, motiviralo vrijeme drugih u smislu da probam pritisnuti.
Ustala sam u 5:10, obukla se, napravila 3 minute i evo ... "maaamaaaa". Da ustanem u 3 valjda bi isto bilo, bolje da ni ne pokušavam s jutrom. Bar sam stigla pješke na posao. Jučer sam nakon 45 minuta jedva došetala kući.
A ne pali da im pustis crtani? Nama je to ok za ujutro. Mladji se isto cesto doslepa za mnom pamu dam frape i pustim crtane i bude sve ok. Starijeg vise ne mogu izvuci iz kreveta
Mlađem ne, ne zanima ga. A još pola godine pa će to valjda doći na svoje. Poslije posla ću, imam pola sata prije nego MM stigne s njima, ručak će biti kolateralna žrtva.
A i ja sam prepametna pa otkrivam toplu vodu :mrgreen:
Kao da ti to ne bi palo na pamet da pali...
:-*
Ali, dobra isprika zlata vrijedi pa ne bi bilo čudno da mi nikakvo rješenje na pada na pamet :mrgreen:
Jučer ništa, zubobolja me drži već tjedan dana ( uz 3 posjeta zubaru) i jučer opet zubar...ono malo vremena kaj mi je ostalo kada sam došla doma sam bila s djecom i sveki.
Danas opet ništa jer idem mužu u bolniucu u posjetu, u drugu bolnicu po sveki s kemo i tati mi je rođendan..sve nakon posla :( ni ne znam kad ću sve ovo stići.
Cure divne ste i gurate me naprijed.
Balarosa mlađi su nam malo razlike i mene isto mlađa stalno gnjavi, htjela je sa mnom vježbati pa sam morala stalno paziti da ju ne zveknem, pa sam ju stavila na krevet pokraj mene da na njemu vježba kao mama pa stalno pita: mama jel ovako, mama jel onako..jel dobro ...jojjjj a ja nemrem disati a kak da joj odgovorim pa sam obije izbacila iz sobe, upalim crtiće i zabranjujem ulazak tih pola sata ( moš mislit kak djeluje).
Mene takve stvari strašno frustriraju, imam taj problem da ako ne mogu napraviti kako treba neću raditi uopće. Moram si samo presložiti prioritete (npr. da je ručak pola sata kasnije), a kad javno napišem da hoću onda mi je teže odustati :)
U nedjelju me je ipak smlavio nizak tlak (spomenuh ga ovdje), pa nista, prisilni dan odmora.
Jucer (ponedjeljak) sam dobila terapiju za podizanje tlaka. Ipak sam, no malo, da ne pretjeram jer mi se mantalo, samo lagano prosetala (cca 1:30h).
Danas se osjecam bolje, pa sam vec rijesila jutarnji jogging. :yay:
Pitanje: JM's Killer Buns & Thighs - ima onaj dio gdje vjezbas penjuci se na stolice - meni je to trenutno, radi prostora u kojemu vjezbam, nemoguce. S cime to mogu zamijeniti?
Napokon sam se oporavila od viroze. Sad mi vježbanje dođe super za iskašljavanje. :lol:
Krenula sam s Insanitijem, jučer fit test, danas Plyometric Cardio Circuit. Ok je. Samo razmišljam da uz to dodam vježbe snage. Što mislite, bi li bilo previše?
Je previše je (ako nisi prije odradila full insanity oba nivoa). U insanityju ćeš sasvim dovoljno vježbi snage raditi :)
danas je moj dan. službeno objavljujem da ponovno pripadam "normalnim" ljudima i sama se sebi zaklinjem da više ne radim izlete u drugu kategoriju.
a kako je do toga došlo? dakle, za malo je prošlo 3 mjeseca vježbanja. zadnji mjesec je gubitak kilograma znatno usporio, ali centimetri su se neprimjetno topili. kažem neprimjetno jer sam doma stalno u trenirkama.
moje hlače, u koje sam tek nedavno upala, su počele plesati i spadati pa sam žicala md-a da ih opere i posuši da se malo stisnu. na sreću je zaboravio pa dok sam jutros šizila što ću obući padne mi napamet probati broj manje trapke (S.Oliver 40) bez nade da bih u njih mogla upasti, kamoli zakopčati...ali šokirala sam samu sebe jer ne samo da sam ih zakopčala nego mi stoje super. nisam se mogla prestati gledati u ogledalo. jednostavno ne mogu vjerovati! tim više što još uvijek imam 5-6 kila više nego što sam imala kad sam ih zadnji put nosila :-D
osim 2 konfekcijska broja manje, izgubila sam i puno u prsima; s grudnjaka 90E (najšire kopčanje) sam stigla na 85D (najuže kopčanje). ukupan score u kg u ova 3 mjeseca = -12
posebno me razveselilo, kad me seka danas vidjela odlučila je i ona početi vježbati. možda dobijem i društvo za jogging uskoro :yes:
Bravo kavofob! Svaka čast! :-D
Tvoji su postovi stvarno motivirajuci! :heart:
Ja danas napravila LovinFit (real time cardio #1).
Cure, hvala kaj stavljate linkove na vježbe! To fakat puno pomaže! :kiss:
hvala, zhabice :love2:
meni se život promijenio u ova 3 mjeseca i tako me veseli da mogu motivirati druge
a najbolje tek slijedi :mrgreen:
bravo kavofob!
fakat si inspirativna :)
meni su isto sve hlače koje imam velike (a nemam novca za nove :lool: ), počastit ću se kad počnem radit, do tad mi nije bitno
inače, danas w3, naravno teži je od prva dva, ali i dalje ga odradim bez beda, pa se mislim da li da ga ponavljam ili ne...vidjet ću kakav je w4 sutra, pa ću odlučit