cestitam Krol i neka te Bog cuje i ispuni ti zelju a i svima nama da daruje takvu radost:-)
Printable View
cestitam Krol i neka te Bog cuje i ispuni ti zelju a i svima nama da daruje takvu radost:-)
Krol čestitke na maloj princezi.
Krol,cestitam!
Kada procitam sve poruke koje ste svi vi pisali,dobijem i ja snagu da sve izdrzim i da se nadam da ce i meni PFC,Prag i dr Sonja ispuniti najvecu i do sada ne ostvarenu zelju.
Krol
iskrene čestitke na princezici ! Daj nam Bože svima takve neizrecive sreće ! ;)
Krol iskrene čestitke od srca! Od sada zaslužujete samo sreću i veselje što vam i ja želim! :heart:
Hannah8 mislim da je sve u redu sa betom i duplanjem...bitno je da ne pada ili stoji...sve ce to da bude ok....Kod nas ovdje vadis betu samo jedanput...onda ako sve bude kako treba ,cekas ekspertski uz od 11-13 nedelje....Ne muce se puno sa brojkama i pregledima....Pravo na cesce preglede imas samo ako nosis duplice kao nasa Mare...ili ako imas nedaj Boze neke komplikacije...Inace ako je sve ok i osjecas se dobro...imas dva pregleda max uz...
Luc ja sam jednostavno znala da ce kod tebe da uspje...ne znam zasto ali osjecala sam....Cestitke draga...
Labradorka..bmaric....i vama sve najbolje i odbrojavamo sa vama....sve najbolje..
Bice puno praskih bebica ove godine...evo Krolova princeza je vec doma....jos malcice stize nam i Sejlina ljepotica( neka se jos malo primiri kod svoje majcice:zaljubljen:)....onda su na redu bebace od mene i Mare....pa Kismet i njena zvjezdica....pa ihh....sve onako po redu kako treba i kako je najbolje:zaljubljen:
Moja bebica je super....bas je pravi nemirko i izgleda pocela je rano sa treniranjem fudbala...udara i sutira sve u 16 :) Ali ja sam lose...ne sjecam se da sam bila losije sa imunitetom i krv slikom ikada...HB mi je 95...opet sam prestala da radim...Ne mogu ko covjek ni da se pocesljam ili operem zube....pravim pauze...Ne znam sta se desilo sa onom aktivnom,jakom,zdravom zenom od prije 5 mjeseci...Za ovih 5 mjeseci imala sam 5 upala sinusa...Cica mi ide u vrtic i svasta nesto dovuce od tuda...Ona nista a ja ne mogu da se pokupim...Ali opet kazem samo nek je bebi dobro...i ovo ce proci...
Kismet hvala sto brines...mislim i ja cesto na vas...ali dok skupim snage da se dovucem do kompa treba mi ihihi...:)
Ljubim vas sve...
pipi draga, drži nam se i odmaraj, bravo za živahnu bebicu :kiss: :love:
hannah ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
pipi:heart:, vratiti ćeš se ti u formu sa svoja dva anđelića, drži se!
svim čekalicama nove bete, prvog uvz-a, fet-a, ma svim suborkama, puno, puno sreće želim, velika pusa!
hannah8, nemam ti što pametno reći osim da beta evidentno raste, možda da je ponoviš kroz 2-3 dana, kada pređe 1000 može se, u pravilu, vidjeti Gv na uvz-u, ako nemaš krvarenja, beta ne pada, mislim da se ipak, koliko god bilo teško, moraš strpiti do pregleda i think pink ( mrzim kad mi ovo kažu, a ja sad tebi pametujem - i sama sam šizila do pregleda)
Mislim da je Inesz negdje navela sve svoje vrijednosti bete, čini mi se da je isto krenulo s malom, u početku nepravilno duplajućom betom ( a završilo prekrasnim sinčićem), nek me Inesz ispravi ako griješim:-)
Puno sreće želim!
Recite mi sto mi je sada ciniti kad sam se vratila??? Znam da trebam u hzzo-u predati za putni trosak. Da li moram sada nalaz iz Praga slati u Margaretsku? Da li moram kada dr. potvrdi da sam trudna i taj nalaz slati u Zg? Sto trebam raditi ako nisam trudna? Isto ici svom gin. da to potvrdi nalazom?
Pipi, hvala!!! Drzi se, bit ce to sve ok!!!
krol,čestitam na maloj princezi Teodori
labradorka,bmarić sretno u iščekivanju bete
a našim budućim mamicama da maze i paze svoje bebice
bmaric, za putni trošak ne šalješ u margaretsku, nego u branimirovu. Napišeš molbu za povrat, priložiš otpusno pismo iz klinike, kopiju odobrenja i podatke o računu na koji želiš da sjednu novci (ja sam priložila kopiju svoje kartice).
HZZO-u se nakon toga više ne trebaš javljati, tj. obavještavati ih je li došlo do trudnoće.
sretno u iščekivanju ~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Sejla hvala!!! Ja to moram predati u Zadru.
A sto u slucaju da ne dodje sada do trudnoce? Da li u tom slucaju moram hzzo-u priloziti neki dokaz o tome? Ili samo rjesenje produzujem kao i do sada?
Mislim da u tom slučaju mpo dr treba ponovno ispuniti zahtjev za upućivanje na liječenje u inozemstvo pa se to šalje hzzo-u, ali nisam bila u toj situaciji pa nisam sigurna....neka me netko nadopuni-ispravi ako sam krivo rekla.
Evo ja svježa u ovom problemćiću s neuspjehom za sad!?:-)Predala sam za putne troškove u svom podrućnom hzzoo i ideš u sobu za inozemne troškove da te slučajno ne pošalju kao mog muža za ove naše gradske:-D.Predala sam kopiju otpusnog pisma kopiju rješenja od hzzo i priložila dopis da sam putovala autom.To sam predala prošli tjedan i rečano mi je krajem drugogmj.da čekam isplatu.Da tam mi je ženskica iskopirala karticu tekućeg i osobnu.Što se tiće neuspjeha iako vjerujem da to tebi neče trebat:-D.Moraš opet ispunit onaj zahtjev kod MPO doktora priložit otpusno pismo iz Praga i rezultate bete.Evo ja poslala u Margaretsku u ponedeljak sad čekam odgovor,Ne nadam mu se tako skoro:-).Eto tak sam ti ja to napravila sretno i razmišljaj sad sam o lijepim stvarima i opusti se i uživaj.Znam da je iščekivanje bete mučenje za živćeke ali proći če i tebi če zasjati sunčeko na prozorčiču!Sretno:-D
draga, nista od nalaza iz klinike ne trebas slati u margaretsku, ako si trudna, povijest bolesti i racun iz klinike ide direktno u mar, ako ne budes trudna, predajes novi ispunjeni zahtjev za liječenje, nalaz iz klinike iz prethodnog postupka i nalaz bete ako si ga radila, ako nisi nema veze, neces valjda trudna u novi postupak jel
a i podrazumijeva da ti liječnik nece popuniti novi zahtjev za liječenje ako si trudna
valjda sam bila jasna, malo sam se i ja zgubila
Valiana i Ona koja nije pisala, hvala na informacijama!!! Sve je jasno.
Dr. mi je rekla samo da napravim test za 3 tjedna, a poznavajući sebe ja ću njega napraviti i ranije, krajem sljedećeg tjedna, početkon onog drugog. A u slučaju da ne budem trudna, onda ću napraviti betu samo radi hzzo-a i novog zahtjeva.
Kako god bude, ne opterećujem se s tim da li sam ili nisam. Kad bude bit će, mijenjati ništa ne mogu.
hvala kismet!!!! :-*
Evo mene sa uzv. Hematoma skoro vise ni nema i sve je ok. Zametak veliki 2 mm a srceko jos ne kuca jer smo tek 5 + 4. Polako guramo :-)
Nova sama na forumu,ali odavno vas pratim,,,,,molila bih malu pomoć,, Ukratko;;;suprug ima klinifertov sindrom,,,a ja sam neki dan radila hormone i katastrofa su mi,,,FSH mi je 102,,a AMH > 0.01,, Imam 33 god,,,,U braku smo 13 god...I jedina opcija nam je Prag. ima li itko sličan slučaj da su potrebni i donacija jajnih stanica i spermija,,,zvala sam hzzo u ZG, za refundiranje troškova,pa su mi rekli da skinem obrazac sa njihovih stranica i obratim se doktoru specijalistu,pa me sada zanima kada da pošaljem e -mail klinici u Pragu da dođemo na razgovor odmah ili kad (ako ) dobijem rješenje pozitivno sa hzzo? Hvala!
dani u pfc imaju donaciju embrija...
ne sjećam se da je na forumu dosada bilo nekog sa takvim potrebama ali mislm da ćete u Češkoj naći svu potrebnu stručnost bez obzira na odabir klinike...ovaj dio sa hzzo ne znam ali javit će vam se već cure koje su prošle to...
sretno u svakom slučaju :)
daani13, dobro nam došla!
Moj osobni slučaj je donacija js, ali praške klinike rade i donaciju embrija (znači biraju ženskog i muškog donatora prema vašim osnovnim fizičkim karakteristikama-građa (visina i težina), boja kose i očiju, krvna grupa).
Smatram da bi bilo dobro (pogotovo ako želite čim prije ići) da se sada čuješ s klinikom (klinikama ako niste odlučili gdje biste išli), i dogovorite termin konzultacija. U mailu ukratko opišeš vaše dijagnoze i možeš poslati nalaze, pa će dr pogledati i dati svoje mišljenje.
Paralelno možeš slati molbu hzzo-u. Za to ti treba:
osobna molba (ukratko opišeš dijagnozu i moliš da razmotre tvoj zahtjev za podmirivanje troškova liječenja u Pragu)
zahtjev i prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo (to je formular koji ispuni bilo koji gin. spec. za mpo)
povijest bolesti tj. gin. nalazi (uzv, stanje maternice i jajnika, hormoni, ono što pokazuje tvoju dijagnozu)
mužev spermiogram (u vašem slučaju i njegov kariogram ili neki drugi nalaz iz kojeg se isto vidi, budući da se radi o genetskoj bolesti)
vjenčani list ili potvrda o izvanbračnoj zajednici
Na odobrenje se čeka oko 2mjeseca. U stvari je dobro pitati mailom kliniku što im sve od nalaza treba (budući da se svi mi razlikujemo od dijagnoze do dijagnoze, pa ne trebamo svi sve isto...). Nalazi bi trebali biti friški, unutar 6 mjeseci (osim npr. kariogram, on se naravno ne može promijeniti, pa...).
Sretno u odlučivanju i javi nam se :love:
luc ma sad će i srčeko junačko prokucati (uf kad se sjetim sebe u tom periodu), super za povlačenje hematoma :-D :heart: :klap:
pozivam vas da nam se pridruzite na odbrojavanju :-)
Krol cestitam tebi i tvojoj zeni na princezici prekrasnog imena!
Daani 13 potpisujem Sejlu,posalji mailove klinikama ..mozda da odes na konzultacije( ako mozes) .tamo ces dobiti najbolje odgovore...
Ja i mm smo isli u Pronatal i Pfc na konzultacije... Nakon razgovora s njima, stvari su vise manje sjele na svoje mjesto..
Mi smo se odlucili za pfc...
tako i namjeravam,valjda ću uspjeti istodobno dogovoriti konzultacije u obje klinike, da vidimo koja će nam najbolje odgovarati,,,,samo imam mali problem sa M,,,zbog loših hormona skoro mi je izostala zadnju sam imala prije nekoliko mjeseci,,valjda ću to moći regulirati,,vidjeti ću sa dr.u utorak,,,
Drage cure, hvala vam puno na pomoći sa onim mojim niskim betama
hvala puno Inesz, kismet, pipi73,mare41,sejla,Valiana...
Stvarno ste mi puno pomogle u onom groznom iščekivanju...
Evo, mi smo od one bete 67,0 17dnt, dogurali jučer do prvog UZ-a, i dr. kaže da je za sada sve ok,
i evo vidi se GM promjera 4,3mm, s ŽV koja se nazire, oko 3mm, kontrola je za dva
tjedna, dr kaže da bi tada trebalo srce prokucat, sad ćemo polako, korak po korak, nadamo se
da ćemo i prokucat...
Svima od srca želimo puno sreće, i hvala vam puno...:-)
hannah, predivne vijesti, saljem mrvici puse i drzim fige za dalje, cekamo srceko, pusa!
hannah, jako mi je drago čuti da je sve u redu, a sad će uskoro i srčeko :-D :heart:
Drage cure, puno, puno vam hvala!!! Dojavit ću vam obavezno rezultate
drugog UZ-a...:-)
Sve vas puno pozdravljam i svima puno sreće želimo!!!
Kako predivne vijesti:-D!Tako sam sretna zbog tebe hannah8!:-D.Želim ti da ti puno sreće na daljnjim pregledima i da šo prije oslušneš srčeko i vidiš svoju mrvicu!Čekamo i dalje lijepe vijesti.Ja poslala na hzzo i dobila povratnicu sad sliedi čekanje i 4mj.je moj.Do sad su mi se u 4mj događale najljepše stvari u životu pa se nadam da bu tak i ovaj donio nešto lijepo.Svim čekalicama i putnicama sretno:-)
hannah8, super vijest!
Hannah8 divne vjesti....cekamo sa radoscu vjesti sa Uz
Valiana...sretno i tebi draga...cetvrti mjesec skoro da je tu....ovo vrijeme leti kao ludo...
Nesto nam dugo nema miny....nadam se da je dobro sto god da radi...
Veliki poljubac svima
Hvala puno cure, Valiana puno sreće u 4 mj.!!! Nek bude dobitan, i
nek ti donese sreću...:-)