pretepene mahune sa koprom,palačinke sa pekmezima...vratili se s mora..lijena sam..
Printable View
pretepene mahune sa koprom,palačinke sa pekmezima...vratili se s mora..lijena sam..
Malo namasis posudu, tanki sloj, tek toliko da se ne zaljepe, gore nista.
Pecnica na 200, i gledas kada malo pocrne, to je to. Ovo moje punjenje je ranije kratko prodinstano, a jaju u punjenju je dovoljno koliko treba i paprikama.
Danas ručak blitva s kumpirima i pohovani oslič, a za deset kolač od sira :)
Imam jos jedno pitanje za sve, sta sve kuhate u kombinaciji sa pire krumpirom?
Ja sam se jako zazeljela pirea. No, kako moj muz bas nije odusevljen sa varivima od krastavaca ili tikve (uz sto obicno moja mama radi pire), a ja sam se mogla sjetiti samo da napravimo neko meso na saft sa gljivama, ali nisu imali gljiva u trgovini, a nisu imali niti spinata, sto mi je bila posljednja varijanta koju znam da podupire pire. I tako jucer onda nismo jeli pire krumpir. Ali bi ga rado sutra jeli, ako netko ima neku novu ideju?
Jucer je MM napravio salatu od lososa iz konzerve, krastavaca, rajcice i majoneze (nije mogao naci salad cream).
Mrs happy: kupus na paradajzu, jaje na oko (ok, uz to stvarno dobro ide i spinat), piletina na naglo (uvaljana u brasno - zapecena pa dinstana sa lukom i paprikom, dobijes fini saftic za preliti krumpire), kelj sa kikirikijem (idinstas luk i cesnjak, dodas kelj na trakice, kada se opusti i skuha, dodas malo vrhnja i kikiriki - prije ga malo zgnjecis), fasirance i brdo mijesane salate...
Pileca juha sa griz nokicama, piletina na naglo (sa lukom i paprikom), pire krumpir, absmalcane mahune i krumpir pa tko sto izabere. Za salatu paradajz.
Krem juha od muškatne tikve, parmigiana s balancanama, svinjska vratina na naglo. :)
Pire meni ide uz sve živo! Ne mogu zamisliti sarmu ili punjene paprike bez pirea za prilog :-/
Pa uz mladi grašak i pureće šnicle (ili bilo kakve šnicle, uostalom), ma to je idealan prilog za sve. Mm je čak klincima (njemu se uvijek da zezati s njim) uvijek u pire gnječio i kuhanu mrkvu ili brokulu, pa su imali narančasti ili zeleni pire, davili su se u tome.
Jučer homemade pizza, a danas kotlovina i pečeni kukuruz.
Jučer svježe jadranske lignje na gradele + krumpir lešo, danas orada u foliji s povrćem i pogača ispod peke :)
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
jučer krem juha od tikvica , krumpira i mrkve
pureći batak s povrćem iz pećnice, ribana cikla i mrkva salata
danas sataraš, piletina sa lukom
Danas sataraš i faširanci za ručak, a za večeru imamo goste pa će biti škampi na buzaru i torta sa šumskim voćem :)
Danas : krem juha od tikvica i kumpira, pohovana piletina i lešo mahune s kumpirima. Za deset sladoled quattro :)
Sataras i kolac s trznice
1. Naglo pečeno povrće na tavi: luk, paprika, tikvica, gljive, mrkva. Isjeckati na tanke listiće i peći na 3-4 žlice zagrijanog maslinovog ulja, u dubljoj tavi s poklopcem cca 10 min. Promiješati, dodati žličicu crvene paprike, par žlica pasirane rajčice, lovor, usitnjeni češnjak, sol i papar. Može se dodati žlica bijelog vina.
2. Odreske od pilećih ili purećih prsa naglo peći u tavi nekoliko min s obje strane. Preliti smjesom od 2 dcl vrhnja, 1 žlice senfa i 1/2 čaše vode i kuhati još cca 15 min.
3. Tikvice (ili patliđane) izrezane na ploške naglo ispeći na tavi na malo ulja, ploške tvrde rajčice isto tako ispeći. Složiti u zdjelu red tikvica, red rajčice i svaki red posoliti i posuti usitnjenim češnjakom i peršunom. Može se servirati toplo ili hladno.
krem juha od brokule i karfiola, tijesto s umakom od patliđana i tikvica, sladoled
Danas imamo sataraš i pekarski kumpir s kobasicama, i sladoled za desert :)
Danas mladi grah i debrecinke + mješana salata s rajčicom, paprikom i lukom, za večeru riba na gradele i vjerojatno samo salata i pogača jer ima puno ribe :)
Zezamix, Angie 75, wow koliko ste mi ideja dale!:-) Hvala!
Danas je MM kuhao fasirance, povrtni rizoto i paradajz/paprika.luk salata. Za desert sladoled i kekse.
Za ručak carbonara + salata caprese, večera će biti kuhani kukuruz :D
Lokarda na gradele. I jos nesto,neznam jos Sta!
Danas dorucak: palacinke od zobenih mekinja, slane (pureca sunka + sir za mazanje + povrce) i slatke (sir + stevija).
Rucak: homemade hamburgeri, pommes frittes i povrce - sve zajedno peceno u pecnici + salata od rajcica s mozzarellom i bosiljkom.
Vecera: lubenica.
caponata i teleći lungić mariniran u senfu i vinu i ruzmarinu na grill tavi i salata
Juhica, zapečena paprika sa krumpirom i rižom+šnicle svinjskog buta u umaku od vrhnja i peršinovog lista, rajčica
Jedu mi se pohane paprike punjene šunkom i sirom... 8-)
Uuuu fingertips, daj recept, to bih mogla sutra, imam puno sira i domaćih paprika.
Kod nas je danas na jelovniku rižoto sa piletinom i povrćem.
Joooj, nisam to sto godina radila, al sjećam se da je ovak nekako išlo.
Paprike se ispeču toliko da se može ogulit kožica, onda se peteljka iščupa i u tu rupu se stavi sir, može šunka, ko šta voli. I onda ide u smjesu za pohanje, ono klasika, brašno,jaja,prezla i poha se.
Samo šta ih ja poham u pećnici, stavim na pleh papir za pečenje, malo ga namažem uljem, poslažem paprike i pečem na 180 nekih 15-ak minuta, na pola vremena ih okrenem.
Varivo od mahuna i kobasice, uz to domaći raženi kruh
varivo od tikvice i ričeta-meni, moji ostaci od jučer purica i mlinci
Fritaja s krumpirom, paprikom i tikvicama + mješana salata, a za večeru ce bi i nešto iz mora, čekamo koću da se vrati :)