Matt jako mi je zao :( ne znam sto pametno uopce reci
Printable View
Matt jako mi je zao :( ne znam sto pametno uopce reci
M@tt, baš mi je žao, znam kako je to teško, držite se...
m@tt, i sami znate da nema nekih pametnih rijeci, a ni utjehe, znam puno ljudi van foruma koji su odustali, a ovdje znam maratonke, a to sam i ja-koji su uspjeli, odluka je vasa-i srcem i mozgom, i tako cete biti zadovoljni, bilo nastavili s postupcima, bilo s posvojenjem ili paralelno
Matt.. Držite se! Šta reći osim da je to jako tužno:-(
M@tt jako mi žao, nemam pametno što za reći, velike nade sam polagala u Betaplus jer i sama ću tamo probati, ja u pon idem na HSC kod dr Radoncica
M@tt jako mi je žao!
Da, ima nas veteranki sa isto tako sve manje i manje sredstava
ali još uvijek bez pomisli na bilo kakvo odustajanje.
Pa ako vas to može utješiti...
kolko si čekala na termin?
Hvala vam cure. Nečemo odustati još. Samo čemo sada konačno poslati molbe za posvojenje, ali nečemo odustati još od mpo. Dokle god ima nade. Ali kad po X put vidite tu jadnu bijednu 0 na papiru dođe mi da sve pošaljem k vragu. Trenutno se osječamo ko da nam ništa neide od ruke, čega god da se primimo jednostavno neide... :(
Još kuću gradimo istovremeno uz to tak da... Ma... Tužno
Nisam cekam, ja idem privatno u Vili kliniku,dr je rekao da nazovem 1 .dan ciklusa i danas nazvala i naručena sam u pon, tako da mislim da možete i vi odmah ovaj ciklus to odraditi
M@tt Jako mi je žao ali mislim da ne treba odustajat.-((
Matt,a zasto ne probate u drzavnim klinikama?
I bas mi je zao....znam kako je..
Kaj kaze doktorica?
Matt,a kaj kaže doktorica?
m@tt, žao mi je :(
i zbilja - zašto ne iskoristite svoje postupke preko HZZO-a? vjerujem da se sve da uskladiti s tvojim izbivanjima zbog posla... a šteta je ne ostvariti svoja prava kad već financije žuljaju...
A ništ, eto poslala nas na histeroskopiju sljedeće i rekla da je to sve što možemo napraviti jer smo ostalo već sve napravili i da je to zadnje što možemo što se pretraga tiče.
Oni su s svoje strane sve napravili vrhunski. Na kraju krajeva su dobili dva zametka od dvije jajne stanice, što je odlični rezultat, dok smo kod dr.L. dobivali od 5-6 stanica isto dva eventualno tri zametka tako da nije stvar do klinike.
Stvar je u tome da su zametci slabije kvalitete te se ne primaju, em ih ima malo zbog niskog amha te da nemamo ništa za zamrzavanje. Eto "samo to", mišljenja sam da bi ista stvar bila da i odemo u Prag ili u Zanzibar. I tamo če napraviti sve vrhunski i sve če biti super do trenutka kad se zametak treba primiti, a on se iz nekog razloga neče primati i neče. :(
Sad nam je malo žao što nismo ipak odlučili i čekali blastice 5. dan o čemu smo razmišljali. To čemo ostaviti za sljedeći put...
Ma nije ni stvar u izbivanju s posla jer smo privatnici tako da to nije bio problem nikad sva sreća (barem nešto pozitivno u svemu tome). Bili smo prošli put preko hzzoa, ako pogledaš u mom potpisu. Upali smo kod dr. Š. jer su onda oni imali sklopljeni ugovor s Hzzo-om. Ni tamo ništa. Ali ako se duže vrijeme nešto ne desi morat čemo iskoristiti i ostalih 5 postupaka preko hzzo-a, samo onda če biti teško priviknuti se na gore. Mislim ne mora biti da je tako, ali vjerojatno bude. Jer če biti problem se odjednom prešaltati s individualnog pristupa, na onaj manje individualni u državnim ustanovama.
Ali i to je opcija na kraju kada financije jednom popuste do kraja... mada smo bili razmišljali i o Pragu već, ali velim, mišljenja sam da bi bilo isto, bez obzira, Betaplus, Ivf centar, Prag... Stvar je u malom broju stanica, i nedovoljno kvalitetnim stanicama.
ma mislila sam na posao u inozemstvu (koliko se sjećam, bio si vani neko vrijeme), ali nisam znala da to više nije slučaj. što se tiče komocije i pristupa, ako vas nije mučila gužva i općenito stanje u IVF centru, mislim da ćete se bez problema naviknuti na državne klinike - i nije neka razlika (koliko se da zaključiti po opisima). a i prednost vam je što ste već dosta toga prošli pa neće biti potrebe za pikanjem na slijepo (ok dr će vam sigurno uzeti u obzir prethodne postupke, a sad ste već i sami kužeri pa se možete malo i izboriti za ono što vam se čini optimalnim).
Matt slažem se što je rekla frka za državne klinike, prošli ste već dosta toga i znati ćete se izboriti za što treba. I mi smo iz privatne klinike (zbog financija) prešli u državnu kliniku. Ok, ponekad je malo ko na traci, ali kada si nešto već prošao znaš se izboriti ili ukazati na ono što treba. A doktori uvijek poslušaju i odgovore ako ih nešto pitaš. U svakom slučaju nedajte se, sad malo kako bi se reklo "ohladite" glave, a onda smislite što dalje.
M@t, tek sam sad vidjela. Što reći?! Žao mi je. Kao što cure kažu treba iskoristiti besplatne postupke. Znam cure koje su bile svugdje privatno, a uspjelo im u državnoj klinici. Je, malo je k'o na traci i wc-i nisu mirišljavi ko u privatnika, uvjeti rada su puno lošiji, ali u njihovu stručnost ne moraš sumnjati.
Držim :fige: za dalje
Drage cure,
Evo i mene po prvi put. Već danima čitam sve o mpo.
Imam 35 godina i radimo na bebi već 5 mjeseci, i ništa :-(
Ovdje gdje živimo nema nikakvih specijalista za mpo, tako da smo se odlučili za zg iako nam je split bliži.
Planiram poslom doći u zg, pa sam razmišljala poći na konzultacije. Koju mi privatnu kliniku možete preporučiti u zg?
M@tt i ja sam jedna od onih koja je na kraju prešla u državnu kliniku.
I mogu ti reći da nije tako strašno, pogotovo ako si MPO veteran.
Stručnjaci, fala bogu jesu...uvjeti, hah više manje kako u kojoj...
A opcija u kontaktu i dalje s privatnikom(mailom i sl.) dok si u državnoj bolnici isto nije loša,dapače...
Sami ćete najbolje znati...
Uvjeti u Vinogradskoj uopće nisu tako loši.
Zašto onda ne Split? U St imaš polikliniku Cito u kojoj rade dva izvrsna MPO liječnika (dr Šparac i dr Poljak), odlično su opremljeni i imaju jednog od najboljih embriologa u hr (dr Romac).
Mislim, ne škodi otići i na konzultacije u neku od klinika kad budeš u Zg, ali kako kažeš da vam je St bliži, zbog eventualnog nastavka liječenja, folikulometrija itd., bolje se orijentirati na bližu opciju.
M@tt jako mi je žao :love2:
M@tt, žao mi je i samo hrabro naprijed. iskoristite sve što možete na račun države, privatno uvijek stignete :-)
slažem se s macom za cito
M@tt, hrabro dalje, ne odustajte!
M@tt :(
Cure su ti sve rekle. :( Držim fige za mudar plan za dalje.
1978, tople preprouke za Cito. Tim im je odličan, nisu ništa lošiji od zagrebačkih privatnih MPO-ovaca. Naravno, napravi konzultacije i u Zagrebu, ali za postpak će ti biti puno lakše ako budeš bliže.
Doduše, sve ovisi koliko možeš izbivati s posla, kako si možeš organizirati smještaj u Zagrebu... ja sam iz Zagreba išla na postupak u Split, jer sam se htjela maknuti od svega, jer sam prije postupka bila na konzultacijama kod više liječnika i Šparac u Citu mi je najbolje kliknuo. Sretno.
Evo 18.10. smo već dobili termin za histeroskopiju kod dr. R.
hvala vam svima na lijepim željama.
Kako se uspije doći do dr.L-a preko HZZO-a? Ja sam jučer rekla soc gin da bi željela te besplatne postupke ispucati i ponudila mi je uputnicu za Vuk Vrhovec....vidim da i u Beti plus i u poliklinici IVF dođete na red... koja je procedura ako ne želim na Vuk Vrhovec makar znam da i tamo ima dobrih uspjeha.
Ili me tamo moraju pvi puta pregledati i utvrditi da nemam jajovode kako bi postupak ispucala bilo gdje koji su pod ugovorom HZZO?
Voljela bi samo doći na listu čekanja i privatno paralelno ići i dalje.
Doktor l ne radi preko HZZO ,,,
1977 ne moraš nužno na VV, možeš birati kliniku koju želiš, samo nek ti ne napiše VV tako da si možeš razmisliti
Krivo sam sve pohvatala, znam da sam bila pročitala par postova da je kod njega gužva do podne jer odrađuje kao ove preko HZZO-a i sl...
nema veze, bila sam 4 puta privatno na postupcima i kod njega na konzultacijama privatno pa ću na taj princip i dalje...skvorc lista čekanja jer se da nadoplatiti anestezija vjerojatno ali ne polažem u njih neke nade..:štrika:..
Cure jel ima neko mail od dr. D?
Vrci koji protokol si imala kod dr. D?
Evo da se i ja ukljucim. Iscitala sam sve postove od prvog do zadnjeg. I moram priznati da su mi jako pomogli. :heart:
Mi smo tek nedavno saznali da cemo morati na IVF.
Radimo na bebi od 2010.
Ja 35. god, MM 34 god.Kod njega je sve ok nakon sto je imao u 7. mj 2011 operaciju varicocele.
Nakon toga spermiogram uredan. I u 10/2011 ostajem trudna prirodnim putem ali desava se spontani sa 8+2 :cry:
Sljedeca trudnoca se desila u 05/2012 ali biokemijska :cry: ovo mi je slomilo srce.
Ali moj tadasnji ginekolog tvrdi da sam ja zdrava i da ce sve biti OK. Neznam nakon koliko spontanih ?!
Zivim vani i taj doktror je domaci.Sto u prevodu znaci bezbroj pokusaja i bezbroj spontanih je ok , jednom ce se zakaciti.
Ja sam znala da nemogu vise nijedan podnjeti .
Trazim novog ginica i pronalazim naseg covjeka.Pokusavamo od 9. mj-12. mj. 2012 stimlulirano +ciljani odnosi ali nista.
Doktor kaze da nesto nije uredu da me nema vise sta stimulirati - trazi sve moguce pretrage.Sumnja na endo.
Sve pretrage se obave i ustanovi se enndometrioza 3. stupnja.
U 2/2013 endo je odstranjena laparoskopski. Primila sam 27.02 .13 i 27.03.13 po jednu injekciju Luprona.
Prva menstruacija nakon laparoskopije 06/2013.
Nakon toga normalni odnosi ali nista.
I prosli mjesec je doktror jednostavno rekao , djeco nemate vise sta cekati.Kod mene ovulacija nije redovna ,svaki treci, cetvrti mjesec ju imam.
Menga uredna, ciklus 30 dana. Cekam jos samo jedan nalaz mojih O-zaliha .Doktor zbog godina kaze da jednostavno nema smisla ici na inseminaciju.
Ja sam istog misljenja. Nakon iscitanih postova i nakon puno razmisljanja otici cemo sljedeci mjesec na konzultacije kod dr. D i donjeti odlluku za dalje.
Piši na onaj mail od poliklinike, ivf@betaplus.hr :)
aprilili, na kojoj pretrazi su ti ustanovili endometriozu 3.stupnja i gdje