zekana, uživaj sad! veselim se tvojoj priči sa poroda...
Printable View
zekana, uživaj sad! veselim se tvojoj priči sa poroda...
to je bilo prije 2 tjedna skoro..kakva je sad situacija, ne znam..u utorak idem na pregled...a trudim se usporiti, ali teško uspjevam sa dvoje djece, muž na brodu..
muž dolazi sljedeću subotu i doma je 2 tjedna, onda odlazi i triba bi se vratiti taman tjedan dana prije termina..nadam se samo da naš dečko neće odlučiti da želi vani prije nego nam se tata vrati:fige:
Znam da vam je nezgodno odmarati s djecicom , jos nam je Anabeg sama, stvarno se nadam da ce ti bit kako si zamislila i da ce pomorac biti tu u pravi cas!!!!
Meni je prvo bebeto, jos nakon neplodnosti, trema mi je od svega, ma vi ste
mi stvarno utjeha!!!
dobro jutro moje dame!!!!!!!!! (sad sam se ustala i pijem kavu). Ima šta novog? Jel još ko rodio ? :mrgreen:
Meni više niš ne cjedi.
Zasad su me u svakoj trudnoći moja nerođena dječica "slušala" i čekale su da tata dođe..uvik bi mu ugovor bio nekako da triba doći u zadnji čas..i obadva puta je bio sa mnom..nadam se da će tako i ovaj put biti..samo dosad sam želila da bude tu zbog mene i sa mnom, sad mi je samo bitno da bude kući zbog naših curica..tako da sam mirna što se njih tiče..ovako bi tih par dana što budem u bolnicu, ako bude sve u redu, morala dobro smisliti kako će one i gdje će..moja mama može dok ne radi, dok ona ne može bi morale kod kume ili tete..a želim da im to razdvajanje prođe što lakše...moja mama nastoji srediti da bude i na godišnjem 3 tjedna od početka 12 mjeseca..ako to uspije, onda sam mirna...
ma nije lako odmarati, bez obzira imale djecu ili ne, sve imamo neke redovne obaveze..ali što se mora, mora se..ovako ili onako...još malo draga terminušo:-)
ženice moje, ja u zadnjih 2, 3 dana spavam ko top! Čak se ni ne budim zbog odlaska na wc :-D Ali zato su mi noge straaašno otečene, naročito stopala, sve smiješno izgledaju
I to radim, no ipak...imala sam to i u prethodne dvije trudnoće tako da mi nije ništa novo...dobro je dok imam što obut :-)
u uggs sve stane..... konzum mislim 70 kn?! grde jesu ali bosa nećeš biti. :mrgreen: za zlu ne trebalo......
meni isto ništa nije pomagalo, eventualno nakon prospavane noći bi to malo bolje izgledalo, ali kad bih ustala, nakon pola sata noge ko u slonice:mrgreen:
Zeljka ruksak je za radjaonu? Šta nosis? Ja sam samo kofer spremila.
Vezano za preglede, jos me nista ne boli. Mozda ovisi o trenutku, doktoru, sta ja znam....
Cure, imate li kakav iscjedak? Meni 1-2 dnevno kao da samo iscuri van, posebno nakon spavanja ili kad dugo sjedim pa ustanem
Ljubilice i kod nas (Zd) se nosi ruksak ili manja torba u radjaonicu. Ja sam spremila paket uložaka, gaćice, papuče, pidjamu, ručnik i dosta maramica, sto vlažnoj, sto za dezinfekciju. I jos čokoladicu, vodu!
Sto se tiče iscjedka, ja isto imam pojačani, ali vodenasti!
Ženske pomoć!!! hemeroidi me ubijajuuuu, jel nekog isto, jel netko uspio riješiti ih se? Imam mast i mažem...odu, ali se vrateeee!
iz mog iskustva previše pomoci nema, malo zdravija i laganija hrana i bude bolje
U ruksak sam stavila samo za radjaonu sta mi treba: spavacica, papuce, rucnik, bocica vode mala, wc papir i vlazni wc papir, punjac za mob, komplet odjelo za muza, jedna mala gaza za vlazenje, jedne jednokratne mrezaste gacice i 2 chicco uloska , gumicami traka za kosu i carape... Pred kraj cu jos tu staviti i svu medicinsku dokumentaciju
Za ove factu mislim da ti treba recept od doktora
Sadie obavezno cepice za usi al nazalost ni uz njih neces spavat.Mene je to hrkanje izludjivalo prije i poslije poroda u rodlilistu. Luda sam bila.od.nespavanja all da zene mogu hrkat gore od muskih pa to nisam mogla.ni zamislit. Kad sesjetim.najezim se grrrrr...
Sretno vam cure!
Eh da probaj one od voska a ne oneskroz.mekane. Imas u dm-u.
U kojem dijelu dm- a ima tih cepica? Meni isto smeta hrkanje :)
Ja imam treninge doma. :lol: Iako, kažem mu da preglasno hrče, pa se bez riječi samo okrene. Al znam ih staviti kad imam migrenu, to i masku za oči. Ne znam pale li svjetlo po noći u rodilištu, pa vjerojatno i masku ponesem.
Ne znam za DM, al ima ih u ljekarni. 2 komada su 5 kn, spušvasti su i zgdnječe se prema uhu. Mogu se koristiti više puta, čak i prati. Ima i skupljih koji su plastični i manji.
Sad meni nije jasno? Čepiće za uši u rodilište? Pa, kako ćete čuti bebu kad vas treba? Pa, zar nisu bebe s mamama? Uf, koliko pitanja, ali baš mi je čudno da razmišljate o čepićima za uši one dvije noći u rodilištu :)
Po noći beba nije s tobom, a žene hrču. A i nije da niš ne čuješ, samo je tiše i podnošljivo.
Mene uhvatila panika,spremam,čistim,premečem,bacam...Sutra u DM/Muller pa spremati torbu. Ja još to ništa ne vjerujem. K'o da malo nisam pri sebi !?!?
Nisam našla spavačicu na gumbe. Di ste vi kupile?
Ja sam dosad pred porod sve te potrepštine, obične pamučne gaćice, spavaćice kupovala u MTČ-u..oni su mi imali najbolji izbor...neznam dali imaš u blizini...
I mene panika drži već par dana zato što nemam spremljenu torbu..nisam o tome razmišljala dok cure tu mahnito nisu počele sa spremanjem torbe:-) U utorak idem na pregled pa ću usput obaviti i šoping...baš sve moram kupiti...
Koliko se obično ostane u bolnici nakon poroda?
Nakon carskog izašla sam 5. dan, a nakon prirodnog 3. dan..
Neki dan sam skužila da na spavaćici imam jako puno gumbi, onak da idu dosta nisko u duboki izrez. Ko stvoreno za rodilište. Baš ću pogledati ima li C&A još takvih. I nije bila skupa.
Sadie u kojem rodilištu ćeš ti roditi? Kod nas je beba uvik s mamom i po noći, uzmu je eventualno nakon poroda na par sati sa se mama malo odmori! Ja isto imam lagan san i sve čujem, ali nebi nikad mogla stavit cepice a beba kraj mene. To mi je ok, kad žena lezi i čuva trudnoću, ali ja kao rodilja i mama to nebi mogla!
I uglavnom ako je sve ok, treći dan se ide doma!
Loly neznam jel se što prominilo od 2008, kad sam rodila na carski onda malena nije bila sa mnom noću, tek treću ili četvrtu noć je prespavala kraj mene, ja sam pitala zašto, rekle su neka se oporavljam..a 2011. prirodno i da malena je cijelo vrijeme bila sa mnom, osim onih prvih par sati nakon poroda...
Vise manje ste sve spremne sa torbama :)
Jos smo 2u1, jedino me danas takva mucnina oprala da sami pogled na bilo sto mi je izazivalo povracanje, jos uvijek traje ali manje...kao da sam na pocetku trudnoce. Jedva cekam da sve ovo zavrsi.
Pa otkud nam ta mučnina? Ja sam povraćala već par puta...od pohanih,teških i masnih jela. Al kad sam tako sretna da više ne moram biti na gestacijskoj dijeti pa uživam u svemu u čemu dosada nisam smjela.
Torba mi je prazna, robica neoprana. Trebam li skafander za dijete? Ja ju mislila obući u bodi, plišano odjelce, staviti u jastuk i zamotati okolo deku.
Ma ja ću poluditiiiiiii, niš ne znam, buaaaaaaaa
Da anabeg, imaš pravo, kad je prirodni porod beba je cilo vrime s mamom, ja sam rodila 2010.
Navecer u 9 rodila, beba sa mnom i tatom bila do 11, tad me pribacili u sobu, bebu odbili i donili ujutro.
Kris drži se mila, mene zadnjih dana neka zgaravica, uglavnom navecer!
Ej Beti3 kad cujes ko zec ko ja, ne da cujem svoju bebu nego cujem i tudje samo kad malo zakmecu i to u druug sobi ha ha uzas cujem jako dobro puno bolje nego prosjecan covjek..
Cak sam jednom bila na testiranju zbog usiju i potvrdjeno.
I ja bome 9 noci nisam oka sklopila bila na rooming inu nakon carskog.
Prvi put cujem da negdje bebe nisu nocu s mamama, sadie ne vjerujem da ces spavat kako god okrenes.
Niposto ne kupujte spuzvaste cepuce s njima se sve cuje jedino valjaju od voska.
Zeljka putaj prodavacicu di stoje.skuplji su al vrijede svake lipe ja bi se inace budila na svaki okret bebe u snu ne bi oka sklopila jer imam prelagan san.