Da, negativan je.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Da, negativan je.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Svatko ima svoje iskustvo.
Jutros sam pričala s osobom srednjih godina, bilo je gadno, tek testirana 6 dana od početka simptoma, 2 dana čekali rezultate i onda od toga dana njezini kontakti krenuli u samoizolaciju - dakle 8 dana od njezinog početka bolesti
LOM nije slala na testiranje jer je imala neuobičajene simptome
ostali članovi obitelj niti su bili testirani, niti su imali simptome...
njuh nema ni nakon 3 tjedna
Ako nije imala njuha od pocetka rekla bih da je LOM propustio znacajni simptom.
prvi dan blago začepljeni sinusi kao prehlada, drugi dan nagla slabost u roku od sat vremena; nakon toga jaki bolovi u nogama (nije mogla stati na noge nekoliko dana), bol u trbuhu, blago povišena temperatura koja je trajala dan-dva
njuh je tek otkriven kasnije
i tek nakon 10 dana bol u leđima i teško disanje
A kao ne može bit gripa ako nije sezona?
To mi je u stilu ne možeš biti alergičan na topolu jer mi nemamo testove za nju!
Pa ne znam jelena nije mi to struka, ali otprilike se zna kad je sezona gripe. Jel možeš imat gripu u kolovozu ne znam, ali neki službeni podaci valjda postoje i prate se već desetljećima. Da me sroza temperatura u kolovozu teško da bih prvo posmislila da je gripa tako i sad da me naglo sruši u krevet ne bih prvo pomislila na gripu.
Eto, razlozi zbog kojih volim stapic u nosic. :mrgreen: :lool:
Doma imamo pregovore o povratku u skolu. Distance learning nije nesto legao ni djetetu, ni meni. Prijateljica je poslala svoje u skolu prosli tjedan tako da smo ionako izlozeni preko njih.
LOM je postavljao dijagnozu preko telefona
Citam ovo o hitnoj i jandrokovicu...
Ufff, nije mi problem da su njega vozili, nego to kaj ostale nisu
Ovo je vijest od prije tjedan dana, da Vinkovci prelaze na online nastavu. Povećani broj oboljelih je zbog pričesti i krizmi.
https://dnevnik.hr/vijesti/koronavir...---621820.html
Išla sam računati prema današnjim podacima Vuk-Sri županije i usprediti sa najgušće naseljenim gradom, koji još ima i ogromnu dnevnu migraciju iz susjednih županija, opterećen javni prijevoz itd.
VSŽ ima danas približno na 7000 jednog zaraženog, dok je za Vinkovce na 2500 stanovnika jedan zaražen.
Analogno - kad bi se Zagreb gledao kao županija - onda bi to bilo 115 oboljelih danas samo u Zg, a još točnije, kada bi se Vinkovce (14 zaraženih na 35 000 stanovnika) i i Zagreb usporedili kao gradovi, to bi bilo 320 Zagrepčana. Ne vidim još podatke za Zagreb za danas. Pa je l stvarno bilo vrijedno održati te rituale pod cijenu zatvaranja škola.
Split se odlično drži!
Zapravo je i gora statistika za Vinkovce, jer odavno već tamo nema 35 000 stanovnika. Ima 25-26 000.
Možemo ovako unedogled ...
Ja sam htjela samo ukazati na to da ima slučajeva gdje liječnici opće prakse ne mogu odmah zaključiti da se radi o koroni ili pak ne žele to zaključiti jer se očekuje da zaraženi ima osnovne simptome.
Ograničena dostupnost testova, aparata, laboranata, dovodi nas u zabludu o broju zaraženih. Usprkos pitanju pacijenta da ga se pošalje na testiranje, liječnik to ne radi. Neki se izvuku bez simptoma (a spavaju u istom krevetu s oboljelim ....) i neće saznati jesu li imali ili nisu imali koronu, a drugi dočekaju da se zakomplicira i tek ih se onda šalje na testiranje.
Znam osobu koja se danas išla testirati.
Samo kašlje, ništa drugo i dobila je sumamed i uputnicu za testiranje.
Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk
sumamed kao preventiva ili tak jako kaslje?
kaj se sumamed tak lako daje?
Ne znam.
Pred par godina je moja mala počela kašljati jako često skoro svakih pet min.
Bilo ju je dosadno više za slušati.
Odmah ju odvela prvi dan pedijatru(inače čekam 3 dana za odlazak dr.)i tamo dok smo bili kod nje non stop je kašljala.
Poslušala ju je i dala odmah sumamed i drugi dan je bila kao nova.
Ne daje se lako. Moj mlađi je početkom godine imao baš gadan bronhitis. Otišao je kod doktorice koja ga je vratila doma na simptomatsko liječenje, tj med i čaj. Nismo mu mogli skinuti temperaturu tri dana, a onda sam ja otišla s njim i rekla da je on astmaticar i rizična skupina. Odmah je dobio sumamed i tek tada je krenulo na bolje. Btw, nisam sigurna da to nije bila korona, iako sigurno nije bio samo virus. Pokupio je on i bakterije, kasnije, ali to je bilo u siječnju dok se o koroni još nije govorilo u javnosti.
Da nije streptokok
To njemu već punih tjedan dana?
U utorak popodne krenulo odjednom. Za vikend nije imao temp, danas navecer opet malo iznad 37, nakon sto se aktivirao s klincima
Googlam jel prerano testiran,al kažu ako ima neki simptom onda nije prerano
Znam da sam paranoik,morat cu poraditi na tome
Svi koje znam da su bili pozitivni i imali simptome bolesti, kažu da im je nos bio suh. Bez čula mirisa i suh, nijedne sline.
Kolegica koja je alergičar, kaže da se jedino tad odmorila od maramica.
Što kaže Sirius, ima i drugih bolesti.
Počelo je po vrtićima i školama, da.nisu klinci nešto donjeli? Moja je meni dala upalu grla i uha, sumljam na streptokok. Čest je gost kod nas doma......
Pa, ne bih bila tako uvjerena da su atipične upale pluća bile mahom uzrokovane koronom. Da je bilo zaista tako, ne bi Sumamed pomagao u toliko slučajeva. Ili bi ispalo da Sumamed liječi covid, što dosad još nitko nije postavio ni kao teoriju :mrgreen:
I moj sin je imao takvu upalu pluća prošle zime, tjedan dana je trebalo dok je dobio dijagnozu (pomoglo je to što smo gripu odmah odbacili, naime, bio je cijepljen). Nakon Sumameda je odmah došao k sebi, a na Zaraznoj su nam rekli da je ove godine baš puno mikoplazmi, i to među školskom populacijom.
Druga stvar je što si ljudi priželjkuju da su koronu "odradili" dok se za nju još nije znalo :mrgreen: imam i u široj familiji takvih priča.
Ne mogu tvrditi da korone nije bilo, možda je i bilo pojedinačnih slučajeva, ali sigurno ne u tolikom broju kako ljudi sad zamišljaju.
Kako ne tanjab, kako ne :mrgreen:
https://www.telegram.hr/zivot/trump-...-koronavirusa/
Evo nas rekord, 542...
Nisam napisala, moj muž ima upalu pluća. Jučer i mala zakurila. Ajd barem znamo da nije korona
Vrci držite se! Dobro da si ga poslala dr.
Brz oporavak mu želim!
Curke, ne znam gdje bih pitala,a vezano je uz koronu pa ću tu jer neke vidim imaju iskustva.
Dakle, moja kolegica s posla ide u izolaciju sa sinom (razredna nastava) jer mora ići cijeli njegov razred.
Zanima me koje su opcije za roditelja u takvoj situaciji (imaju veliki stamb kredit za kuću):
- rad od kuće ako ga odobri poslodavac (al izgleda da neće)
- bolovanje ta 2tj
I šta je zapravo privremena nesposobnost za rad zbog njege djeteta koju spominje HZZO?
Jel to isto kao BO ili ipak nešto drugačije?
Njoj je financ.strana dosta važna a nema kome drugome ostavit dijete na čuvanje.
Hvala na odgovorima.
Moze raditi od kuce ako poslodavac odobri.
Bolovanje se obracunava kao da je dijete bolesno od bilo koje druge bolesti. Osim u slucaju da postane pozitivan tada se obracunava kao samoizolacija.
Inace ne mora biti doma, osim jasno ako dijete ne moze biti doma samo.
Hvala sirius.
A jel znaš kakva je razlika izmedju bolovanja običnog i tog za samoizolaciju ne daj Bože?