patuljchica prvotno napisa
Na žalost, mogu ti samo djelomično pomoći...
Ja sam radila kariogram u Zagrebu - na Rebru. obzirom da je to dosta skupa pretraga, i relativno sofiticirana, ne bi me čudilo da je rade samo u zg. Ipak, čula sam da i u Klaićevoj (navodno) rade, pa možda i u ST ima... U svakom slučaju, provjeri gdje imaju lab za genetiku, tamo ti i rade kariogram. Na Rebru je bila (barem kad sam ja išla) ambulanta u sklopu pedijatrije.
Pretraga je minimalno invazivna i ništa ne boli (fizički - iako, rezultati su nas dosta zabolili :-)). Uglavnom, izvade krv tebi i mužu i uzmu kratku anamnezu (zašto ste upućeni na kariogram, obiteljske bolesti, trudnoće, porodi... - standardno). Nalaz se čeka cca nekih mjesec dana. Nama su rekl da ako je sve ok, nalaz šalju doma. Ako nije, zovu na konzultacije.
Nas su zvali... :-(
Ipak, sretna sam zbog toga, jer čim smo saznali dijagnozu, imali smo cilj - Prag. sve je onda išlo brzo! U prosincu 2010. smo dobili smo nalaze, u veljači 2011. išli u Prag na konzultacije, u travnju na postupak, i 29.12. 2011. naša su srca i životi obogaćeni na način na koji nikada nismo niti mogli zamisliti - stigla nam je naša praška princeza!
U svakom slučaju, sretno vam bilo!