Radila sam predimlantacijsko testiranje na blastocistama sa svojim jajnim stanicama, 10 blastocista u dva postupka i sve su bile kromosomski abnormalne. Svih 10. Tu smo napokon dobili dijagnozu u smislu kromosomopatije.
Prije toga sam imala 5 IVFova kod nas, sve skupa isto oko 4-5 blastocista i od toga 3-4 biokemijske. To je razlog zbog čega smo išli u Istanbul na predimlantaciju. Sve na svoju ruku. Nisam htjela da prođu godine isprobavajuci, transfer za transferom bezuspješno.
E da, u Istanbulu sam u dva postupka dobila, prvi puta 4 blastociste od 6 j.s, drugi 6 blastocista od 8 j.s. Terapija gonali.
Kod nas u 5 stimuliranih IVFova bi dobila 2-4 jajne stanice?! Kako to? O čemu to ovisi? Terapiji? Embriolozima? AMH mi je oko 20.
Doktori su rekli da je vrlo velika vjerojatnost da je stvar u mojim jajnim stanicama u smislu veće su šanse da ja to vucem nego partner. Kariogrami su uredni. Njegov spermiogram uvijek savršen. Tako da smo mi odlučili na donaciju. Kažem da me strah jer ne znamo još uvijek zašto je to tako. Pretpostavka su jajne stanice. U Makedoniji ne rade ta testiranja jer bi ih definitivno napravila. Mislim da neću bit mirna sve dok ne rodim. Gadna je ta genetika a jako malo ljudi se bavi bas s tom predimlantacijom. Kod nas ti mogu reć, nitko.