Ne nužno mogu bit npr i učiteljice poz pa nema tko predavat djeci a uz to su i djeca bila izložena zbog učiteljice. Trenutno takva situacija kod frendice.
Jelena O pa ima takvih razreda, ne znam zašto se čudiš.
Printable View
Jel onda nastava koju učenici koji su u samoizolaciji slušaju online bolje organizirana nego što je bilo na proljeće?
Edit: vjerojatno ovisi od škole do škole i od nastavnika...
Kod nas je sve online jos uvek.
Ja sam na Master studijima, i ceo moj univerzitet (32 000 studenata, silikonska dolina) jos uvek ima sve casove online.
Okrug je nedavno doneo odluku da se osnovne skole mogu poceti otvarati, ali imaju veoma stroge uslove i npr. nas gradski skolski distrikt, iako imamo oduvek minimalno slucajeva, jos uvek nema datum kad bi se taj povratak mogao desiti.
Uh, nikako meni se čini, baš nezgodno.
Uključujući i farmaciju i stomatologiju, odnosno svi fakulteti s puno vježbi.
Uopce si to ne mogu zamisliti
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kod nas su medicinari i razni drugi smjerovi kojima je stvarno potreban hands-on program pohadjali nastavu online od ozujka do ljeta, a onda pohvatali zaostatke. Nesto se nije moglo odraditi pa ce to pohvatati kad bude moguce. U ovom semestru je velik dio predavanja u cijeloj Minnesoti online, a dio je uzivo i uglavnom vrijedi upravo za te smjerove, odnosno predmete, gdje se ne moze uspjesno i smisleno odrzati nastava online.
Skole su skoro svuda u hibridnom modelu, sto se konkretno razlikuje od okruga do okruga, a i dobi ucenika. U nasem distriktu svi osnovnoskolci idu u skolu, ali nastava izgleda drugacije, middle schooleri i srednjoskolci idu naizmjence, po dva dana u tjednu. Za sad u nasim skolama nema masovnog sirenja. Vrlo je malen broj oboljele djece i ne siri se zaraza po razredima.
Grozno mi je sto je sedmogodisnjak jos uvijek u online skoli, ali mislim da se sitnim koracima priblizavamo zajednickoj odluci da ga posaljemo u ucionicu.
Rebro garaža je trijaža za sve ili možda neki imaju ona stara posebna mjesta ko i prije ?
I zanimljivo u svezi fakseva
Farmacija ZG moraju nositi svoje privatne laptope na nastavu u kojoj su predviđene vježbe na istima
Dok medicina RI raspisala da ko treba tablet da se javi za zaduženje
Studenti medicine u Zg trenutno idu i na kliničku nastavu u bolnice. Prošli semestar nisu. Na FSB-u su prve dvije godine uživo, ostalo većinom online. Prva jer su novi, a druga jer je loša prolaznost. Predavanja se rade bez pauze, a raspored je složen da studenti ne hodaju okolo, nego da sjede u istoj predavaoni koliko je moguće. FF je debelom većinom online. FKIT isto ima dosta kontaktno, ne znam točno kako su podijelili tko može, a tko ne.
Zapravo sam shvatila da svaki fakultet traži neki svoj održivi modus hibridne nastave.
Fsb prve godine su podijeljeni na četiri smjene
Tako da su na preskokce na faksu,petak je online cijeli ,predavanje iz matke,i sociologije,vježbe iz meh.i još seminar uz sociologije. Dosta bolji raspored je , za razliku od pred tri desetljeća
Tjelesni sasvim drugačije složen
Ta razliku od fera koji je dosta online
Mef ima tjelesni na Jarunu.
Divotica
Vježbe nisu online, jer ne mogu biti. Predavanja da, ali ima i konzultacija online.
Na TVZ se tek uhodavaju - isto predavanja za brucoše idu online, a vježbe bi trebali organizirati na faksu. Vidjet ćemo...
Što se tiče tjelesnog, FER i ove godine ima izbor raznih aktivnosti (Sljeme, Maksimir, dvorane...). Moj stariji sin ide u Maksimir jer mu je to najbliže, a po potrebi će i na Sljeme jer mu se to sviđa. Što će mlađi - još ne znam. Nisu uspjeli održati satove tjelesne kulture preko Teamsa, vjerojatno je bilo previše prijavljenih ljudi. No, kako god to bilo naizgled nevažno - dok sjede doma u tolikoj mjeri, bitno je da se povremeno i kreću. Nije prisila uvijek loša. Da nema nastave tjelesnog, ovi moji bi se puno manje micali u prirodu (osim na kosilicu, a i tu je sezona pri kraju :-) )
Zaključak - većina fakulteta ima muke pri organizaciji nastave, ali trude se osigurati sve što studentima treba. Valjda će biti u redu. Samo da ostave međuispite, sve ostalo je rješivo.
FER dosta online za razliku od FSB to sam mislila ali prenašam riječi od velikog
U moje doba mogo si na 1000 aktivnosti,mi smo i ko veliki znači kad nam nije tjelesni bio obavezan uvijek išli bar na nešto jel ples,ili Sljeme i petak i subotu ak ništ drugo mučiti klince i dijeliti markice
Sad nemaju tjelesni u dvorani bar ne naši,nego svaki pon pješačenje po nasipu,često pješačenje na sljeme,biti publika kod utrka osmeraca ili plivanje na kojem ne smiješ mi s jednog izostati.
Cijeli MIOC dva tjedna online, više nastavnika zaraženo
Ima već i u novinama obavijest
mi dobili mail
(imali su nedavno maturalnu večeru ...)
Kaj u novinama, pa bilo je na Dnevniku.
Vidjela sam studoše na Jarunu. Baš sam si mislila s kojeg su faksa
Mislim da i medicinari šeću po Jarunu.
Nisam shvatila hoće li u Zg bit mogućnost kažnjavanja onih koji se ne pridržavaju obveznih mjera? Npr nošenje maske u ztavorenom ili na autobusnoj stanici na otvorenom?
Za sad ne ,bar je tek jučer rečeno
To se može promijeniti. Moj sin je rekao da se neće moći kombinirati Sljeme/Maksimir/nešto treće, a sad su zaključili da se ipak može. To ovisi o interesu većeg broja ljudi. Imaju oni nekakve ankete u prvim tjednima. Sve se to posloži.
Sjetila sam se što je treće - Savski nasip. A isto su rekli da toga ne bude, pa na kraju ipak ima.
Kako god - čini mi se da se preveliki cirkus radi oko tog tjelesnog...
Nekad su za potpis iz tjelesnog trebao imati 6 sljemena
Moj ima već dve tri šetnje po nasipu,grupa njih dosta par grupa koja ima u isto vrijeme predavanja,bili publika na regati,i sad u subotu planirano Sljeme,planirano podjela aplikacija za samopraćenje
Sljeme na faksu mi je noćna mora. Odmah mi je palo na pamet da bih dala nekome da nosi moj telefon na brdo. Ja sam se na kraju izvukla jer sam se natjecala na sveučilišnom natjecanju, pa mi se to priznavalo.
U našoj OŠ se tjelesni normalno odvija u ogromnoj novoj dvorani ako je ružno vrijeme, jedino što nema kontaktnih sportova - imaju badminton, stolni tenis, ili rade tipa preskakanje užeta jedan po jedan, vježbe da marincima moraju prelaziti određene štreke itd. Mojoj je to super, dođe joj kao fitness i veseli se tjelesnom. Znači, odrađuju ga, ali bez kontaktnih sportova ili igrara, tipa košarka, lovice itd. - to ne rade.
Ma daj
U moje vrijeme sljeme je bilo i petkom i subotom,ok nije to svaki put bio vrh,vrč razne staze i odredišta.uglavnom moja luda ekipa je išla svaki petak i subotu,pa još i koji put u dvoranu.os smo drugima čenđali markice
A možda je bila prednost jer u moje doba nije bilo telca:lol::mrgreen:
I meni je Sljeme ostalo u prekrasnom sjećanju. Stalno smo se smijali, bilo nam je jako zabavno
i meni isto, samo se ja nisam mogla izvući. Dok bi došla do tunela trebalo mi je sat i pol, dva ( i još sam morla krenuti sa velikom zalihom vremena da ne zakasnim jer će otići bez mene. ), isto tako doma pa plus još penjanje gore. i to tempom da stignem dok profesor ne ode. Uglavnom svaki put bi došla doma s glavoboljom.Te subote su mi bile živa muka.
A nije da ne volim boravak u prirodi. Evo sad uredno planinarim ,
Možda baš zato što imaš dobre temelje s faksa. :mrgreen:Citiraj:
Evo sad uredno planinarim ,
Joj, da.
I ja sam plivala, a bome i po Sljemenu bauljala.
Ko dijete nahodala tih planinarskih staza po Sljemenu i Samoborskom gorju s mamom i bakom, i naslušala bakinih planinarskih priča iz vremena kad je ona studirala :lol: Tak da mi se nije dalo po 150-i put ić po Lojstekovoj stazi. Radije sam išla na odbojku u Martinovku...