Hueber draga, zao mi je zbog vašeg iskustva..Iako na novce zaboravimo, ipak je to puno.
A koji dan je bio ET? I odjednom su oba vraćena?
Printable View
Hueber draga, zao mi je zbog vašeg iskustva..Iako na novce zaboravimo, ipak je to puno.
A koji dan je bio ET? I odjednom su oba vraćena?
ET je bio 4. dan, ali skoz kasno u mom ciklusu, mislim da je kod mene već bio pri kraju ili zatvoren implantacijski prozor. Pisala sam već o tome, ne sjećam se točno koji je to dan ciklusa bio, 20-ineki svakako.
Oba embrija su ocjenjena kao odlične kvalitete i oba su vraćena na njihovu preporuku.
Hvala Hueber, znam da si pitala, oprosti nakon 10 stranica i svih informacija pomiješa mi se sve
Cure kako se brišu poruke u folderu? Ja nemrem skužiti
Inesz vidis meni je sa 44 g. Down 1:6 ...ne mozes si ni zamislit kako sam se osjecala nakon toliko ivf-ova...novce za Harmony sam posudila u roku keks ostalo na rate...ne znam zasto sam uopce isla na kombinirani kad je dr. bio upoznat sa svime mogao mi je barem objasit neke stvari....jos nisam se od sokova nisam opravila kako treba...
Nika draga, ne mogu ti odgovoriti jer mi je inbox pun a ne znam izbrisati poruke.. ja nigdje ne vidim opciju brisanja(?)
Ja planiram da idemo na FET u 12 mj tamo oko 18.-og..
Želim da ti dalje bude sve dobro u trudnoći, puno žena ima zaj iscjedak pa bude sve ok!
❤️
Kad otvoris inbox imas listu poruka. Na kraju svake poruke (svakog reda) nalazi se prazan kvadratic s desne strane.
Oznacis kvadratice poruka koje zelis izbrisati.
Na dnu inboxa (ispod poruka) s desne strane nalazi se kucica izabrane poruke i u zagradi njihov broj.
Kliknes i odaberes izbrisi izabrane poruke.
Voila.
Lovelife, taman ćeš dobiti lijepu novogodišnju vijest☺
Ja sve radim preko mobitela, pa za brisanje označim lijevo kvadratić ispred poruke, a zatim skroz gore stisnem x. Nadam se da ćeš uspjeti jednom od dvije ponuđene metode.
Cure hvala! Skužila sam!
Nika kako si ti? Sanrio, Zenica75?
Sanrio ❤️
Sanrio i sve ostale :* Evo da se javim da je počelo pikanje :) vjerujem krajem sl. Tjedna da ce biti aspiracija. Javim vam se iz Praga!
Draga hvala na pitanju...evo ja 25+t tt doma na komplikacijama...dobro se osjecam..na utogestanu 2×1 ali stavljam oba navecer samo i na clexanu 0,4...brine me taj clexane ne znam do kad da ga uzimam jer nemam po nasima indikacije..privatni ginic kaze do kraja t.+ jos 6 tjedan u bolnici vele do 35-37 tt da je opasno kod poroda/ev carskog-krvarenje...salju me me opet kod hematologa al opet ce rec da mi ne treba a meni je eto jedino s clexanom upalilo+ASET...da li bi riskirala ako bi prestala? Ili ako ne bi jer to tako opasno ta niska doza?
Cure na heparinu da li se vi kontrolirate kod hematologa tijekom trudnoće?
Ja trudnoću vodim u bolnici, doktorica me odmah na početku poslala tamo. Kao miomi, godine, ivf...sve je to visokorizično i tamo su mi na osnovu starog nalaza od hematologa odobrili clexsane i dobivam injekcije od njih. Ali nitko me ne šalje hematologu pa sad mislim bi li se trebala naručiti? Da li vi redovno idete kod hematologa na kontrole? Radite koagulogram i štajaznam?
Cure meni je dr.interne medicine rekla da prije početka uzimanja Fragmina napravim kontrolu KKS, bilirubin, AST, ALT, te ih ponoviti 7-10 dana nakon početka uzimanja lijeka.
Također mi je rekla da nije dobro uzimati ako su trombociti niski..
da li ste vi dobile takve/slične upute?
Alondra, mislimo na tebe ovih dana i držimo fige!
Sanrio i Ženica, čestitam na curkama, samo neka napreduju i budu zdrave, skupa sa mamama.
Ja još ne znam spol, ali nije ni bitan. Bitno je da dva srčeka kucaju♥♥
Rominka koliko imas godina?ja 44. ne mogu dobit na teret hzzoa! iz bolnice u kojoj se vodim kao trudnica slali su me da idem na komisiju da ga ne placam al dr. me je odmah upozorio da ga ni komisija nece odobrit jer nemam indikacije po hematolgu za clexane (bila prije transfera)...u otpusnom pismu PFCa pise da se konzultiram do kada uzimat clexane sa nasim hematologom...sta da napravim?
Lovelife sve ovo sto si navela uopce nidu indikacije za clexane (trombifiliju) ...skrolaj malo stare postove...
Sanrio, a zbog čega ti uzimaš Clexane?
Da li imaš kakvu mutaciju?
Da, za to apsolutno preporučuju.
Ja imam “samo” PAI kao i ti. Ovo gore sto sam navela mi je dokt.rekla neka prekontroliram prije početka uzimanja i 10-tak dana nakon uzimanja..
Ja sam danas nažicala uputnicu za hematologa pa ću se sutra naručiti. Vidjet ćemo što on kaže...
Pozdrav iz Praga :) Nakon nabrojanih 12 folikula zakazana punkcija za petak. Hvala vam sto mislite na mene!
Klinika Europe IVF za sad djeluje super, svi su ljubazni i usluzni za sve sto smo do sada trebali. Bez obzira na ishod ima moje preporuke.
Opa Alondra, super broj folikula! Držim figeeeee!:)
Baš mi je drago da ste zadovoljni i da sve ide po planu!
Alondra sretno i bez obzira na sve lijepo uzivajte u Pragu
Cure interesuje me iskustvo iz klinike Prag Fertility Center (kod dr Sonje L)? Tek sam nasla temu pa cu se potruditi ponesto i da procitam
Alondra, čekamo dobre vijesti! Slažem se sa Inadom, uživajte u Pragu
Durmire dobrodošla na temu :)
Evo mi smo bili u PFC-u u kolovozu na transferu i bilo je uspješno. Išli smo na donaciju j.s.
Nismo išli kod dr.L već kod jedne mlade dr. Svabikove i bili smo zadovoljni sa pristupom i tretmanom a sa rezultatom da ne govorim!:)
U Pragu ima puno klinika i vidjet ćeš na temi da su iskustva razna tako da bi ti ja savjetovala da kontaktiraš barem 3 klinike i vidiš kakve će ti dojmove ostaviti u početnoj komunikaciji.
Evo imamo ovdje lijepe rezultate i sa Europe IVF i sa Pronatalom tako da i njih uzmi u obzir kod odlučivanja. Ovo bi ti bio prvi pokušaj u Pragu?
Drage moje lavice :* :* e ovako: od 12 folikula, 6 zrelih, 2 tak-tak, 4 nazalost nezrele. Sve u svemu ja prezadovoljna. Bila sam prva na redu, odmarala skoro 2 sata. Osjecam se dobro :) pozdrav!
Hvala Sanrio! :) Moze veceras na trgu :) za endic hahahaha :) Grad je vec ukrasen i divan!
Danas sam srela zaista mnogo parova na klinici, svi nasmijani. Bez obzira na gužvu niti jedan trenutak se nisam osjecala zapostavljeno. Nadam se da ce se lijepo razvijati i da ce biti uspješan ET.
Hvala puno Sanrio na odgovoru! Da, prvi pokusaj. Inace mi je drugi pokusaj uopste. S obzirom da si svjeza po pitanju postupka - koji si IVF paket odabrala? Da li si dodavala neke od onih asistencija na materici(skratching, onda nekakav Glue, istanjivanje omota embrija)? Da li si bila u Pragu od prvog dana ciklusa - odnosno koji dan ciklusa si posla u Prag?
Durmire, kod nas ti je priča išla u nekih par koraka.
1.kontaktiranje mailom nekoliko klinika sa osnovnim podacima o nama i upitom o njihovoj ponudi i cijenama.
2.prikupljanje nalaza koji su njima bitni i odlazak u Prag na konzultacije u 2 klinike koje su nam se najviše svidjele. (ovo sve možeš i mailom ili skypom ali mm je inzistirao da odemo osobno i drago mi je zbog toga jer nekako je ipak drugačije kad sa doktorom osobno popričaš i kad te pregleda.Bili u Pragu 4 dana)
3.odabir klinike i kretanje u postupak
(Pošto je kod nas stimulirana donorica čekali smo info kad će biti njena punkcija te smo dan prije punkcije došli u Prag. Bili smo gore cijeli period od punkcije pa do očekivanog trans. do kojeg u mom slučaju nije došlo odmah zbog visokog progesterona. To ti je nekih cca 7 dana. U ovoj fazi je bitan monitoring, da se prati dinamika dijeljenja embrija i procjena njihove kvalitete.Po meni najvažnija stvar u cijeloj priči.)
4.odlazak na FET nakon mjesec i pol dana
(U ovoj fazi biraš dodatne metode po njihovoj preporuci a na osnovu kvalitete embrija. Nama su rekli da po njima nema potrebe za dodatnim metodama jer je embrio kvalitetan no mi smo uzeli Embrioglue i stanjivanje omotača blastociste( latz). U Prag smo došli dan prije et i otišli dan nakon. 3 dana samo ali putovali smo avionom.Ako dolaziš autom onda nakon et trebaš ostat još koji dan.)
Durmire, ti razmišljaš o donaciji ili bi išla u postupak sa vlastitim stanicama? Koliko godina imaš?