Citiraj:
anchie76 (napisa):
Godine 50 i neke je izumljeno adaptirano mlijeko za neke ekstremne slucajeve djece koja su u sirotistima itd. S vremenom se uvidjelo da se tu moze dobro zaraditi pa se pocelo propagirati svima zivim i nezivim da koriste adapt jer je bolje od majcinog mlijeka itd. Pocele pare letiti na sve strane, podmicuje se na svim nivoima samo da sto vise adapt mlijeka dodje do majki, da se sto vise proda.
mozda....no, mozda se uvidjelo da nemaju bas SVE majke dar prirode da doje svoju dijecu do dobi kad se moze uvesti dohrana......mislim da je izum adapt.mlijeka jako dobra i pozitivna stvar za sve majke koje NE MOGU a ne da NE ZELE dojiti. vec sam o tome govorila na drugom topicu ali eto....da odgovorim opet.
Citiraj:
anchie76 (napisa):
Tek SAD se ponovo u svijetu svuda pokrecu propagande da se vratimo dojenju. Tek sad se spoznaju posljedice konzumiranja adaptiranog. I sto je najtuznije, sve posljedice se niti neznaju, niti ce se znati jos duuuugo.
naravno da se o tome govori i da to treba poticati jer se slazem da ne treba odustati od dojenja radi vlastitog komoditeta. isto tako razumijem da smo svi ogorceni na raznorazne pedijatre, patronazne i „sveznalice na tu temu“ kojima je najlakse reci da mlijeko nije dobro ili dovoljno pa time okoncati dojenje. u svemu sto nam je priroda podarila ali i znanost treba imati mjeru a mi cesto odemo u onu najgoru krajnost i najstetniju za nas. zato se sada moramo vratiti na ispravan put.
Citiraj:
anchie76 (napisa):
Godine neke izumljeno cjepivo - namjera krajnje pozitivna kao sto je i adapt bilo. Super, sprijecile se neke prestrasne bolesti. No s vremenom se i ta industrija "povampirila", i tu se pocele vrtiti velike pare, nekome gore je u veeeelikom interesu povecati prodaju po bilo koju cijenu, pa se i tu stavlja para i tu i tamo da bi sto vise cjepiva bilo u obaveznim programima. Profit ne pita za humanost, profit samo trazi jos vise kupaca, i treba sve uvjeriti u nuznost bas tog cjepiva, jerbo inace necemo uspjesno prodavati (isto kao adaptirano u '70-im).
gle, nemoj se uvrijediti ali ovo zvuci kao teorija zavjere. sama si rekla da ne gledas sve crno-bijelo (mada sam bila prozvana da tako gledam i ja :/ ) a ovo bas gledas potpuno crno. uvijek se nadje neki profiter ali to ne znaci da je SVE lose i pod teorijom profiterstva.
Citiraj:
anchie76 (napisa):
No sad ostaje s cjepivima ono sto neznamo. Igramo se Boga precesto, prtljamo se u prirodu, i precesto se pokaze da priroda ipak neke stvari bolje zna od nas samih.
slazem se i u ovom ali isto tako mislim da nam je Bog podario znanost i znanstvenike kako bi nam omogucili bolji zivot. Opet ponavljam da smo mi ti koji to ne znamo nikako u svoju dobrobit iskoristiti. sjeti se kloniranja.....da je svijet dobar i posten mi bi klonirali organe i svi bi bili spaseni (bar na kratko) ovako razmisljamo da cemo stvoriti novog Hitlera. Po meni nam je Bog dao znanje i priliku da poboljsamo stvari i obranimo se od virusa i epidemija.
Citiraj:
anchie76 (napisa):
Mi precesto kasno saznajemo za posljedice vlastitih "mudrih izuma" i posljedica na nase tijelo. Tko zna i tko moze garantirati da cjepiva ne utjecu nepovoljno na razvoj djetetovog imuno sistema? Tko moze garantirati da recimo ova silna kolicina raka u danasnje vrijeme nije posljedica cijepljenja i "cirkusiranja" s imuno sistemom kad ikad?
a tko ti moze garantirati da se necjepljenjem nece pojaviti epidemija „izumrlih“ bolesti?
Citiraj:
anchie76 (napisa):
To neznamo, i vjerojatno jaaaaako dugo necemo niti znati posljedice cijepljenja na imunosistem svake osobe, i da li ga koci u dobrom razvoju, i sta sve oni svi dodaci u svakom cijepivu mogu kroz niz godina napraviti u nasem tijelu. Mi to neznamo, i necemo znati joooooos duuuuugo. A jos jedan razlog zasto mi to necemo znati jos duuuugo je taj sto to nije u interesu velikim korporacijama koje prodaju ta cjepiva. Njima nije u interesu da se sazna ista lose o cjepivima, inace profit pada. Meni je to sasvim dovoljno da budem poprilicno skepticna oko cjepiva i gledanja istog kroz ruzicaste naocale.
kao sto sam vec rekla prije....biram manje zlo....
spomenula si rak.....kemoterapija takodjer ima katastrofalne nuspojave ali ipak ljudi odaberu takav oblik lijecenja. mozda je primjer radikalan ali nadam se da ce biti shvacen :)