Pahuljica je tražila brisanje iz privatnih razloga.Citiraj:
ententini prvotno napisa
Printable View
Pahuljica je tražila brisanje iz privatnih razloga.Citiraj:
ententini prvotno napisa
Ej, mame i tate, imam jedno pitanje: MM i ja smo razgovarali, i zaključili da bi u našim Zamolbama malo povećali dob djeteta, dakle u obzir bi došla i djeca predšolskog uzrasta :D Sad slijedi pitanje: kako to učiniti, slati svim Centrima prepravljene Zamolbe, ili ima koji jednostavniji način...?!!
Mislim da ti je jednostavnije da kad budeš zvala centre da im rekneš da vam nadopišu da želite djete predškolskog uzrasta.
Sretno :heart: :heart: :heart: :*
Rebbeca, i mi smo svojedobno par mjeseci nakon slanja molbi "povećali" dob. Slanje dodatka molbi činilo mi se sigurnije prvo zato jer mi oni telefonski razgovori na brzinu nisu ulijevali povjerenje da će dotična osoba zaista tu zabilježbu i napisati, a drugo svaka promjena uvjeta zaslužuje službeni dopis. Čak mi se to na kraju činilo i zgodno iz razloga što će netko ipak naš "file" bar na taj način još jednom otvoriti ili možda baš po tom aneksu i zapamtiti.
Neće štetiti ako pošaljete dodatak molbi (mi smo jednom poslali dodatak s podatkom da smo završili Školu za posvojitelje). Međutim, mislim da je situacija sada takva da su pozivi najvažniji. Najvažnije je zvati i biti u kontaktu s različitim centrima - kada se sazna za neko dijete i pristane na roditeljstvo nije bitno koji uvjeti pišu u molbi.
Potaknuta onim što se dogodilo (ili se još uvijek događa), jednostavno moram ovo napisati.
Ne namjeravam spominjati nićija"imena" (svak će se prepoznati), nego samo želim da se javi, bilo ovdje ili na PP osoba koja šakom i kapom dijeli pass od mojih slika! Dugo sam razmišljala i jednostavno sama ne nalazim odgovor zašto, iz kojih razloga, kojim povodom, s kojom namjerom (ne kažem da je loša) to radi.
Neki od vas znaju da sam imala loše iskustvo sa jednom Forumašicom koja je eto (sad ću i javno to podijeliti s vama), bila uvjerena u to da sam joj "ukrala Mrvicu pred nosom" ili u prijevodu da su oni trebali biti roditelji Mrvice, a ne mi, da smo mi imali veze (a stvarno nismo!), čak je bilo govora o tome da smo platili to dijete ( što ne bi nikada učinila),danima me dotična maltretirala i prijetila da će priču koju sam ja pisala u Božićnoj čaroliji i svoju verziju priče ( u kojoj smo mi imali veze i već spomenuto gore)dati u novine (jer eto, moja greška je bila što sam možda malo predetaljno opisala kako smo došli do Mrvice, pa je ona povezala konce-jer oćito je da je bila u užem krugu, zajedno sa nama). Po njenom oni su duže čekali i malena je trebala biti njihova!
Da bi zaštitila svoje dijete (i sebe samu) molila sam da se priča izbriše.
I sad nakon nekog vremena htjela sam s vama podijeliti slikice te svoje čudesne Mrvice....no ipak zbog tog lošeg iskustva ,a i s obzirom da je Forum javni i da svatko može čitati, gledati i čačkati po njemu, slike sam stavila pod Pass ( i još dodatno ga po nekoliko puta mjenjala)...
I onda se nađe jedna, koja eto, odluči sa svojim "forumašima" podijeliti te slike! Mislim da to nije u redu! I nisam ljuta, nego sam jednostavno razočarana i ne mogu shvatiti iz kojeg razloga....Da je i malo razmislila prije nego je to učinila, možda bi shvatila da sam s razlogom stavila Pass, da će time možda ućiniti nešto loše.
Ja sam na ovom Forumu pomogla kome god sam mogla (na razne naćine), i opet bi to učinila...al ovakve stvari me jako raočaraju, jer vidim da nismo svi isti.
Postoje jako dragi ljudi na Forumu koji su svojim savjetima, iskustvima, toplom rijeći i meni pomogli i na tome sam im zahvalna i baš zbog njih sam i smogla hrabrosto staviti Mrvićine slike, ali sad se pitam se jesam li pogriješila?! Koliko ljudi je vidjelo njenu sliku, jesu ju trebali vidjeti, hoće li se opet naći netko tko će mi slati zlobne PPove......
Ne znam...........
Pahuljičice, pa ovo je prestrašno, zar je na to došla ljudska zloba... :cry: Znala sam da si imala neka loša iskustva tu na forumu, i da je zato izbrisana tvoja priča, ali takve stvari... neznam
Drži se... :*
Cure, taj dodatak molbi je... što ste u njemu napisale, samo ono što ste htjele da se izmjeni, ili još nešto, dajte mi primjer molim Vas, totalno sam uzbuđena, i izvan sebe što smo to odlučili, i oper sam optimistična :D
Pahuljičice, molim te da prijaviš meni ili adminu, Anchie76, svaki PP koji te uznemirava ili na bilo koji način maltretira (nisam znala da je svojedobno bila riječ o osobi s ovog foruma).
pahuljičice,to je stvarno strasno :( ne mogu vjerovat da postoje takvi ljudi,a pogotovo ovdje na forumu.nadam se da se tako nesto vise nece ponoviti :evil: inace ja nisam procitala tvoju pricu i jako mi je zao zbog toga,pa ako imas vremena voljela bi je cuti na pp.inace cura ti je preslatka pravi mali :saint: ,uzivajte s njom i ne obaziri se na pojedine koji jos uvijek ne kuze kako svatko dijete dodje bas onome kome treba u pravo vrijeme :*
:shock: :shock: :shock:
Žao mi je što ti se to dogodilo, pahuljičice, ali ti imaš svoju djevojčicu i sretna si. :love:
O tome tko će dobiti dijete odlučuju CZSS, a duljina čekanja nije kriterij. Svakome može biti žao ako nije odabran, ali nije lijepo na ružan način stvarati neku konkurenciju s drugim posvojiteljima.
I ovaj primjer govori kako se radi o osjetljivim stvarima, pa, kao posvojiteljica s višegodišnjim iskustvom savjetujem svima koji čekaju da ne iznose ovdje detalje o djeci i tijeku postupka. Prije svega zbog same djece, a onda i zbog toga što nisu svi koji čitaju naše priče dobronamjerni.
...dana tog i tog smo poslali molbu za posvojenje djeteta do X godina. shvatili smo da ne želimo toliko ograničiti djetetovu dob , spremni smo posvojiti i starije dijete (do x godina), pa vas molimo da ovaj dodatak priliožite našoj molbi...Citiraj:
Rebbeca prvotno napisa
ili nešto u tom stilu.
X. :love:Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
pahuljičica:
Jako mi je žao što postoje takvi ljudi. Ja se nadam da će ta žena sakupiti hrabrosti i javiti ti se i obrazložiti svoj postupakCitiraj:
nego samo želim da se javi, bilo ovdje ili na PP osoba koja šakom i kapom dijeli pass od mojih slika! Dugo sam razmišljala i jednostavno sama ne nalazim odgovor zašto, iz kojih razloga, kojim povodom, s kojom namjerom (ne kažem da je loša) to radi.
Zdenka2
s ovime se slažem u potpunosti i zato prva ne bi nikome dala nećiju Lozinku tj. radila njemu (ovdje Pahuljičici) iza leđa.Citiraj:
nisu svi koji čitaju naše priče dobronamjerni.
Čokolada hvala na prijedlogu :*
Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Upotpunosti se slažem sa zdenkom , a taj tko ti je to napisao i rekao nije sigurno kršćanin jer bi znala da se ništa nemože dogodi bez božije volje. :heart: :* :* :*
Evo cure, koverte kupljene, Zamolbe prepravljene, još samo da ih isprintam, i bit će spremne za slanje... :D Poželite nam sreću :love:
Sretno Rebecca! :)
Sretno :*
:love:
Sretno!
Strašno :shock: , eto dokle je spremna ići ljudska glupost i nepromišljenost.Citiraj:
ententini prvotno napisa
I ja se nadam da će se javiti i imati dobro opravdanje zašto dira u tuđu privatnost. :/ .
Mrvici i tebi :love2:
Hvala curke!! :*
Pahuljičica, jesi saznala šta? Jel sve u redu? :love2:
Pahuljčice, jako mi je žao što ti se to desilo.
Svatko od nas je nekim čudesnim putevima spojen sa svojim djetetom (djecom). Tko to nije prošao, niti ne razumije. Djeca nisu predmeti.. i prilikom posvajanja se prvenstveno gleda njihova dobrobit.
Ti imaš svoju curicu. Ostali nisu važni.. :love:
Cure, hvala vam na riječima utjehe, podrške....:love2: .
"Dotićna" nije smogla hrabrosti i napisati barem rijeć-dvije, ispričati se, objasniti....ali nema veze.....
Ja vas sve lijepo pozdravljam , mislim da je ovo bilo moje zadnje javljanje na ovom Forumu i da je tako najbolje. :(
Čekalicama želim svu sreću ovoga svijeta da uskoro zagrle svoja malena,
mamama i tatama puno veselja i ljubavi sa dječicom...
:bye:
Dotična nema prst obraza i zato ti se nije ispričala ali to nije razlog da nas napustiš puno nam značiš, bit ćemo :( :( :( :( :( :( bez tebe. Jednostavno je zanemari ona nije važna nego ti si nam važna mi znamo kakva si ti :D i :heart:
ZATO OSTANI S NAMA !!!!!!!
Molim i ostale da se jave i kažu dali sam u pravu. :* :* :* :* :* :* od :love: za pahuljčicu.
Ajmo CURE JAVITE SE .
slazem se, nama novim cekalicama puno znaci rijec-dvije od vec iskusnih roditelja i zato ostani s nama :* :love:
Nemoj nas napustiti, a dotičnu "gospođu" :evil: pokušaj zaboraviti. Znam da ti je teško, a i fakat ne mogu shvatiti takve ljude :x
Pahuljičice , jako sam tužna zbog tebe. Žao mi je jako, ali nemoj otići. . Ostani s nama.
Jedino ne mogu shvatiti, kako nikome od ovih "starih" forumašica nije stalo da ostane( a zajedno ste sve prolazile, tješile i bodrile jedna drugu), nego ispada da samo mi "nove" navijamo za nju??? Ipak mi se ćini da tu postoje "grupice" koje dijele i čuvaju tajne :P
Di ste "stare" forumašice da iznesete svoja mišljenja? :roll:
Pahuljičice, pa zar ne možeš promijeniti pass? Kažeš da si ga promijenila a ta forumašica ga i dalje ima? Ili maknuti slike?
Što će pomoći ako se makneš s foruma?
Radije prijavi problem administratorima.
Pa da javite se stare forumašice ,pahuljčice javi nam se i ti i reci da ostaješ nepoznamo se ali i meni i ostalima je stalo da u našem timu imamo nekog kao što si ti, :heart: :D draga puna potpore i :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: koja je potrebna svima tvoji savjeti koji zlata vrijede.A ta forumašica je nebitna .Citiraj:
ententini prvotno napisa
evo ja sam stara forumasica, samo malo rjede posjecivala forum u zadnje vrijeme i...
... molim pahuljicicu da ostane sa nama... zao mi je zbog toga sto se dogodilo sa slikama ... kao i u zivotu tako i ovdje... nismo svi dobronamjerni ... nazalost.
kiss za bejbi koju nisam vidjela :*
Žao mi je ako je Pahuljica zaista otišla (vjerujem, nekako, da ipak nije i da će nam se vratiti). S druge strane, razumijem da ne želi biti ugnjetavana od strane nekog virtualnog lika za kojeg se ne zna tko je ni kakve su mu/joj namjere. Na njenom bih mjestu, ako bih posumnjala da mi je dijete, odnosno njegov identitet na bilo koji način ugrožen, vjerojatno postupila slično. Zato ne vidim zašto bi se "stare forumaše" prozivalo zbog manjka solidarnosti ili nedozivanja natrag - odrasli smo ljudi, ako netko procijeni da se ne osjeća sigurno na javnom forumu to je njegova odluka koju treba poštivati.
Istina, situacija se vjerojatno mogla riješiti i sankcijama administratora foruma, samo da je prijavljeno. Niti sad nije kasno.
sorry, nisam nikoga htjela uvrijediti, samo sam iznjela svoje mišljenje, da me čudi da nitko od vas starih ne komentira o Pahuljičici. Nisam misla da je to manjak solidarnosti, nego ćisto iz nekih "prijateljskih" razloga! :roll:Citiraj:
čokolada prvotno napisa
Pahuljičica je odrasla osoba koja je sposobna sama donositi odluke (slike svoje malene staviti na net, dijeliti pass PP-ima nepoznatim ljudima (nickovima), napusti Forum) i ne vidim zašto bi itko od nas ("starih" ili "mlađih") trebao to komentirati.Citiraj:
ententini prvotno napisa
pa eto nek se ova kavica opet počne piti...
tako sam uzbuđena zbog našeg prvog odlaska u centar,
sretna sam i moram vam reći da sam generalku već napravila
i razmještaj i proljetno čišćenje :lol:
prazno mjesto u sobi za djevojčice, čeka jednu djevojčicu :heart:
prazno mjesto u sobi za dječake čeka jednog dječaka :heart:
sobe su uređene, čak imamo posebnu prostoriju samo za ormare,kao
garderoba,tako da djeca imaju više prostora u svojim sobama.
uh,jedva čekam...zagrliti...poljubiti..dječicu željnu ljubavi.... :D
samo nemojte opet o pahuljičici, :mrgreen: Evo mogu vam prenjeti da je "pronašla svoj mir" , da uživaju i ona i mala Mrvica i da su sretne, okružene pravim/iskrenim/stvarnim prijateljima i da je ovo bilo samo jedno loše iskustvo (na sreću bez posljedica).Citiraj:
Romeo&Julija prvotno napisa
a morao sam malo, moram priznati da i meni fale njeni postovi i ona sama na Forumu, al zato na sreću postoje i drugi naćini komunikacije :heart:
naša djeca razbiju svu brigu i tugu,sretni smo s njima i oni s nama.
neka pahuljčica uživa sa svojom mazicom :love: