Lara se popiškila u roku 2 sata, urin je čist, uk će biti do utorka kad imamo dogovoren pregled kod dr.C
ovaj put smo radili i krvnu sliku što zbog komisije što za kompletnu obradu
što se stana tiče, bitno je samo da IMA MJESTA ZA SVE NAS
Printable View
Lara se popiškila u roku 2 sata, urin je čist, uk će biti do utorka kad imamo dogovoren pregled kod dr.C
ovaj put smo radili i krvnu sliku što zbog komisije što za kompletnu obradu
što se stana tiče, bitno je samo da IMA MJESTA ZA SVE NAS
a i super si ga uredila! :)Citiraj:
maxi prvotno napisa
gle ja sam za, samo svi su za van pa sam danas promijenila planove... koji drugi put...
a tvoj stan baš želim vidjeti jer imas atraktivno zanimanje :love:
Kurimo 39. Leukociti 250. Čekamo UK. Dobili Cefixim :cry:
maxi, vidjela sam TM i curicu ali smo odmah otišle u karantenu zbog temperature.
mirje :love:Citiraj:
mirje prvotno napisa
ozdravilica! :*
mirje, ajoj....jel sumnjaju na urinarnu ili neku drugu infekciju? svakakve boleštine haraju, na kraju poželiš jednu virozu samo da nije urin.... :(
drž'te se
CRP 21 pa se dr. nije predomišljala oko antibiotika. To isključuje virozu. Urin sam po sebi nije kritičan ali se dr. boji kombinacije s još nečim (što je očito iz ostalih nalaza da se negdje učahurilo) i pada imuniteta. Čudno se ponaša. Više je nekako potištena nego malaksala, ali uredno i jede i jako puno pije (pojela je sada punu zdjelicu ričeta i graha i tražila još :) ).Citiraj:
maxi prvotno napisa
Hvala vam, cure :love:
Jao mirje :(
Nadam se da ce brzo brzo proci :heart: sto god da je.
maxi, mi smoa za druzenje ali tek iza 16.6. Sad smo u selidbi... :roll: I na rubu sam.
vibrice i od nas.Citiraj:
mirje prvotno napisa
:love: :love: :love:
mi dajemo kontrolni UK u ponedjeljak. nadamo se najboljem
Mirje, mi smo isto na Cefiximu. Držite se!!! :heart: da prođe čim prije!
Mi u četvrtak na urin i UK!
mirje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
nadam se da ćete brzo ozdravit :love:
javi kako ste, :*
mirje :love:
Meni je Luka sada tri tjedna na Nolicinu, i to 1/4 tablete, užas to je toliko gorko da mu ja to nikako više ne mogu ugurati.
Jučer mu ga nikako nisam uspjela dati. Imate li neku foru kako da mu to uguram još 4-5 dana, onda se opet vraćamo na Cefiksim.
U pon smo naručeni z UTZ bubrega i mokr mjehura, zadnji put bili 31.01. Jel to prebrzo?
mirje kako ste?
Bolje. Prvi dan bez temperature. Jučer je još i povraćala. :love:Citiraj:
iva2405 prvotno napisa
mirje, dobili ste UK? koja vam je dijagnoza? urinarna il nešto drugo?
:* puse ozdravilice
Mirje :heart:
mi smo jučer trebali predati urin za UK.
nisam uspjela skupiti mokraću. te vrećice su koma.
imala sam dvije-ništa.
danas sam već potrošila četri, opet ništa. kad ga skinem i držim mu čašicu neće piškiti. moćim mu noge u vodu, puštam da voda curi, a on ništa. čim obučem pelenu, eto ga upiški se :lol:
imamo kontrolni UZV 17.06. do tada nam treba nalaz UK
valjda trebam biti strpljiva.
ovo nam je prvo uzimanje mokraće kod kuće, valjda sam samo nespretna :?
nisi, vjeruj mi! Moja curka obavezno pokaka svaku vrećicu pa sve iznova... jednom sam ju golu držala i u kupaoni namakala nogice, dojila ju, pjevala, ona na kraju zaspala, probudila se, cica, vidim ja nešta tiska, kad ono, opet kaka. tako da sam drekec prije urina skupila :x na kraju je trebalo 2 i pol sata da bude gola da se upiški u čašicu. to je bila toliko mizerna količina, užas. inače, nakon svih tih vrećica još joj se i pišica upali. anyway, u poliklinici kad ne popiški jednu vrećicu, uzmu joj kateterom. uopće se ne buni i traje vrlo, vrlo kratko! Samo hrabro!
mi idemo u četvrtak vaditi krv i dati urin.
dosta mi je davanja nitrofurantoina! a tek smo počeli! To je takvo urlanje i pljuvanje i histeriziranje, ona mokra, sa mene se znoj cijedi.... i onda kad vidim da je pola lijeka ispljunula.... :x :x :x
I nama je bilo koma. Tak da te kuzim. Ali M je nakon urlanja i povratila lijek...
Stavi vrećicu, pa gore pelenu. Možda upali.Citiraj:
mama30 prvotno napisa
mi uspjeli uzeti urin tek danas ujutro i to uz pomoć MM. :D
nadam se da će nalaz biti gotov do ponedjeljka. u utorak imamo UZV.
u takvim situacijama mi je žao što nismo u zg. ovdje je sve "usporeno"
mi smo bili jučer kod dr.C
jako je draga i strpljiva i odobrila je sve što radim, čak i prekid profilakse
nama je strategija mjesečno 1x urin i UK (krv ne) i posebno obratiti pažnju na imunitet zbog odlaska u vrtić, DMSA nije preporučila nego ćemo odlučivati kroz godinu dana, isto tako i za deflux
nalazi su nam i ovaj put super, urin sterilan, dobro smo prošli bez ikakve upale nakon cistografije :D
jutros smo cure upisali u Različak, naglasili smo važnost pijenja/piškenja/higijene za Laru i hrabro ćemo od 1.9. krenuti u vrtić
obavila sam sve preglede za komisiju, čekam nalate da mi stignu poštom pa ću brzo predati papire za komisiju za pola radnog vremena....nadam se pozitivnom rezultatu (i to do 7 godine :saint: )
toliko od nas....pusa svima, nadam se skorom druženju....držite se
Mi dobili osip iz kombinacije sunce Cefixim. Znam da slično bude i s nitrofurantoinom.
ozbiljno??? Marek je dobila neki osip, ali svega par točkica po rukama (to više kao plik, kao da ju je komarac piknuo), a po prsima i leđima baš osip od znoja. nama su danas leukociti na kontroli bili 25, pa do nalaza UK u petak, povećavamo dozu nitrića. noćas je vrištala cijelo vrijeme, spavala je svega 4 sata i to nakon lupocet čepića, brijem da su zubeki, ali smo ipak išli dan ranije dati urin
o, cure moje :(
uglavnom svi imaju problem sa nitrofurantoinom, mi smo ga koristili jedan mesec uz mnogo muke, povracanje, plakanje i sl. A onda smo odlucili da prestanemo sa profilaksom, na opste zgrazavanje kako doktora tako i okoline. To je bilo krajem novembra prosle godine. Presli smo na homeopatiju. Nalazi urina uvek uredni, uglavnom sterilni, iako nije bas svaki skroz sterilan, ali leukiciti i ostali pokazatelji koji bi mogli ukazivati na infekciju su uvek u granicama normale. Uz to koristimo sirup brusnice povremeno, posto ponekad dobije proliv, a od skoro i po koju kap domaceg jabukovog sirceta dnevno. I naravno, mnogo tecnosti. Cranactin ne mozemo da nadjemo kod nas, ali gledamo da ga nekako nabavimo iz inostranstva.
Tara11, dobrodošla na forum :love:
... iako je na ovom topicu neprimjereno to reći :(
Hvala ti što si odlučila podijeliti iskustvo s prekidom klasične profilakse :heart:
:predaja: dobrodošla :D :D :DCitiraj:
mirje prvotno napisa
Tara11 ako pročitaš obje teme o VUR-u vidjet ćeš da smo i mi više od godinu dana bez profilakse na homeoatiji - uspješno ;)
ako ti treba pomoć u nabavi brusnice ili probiotika javi pa ćemo ti pomoći
a vi cure....što vas snašlo :( ljubite curke
Tara11 ako pročitaš obje teme o VUR-u vidjet ćeš da smo i mi više od godinu dana bez profilakse na homeoatiji - uspješno ;)
ako ti treba pomoć u nabavi brusnice ili probiotika javi pa ćemo ti pomoći
a vi cure....što vas snašlo :( ljubite curke
Tara11
:heart: i od nas! :heart:
Gdje ste locirani, moze i na pp!
Mozda mozete naci Cranactin i kod vas, :)
da se požalim. noćas nismo ni oka sklopili. samo je plakao. dva puta sam mu dala paracetamol da ga prođe bol. zaspao bi na pola sata pa sve iz početka. ja i MM smo ga cijelu noć nosili. tako sam se molila. bože, ne daj da su bubrezi :cry: . jedva dočekali jutro, kad kod doktorice, upala uha.
uz sve to što nas muči. ima i dobre vijesti u tjedan dana smo dobili 400 g :D
malo je bila kisela kad sam joj rekla da ne dajem profilaksu, al bez nje je bolje. J je življi, bolje jede, ma znate već kako to ide.
to što je dobio upalu uha sam sama kriva :x , živimo u potkrovlju pa je pakleno vruće. da napravim malo hlada otvaram vrata i prozore. stavim ja njemu kapu, al frajer ju skine. MM kaže da kupimo klimu, nisam baš za to.
jel imate iskustva s klimama? znam da je to OT, al nekako mi draže vas pitati :oops:
mama30 i mi smo u potkrovlju, i bez obira što je renovirano i ima novu, debelu izolaciju klima je neophodna
nama dobro funkcionira, cure nisu po cijele dane u vrućini, odvlaživanje je zakon kad su sparine....
i samo hrabro bez profilakse :love:
bok maxi
jel ti djeca dobro podnose klimu.
nisu se razboljela :?
znam glupo pitanje, al mi svi govore da se djeca prehlade
ako klimu rabiš umjereno nema opasnosti...i važno je da ne puše direktno u njih
dođi pa vidi ;)
da smo bliže, došli bi. :) hvala
tara11 dobrodosla. Koliko ti je stara curica (ili je ipak dečko)?
Svima šaljem vibrice za brzo ozdravljenje. Vidim da vas je sve nešto pogodilo ili upale ili viroze ili štoveć.
Moj T. je noćas kurio i sad samo brinem da i D. to ne pokupi (zadnji put nije).
Divim se vama koje ste bez profilakse jer ja i ovako stalno strepim i pipkam ju jel slučajno vruća a pogotovo sad kad stariji kuri.
rizik je biti bez profilakse, ali zlata vrijedan........ vama s mlađima od godinu :naklon: se divim...
Eto vidjeh gore kod elen za junior croatia i još koliko sam USPIO pročitati pa da se i ja uključim sa svojim možda mišljenjima ili mislima :)
Poliklinika Helena je savršena stvar za onog ko si to može priuštiti ili ima Croatia dopunsko (bili smo s djetetom u 5. mj. 2008, ali se mora posebno najaviti u Croatia da bi oni onda dogovorili termin ili je tretman 1500kn za uzv cisto... zbog koje smo prvenstveno i išli tamo), a HZZO ne da nema ugovor, nego ima ugovor za stvari (čitaj ako se uspijete dogovoriti ili znate nekog tamo) koje ionako mežete dosta brzo riješiti i drugdje.
Što se tiće šalate od tamo smo pobjegli jer je dijete stalno imalo infekcije, i kad nije bilo lijeka na tržištu zamijena je samo slabila imunitet, i dijete je stalno bilo u bolnici.
Od tada se liječimo u Klaičevoj i u godinu i po se obostrani refluks II stupnja skoro skroz povukao (samo jednostrano se još malo vrača).
Što se tiće ljekova naravno da je Furadantin čitaj sada Furantoina (ili koji će već sada opet doći pošto je izgleda opet nešto sa licencama) bolji od ovih zamjenskih koji su na HZZO listi, ali još uz njih je preporučljivo piti probiotike i mi smo uzimalli koncentrat brusnice, i još dodatno sokove od brusnice pa se to i tzv. "prirodnim" putem čistilo dodatno, pa smo sada pri kraju s najgorim dijelom, ali smo dobrano stalno po bolnicama (Krenuli smo u vrtić, i kod kuće seke blizanke pa se stalno vrtimo u krug).
vidim maxi da si u potkrovlju , ali klima??? ako je samo za odvlaživanje onda možda ali inače smrt ako djeca moraju izači van oko podne (ne daj bože zla)
i ja sam pa je nemam i ne trebam jer je temperatura (izgleda da ti renovscija nije dobro prošla) prava sobna uz to da imam preko nekoliko krovnih prozora.
Inače nema bolnice koja je dobra ili loša, nego sve ovisi na kavo raspoloženje naletite takav ćete dojam imati (zato smo mi promijenili 101 jer nikad nije bilo dobro)
eto možda sam skretao s teme ali nadam se da mi nitko neće zamjeriti za ništa napisano :)