Lijep pozdrav!
Mozda je bilo i postavljeno kao upit negdje na forumu, ali nisam se uspjela snac i pronac odgovore, a nazivam hzzo i ostale sluzbe pa do odgovora nisam dosla nigdje. Naime treba mi pomoc, oko pitanja vezano za naknade. Za rodiljne i porodiljne naknade pise da radni odnos bi trebao trajati 9 mj u komadu ili 12 u roku 2 godine, e pa sad ja sam jos kao student radila na ugovor o radu od sredine 2 mj do kraja 4 mj 2021, zatim je bila pauza do 1.6. kad sam diplomirala, ali sa 1.6. sam odmah bila prijavljena kod drugog poslodavca do 20.10, a sa 21.10 sam prijavljena kod treceg poslodavca do 31.1., sve se radi o ugovorima na odredeno. Trenutno radim jos uvijek iako sam trudnica u 20tt, sa biroa su mi rekli da moje podatke nemaju jer naravno nisam se prijavila kao nezaposlena, a razlog tome je jer u 5 mj sam jos bila student, a u 6 me vec cekao posao i nije bilo potrebe za tim. Pa zanima me je li se ovo moze zbrojiti u tih 9 mj i mogu li se normalno prijaviti za naknadu te kako? Prva mi je trudnoca, ginekologica potice da se otvori bolovanje i da budem kasnije na teret drzave kada mi se prekine radni odnos, a s obzirom da nemam previse ustedeno i familija me ne podrzava, financijski zelim ipak sebi i bebacu nekako pomoc. Inace, volim raditi ali sve mi teze i teze pada rad u turizmu. Dosta sam zgubljena po svim tim pitanjima pa ako bi mi stvarno netko mogao pomoci bila bi zahvalna jakooo, jer ko ga god pitam ne znaju rec, a vrijeme je da obznanim i poslodavcu i bjezim jer nije za bebaca vise sigurno. Hvala puno i oprostite na poduzem postu.