Zar se napuhuju? Ja mislila da se opna rastopi. Ah pa da i teoretski otapanju makromolekula prethodi bubrenje...Citiraj:
BLIZU prvotno napisa
Printable View
Zar se napuhuju? Ja mislila da se opna rastopi. Ah pa da i teoretski otapanju makromolekula prethodi bubrenje...Citiraj:
BLIZU prvotno napisa
Preko dana u poluležećem pred tv-om, a navečer kad ih stavim znam zaspat i na trbuhu ili boku, glavno da nema prevelike sile teže!
:lol:
da li je moguce da mi se od utrica stalno spava? prespavam vecinu dana, a dok sam "budna" onda sam tako pospana da jedva napravim ono sto moram.
dosta cura je pisalo da ih utrići omamljuju i da im se spava, pogotovo kod oralne upotrebe...ja nemam tih nuspojava!
zasad samo primjetih da sam stalno gladna :mrgreen:
daaa! bas sam kao omamljena, usporena, smotana...a ne pijem ih!
Meni je danas bio transfer. Vracena su mi 3 embrija. Pitanje kad ste pocele sa utrogestanom i kako je bolje vaginalno ili piti?? Molim pomoc
I kad se pocnu osjetiti neki prvi simptomi. Mada je mene danas par puta malo pecnilo u djelu maternice.
DUSICA1, kažu cure da je bolje vaginalno, 3x2. Utrići se počinju koristiti nakon punkcije.
Je dr mi je napisao 3x2 al tek danas nakon transfera pa ne znam da pocnem odmah danas koristiti ili sutra
Samo je napisao terapiju al nije napisao i od kada. Hoce skoditi ako ja pocnem veceras sa utricima
super :D :D :DCitiraj:
DUSICA1 prvotno napisa
utrogestan i cefalin smo dobile kao terapiju na dan punkcije, ali svakako ništa nebi trebala uzimati na svoju ruku. bolje ga je stavljati vaginalno svakih 8 sati x2 i najbolje odležati pola sata nakon stavljanja.
što se simptoma tiče to je vrlo individualno, kako kod koga.
Utrogestan možeš od danas jer obično se počinje s terapijom i ranije, nakon punkcije. Utrogestan je progesteron koji je pomoć žutom tijelu koje nastaje nakon ovulacije (ili punkcije)...
Hvala cure na pomoci. Stavit cu danas u 22 h pa svakih 8 sati nadam se da nisam okasnila.
Ima već jako puno na forumu o utrogestanima. Dovoljno je samo u pretražnik upisati utrogestan dobije se hrpa tema i informacija. Npr.:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...38bfe0b3dd87af
sretno :*
uh.. pocela sam citati od pocetka :lol: nikad kraja :shock: ali nije mi krivo jer sam se umirila sto se tice mojih laganih bolova u trbuhu i lijevom jajniku..
cure su pisale do je to dobar znak pa mi je lakse
drugih simptoma nemam
transfer je bio 19.5.
ako je to nulti i brojim od 20. onda mi je danas 5. dan..
samo nesto mi nije jasno-moja gin mi je rekla da betu vadim 14 dan od aspiracije a vidim da sve brojite od transfera pa mi nije bas 100% jasno kada bih ju trebala vaditi???
mušice, betu radiš 14. dpt, a dan et=0
19.5. je bio utorak, betu vadiš u srijedu 03.06!
hvala ti.. ova moja gin.uvijek ima neke dezinformacije :x
eto negativam test 11dc....drzite se cure ...moj kraj je tu....
a joj, opet negativno, dodirko, ti... :(Citiraj:
BLIZU prvotno napisa
ja sam isto radila test 11 dan nakon ET i bio je negativan :cry: , al cure kažu da je to rano nakon zadnje injekcije u četvrtak. Pa ipak nakon velikog razočaranja nada još uvijek postoji.Citiraj:
BLIZU prvotno napisa
Cure, do koliko sati treba doći na VV vaditi krv za betu da bi nalaz bio isti dan kod dr-a!Hvala puno na odgovoru i pusa velika čekalicama :*
zašto ste već išle vadit betu 11.dpt? pa dr je rekao kasnije :?
nestrpljivost?
jel nemamo mi 11.dpt još uvijek choragona u sebi koji bi betu iako nije trudnoća mogao napravit pozitvnom?!
sad više ništ ne kontam... :/
ja bi se nadovezala ako smijem , ja sam svoju betu radila 12 dana nakon ET-a ( et bio 05.12.2006 betu vadila 18.12.2006 bingo Beta 870 )
Svima vam želim ogromne bete i predivne bebice.
nisam išla vaditi betu nego sam radila test u kućnoj radinosti
I meni je 11DPO test bio negativan, ali danas je 12 DPO i ja se još uvijek nadam, sad se neću testirati do 14 DPO, a betu je doktor prepisao za 16DPO (al ja sam poslije AIH, a ne poslije (F)ET)
Meni je jucer bio ET, znam da je vjerojatno rano za neke simptome al malo malo pa me probode na desnoj strani. I ponekad kao da mi se jave menstrualni grcevi. Ujutro me probolo i u djelu maternice, mozda ova tri prave tulum!!! Jel neko imao takve simptome???
Evo cure da Vam se pridružim ja sam nova što se tiče svega trenutno sam u iščekivanju 29.05 kad bih trebala raditi test.
Ovaj mjesec sam u 1 IVF postupku prirodni ciklus danas mi je 7 dpt i iskreno dobro se osjećam osim što me je u prvim danima znalo zaboliti i jučer popodne par sati sam imala dosta jake bolove ali to je sve nestalo.
E sad me zanima s obzirom da inače u svakom ciklusu imam povelike grudi te bolne bradavice sad skroz malo takoreći skoro pa ne bole i malo su povećane dali da se uopće nadam čemu ili ne. Vješticu bih trebala dobiti 27.05. i da li je mogu dobiti ako sam pod utrogestanima 2x2 dnevno!
JA 77;-1 spontani, 1 vanmaternična odstranjen 1 jajovod,
drugi neprohodan
MM 77;- OK
dušice , ja sam bila na et-u(fet-u) sve skupa 3 puta, i jedino me ovaj zadnji put bolilo, tj. imala sam par menstrualnih grčeva svaki dan skoro, nekad su bili toliko jaki da bi ako sam hodala morala stati , na par sekundi i onda bi prošlo kao da ga nije ni bilo. nadam se da će i tebi biti tako i da će biti lijepa beta~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
betu sam vadila 11 dan, nisam imala živaca čekati duže i bila je 31.5, ali se nastavila lijepo duplat.
svima od srca želim isti scenarij~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :love: :*
Pa meni je tako, kao kad imam pa me steze i grcevi. Al danas sam morala leci jer kad sam sjela sasilo me od bolova. Pa sve se nadam da je to to. Al sam se uplasila da cu dobiti.
ines ja nikad ne bi dobila :evil: pod utrogestanima , nego par dana nakon prekida, ali mnoge cure je ipak dobiju dok još koriste utrogestane, tako da je to sve relativno, a isto kao i simptomi, ovi utrogestani znaju izludit čovjeka, drob se jako napuše , sike narastu i svaša nešto. želim ti sreću i da uspije ovaj put :* :love:
dušice samo se opusti, ja i kad sam saznala da sam trudna misla sam zbog tih grčeva da ću dobiti i stalno gledala na wc papiru hoće li se pojaviti krvi, za izluditi je to. :love: :*
ništa, izgleda da nam ne preostaje ništa drugo do čekati dan po dan :/
more simptoma, svih vrsta, mislim vaših, i sad sam već poluluda!!
Meni prolaze dani, kao i svaki drugi, nikakve razlike, ja radim sve ko i inače, pa kako bude!
mislim da betu neću vadit kad mi je dr rekao, već ću čekati ili da mi jako kasni ili da procurim, mislim da negativan nalaz bete, kao što je neko rekao, ne znam gdje, mi je gore od menge :/
ovo mi je tek najnovije razočaravajuće saznanje da se može dogoditi da ne dobijem dok god sam pod utrićima :shock: :shock: :shock: , znači zato dr šalje na vađenje bete, ako je negativna da prestanemo s terapijom??Citiraj:
Ordep prvotno napisa
iskreno mislim da je bolje da izvadiš betu kad ti je dr. rekao jer ako nastaviš s utrićima na slijepo možeš si poremetiti cijeli ciklus i ko zna što još, pa ipak su to hormoni...,a kad se pokaže lijepa beta moći ćeš uživati u utrićima još dugooo....Citiraj:
nataša prvotno napisa
ici cu sutra vadit betu al ipak mislim da je tu kraj ...test bi vec pokazao neku bljedoliku crtu........ :cry: :(
Ja nikad ne delam testove doma, jednostavno sam se tak nekak dogovorila sama sa sobom. Recimo, sutra trebam vaditi betu i nemam uopće nikakvu potrebu da napravim doma test. Znam da sutra idem u lab i to je to. :/
Tako da, Blizu, ne tuguj, kada odeš do laba i izvade ti krv, onda je to tek pokazatelj pravog rezultata. Zaboravi ovaj testić i budi sretna, puna pozitivne energije jer sutra te očekuje pozivan rezultat iz labosa. :love:
tako je Tinaka, sretni i tebi sutra :*Citiraj:
tinaka prvotno napisa
4 dpt - kaže mm da su mi se (.)(.) prepuhale :lol: i to je sve!
Koji dan otprilike radite kucni test. Meni je 2dpt. Budjenje je bilo jutros u 2:30 lagano probadanje u dijelu materncice. Sad povremeno znam osjetiti dolje peckanje. Ne znam jel to sta znaci? I jos uvijek povremeno se jave menstrualni bolovi.
Do minimalno 11 dana nemoj niti pokušavati sa time da ti je dan transfera nulti.
A najblje čekati 14 jer sve ostalo može dati dvojake informacije.