Citiraj:
mikka prvotno napisa
bas nije sebicnost u pitanju, naprotiv. tebi je ok to sto ne radis nedjeljom, a oni koji bi htjeli raditi i zaraditi se mogu fuckati.
mikka, kad spominjes ustavno pravo na rad, sto je npr sa pravom na rad svih onih drzavnih sluzbenika koji imaju zatrpane svoje stolove slucajevima starim godine i godine. mozda bi i oni htjeli svoje ustavno pravo na rad, a svi gradjani bi tada isto tako ostvarili svoje ustavno pravo na to da im se parnica rijesi u za zivota, da im se gradjevinska dozvola izda dok su mladi, a da se zlocincu ne dogodi zastara.
samo se pitam kad ce nekom pasti na pamet suluda ideja da svi radimo stalno.
fakat mi nije jasno to sa citiranjem ustavnih prava.
dok sam bila mala, nijedna trgovina nije radila nedjeljom.
valjda u ondasnjem ustavu nije bilo toga da svak ima pravo na rad i da svak ima pravo na svjezi kruh.
uopce se ne mogu sjetiti koje se godine otvorila butiga u nedjelju?
jel to doslo s novim ustavom erha? nekako sumnjam.
kad nam je postalo nedovoljno raditi 8 sati puta 5 dana, i nama kao radnicima i nasim poslodavcima?
imam frendicu koja mi kaze da se osjeca lose jer na posao dolazi na vrijeme i odlazi na vrijeme??? iako svoj posao obavlja ne korektno, nego puno vise od tog.
kad ce nas civilizacijski doseg postati ne to da radimo vise nego da radimo manje? ako vec ne mozemo ukinuti rad.