Cure, ja se upravo zbog tih poskupljenja raspitujem za Prag fertility, al izgleda da još niko nije bio tamo.
Printable View
Cure, ja se upravo zbog tih poskupljenja raspitujem za Prag fertility, al izgleda da još niko nije bio tamo.
Jel netko zna nešto više o klinici u Brnu?
i još jedno pitanje
koliko se plati ako se ništa ne ispunktira jer ja nikada nisam imala jajnu stanicu
tj. nikada nisam ni došla do transfera
... i to zaista nije OK! Baš me zanima , pošto očekujem datum za postupak, da li će mi mailati bilo kakvu info o poskupljenju! Mislila sam da se poskupljenje ne odnosi na one koji već imaju dogovoren postupak ( primila sam iz dr-ove ruke stari cjenik-novi mi nitko nije poslao ), ali prema opisu primjera koji tužna navodi, hmm :zbunj:
I ako se ponese dio love za rezervu, opet 700 € nije baš malo...više od mjesečne plaće....
Tužna, hvala na informaciji!
Reni76 ... postupak se plaća koliko je to cjenikom određeno bez obzira na rezultat...ishod se ne može predvidjeti.
Gričanka, ni ja nisam došla dosad do transfera i vjeruj da kad se ne nađu punkcijom j.s ne plaća se postupak nego samo punkcija, što nije velika stavka. Ja se nadam da će reni ovaj put doći do j.s., sretno.
Cure,Tužna je ima pravo,cijene su poskupjele,što je stavila TUŽNA na prethodnoj stranici,su sadašnje,danas sam poslala Danici mail,pa mi je poslala taj cjenik....Strava.....400 e za postupak više,nije mala stvar.....dosta je to.....ali šta je tu je,sad sam već u postupku ,i nemogu birat....samo se mogu nadat da će završit sretno,tj pozitivno,pa da nemoram opet tamo...:)
[QUOTE=Reni76;1560025]Jel netko zna nešto više o klinici u Brnu?[/QUOT
Ima vise klinika u brno koje rade ivf i donacije u oba slucaja
1.Reprofit ivf-brno mislim da je najjeftiniji al se dugo ceka za donaciju js za spermu neznam
2.Repromeda ivf mislim da je malo skuplja al se ne ceka
3.Fertimed ivf klinik
4.Sanatorium Helios -brno
Nadam se da ces nac odgovarajucu kliniku
Web stranice su na na par jezika engleski,njemacki francuski i vecinom imaju cijene
U jos nekim evropskim zemljama je dozvoljena donacija
Grcka i Spanija Portugal jako popularne za engleskinje te Kipar i Turska
i Ukraina i Rusija.
:roll:anđeo sa neba ;hvala na savjetu za vv!(nemogu se javiti na pp jer sam novi član pa nemogu koristiti tu opciju) Čula sam se s njima i čekam 1dc da ih mogu nazvati i naručiti se za pregled , samo se još nisam odlučila za kojeg doktora. :roll: ja i mm smo se isto odlučili da idemo kod dr.Lazarovske jer su nas ovi iz pronatala jako naljutili s tim dizanjom cijena (očito im je slava zbog našeg glupog zakona udarila u glavu!:twisted:).
vidis,gricanka,sad vec cure znaju za poskupljenja i same traze cjenovnike od njih.
kazem vam,cura koja je sa mnom bila,nakon sto sam pomenula poskupljenje donacije js,zvala danicu,ona cak izvrdavala,kao ne zna koliko je poskupilo,i onda kad je cura rekla da od toga zavisi njen dolazak( zamislite scene:cura javlja velicinu folikula u ponedjeljak, u srijedu planiraju stop injekciju i sasvim slucajno cuje za poskupljenja, i danas je vec u nekoj drugoj klinici.ja joj kapu skidam sto iz principa nije htjela u prag!)i tek onda danica joj salje mail sa novim cijenama. a, 19.02 pouzdano znam da su znali za poskupljenja,i koliko ce sta poskupiti, samo cjenovnik nije bio vazeci do 01.03.
kazem, nije zabranjeno poskupiti,to niko ne moze zabraniti,naravno,zele ljudi iskoristiti nasu nevolju i glupost sto navalimo svi jedni za drugima, ali je korektno bilo da danica javi bar onima u postupku,koje to kaci,da ce platiti vise.
ljudi bila sam tamo,mia moze pricati o napretku,ali ja nisam znala sta zena hoce od mene 5 min, mase rukama,izgovara rijeci koje nikad nisam cula,da bi na kraju zeljela moje nalaze. komunikacija----0 bodova definitivno!
takode sve mi znamo koliko je 100e bitno,pogotovo kad si od kuce 1200km udaljen,kao mi iz BiH,kad sii skupljao pare godinu dana za postupak, ili digao kredit da bi pokusao ostvariti svoj san,kad si se potpuno finansijski organizirao po vazecem cjenovniku,ili po onom sto mislis da je vazece i krenes konacno u postupak,kaci te stari cjenovnik,provjerila,pitala,poslala danica mail sa cjenovnikom(koji je tad bio vazeci) i onda nakon mjesec dana ,dolazis na pult da iskesiras krvavo skupljene novce i onda ti neko saopsti da je od prije 3 dana novi cjenovnik,ni manje ni vise 500e skuplje!!!!!!
pa,to je da covjek nervni slom dozivi. trazi bankomat,a sta ako nema na kartici para?! ma,briga,naravno,nekog Mardesica ili neku Danicu sto ti nemas pare,sto ce te jos i Western Union oderati ako i imas nekog ko je voljan da ti posudi 500e(rijetki su oni koji imaju da posude uopce) , kad sve to odradis ,vratis se doma, u 70% slucajeva jos ce biti negativna beta i sta onda: vracas kredit 2 godine, vracas dug od 500e prijatelju sto ti je poslao kad je zafalilo tamo, psihicki prezivljavas negativnu betu i sto je najbolnije: prezivljavas naredne 2 godine bez postupka jer vracas kredit!
ma,znate sta? ljuta sam i razocarana nesaosjecajnoscu ljudi koji se time bave....nikako mi nije jasno sta moze toliko biti skuplje da bi postupak poskupio 400e?
uh,.....da nije FET kod mene,ne bi me Pronatal,ni Danica,ni Kult,ni Streda(mardesica svakako rijetki i vide,ja tu priliku nisam dobila) nikad vise vidjeli!
i,da, kad je vec isto para,ja bih isla kod Lazarovske. bar je nova,nema guzve,moze ti se posvetit. u Pronatalu je kao na traci!
ne bi me iznenadilo da i citaju ovaj forum i komentare,kao sto to radi Mirna iz klinike dr.Lazarovske.
da,cita zato sto joj se cita,sto ima vremena? neeeeee,cita zato sto zna psihu ljudi,kad odavde pridobije prvu,koja uspije i kaze da je zadovoljna tretmanom, jedna za drugom krecemo za njom(pa,u kakvoj je sumetini Pronatal,i kako je mala ta klinika,da ga nekad neko sa ovog foruma nije nasao i uspio,nikad niti jedna od nas ne bi saznala za njega!),zna i Mirna i dr.Lazarovska da cemo krenuti jedna za drugom kod njih! a,onda ,nakon nekog vremena,kad pridobiju pacijente,kao sto to Pronatal vec radi, dignu cijene, nemaju vremena za razgovor,savjet,nista osim ono najnuznije.
Danica je kao fina kad tamo dodes,ne mogu grijesit dusu,ali je znala kad ju nazoves da pitas ,recimo,za termin za konsultacije,kao sto se meni desilo,vrlo drsko i bezobrazno pitati ko sti ,sta si,sta hoces,kakv termin? zena ne zna gdje se nalazi!!!!
mnoge od nas znaju ,iskusile su na vlastitoj kozi neljubaznost gospode Vignjevic.
sto jest,jest,zena je pretrpana ,ali za to nismo krive mi,nego njen poslodavac(koliko znam,urolog i Mardeisc fifti fifti drze kliniku) koji nece da zaposli nekog ko ce njoj pomoci.
Cure, oprostite što upadam u vašu raspravu, molim Vas samo da tko misli da pripada na ovu listu da se dopiše :heart:
Želim vam svima sreću u postupcima, a jedan veliki :* Reni76
Cure i mi se polako pripremamo za Prag ili Beč, važemo, gledamo. Pratila sam ovaj topić, ali se nisam javljala jer do sad nisam imala konkretnih pitanja ni odgovora. Vidim da je netko spomenuo kliniku Reprofit, mi smo dosta čitali o toj klinici na jednom engleskom forumu, cure iz engleske tamo idu masovno i hvale ju. Sad mi nema dragog, kad dođe ću ga uhvatiti da mi nađe link na taj forum (to je on iskopao) pa ću vam staviti ovdje.
Evo Gupi, to bi bilo to:
http://www.reprofit.cz/page.php?id=90&rodic=71&lang=en
I ja sam vrlo razočarana s događanjima u Pronatalu, a u vezi promjene cijena.
Sad kad smo već potrošili 6 mjeseci čekanja od prvog kontakta,( a još trebamo čekati), orijentacija na neku drugu kliniku znači opet toliko čekanja, ili čak možda i više, :-(:-x i to mi je teže prihvatiti nego povećanje cijene koje je usput. zaista značajno.
Isplati se malo vise procackat po netu i vidit iskustva po drugim ivf centrima u Ceskoj ih ima vise od 20 samo u Pragu i Brno i jos par po manjim gradovima
uglavnom nema cekanja za standardni ivf i donaciju sperme.U Reprofitu se ceka za js najvise zbog navale engleskinja i parova iz zapadne europe jer je kod njih puno skuplje.
Na forumu www.fertilityfriends.uk ima jako puno informacija po klinikama i po drzavama tako tamo morete nac sve sta vas zanima.
Pisem vam iz vlastitog iskustva da sam znala sve sta sada zmam gdje sve mogu poc i koliko gdje kosta nebi nikad otisla u bolnicu u koju sam otisla ni za trecinu onoga sta sam im platila
ali eto svako iskustvo se placa.Nadam se da ce neke od cura se odlucit za klinike u Brno jer imaju dobre rezultate na ovom engleskom forumu,
tako da ovi u Pronatalu vide da nisu jedini.Mislim da je Brno cak i blize nego Prag i smjestaj jeftiniji.
i na ovom Srbijanskom forumu www.doktor.co.yuforum na temi ginekologija i pod temi smanjena rezerva jajni stanica ima puno info za Cesku.
a ja sam se raspitivala za Prag fertility centar, nema čekanja za postupak, a cijene su one koej je gdja Mirna navodila, i bilo mi je jako drago čuti da je embriolog došao s njima iz Pronatala, a prije je toga radio u Brnu, dugogodišnje iskustvo, to mi je važan podatak jer je lab u IVF-u jako bitan.
Curke jučer sam zvala Danicu i radi informacije sve koje imaju zamrznute embrije cijena je ostala ista 450 eura.
Vidim da su se neke od vas počele baviti istraživanjem klinika u Pragu, pa bi bilo dobro
kada bi stavili imena klinika i barem linkove, a i ako znate nešto o tim klinikama
(cijenu, čekanje, uspješnost, osobna iskustva nekih parova)
I ja sam se htjela naručiti u Pronatal, ali rekli su mi da moram čekati par mjeseci da mi jave termin,
ali ako nešto toliko plaćam ne želim čekati tako dugo. A i kada sam vidjela koliko su poskupili, odustala sam.
Zato sam zaintereseirana i za druge klinike u Pragu (jer mi treba j.s).
Draga moja Jelena, tek sam sada vidjela . Pusa
reni jucer sam nesto njuškala i pronašla jednu kliniku eo web stranice čak im i cijene pišu,doduše u Brnu je : ) nista ne znam,ali eto....sad i ja trazim druge opcije,odgovor od Pronatala evo jos nisam dobila pa ko zna gdje cemo na kraju.
http://www.sanatoriumhelios.cz/index.php?lang=en
Sigruno negdje piše, ali vi cure koje ste bile u Pronatalu pliz, kad se plaća postupak, prije punkcije?? ili nakon trasfera?
Mi smo platili nakon transfera i cijena nam je bila niža nego smo planirali jer nije bilo embrija za zaleđivanje,što će reći da naplate samo ono što i naprave
i kad smo već kod klinika-mi namjeravamo oko Uskrsa kod dr Lazarovske u Prague fertility clinic na ponovni IVF
Evo kopiram cijene za Prague Fertility Center sa str. 8:
MPO metoda
DONACIJA JAJNE STANICE - transfer svježih embrija
Donacija jajne stanice - ET u istom ciklusu 3.800 Eur
Uključuje ICSI, eventualnu kryokonzervaciju preostalih embrija, kultivaciju do 3 dana
DONACIJA JAJNE STANICE - putem kryokonzerviranih embrija
Donacija jajne stanice - ET nakon odmrzavanja dobivenih embrija 1.800 Eur
Prethodna kryokonzervacija sperme 200 Eur
Uključuje ICSI, zamrzavanje/odmrzavanje embrija, kultivaciju do 3 dana
DONACIJA EMBRIJA - transfer svježih embrija
Donacija jajne stanice 3.800 Eur
Donacija sperme 400
Uključuje ICSI, eventualnu kryokonzervaciju preostalih embrija, kultivaciju do 3 dana
DONACIJA EMBRIJA - putem kryokonzerviranih embrija
Donacija jajne stanice 1.800
Donacija sperme 400
Uključuje ICSI, zamrzavanje/odmrzavanje embrija, kultivaciju do 3 dana
DONACIJA SPERME 400
Kryokonzervacija
Kryokonzervacija embrija 200
Kryokonzervacija jajne stanice 400
Kryokonzervacija sperme 200
Transfer kryokonzerviranih embrija 600
IVF CIKLUS 1.600
ICSI - do 10 jajnih stanica 400
svaka jajna stanica preko 10 30
PICSI - do 10 jajnih stanica 900
NOVO!!! svaka jajna stanica preko 10 80
Obavezne intervencije
Anestezija 100
Spolno prenosive bolesti test (HIV1,2; HBV, HCV, BWR) 80
Medikamenti po indikaciji 800 – 1300
Konzultacije 100
Opcijske MPO metode
Kultura blastocista 300
Potpomognuta nidacija (gniježđenje) 300
PGD/PGS (spolno prenosive bolesti, translokacije i aneuplodije) 2.200
web stranica je još u izradi jer se prevodi na razlicite jezike, a s njima se može stupiti u kontakt preko gđe Mirne Turčinović na e mail: mirna.turcinovic@gmail.com; ona vrlo brzo i ljubazno odgovara na mail i nema čekanja za postupak.
Tako mi smo isto tako plaćali jedino se inseminacija i Ket plaćaju odmah na recepciji kad se dođe.
Curke,jel koja možda išla avionom iz Zg za Češku? ako je,zanima me koliko je povratna karta za jednu osobu,i kojom ste aviokompanijom putovali...?
Cure molim pomoć!
Kako od zadnjeg AIH prije tri tjedna nije bilo ništa, odlučili smo opet ići u PFC ali sada na IVF sa ICSI. Vidim na cjeniku da IVF košta oko 1600, a ICSI 400 eura, a zamrzavanje ev. ostalih embrija još 200 eura, a dodatni medikamenti 800-1300 eura.
E, sad mene interesira ako se ja pripremam u Hrvatskoj za IVF, a u Pragu radim punkciju i transfere, koliko onda to košta, i kakvi su to lijekovi nakon punkcije za 1300 eura???
Da, može li mi netko reći kada se radi tranfer embrija, jer sam vidjela da je moguć u fazi blastocista, a kultivacija blastocista opet košta 300 eura!? Da li to znači da se radi tranfer i prije faze blastocista?
Cjenik je jedno. ali molim info iz iskustva!!!
mislim da si pogresno shvatila kada si rekla kakvi s to lijekovi poslije punkcije 1300 eur. Tebi trebaju lijekovi za stimulaciju i iste mozes nabaviti u Hrvatskoj i kompletan postupak pripreme odraditi u Hr. a tamo otici samo na punckiju i IVF-ICSI. Neke klinike rade po defaultu klultivaciju blastociste ako ima dovoljno embrija, aneke rade transfer embrija starih tri dana.
Hvala fatamorgana, ali opet mi nije jasno koliko je to onda novaca u Pragu od punkcije do transfera, barem u redu veličine!?
Ukoliko ne zelis da se radi kultivacija blastocista bez obzira sto imas dosta embrija ne moras platiti 300 EUR-a. IVF je 1600Eura ICSI je jos dodatnih 400 eura ali samo do 10 oocita, za svaku preko placas po cjeniku. Pogledaj gore napisani cjenik. Malo ga izanaliziraj i procitaj sve postove sto su cure pisale bice ti mnogo jasnije. Jesi li isla na aih spermom donora ili tm-a?
Dajte mi recite,ja sam iz HR...jel meni netreba nikakvo garantno pismo ili viza za tih 5-6 dana što ću biti u Pragu?
rina, žao mi je što nije uspjelo, a ovo za blastice sam i ja htjela pitati, najbolje je kontaktirati gđu Mirnu i provjeriti, ali zar nije neobično da zamrzavaju 3. dan? znači, ako hoćemo blastice-to je 300 eura plus? a zna li neko što je nidacija? Rina, dobro ti je fatamorgana odgovorila za lijekove-to je okvirna cijena lijekova za stimulaciju koju kupuješ kod nas.
ev,cure ja iz iskustva.dakle.placate lijekove koliko bude trebalo,to niko ne moze znat koliko ce kostati,prosjecno oko 1000e,i naravno ,to nikakve veze nema sa cijenom postupka.
kad dodete u pronatal,recimo,na punkciju,placate: IVF + ICSI (kome treba) + ono sto bude za zamrznuti(ako bude ista,a do 10 oocita,dobro je fata rekla) + sperma donora,ako je to sto vam treba + 80 e neki nalazi (sertologie,pise na mom racunu) koje ti rade kad i punkciju.
jos nekih 40-ak e za utrogestan i prednison,koji kupis poslije punkcije,ako nemas vec od ranije.
ako ste bili na konsultacijama, onda je - 100e od ukupne cifre.
kome salju garantno pismo(sad je to smao jos nama iz BiH) ,placas tamo 80e.mada,kad smo mi isli u oktobru na konsultacije,naplatili su nam u pronatalu 80e za gar pisma,viza je bila besplatna za lijecenje u ceskoj.
moja je prijateljica vadila vizu prije cca 20 dana, dobila od njih gar pismo, i sad je morala vizu platiti za dvoje 70 e, a posto se odlucila za drugu kliniku u ceskoj,ne znam da li bi jos i pronatalu platila 80e.(ovo ej za cure iz BiH,da znaju).
e,i da,nisam vam javila da je u subotu bio FET.zamislite ko mi je bio dr na transfetu? Mardesic! :)
dakle,u subotu dosli u pronatal,odradili razgovor od 10-ak min, oko 12 poceo sa et-ovima,bilo nas 6. dr mi je rekao samo da imamo "dva lijepa embrija", obzirom da je vikend,pretpostavljam,embriolg nije razgovarao sa mnom licno,nego mi je eto Mardesic saopstio da su embriji "lijepi"(ajd ga znaj sta mu to znaci)i rekao da imamo jos 4 embrija.ako sm imali 7,sad vratili 2,onda jedan nije preziovio...valjda...nije mi to dr rekao.
et,prenocili,krenuli kuci u nedjelju i vec sam juce bila na poslu( inace,posao mi je super, kancelarijski,nije uopce stresan,nema mnogo fizickog napora) do 12h,a onda sam sa zenama s posla isla na rucak i festu,naravno nisam plesala,sjedila sam cijelo vrijeme. nisam i ne vidim smisao potpunog mirovanja, mene to ubija,samo mislim sta me strecne ili zasto me ne strecne.
inace,ama bas nista me ne streca,niti imam ikakvu promjenu u odnosu na stanje u cetvrtak ili petak,pomalo me to brine,ja stalno mislim da ce se desiti neki jasan,transparentan znak,koji ce mi pokazati da se desava nesto...ako se desava.:)
tuzna~~~~~ a znaš da cure kažu da ne mora biti nikakvih simptoma, držim fige.
tuzna ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
drzim fige! samo optimisticno!
ja sam devojke malo zabrinuta sad kad dobih na vreme, pa se preracunavam, zakazani pregled kod dr u pronatalu cemi pasti na 14 dan ciklusa, sto znaci da ce mi ovulacija proci za 1 dan najverovatnije. i sta smo onda uradili? rekao mi je daje najbolje pred samu ovulaciju da dodjem, al kad ja rekoh da je ona otprilike tad i tad, on tacno za taj dan zakazao.
da li da pokusam da pomerim bar za dan ranije ili da uzmem utrogestan na svoju ruku pa da malo produzim ciklus ovaj, da bi i sledecu ovulaciju pomerila?