Ni ja ne znam zašto, ali se zabavljam u ovoj trakavici...
nego, smiješno je da ja koja sam imala prošla razne stilove, boje i uzorke, držim skoro pa konzervativnu stranu i govorim kako pričaju neargumetnirano ovi koji drže da je svejedno što se i kad obuče. Jesam i ja sam tako mislila ,ali u pubertetu.
Nije riječ o nikakvim centimetrima, to je prepovršno razmišljanje. Briga mene jel će itko od vas proći pored mene sa dopi**kom , dapače pomislit ću kako zgodna ženska... Ma i da imate 80 godina i sedam kila celulita po bedru...Možete hodati gole, možete imati plahtu...Boli me ono što nemam...
Ali nije tako jednostavno... Kao ja sam liberalna, jer me briga tko što obuče...Moš si mislit...
Ajmo opet jednu hipotetsku situaciju. Sprovod. Niti neuobičajena niti radikalna situacija... Onoga koji bi se pojavio u kostimu Djeda Mraza (maknimo svaku seksualnu konotaciju odjeće) mislim da nitko ne bi osuđivao, nego u najmanju ruku žalio jer nije sav svoj... I svejedno je koju boju smatramo bojom žaljenja, suosjećanja, bijelu kao u Indiju, crnu kao na Zapadu... Konvencije postoje, i postojat će... RAdi tih konvencija obući ću nepostojeću boju-crnu u svom ormaru, jer ne želim još više rastužiti nekoga tko se oprošta od drage osobe... RAdi konvencija kucamo na vrata, prelazimo preko ceste.
Djevojčica koja će se oblačiti u 6 razredu neprimjereno izazvat će u mene kao razrednice alarm da se nešto događa... Razgovarat ću u zbornici s drugim nastavnicima...Normalno je da curice koketiraju sa ženskom odjećom , da u toj dobi polako ulaze u svijet ženstva, pubeteta, osobnosti, nose sve i svašta, ali jasna je granica ... Nisu tu u pitanju nikakvi centimetri..Moja curica iz razreda može odjećom : a) iskazivati svoju osobnost (debelo iz vlastitog iskustva poštujem i podržavam), ali i
b) alarmirati kroz odjeću da se nešto događa u njenoj glavi...
Nemojmo mješati liberalizam i totalnu ravnodušnost prema drugima... Ako se oglušim na taj vidljivi alarm, pod motom svatko nek nosi što želi totalno sam fulala svoju struku, svoju osobu i čisto nekakvu ljudskost općenito....A gledajući realno, lakše je oglušiti se , jer uostalom tko sam ja da se miješam...
Dojadila mi je već ona karikirana nastavnica... VEćina nastavnica pokazuje i dekolte i dobre noge i super se oblače...ALi učiteljica koja brate pretjera ,bit će čistom biologijom predmet maštarija svojih srednjoškolskih učenika... Pa tko voli da se na njega misli ujutro na wc-u što se mene tiče, široko mu polje.
U psihijatriji se u dosta poremećaja kao simptom navodi vanjski izgled. Nije to bezveze.