Naša je čuvalica kat ispod nas i čuvala bi je kod sebe. I ima dvoje odrasle djece, dakle i iskustvo čuvanja a i profesor je u školi. Očito nam se puno toga "potrefilo".
Printable View
Naša je čuvalica kat ispod nas i čuvala bi je kod sebe. I ima dvoje odrasle djece, dakle i iskustvo čuvanja a i profesor je u školi. Očito nam se puno toga "potrefilo".
Upravo tako.
Jako je to individualno.
Manja djeca dosta spavaju preko dana dok školarci najčešće ne.
Fizički je teže s malima, ali je zahtjevnije s velikima.
Veliku djecu ne treba nositi, hraniti, prematati, ali treba nešto raditi s njima.
Što?
Ja bih da dadilja radi nešto korisno s mojim djetetom bez obzira jel' to šetnja Sljemenom ili sviranje violine ili ponavljanje lekcije iz engleskog, a to je sve puno teže- zahtjevnije od mijenjanja pelena.
andream, a evo za konkretni slučaj, ako žena čuva tvoje dijete u svom stanu, kako si mislila riješiti prehranu za tih 10 h dok vas nema?
nismo o tome još razgovarale. Ali u principu bi joj ja ostavljala doručak i ručak, ili joj dala novce za pl. dom ili već gdje idu. rekla bi joj u svakom slučaju da za hranu ne brine.
aha, mislim da se to u takvom slučaju mora posebno definirati, da ne bi ispalo da je žena još u minusu jer čuva dijete :mrgreen:
naravno. moja još uz to voli i fino papati :-)
Pa normalno da cijena ovisi o zahtjevima, kao što nije isto ako očekuješ da ti čuvalica čuva dijete, ili da čuva, kuha i posprema.
Ako očekuješ da radi sa djetetom za školu, onda je to već nešto drugo, zahtjeva i neke kvalifikacije itd.
Ja nisam očekivala da čuvalica ponavlja sa djetetom engleski, nego da pusti u kuću učiteljicu koja inače drži djetetu satove jezika.
Znači, očekivala sam samo dovođenje i odvođenje iz škole i čuvanje da dijete nije samo doma, a to mislim da je jednostavnije sa školarcem jer je školsko dijete samostalno.