A e pa da život, al koliko sam shvatila onaj u koji želiš unijet promjene
Printable View
A e pa da život, al koliko sam shvatila onaj u koji želiš unijet promjene
U pravu si Sirus, neće joj ništa biti, a može i preskočiti već koji podoj. Uostalom, ja nisam pila 10 godina pa bi meni jedna čaša bila i dovoljna da se napijem, ostalo tebi ostane ;).
Hvala Lili što brineš :kiss:.
Mislim da mi ne ide loše. Dakle i dalje je taktika nema slatkiša na svakodnevnoj bazi, i nema pekare poslije kompletnog ručka, i prilično se toga pridržavam. Zapravo se mislim tog dijela 100% pridržavam. Ne jedem slatkiše na poslu, kad mi dođe odem kupiti voće… i maloprije sam odbila čokoladnu bombonjeru koju mi je netko dao na poslu, i dala sam je samo kolegi.
Što se tiče ostalih prilika, sva sreća ima dosta rođendana, a to si ne ograničavam, pa pojedem na razini tjedna poneki komad kolača ili torte.
Još mi znaju biti teške večeri doma, ali i s tim se nekako borim. Punomasni sir i vrhnje su mi glavni saveznici, kad mi navali želja za čokoladom – pojedem vrhnje.
Imala sam dva dana neku krizu – jedni od onih dana kad želiš dati otkaz, rastati se i pokriti poplunom po glavi 48 sati. I tad sam si rekla, ajde smiješ, dan ti je bio koma, ne pretjeruješ ovih dana, smiješ sad malo, uzmi… prvi od tih dana sam pojela 2 reda čokolade. Više nisam mogla, bilo mi preslatko :lol:. Drugi dan mi je bio malo teži, pa sam krenula još koji red više, ali nisam uspjela pojesti cijelu čoksu od 80g, „samo“ malo više od pola. Idući dan sam nastavila kao da ništa nije bilo. Eto, mislim da sam se izliječila :mrgreen:.
bb :heart:
BB ja kao veliki čokoladoman kako sam se na LCHF odviknula slatkog kad me u PMS-u ili izvan uhvati jaka želja pojedem red čokolade 75% kakaa i to mi super zadovolji želju za slatkim.
Polako Mitovski, ove godine ćemo se riješiti slatkiša na poslu i pekare ;). Sljedeće godine mogu početi s tom "zdravom čokoladom" :mrgreen:.
Super napreduješ BB bravo :klap:
Super i tebi ide mitovski!!
I meni u pms-u zna bit da bi baš slatko, pa uzmem iz ormarića onaj mix svakojakog suhog voća (papaja, banana,..).
Nije loše imat pri ruci. :-)
super cure
Prije dva tjedna prihvatila sam se izazova koji moj muz provodi s prijateljicama i po nekoliko dana nisam jela slatkise,bijeli kruh,rizu i tijesto. Nasrecu je on odustao pa sam i ja jer sam se osjecala slabo i nemocno, uzasno pospana i umorn - kao anemija ili mononukleoza. Bilo mi je tesko vjezbati i setati psa i stalno mi se spavalo. A ocekivala sam da cu biti super snazna i patiti za kolacima. Ne znam zasto mi se tijelo gasilo
Mozda je to zato jer dugo ne jedem meso, preko pola svog zivota.
Meni se to isto desava kad predjem na cisti AIP. Prodje posle otprilike 5-6 dana. Ja sam inace high energy, i to mi stanje ne prija, ali realno nije alarmentno. Kao neki reset :)
Umjesto kruha i putra jela sam pečena jaja i abc sir za doručak a umjesto priloga čudnovati crni kruh iz dm/millera. Brojala sam kalorije i pojela bi oko 1500-2000 (umjesto 2000-3000 kad svaki dan jedem kolače,kekse i čokoladu). Planiram probati ponovo jer nisam bila željna slatkisa a zeljna sam osjecaja da se od zdrave hrane osjecam super.
s obzirom na razliku u nacinu ishrane, ocekivano je da ti je bilo 'lose' ispocetka, ali ne znaci da ti ne bi bilo puno bolje kasnije.
Kakav je to cudnovati crni kruh iz dm-a? To kruh od brasna?
Na ovo prvo ti vec kazem da ne valja. Super za jaja i abc ali uz to je trebalo neko povrce ici. Putar si mogla na jaja staviti..abc nije bio nuzan. Da si iz to napravila npr.150g smrznutog spinata. Gladna ne bi bila. Poanta izbacivanja uh nije ta da zamjenis sa drugim kruhom,integralnom rizom itd. Kruhic eventualno od cistih sjemenki/orasastih plodova. Ako jedes uh iz tih izvora,masnoce moraju niti nize. Prvih dana kada se izbacuju te skupine namirnica vazno je nadoknaditi elektrolite. Znaci ako ti se manta,popijes limunadu sa malo soli ili juhu na salicu itd...ako se odlucis na to samo mjenjas izvor uh..umjesto iz brasna/rize itd uzimas ih iz povrca s time ako jedes npr..mrkvu ili batat ne jedes bas puno masnoce dok na zelenom lisnatom vise stavis.
Mislim da je to kruh ovog tipa:
https://www.dm-drogeriemarkt.hr/hr_h...zeni_kruh.html
Ima ih 10-tak vrsta “na tu foru” u dm-u, mulleru, Sparu...
koja je poanta u jedenju abc sira?
na više mjesta u zadnje vrijeme sam vidjela za preporuku abc sira da se jede. koja je razlika ako se jede on ili posni? što on ima bolje od nekog drugog sira?
kris jesi li radila sir od kefira?
Ima vise masnoca .
Zadatak tzv.Izazova bio je ne jesti slatkise,bijeli kruh,rizu,tijesto,polugotove proizvode i grickalice, te ne piti alkolna i gazirana pića. Jela sam ono sto sam nasla u frizideru, nisam ljubiteljica kupovine tak da mi izbor nije bio velik. Vjerojatno ste u pravu - trebala sam nastaviti i vise se potruditi oko izbora namirnica.
I mislila sam si da je to. Jela sam ja to kao zamjenu za kruh i nisam se bas usrecila xD. Ako bih zapocinjala taj proces ja bi i to izbacila.prvih skoro godinu nisam pekla nikakav kruh, sada pecem od sjemenki i orasastih i nemam problema sa debljanjem. Izbacivanje svega toga ti ipak zahtjeva malu prilagodbu pa ti toplo preporucam da u tom periodu osiguras unos tipa liminade sa malo soli, pojacano solis hranu i izmedu obroka pijuckas juhu. Olaksat ce ti hrpu simptoma koji se javljaju jer ako ne unosis uh kroz brasno itd..bubrezi pojacano izbacuju natrij i kalij. Pokusaj za dorucak pojesti 2 jaja s maslacem, barem 100g spinata i recimo pola avokada. Ako neces avokado pojacaj povrce ili jos jedno jaje. Ne znam kaj volis od klope. Ako ti stane napravi uz to salatu dobro zacinjenu maslinovim.
@jela nisam radila sir od kefira...ja ti vise tezim ovim masnijim, zrelim sirevima
ma ok imam domaćeg kefira, pa sam mislila za klince napraviti sir, pa eventualno neke upute skupiti.
Ja cu danas za rucak oko 150-200 g mjesanog smrznutog povrca iz lidla/italian style i konzervicu tune...nije ideal ali ce biti najbolja opcija s obzirom na danasnje okolnosti (navecer moram biti tip top, pratim prvorodenog na maturalno vece xD)sve dobro zaliveno maslinovim uljem iz neku salaticu.
oćeš zrnce, imam viška????moram prvo kupiti novo cjedilo samo za to
misliš na ovaj recept https://prirodna.hr/stranice/izdvoje...no/Kefirni-sir
kris imaš pp
Upravo sam skužila zašto sam nedavno imala dva dana krizu kad sam bila koma i tješila se čokoladom. Nakon točno 2 godine (dojenja) i 9 mjeseci, dobila sam menstruaciju :mrgreen:.
Gotovo je mojih 10 godina bez PMS-a :mrgreen:.
Ili da sad idem na četvrto... ;).
Meni je najduze bilo manje od dvoje hodine bez menge.
A jesi li sad na coksi?