kaj ti na njemu piše da su super?
samo da vam velim papiri specijaliste smiju bit stari do 2 mjeseca, bar su meni tak rekli.
Printable View
Evo nas opet. 6mjeseci i 4. ventolin.
Mi flixotide 50 ne placamo, najstariji isto ima 6.5god
Pise na nalazu iz crikve da ih je skinuo s lijeka prek ljeta i da su ok
Sent from my iPhone using Tapatalk
Iako nisam jos sigurna jel cu ih dat same na bolnicko al cu predat da vidim bas jel ce dobit, a dat cu sam ak dobim datum koji zelim tj 1.6 , ak ne ici cemo na amb ko i do sada.
http://s161.photobucket.com/user/san...dsqu3.jpg.html
Moja je konstantno u ovakvom osipu po licu . Jel to alergija il koji vrag?
Mojima tako izgleda pocetak ad? Kad krene buktat.
Ja ne znam kaj bi bilo dalje al odmah pocnem mazad prvo kremom od nocurka pa ak ne prode dan dva mazem elocom
http://s161.photobucket.com/user/san...pjtmy.jpg.html
http://s161.photobucket.com/user/san...wbqqy.jpg.html
Ma ja sam mislila biti s njim. Ne znam mozda sam krivo shvatila nesto ali ja bi za sebe platila al mi je to totalna nepravda. On proslu zimu uopce nije bio zdrav. Skidan je postepeno od svibnja s terapije prvo singulair pa flixotide smo smanjivali dozu do sredine lipnja. U srpnju mi je imo upalu pluca. Na moru reagiro na plijesan. A sad svako toliko dosadan kasalj i ventolin. Ako mi ne odobre ja cu traziti ambulantno lijecenje pa probat s nekim novim papirom nanovo trazit...ma imam i peh s dr svi nam ili otisli u mirovinu ili premjesteni. Kolegica mi toplo preporucuje dr u Klaicevoj Irma G. Vlahovic (mislim da sam dobro napisala) .... kako mi je mala sad imala upalu pluca a ped po nalazima posumnjala u alerg napravila sam dungar i ige i poviseni su joj rezultati tako cu kod te dr na daljnju obradu.
Iskreno on ovisno o zimi pocne s bolestinama listopad ak ne i u rujnu pa do svibnja.
Lela kolko je mala stara?
lunahor trebaš predat i "zagrebački "papir na kojem treba pisati preporuka specijaliste+ i papire iz Crikve.
Pa da al kako ce oni znat da si bio ? Znaci da bi ostvario pravo najbolje je lagat a ti sam skidat s terapije da oni ni neznaju.
Kak da budu do 2mj nalazi kad neidem tak cesto k njima? Boze .. Meni su rekli da nek neidem na komisiju priju 1 mj jer necu moc dobit termin 1.6 .
Jel ima neki rok u kojem trebam papire od komisije predat u crikvu ?
ja skužila da ćeš dat samo papire do crikve, pa sam komentirala da moraš imat i zagrebački nalaz
ti možeš na komisiju ić kad hoćeš , a njima faksaš kad misliš da ti paše ( papir s komisije smije bit star, ali ne i nalaz s kojim ideš na komisiju)
usput kad ideš na bolničko moraš imat papir s komisije ne strariji odmjesec dana,to se radi tak da par dana prije puta otiđeš kod teta na komisiju da ti daju novi datum na papir i pišu tzv. produženje.
A jel se smijem predomislit kad mi odobre i ipak otici na ambulantno?
naravno, nitko ne bi bio sretniji da ti ne mora ništ platiti
Nikako se ne mogu odlucit na bolnicko jel bi il nebi, zao mi je da su same tamo u bolnici a ja imam smjestaj u selcu. Jedini plus je kaj bi izvukli dva tj mora duze.
mislim da su dost velike,a s druge strane dvije su u kompletu pa ćejedna odrugoj voditi brigu,drugačije je ak dete je samo na svijetu. Probaj.
moji veći idu po ljeti na tjedan dana sami na more s jednom organizacijom, za prvu godinu sam angažirala nećaka da bude s najstarijm tak da on bude malo sam, sad idu u kompletu moji klinci i to im je ok.
klinca malog ne mogu dat nikak samog ( a i zakaj kad ja imam pravo za sad ić s njim uslučaju bolničkog lijećenja),a i nemam povjerenja da tam daleko bu dali detetu kaj smije jest,ima prevećalergena na listi.
usput oni tam imaju dost dobro organizirano vrijeme,samo kaj bi po mom ukusu bilo lijepo da su amlo više kod mora,istina to se ne može puno dok je škola.
Jao a kaj sa skolom? To sam zyboravila? Mislila sam trazit zakljucenje od skolskog odbora ranije. Nece valjda morat tamo u skolu ? Ak budu nema synse da idu .
Mislim da možeš i birati dal moraju u školu napose na krajz godine
Ali kad idu u školu onda imaju par sati, postoji i raspored sati na prijemnom pultu
Ali kaj sam htela reć oni samo orga.izirano smiju napustit krug, a na plažu idu samo uz pratnju sestre, kampiraju tam ispod bora ili na kamenu tam kod onih rodića
Moja mala ima 3.
Duzna sam inform.o Flixotidu. Za djecu do 6 g. Flixotide 50 je besplatan. Nakon 6. Morate ga kupiti. Cijena 80 i sitno kn. Flixotide 125 se nadoplacuje 21 kn.
Lela od kud sad ta info ? Tak je bilo od uvijek- ranije ali mislim da sam vidla f 50 na osnovnoj listi ? A sta je na osnovnoj besplatno je bez obzira na godine. Jesu ti to u apoteci rekli ?
Da zena pred menom citala u knjizi. Kaze mijenjana je lista lijekova koji idu preko HZZOa. Pa ja sam u soku ostala kad mi je u
Sorry osla poruka...da Flixotide 50 moram kupiti
Tak je bilo oduvijek da do 6 g se ne placa al to je mijenjano, a f125 se oduvijek placa , znaci sad opet. Bzv, za male nema ni jednog lijeka za astmu bez nadoplate a za odrasle ima.
http://www.hzzo-net.hr/trazilica_lij...a_rezultat.php
Koma, zbilja je tako, gle zadnji lijek , napomena pise samo do 6 g. :(
Sent from my iPad using Tapatalk
Kazem ti zena mi citala i onda pokazala da sama vidim
onda se isplati zet 125 i pol neudahnuti, ispada da si uštedio 40 kn.
Kako su vaši bronhitičari ? Mi s veseljem zakoračili u 4.tjedan vrtića u komadu, no noćas krenuo kašalj...:-(
I mi počeli od jučer teže disati, promukli... Ja ne znam stvarno ne znam meni to više nije normalno :-(:cupakosu:
3x već bili u bolnici ove godine sve zajedno 5x na ventolinu...baš sam u komi i ne mogu mu pomoći
6x put na ventolinu, bili kod doktora, čuje se lagano škripanje uz to i dexamethazon. :cry:
Joj cure :hug. Drzite se.. Mi sm drugi tj na testirnju u klaicevoj na atopy patch testu.
Sent from my iPad using Tapatalk
Ja sa svojih 8 godina asmatskog staža sa starijim sinom, eto doživim iznenađenje s mlađim( koliko god imaju iste probleme opet s ovim mlađim malo , malo nekaj novo).Eno u srijedu kako sam i pisala počeo kašljati, sve jače i jače, baš nadražajno, suho,siroće povremeno nije normalno mogao govoriti, dala sam mu pulmicort i ventolin na 6 sati i da kucnem drugi dan ko nov, kašalj produktivan, puno manjeg intenziteta, ped.kaže pluća čista. Ja ne mogu vjerovati da je to ono dijete od dana prije, inače nam uvijek treba par dana ventolina da se situacija ustabili. Kaže dr. ili mu je nešto izrazito smetalo taj dan( ne znam kaj bi, po meni sve uobičajeno) ili mu je ovaj pulmicort i ventolin na vrijeme tako pomogao.:zbunj: E sad vidjet ćemo kako će dalje, hoće li ostati na ovome ili će se opet pogoršati...
P.S. Pedica me opet upozorila da nema pulmicorta na tržištu,da šparam, zna li netko nešto o tome?
u pravu si nema pulmicorta , zvala sam odmah ljekarne. :kbell::no: hvala ti na informaciji.