isusee, oni su neke minuse isključili jel, pa su mi dali kredit i uplatili novce da pokrijem taj kredit
...dakle wtf
Printable View
isusee, oni su neke minuse isključili jel, pa su mi dali kredit i uplatili novce da pokrijem taj kredit
...dakle wtf
pa već danima se govori o tim minusima ...
kolika je kamata na taj kredit?
ne znam evo, ne gledam tv i ne čitam vijesti nisam se zamarala time jer u pravilu i nisam u minusu
Znati svoja prava i obveze ne znači zamaranje, to je dio života.
Nekoliko mjeseci se govori o ukidanju "presutnih" minusa, i banke svako toliko posalju u aplikaciju ili na sms korisnika obavijest.
Ja to isto ne koristim, pa znam. Treba biti u toku, bar sam ja takva :)
Al s obzirom na uredjenje stana mislim da bi opcija minusa mogla bit korisna.
Ako imas kreditnu karticu takodjer traze neke dokaze, evo Diners ukida koristenje aktualnih kred.kartica u cetvrtak, 4.7.svima koji nisu dostavili dokaz o svojim trenutnim primanjima.
Pa ako je dobila kredit za otplatu presutnog minusa onda je bila u minusu.... već godinu dana stižu obavijesti svima koji imaju presutno odobrenje da reguliraju status i pretvore ga u regularni minus jer ce ovaj biti ukinut i sad se neki čude.... stvarno baš iznenađenje.
da bila sam taman taj dan, nisam prebacila sa žiroa na vrijeme i iznenadilo me da su to uspjeli ulovit
ne treba mi inače minus, uostalom na njega se plaćaju kamate
Pa eto idući put kad "zaboravis prebaciti" ces biti u nedozvoljenom minusu. Pretpostavljam da ćeš onda ovdje isto pisati s čuđenjem o posljedicama istog.
vjrv budem, da, haha, a kaj onda nedozvoljeni, što bude onda, dođu policajci po mene il kaj? :lol:
prvo ja ne znam kaj je regularni kaj prešutni, zadnji put kad sam u banci s njima pričala o tome rekla sam im da mi ga ukinu, međutim oni su stavili nekaj što ovisi o primanjima, ... a ja sam navikla da mi jednostavno odbije karticu bilo na bankomatu bilo u trgovini kad nema sredstava, što je njihova stvar zašto uopće nude tu opciju, a nude je zato što poslije naplate kamate
međutoa, sad čemu sve izmjene, može li to netko objasniti za nas koji nismo u finacijama? što banka time postiže?
https://www.dalmacijadanas.hr/imate-...k-za-prelazak/
i dodatno ti šaljem info da možeš s bankom dogovoriti da ti se novci koje dobiješ na žiro automatski prebacuju na tekući
sad sam taman izašla iz banke, ma imam netbanking mogu i od doma, u principu sam si odvojila da mi psihološki bude kao štednja, kao kočnica
Ne znam kako to sada funkcionira, ali prije podosta godina meni su počistili sve račune i prebacili novac na taj račun u nedozvoljenom minusu, čak i one u drugim valutama, i poslali doma pismo s izvješćem o tome. To se zove pri****j i još su mi taj pri****j naplatili 50 kn. Kamata na nedozvoljeni minus nije visoka, ali ako još uvijek naplaćuju tu uslugu pri****ja onda baš i nije fora.
A u nedozvoljeni minus sam upala jer su mi taman na kraju porodiljnog, a prije prve plaće ukinuli dozvoljeni minus. Rata za kredit mi je sjela par dana prije plaće i hop, eto nedozvoljenog minusa.
Ne kužim zašto mi ne da da napišem kako se ta usluga zove, nije prosto
Jer slova tvore takvu riječ koja je zabranjena
P r i j e b o j
ja danas pitala čovjeka koja je kamata kaže 6% i onda sam na glas iskomentirala ako odem u minus 100€ banka me capne 6€ to su tri sladoleda :lol:
Ili ako kupiš u dućanu kutiju sladoleda ima i za dvostruko više uživancije
e i to, samo nemam mjesta u ledenici za velike posude, pa je opcija prejesti se sladoledom ili ga ostaviti da se skroz otopi :mrgreen:
Ako misliš da je kamata od 6% najgore što ti se može desiti zbog nedozvoljenog minusa onda nemas brige ;)
pa ne znam što se još može desiti, uputi me
mada sad nebitno, ugasila sam ga