Ili VALENTIN ! To je bilo jedno od imena u igri za mog mlađeg sina (uz Marcela) ali smo izabrali najkraće koje nam se dopalo... ;)Citiraj:
maribel prvotno napisa
Printable View
Ili VALENTIN ! To je bilo jedno od imena u igri za mog mlađeg sina (uz Marcela) ali smo izabrali najkraće koje nam se dopalo... ;)Citiraj:
maribel prvotno napisa
Eto ja volim kad je ime barem malo neobično i drugačije, a opet sa značenjem ili bar nekompoveznicom iz povijesti, književnosti i sl.
Tako evo jedno sasvim novo, a već sam ih na ovu temu puno takvih napisala.
Belizar-grof iz Šenoine Branke
Juran - iz drame I.Kukuljevića Sakcinskog Juran i Sofia
Ljudevit- kao Gaj
Antun-kao Matoš
Grigor-kao Vitez
pa i Vatroslav, Višeslav, Ruđer
Ferdo mi je super-kao Livadić
Fabijan-ljubutelj konja(baš kao i ja sama)
Ignac -kao Glembaj
Samo da podsjetim.
Joško je jedno od dva najljepša imena na svijetu. :heart:
Moj stric je bio Joško i bio je predivan čovjek i moja mrva je Joško, ali baš joško.
To je staro dalmatinsko ime i upisuje kao takvo, a ne Josip.
meni to nije isto. kad mi netko zazove dijete Joža, poludim
vidiš meni se Joško sviđa i to jako, ali mi Joža i Josipš nikako ne idu, a u stvari sve su inačice istog imena
Da,ni meni se ne sviđa ni Josip niti Joža,Jožek...i sve varijacije.Joško mi je baš slatko...mm nešto frkće na to...ne znam ni sama...čekam slijedeći uzv pa da vidimo jel cura ili dečko,onda ću se više misliti.
Sad su nam dakle u igri-Luka
Joško
David
Noa
Sva su mi lijepa,osobito Noa,ali sad je Noa ko u priči,neki dan sam u vrtiću sjedila i čekala roditeljski,i kraj mene su u 5 min protrčala 2 Davida.
Luka je najpopularnije muško ima u Zagebu već 8 godina(pročitala članak iz nekog zavoda za statistiku).
:lol:Citiraj:
sandra23 prvotno napisa
kada sam bila u bolnici na našem odjelu smo nas 5 mama imale dečkiće Luke :)
a ima ih stvarno puno :)
ja tražim neko rjeđe ime koje se sviđa i meni i mm...
Ako bude sin bit će Branimir definitvno.
To mi je tako predivno i snažno ime :heart:
Viktor, Timotej, Benedikt, Karlo, Zoltan, Hektor, Oktavijan..... :mrgreen:
Naš sin se zove David..a drugo ako če biti dečko premišljam si oko Filip,Sven ili Borna.
sva tri su jako lijepa, no nažalost i jako, jako česta imenaCitiraj:
niky88 prvotno napisa
Filip mi je posebno lijep zbog potenciijalnog nadimka Pipo
Šta kažete na ime Olja ??
predivno ime i jedan od mojih favoritaCitiraj:
curka prvotno napisa
što nije Olja žensko ime? ... ili ja nisam upućena :oops:
za muškog smo imali prvi put varijantu Leon, obzirom da je bila cura, ime je i dalje u igri.
iako meni se više sviđa Andrej, ali mm ne da jer ga jedan Andrej iz susjedstva živcira
Mislim da će naša kombinacija biti Petar i Tara ako ostanu curica i dečko.
Dugo sam htjela nazvati sina Marko,ali me sestra preduhitrila(što joj još malo zamjeram), a bezveze mi je da nam se djeca jednako zovu :/
Olja je žensko ime, ali ne bi me čudilo da ga netko da i dečku.Citiraj:
argentina prvotno napisa
Mi još ne znamo dali je cura ili dečko, ali ako bude dečko za sada su igri Karlo ili Adrian :heart:
A netko je spomenuo ovdje i ime Arian i to mi je isto simpa, s tim da ga MM još nije čuo, moram mu ga danas spomenut da vidim reakciju :P
Otkad sam ostala trudna htjela sam da bude Gašpar, ali su me svi popljuvali, doslovce SVI... ne znam zašto, meni je baš lijepo :(
sad su mi potvrdili da je dečko, mm se nadao do zadnjeg da je curka, samo da izbjegne ime Gašpar :lol: ... i sad mi je nekak bezveze... ne smeta me kaj drugi misle, ali bi htjela da se mm i ja slažemo oko imena... s druge strane, on niti nema neki prijedlog pa je sve još gluplje...
a inače, još mi je lijepo Gregor ili Grgur i Prosper iliti Prošpe(r)... tak, nekak mi se svidjaju ta starinska imena, nisu česta a i lijepa su...
Ja isto htjela Gašpar, svi me gledali kao da sam luda. Dakle, nije mi prošlo.
eliot, ajmo pokrenut peticiju za obnovu imena Gašpar u hrvatskoj populaciji...
...ovih dana skupljaju potpise za sve i svašta.... :lol:
Priklanjam se klanu imena Gašpar. Al kad god to ime spomenem kao opciju svi mi počnu recitirati pjesmicu o Gaši. :mrgreen:
Joj, susjeda od moje prijateljice zovu Gašo, a nema goreg čovjeka na ovom svijetu :roll: Gašpar je OK, ali bih zakonom zabranila da netko moje dijete nazove Gašo, baš zbog dotičnog :mrgreen:
Nekako koliko god da mi se neko ime sviđa, ako me asocira na neku osobu koju baš i ne mirišem- odmah mi ni ime više toliko ne odgovara :mrgreen: Baš iz tog razloga se još uvijek nisam skroz navikla na ime Marko, ali kad znam da je to MM-u tolika želja, prežao bi mi bilo ne nazvati mog bebača tako :/ Ipak, znam da će mi to postati najljepše ime na svijetu kad ga počnem povezivati sa likom svog malog blaga :heart:
Olja se zove sestra koja radi kod zubara Olajoša kod kojeg ja idem, koja kombinacija! :lol:
E a što mislite o imenu Marin? :mrgreen:
Bok curke.. Još ne znamo što nam je bebica, ali imamo definitivno ime za dečkića: Jakov :heart:
Naš bebuljak ako bude dječak bi mogao biti Kian...zasad se mm-u sviđa, a meni je to ime :heart: još od 1. T
kian-jako lijepo,ali ja inače volim egzotična imena.naš bebuljak će biti jakov i uistinu se nadam da ga neće svi zvati jakša ili jaki ili tako nešto-mrzim nadimke
Evo da se i ja uključim.
Trudna sam 19+2 i mi smo se odlučili(Konačno).
Ja sam još odavna rekla ako bude cura zvat će se Stella i MM je konačno to prihvatio, a moja muška imena su bila- Darian, damian, Loren, Loris, Noel-međutim MM nijedno ne paše pa smo se dogovorili da će biti Edi-kratko i slatko.
mi imamo jednog Jakova od 1,5god. Meni se to ime jos uvijek sviđa. Slatko je kak on sebe zove : "beba Akov" :P
od muskih su mi jos super :
Fran
Nikola
Aleksandar
Juraj
Dinko
...ja sam nekak vise priklonjena starim imenima naseg podneblja... zvuce mi nekak toplije :)
da te utjesim - naseg mishonju svi zovu Jakov.. za sad mu nitko nije dao nadimak a nekak mislim da ni nece 8)Citiraj:
sven prvotno napisa
moji omiljeni:
Bruno
Frane
Marko
Andrija
Donat
Grgur
Lovre
Matija
Marin
Roko
Šime :heart:
Đivo
Orsat
:heart:kad smo kod imena meni su ljepa za dečke Roko i Jakov,a za curice Una,Magdalena ili Laura. budući da osim dečka najvjerojatnije će biti Roko.:heart:
mi još imamo malo više od 2 mj i nijedno ime nam nije the one....ima puno ljepih al nikako donjet konačnu odluku.
Kako bi ste reagovale na ime Zeid,Zejd ?
MM je predlozio ,a ja samo prihvatila,jer mi se odmah svidjelo....oko zenskog smo imali raspravu i prekinuli je jer nije dala rezultat :roll:
Moje dijete je Matej, meni je to prekrasno ime.
Inače što se tiče nadimka, ja sam cijelu trudnoću ludila od same pomisli da ga netko zove po nadimku. Na kraju se par tjedan prije njega rodio bratić Ivan, on je postao Ivek, a moje dijete naravno Matek.:evil: (Ja ga zovem Matej).
Naravno bila sam neopisivo ljuta, a sad kad vidim svoje dijete kako ponosno viče da je Matek, baš mi je drago, nek se veseli, pa uostalom iz Zagorja smo.
Zna da se zove Matej, ali prijateljima se uvijek predstavi kao Matek. Kad ne bude htio biti Matek, predstavljati će se ko Matej.
Naš prvi dečko zvao se Jakov :angel:
Ako sad opet bude dečko bit će Šimun :heart:
Ako bude cura zvat će se Tara ili Pia :heart:
Ako ću imati dečka (u što čisto sumnjam, imam jaki feeling da je curka), bit će Jakov.
Za to ime smo se još davno odlučili, jako nam se sviđa i paše uz imena ostale djece.
Andrija nam je dugo bio jedan od favorita.