Koja sestra, ona opasna ? :mrgreen:
Printable View
Koja sestra, ona opasna ? :mrgreen:
Šiškica, žao mi je :love2:
Amyx, vibrrr za male eskimiće :heart:
A gdje nam je RuzicaSB?
Bok curke!
Ja cu ici tek na 1. konzultacije za MPO s nalazima briseva, hormona i spermiograma (oligozoospermia) pa me zanima koliko se otprilke ceka na VV od tih prvih konzultacija do 1. postupka? :?
Unaprijed hvala :)
oko godinu dana se čeka, draga, opremi se strpljivošću i dobrim živcima :)
ili ako možeš financijski podnijeti kombiniraj s nekom priv klinikom (zbog naših zakona bolje nekom susjednom)
Ona plava , nosi naočale i kosa joj je ponekad svezana u rep..Citiraj:
amyx prvotno napisa
Dr. A. ju je lovio da ne padne usred punkcije ..
Ružica je otišla sa svojim mrvicama kući..
Ona vam bude rekla detalje..
Hvala! :)Citiraj:
ksena28 prvotno napisa
Drži se draga..biti će sve oke :*Citiraj:
amyx prvotno napisa
amyx ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra od :heart: da bude uspješno i na kraju trbušasto.
Pozdrav svima od na troje :* :* :* :*
Amyx~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe i tvoje mrvice :love:
šiškice baš mi je žao
amyx ~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra
a ovo za sestru - sirota zena. Jel to mozda ona nova?
Šiškice baš mi je žao :taps:
Evo mene kod kuce sa svojim dvjema cetverostanicnim mrvicama. :D
Guzva je cijeli dan za pop... i nije cudo da se sestre ne javljaju.Ja sam bila gore vec u 7 sati i na kraju jedva stigla na vlak u 13.20 s tim da sam se progurala preko reda (sorry curke).
Siskice :love: vise srece drugi put draga samo nemoj odustati.
Amyx mislimo na tebe i vibramo za uspjesan FET. :* :heart:
BHany ~~~~~~~ :heart: :* i za sve moje dansanje curke sa transfera i punkcija (a bilo ih jeeeee)! :heart:
Dakle magistrica nije htjela govoriti o postotcima sto radi godina sto radi proslih postupaka no ove cetverostanicen je ocijenila kao pravilnog oblika i dobrog izgleda za ovu fazu u kojoj su sada.Ja sam zadovoljna jer ovo je moj prvi klomifenski postupak.Nadam se naravno pozitivnom ishodu ali ako nista drugo bar cu moci cesce u postupke. :mrgreen:
:* svima koliko vas ima gore drage moje preumorna sam da nabrajam sve redom. :heart:
hi cure, jutros je gore stvarno bila ludnica. sestre jos nisu "na ti" sa kompjuterima tako da onaj administrativni dio nakon pregleda traje puuno dulje nego prije.
meni je punkcija u cetvrtak. inace mi je ovo prvi ivf postupak pa imam par pitanja;
- sto ponjeti sa sobom?
- dobijemo li tamo nekakav tranquilizer ili da se doma osamutim normabelom i pain killerom. naime bojim se da se ne pomaknem od straha ili bola tijekom aspiracije pa da nesto ne zeznem. ne bi si to oprostila.
- vidim da siskici nisu bas olako dali stopericu u vinogradskoj. pa me zanima postoji li mogucnost da si to sama dam ili bas mora biti medicinskoj ustanovi. menopur sam si sama davala na dane kad nisam imala pregled. pa ako je slicno...?
- kad cu saznati koliko JS imamo iz mojih 6 folikula?
legal alien doborodošla i što prije otišla, tj. preselila se na trudnicki ;)
dakle, otprilike ti to ide ovako.
ako si u prirodnom daju ti tramal, a ak si u stimuliranom daju ti i apaurin. Kad sam ja bila gore - prošli četvrtak, sestra je pitala kolko folikula imaš i onda je na više od 3 davala i tramal i apaurin, tako da mislim da ćeš dobiti cijeli koktelčić.
ja sam do sad svaki put na štopericu išla na vv na 3. kat gore, to mi je nekako bilo najjednostavnije. Ne znam za druge ustanove. Što se tiče davanja injekcija, u tome nisam iskusna, ali znam da kad sam sa sestrom nakon ET pričala o injekcijama koje još moram primiti da mi je rekla za choragon da to ne sama jer ide intramuskularno, ali da decapeptyl mogu (al se ja ipak ne usudim). Javit ce ti se sigurno netko iskusniji oko toga.
Broj js ces saznat na dan punkcije. Dok jos lezis u sali prvo ti dodju rec, a onda i doc potvrdi informacije.
Eto, to bi bilo to.
~~~ za uspjesnu i bezbolnu punkciju
Sa sobom ponesi spavaćicu, čarapice i papuče..
Dobiješ inekciju prije punkcije.
Ja se nisam usudila sama si dati štopericu. Djelovalo mi komplicirano -četiri staklene ampule i dvije velike i debele igle a mora se dati u guzu..
A broj jajnih stanica saznaš odmah iza punkcije..
molu i siskica - puno hvala na informacijama :*
Sad mi je lakse kad znam sto ocekivati.
Nadam se da cu zapamtiti sve sto mi kazu nakon punkcije. S obzirom da cu biti high od koktela. Na zalost ne od Mojita :)
btw kako su uopce cure prije 10ak i vise godina prolazile kroz sve ovo bez "forumske terapije"?
Inace priznajem da osjecam tremu, mislim da je to vise strah od neuspjeha. Ali sto je tu je. Nije da mozemo puno utjecati na sami postupak niti na svoje tjelo.
Think pink! Think pink! Think pink!
Pozdrav svima:D
Draga Narnia evo upravo sam se registrirala kao što sam ti jutros u čekaonici obečala :lol: i sad se kratko javljam. Drago mi je što sam te upoznala i stvarno mi je puno lakše prošlo vrijeme čekanja pregleda. U 21:00h sam primila završnu injekciju štopericu i u srijedu ujutro me čeka punkcija.Sutra je dan odmora,dan bez inekcija. Nadam se da će sve biti O.K. Pozdravljam i sve cure i želim vam puno sreće i pozitvnih vijesti
Bok, cure,ja bih vam samo htjela reći da sam ih dobila rano u jutro ali mi je sestra rekla da za naručivanje treba zvati iz 12. A kad sam bila gore u petak vidjela sam da imaju dignutu slušalicu da im stalno ne zvoni. Pozdrav svima i držite se :) :) :)Citiraj:
ksena28 prvotno napisa
Bok draga!Evo ja sam hodala gore prije 10 godina i mogu ti reć da mi je bilo puno bolje jer nisam bila tako informirana i nisam znala da može bit ovo il ono al sad nemogu a da ne škicnem na RODECitiraj:
ive5 prvotno napisa
Šiškice, žao mi je :love:
Amyx, vibrrr za eskimiće... :heart:
Ružice, za mrve male da se prime čvrsto :*
i za ostale koje su u pustupcima :heart:
evo ja se javljam sa rastućom betom...jučer je bila 1828,2. lijepo raste nema šta :D . po mojim proračunima jučer je trebala biti 1240 ako računamo da se dupla svaka dva dana, pa mi sad nije jasno? sutra ponovno vadim pa ćemo vidjeti. jel zna netko curke kada se može pretpostaviti da su dvojke?
Pozz svima! Pokusavala sam zvati sestre cijeli prosli petak:ujutro su me otpilile i rekle da zovem iza 12, iza 12 do 4 (ali konstantnog zvanja)-nijednom nisam dobila vezu....Cini mi se da ostave podignutu slusalicu:(( I zaletila se u subotu gore, joooj guzve, nisam vas nikog skuzila, sorry, ne znam kako se raspoznajete,a i ja dosla oko 9. Uglavnom:3 sata cekanja, minuta razgovora i tako.. Drzim fige svima koje sam vidjela na punkciji i transferu, Ruzicu znam s bete-puno vibrica saljem i ----nadam se da cu i ja docekati svoj prvi postupak...Da, vec vise od godinu dana sam na VV, "jedva cekam da iskusim to o cemu vi pricate, a ja u cekaonici gledam"... Pozdrav curice, drzite se!!!
Meni su prošli mjesec sestre na VV uvalile upitnik o istraživanju zadovoljstva. Naravno da sam napomenula da je čekanje katastrofalno dugačko za tih konačnih minutu-dvije razgovora.
Dobila sam od ravnatelja VV pismo da mi se ispričava zbog neugodnosti te da ubuduće neće biti čekanja jer su sad uveli naručivanje da naprave malo više reda.
No koliko vidim iz vaših postova sad je još veća zbrka i gužva te ih se više ni telefonski ne može dobiti.
Nadajmo se da bu bolje kad se uhodaju!
Ruzice,super za mrvice,a za % i tako to nije uvijek mjerilo.Meni je rekla da moje 3 mrve imaju do 50%,a vratili su ih 2 dan.Cura koja je bila na ET,3 dan 40% pa sad :/ . . :* i uživaj. Svima :)
cure, trebale biste možda malo manje biti osjetljive na to čekanje.Citiraj:
Strumpfica prvotno napisa
da, jest, strašno je! no, zato ne plaćamo ništa, a (barem do donošenja ovog opskurnog zakona) klinika je imala najveći postotatk uspješnosti od svih državnih. doktori i sestre čine najviše što mogu, pa vidite da i padaju u nesvijet i nije nimalo čudno što se stvaraju gužve - u želji da nam svima čim čim prije pomognu. :)
btw, amyx će se uskoro sama javiti, pa neću kvariti iznenađenje :P :mrgreen: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ go, amyx, go
n&a draga ovo je lijepa beta mogli bi biti blizančeki ali odi na pdf blizanci,trojke, tamo imaš o betama riječi za blizance
amyx javi nam dobre vijesti
zisu za najlijepši susret s tvojim princezama
Evo javljam dobre vjesti...primljene 3 mrvice na čuvanje, nadam se da će za dva tjedna vjesti biti još bolje
Mali Mimi, Miki76 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :bye:
evo opet mene s pitanjima? nepresusni izvor :)
veceras mi je stoperica, pokusavam dobiti nekoga na svetom duhu da vidim mogu li tamo jer mi ja najblize. naravno nitko se ne javlja. ima li netko pozitivna/negativna iskustva s njima? malo je nezgodno sto nisam njihov pacijent pa me zapravo mogu odpiliti...
molu je napisala da je ona svoju stopericu primila na VV na 3. kat? zar je VV otvoren u 23:00?
e, i jos samo jedno, trebam li nastaviti sa vaginaletama veceras ili je to gotovo? zaboravila sam pitati sestru a ona je bila u strci...
Možeš i u Hitnu, ja sam tamo bila, rade cijelu noć.
Na VV više ne daju štopericu, do sad jesu ali ukinuli, zašto, ne znam :/
Možeš otići na SD na hitnu ginekološku u prizemlju ... jedino je stvar u tome da se tamo štoperice daju u 22.00. Jel trebaš primiti Chiragon ili Ovitrelle? Ako je u pitanju Ovitrelle, možeš navratiti do mene pa ću ti ju ja dati, ali ako je u pitanju Choragon, to ne bih jer se daje u mišić ... to mi je bed!Citiraj:
legal alien prvotno napisa
Nemrem vjerovat!Citiraj:
amyx prvotno napisa
Pa kud sad cure idu navecer? Nije valjda - "snadi se druze" varijanta :?
Bravo Amyx ( a toliko straha :) ).Citiraj:
amyx prvotno napisa
Ruzica, Amyx, ~~~~~~~~~~~ da nam za dva tjedna javite lijepe bete.
:* svima koje su u postupcima.
[quote="ksena28"]cure, trebale biste možda malo manje biti osjetljive na to čekanje.Citiraj:
Strumpfica prvotno napisa
da, jest, strašno je! no, zato ne plaćamo ništa, a (barem do donošenja ovog opskurnog zakona) klinika je imala najveći postotatk uspješnosti od svih državnih. doktori i sestre čine najviše što mogu, pa vidite da i padaju u nesvijet i nije nimalo čudno što se stvaraju gužve - u želji da nam svima čim čim prije pomognu. :)
veliki x
a ovo za stopericu da vise ne daju na vv :shock:
pa ja sam prosli utorak primila stopericu i u cetvrtak imala punkciju. Pa kad se onda to pocelo primjenjivati. Ovaj tjedan?
amyx ~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
vaugh super beta :heart:Citiraj:
n&a prvotno napisa
od srca ti želim super vijesti za 2 tjedna i vibram za njihCitiraj:
amyx prvotno napisa
hvala sretna35! ponosni smo na našeg borca ;)
A koji ti je dpt danas?
Beta je wow
danas mi je 19 dpt, betu sam vadila jučer na 18 dpt. bila je samnom još jedna koja je imala 2135 :shock: ! njoj su vratili 3, a i kasnije je imala transfer od mene. ja sam bila drugi dan nakon punkcije.Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
kako se ti držiš? beta 17.11., hoćeš li ići ranije?
ma jašta nego ranije! idem u petak 13-i
to mi pada 15 dana od punkcije.
Simptomi me napustili, prokleti bili :lol: