Nama nije pisalo čija je mapa, i to me sad muči, jer se sjećam kako su mi kolege na poslu prijašnjih godina bili izluđeni baš zbog mapa. Dok su saznali koja im treba, više ih nije bilo po dućanima :lol:
Mislim da ću zvati školu da izvidim.
Printable View
Nama nije pisalo čija je mapa, i to me sad muči, jer se sjećam kako su mi kolege na poslu prijašnjih godina bili izluđeni baš zbog mapa. Dok su saznali koja im treba, više ih nije bilo po dućanima :lol:
Mislim da ću zvati školu da izvidim.
Nama su ponudili na roditeljskom da mape kupimo preko škole, svi pristali.
ok mapa je problem, stavljam je na listu prioriteta, koje moram ispitati.
Kod nas se mora kupiti mapa profilova 39.90 i tako vec trecu god
Jel vi pričate o mapama za likovni?
Kaj nije mapa-mapa? Isuse blagi,kaj se budemo i sa izdavačem mapa gnjavili...:nope:
rosa ne znam, ali mislim da nije jednostavno kao kad smo mi isli u skolu. udjes i kupis, sad moras paziti na dosta toga.
rekao bi meni MM sve je nama to nasa borba dala :lol:
Čini mi se da mi je ovo dosad najkorisnija tema na forumu. Provjerila sam u popisu udžbenika- piše koja mapa.
mi nemamo mapu na popisu, nemamo ni knjigu iz likovnog. ma, sto ce im knjiga :-)
sve je vazno :D
i mi smo uzeli mapu preko skole, briga manje :jupi:
btw centar, postoji i nesto kao udzbenik iz likovnog :kez:
pa, postoji, postoji :lol:
"valovi boja", "crta, tocka, svijet"... ne znam cini li se samo meni da su to uzalud potroseni novci za tiskanje. jos da mi dijete mora i likovni uciti :roll:
iduce godine ocekujem i vjezbenicu iz likovnog, radne zadatke...
pa, imate li vi radnu biljeznicu iz vjeronauka? mi ne idemo, ali vidjela ju sam na popisu udzbenika.
dasta, uzdbenik i radna biljeznica
Mi smo na upisu dobili koje knjige, biljeznice....i piše "likovnu mapu ne kupovati". A napisali su nam čak i za tjelesni majica i hlače/tajice.
Nama je rečeno kupiti sve osim bilježnica i stranog jezika: ogroman je pritisak na školu tko će s kime ići + koji će jezik učiti, a škola ima jednu učiteljicu njemačkog - i jedan razred mora biti njemački, tako da ćemo saznati u kojem smo razredu kada budu prozivali prvi dan škole, onda će se odabrati predstavnik roditelja svakog razreda a taj će pak vući jezik iz šešira!
Roditeljski je bio prilično dobar - dosta o privikavanju djece i mogućim problemima i kako se nositi s njima. Klasika: tko je znao o čemu pričaju je šutio i slušao, a druga polovica je klepetala kao da se ništa od toga ne može dogoditi njihovom djetetu...
A ravnatelj mi se čini stvarno poduzetan - tražio je odobrenje za 2 nova učitelja tj. za 5 razreda prvašića. Ak' mu to upali razredi bi mogli biti sastavljeni od 22-23 djeteta, što je prilično cool.
nasa je skola upisala 45 prvasica, a od toga 19 s drugih upisnih podrucja.
nasa razred ima 22 ucenika, drugi 23.
ja sam zadovoljna :-)
torba kupljena :-), jučer ju je od dućana (NN) do garaže nosila na leđima, i kao lagana je. Pa naravno kad su unutra bile samo
pernica, škarice, 2 pisanke A, 2 matematike 1 :-)
jadro, koju ste torbu kupili?
:-)
Flora je danas u vrtiću imala "Schultütenfest", tj. zabavu za školarce s podjelom školskih tuljaca. Ovdje je običaj da djeca prvi dan prvog razreda umjesto torbe u školu sa sobom uzmu tuljac kojeg su sama napravila, a roditelji ga potajno napune slatkišima i sitnicama za školu. Djeca ga otvaraju prvi dan škole i sadržaj tuljca im je totalno iznenađenje (tj. trebao bi biti).
Običaj je i da se mali tuljci sa sitnicama dobiju i od vrtića i smiju se otvoriti odmah (ne čeka se prvi dan škole). Ostala sam fascinirana količinom pažnje i truda koje su tete uložile u sve to - dobili su jednu bilježnicu A5 formata u kojoj su naljepljene slike djeteta, svakodnevne situacije i sa svih većih izleta i proslava tijekom pohađanja vrtića te sitnice za školu s omiljenim likovima svakog djeteta posebno (svatko je dobio drugačije). Flora je dobila ravnalo i puzzle s Disneyjevim princezama, olovke i maramice za nos sa Štrumfovima, jojo i narukvicu na kojoj piše "Schulkind" (školarac).
Prepredivno. :heart:
Sanja super mi zvuče ti vaši tuljci :)
Naš roditeljski je tek 25.8. kada će biti i izvješeni razredi. Tako da nemamo pojma koji će jezik učiti.
Za sad smo kupili torbu (Scout), idući tjedan ću kupiti knjige sve osim jezika.
Sad prvi put čujem to za mapu, na našem popisu nije navedena nikakva mapa, pa ne znam da li to znači da je svejedno koja ili da ćemo ju kupiti naknadno kad nam kažu.
Što sa pisankama, da li dođem u knjižaru i tražim za prvi razred ili isto trebam znati točno koje?
Koje brige... :)
Jadro , koju ste torbu kupile? Kako uopce izabrati pravu ??
bebelina mi smo kupili Herliz
na snizenju i ta je bila prava :LOL:
otisli smo i narodne novine, BC izabrao i to je to.
kod nas jos ih jako slabo ima , osim onih od 1500-1800 kn u mullera koje ne bi kupila iz principa .
ok , moram opet do Zg , posaljes putokaz ;-)
naravno, os preko sljemena :alexis:
obavezno! :*
Ima li netko na forumu iz OŠ Malešnica i da ne ide u boravak?
bebelina pa i vi krećete u školu makar ste "granični"?
da , Plavusa je rodena 02.04. , mislili smo je ostaviti jos jednu godinu u vrticu , ali... svi su nam tupili da je spremna pa smo privatno napravili testiranje i rezultat je da je vise nego spremna , gospi je u vrticu dosadno jer ga je prerasla i eto.. idemo u skolu. Zao mi je , tako brzo odrastu.:(
mi smo konacno dobili rjesenje o odgodi :onajkojiskace:
Halo, budući prvašići, kupate se ili pripremate za školu?
Mi smo sinoć naručili torbu, sad čekamo da nam dođe.
http://www.hama.de/portal/picType*ab...ticleId*176573
:heart:
Lovru torba uopće ne zanima. Rekao mi je neka ja slobodno izaberem jednu po svom guštu... (ne znam koji smajlić na ovo staviti)
sve!!!!!!!!!!
nakon odgode evo i nas ove godine, tekice, korice, tempere, itd, sve šta sam joj kupila prošle godine je pronašla i uništila :)
sad mudro sakrivam 30 korica za knjige sa samoljepljivom trakom 530x310mm (imam grozan osjećaj da mi to uopće ne treba), 36 naljepnica za ime (previše?), 4 pisanke A, 2 pisanke B, 2 crtančice, 2 matematike, sve target... e da i knjige sam neke naručila netom od profila ima misec ipo, ništa mi nije došlo????
Na stranicama Profila lipo pise da ce poceti s isporukom knjiga sredinom kolovoza :-)
Cekaj jos malo!
i mi bi ovakvu..... odnosno mama bi :-P ,kao da ja krećem ponovno u prvi razred :mrgreen:
mamice prvasica :-)
mi smo u alfi narucili knjige i napisali su mi da me sve vec ceka ( nisam htjela dostavu jer je knjizara u nasoj ulici). a curica je zapela da bi ona monster high pernicu iz NN. vidjela sam ju samo u online shopu,a ona je zaluđena tim MH. torbu jos nismo izabrali. pojavilo se dosta herlitza u NN, ali se mladoj dami nista ne sviđa:-(
imam osjecaj da ova danasnja djeca nisu nista uzbuđena pred skolu. joj, ja sam plakala od srece na novu trenirku, novi pribor, naljepnice, listanje novih knjiga ljeti :lol:
E da ispisali smo se i iz vrtića šmrc
Ipak smo uspjeli organizirati srpanj i kolovoz sa bakama i dedama.
Imate dobar ukus. ;-)
Što se tiče kvalitete torbe, moja starija kći (na jesen kreće u treći razred) također ima Haminu Step by Step torbu (dizajn Dragonfly) i moram reći da je odlična. Par ukrasnih cvjetića je palo tijekom prvih par mjeseci, no s obzirom na to da mi torbu svakodnevno nosimo u školu i doma, da usput idemo u parkove i kojekuda, mislim da je jako dobro izdržala. Ono što nije otpalo odmah na početku, drži se još uvijek.
Nama će knjige, bilježnice i najveći dio opreme za likovni dati škola, što je s organizacijske strane super, ali nema onog uzbuđenja i listanja novih knjiga preko ljeta (Centar, i ja sam to obožavala :mrgreen: ).
Mi moramo nabaviti omote za knjige i bilježnice (ako želimo), kofer za stvari za likovni (on ostaje cijele godine u školi) i u koferu samo posudice za vodu (one iz kojih se voda ne može prosipati), spužvicu i pregaču za vodene bojice (uzeli smo ovu: http://www.amazon.de/Pelikan-105353-.../dp/B001DUTVH4, istu ima i starija kći) te još neku dodatnu opremu, ništa previše.