Hvala na listi BigBlue! Meni osobno je ovo najljepša lista ever! :-)
Printable View
Hvala na listi BigBlue! Meni osobno je ovo najljepša lista ever! :-)
cure, da li je netko imao crvenilo na mjestu uboda veličine mandarine od cetrotide injekcije? malčice sam u panici...
juuhuhu nasla sam se!!!!! samo da nisam na popisu za punkciju uffffff ko ce to prezivjeti
e da hvala bigblue od <3
clover, to je reakcija na pikanje sa cetrotideom. injiciraj ga sporo i obavezno prije upotrebe drži van frižidera barem pola sata. tako ćeš smanjiti mogućnost nastajanja crvenila. moje crvenilo i svrbež nije bilo veličine mandarine, alo je postojalo i obavezno reci dr za tu reakciju pri sljedećem pregledu
sretno od :heart: u svakom slučaju
curke jel mi moze koja reci kako ide postupak sa smrzlicima? tj. dali se opet uzimaju ljekovi! kada se vracaju eskimici itd.... nisam uspjela nigdje naci
ako su ti u pitanju zamrnute js - prati se folikulometrijom kad će biti ovulacija - TM da na taj dan svoj prilog, pa čekaš da ti jave kad će biti transfer, ako su pak smrznute oplođene js - isto se folikulometrijom prati ovulacija i jave ti kad je transfer. Dan nakon ovulacije uzimaš utriće, kao i kod prirodnog ciklusa - najčešće 3x1 i to je to. Dakle, nikakvih lijekova, ako imaš redovite ovulacije i OK ti je endić. Jedino odstupanje vezano za moguću punkciju folikula u tom ciklusu, a to zavisi od klinike do klinike.
:-PTransfer obavljen,imamo jednu curu i jednog dečka i nadam se da če oba dvoje ostati samnom do kraja...betu vadim 25.10.
Sretno svima!!!
vesnare puno hvala, a vulkan sretnooo mazi busu i cuvaj bebice
BigBlue, ja sam u 3 ivf/icsi, al nije to sad nesto pretjerano bitno :)
Vulkan držim fige za upravo taksv ishod ~~~~~~~~~
jutro :coffee: a ja pijem caj jer od jucer mi je muka popodne
Hvala na kavi nana, iako tebi ne paše ;)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se plusić na testu pretvori u krasnu troznamenkastu ß sutra :love2:
Šanse za imati dvaput lažno pozitivan test su low, low, low, a kako je cb stvarno osjetljiv, lako moguće da povuče ostatke boostera (ako si ga primila i ako je test rađen unutar 7 dana od transfera).
bas sam to i planirala da sutra betu vadim :lol:
bb nije to onaj cb neho neki jeftiniji cb compakt a zadnja stoperica bila pred 12dana danas je 10dnt
lh trakica je full pozitivna i onaj testic sa neta tako da mislim da je to to
sad se samo molim da su se obje primile cvrsto
E cure, znam da mi je danas tek 2dnt, ali mene zanima koliko treba brevacidu (konkretno onom od 1,500) da se izluči iz tijela? Moram si piknuti jedan danas i jedan za vikend...
tikki neznam ti zbilja ali svejedno i tu za tvoje mrvice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~
Tikki kažu cure nekih 5-6 dana da skroz izađe
Ovo bi ti trebalo pomoći tikki; mislim da si čak nakon 48 sati "slobodna" od boostera, naravno ovisi i o konstituciji/težini (nije da te pitam ;)), ali sačekaj puna 3 dana da budeš sigurna
http://i1244.photobucket.com/albums/...etabooster.gif
Izvor:
Bioavailability of hCG after intramuscular or subcutaneous injection in obese and non-obese women
Carina C.W. Chan, Ernest H.Y. Ng, Maureen M.Y. Chan, Oi Shan Tang, Estella Y.L. Lau, William S.B. Yeung and Pak-chung Ho
Human Reproduction, Vol. 18, No. 11, 2294-2297, November 2003.
BB baš si zlato! Puno ti hvala.
BB može meni objašnjenje? Ja ne kužim, malo sam poglupila očito LOOOOL
Zašto s lijeve strane samo do 600? i kako si ti zaključila da treba 48 sati?
A nisam plavusa hahahaaa
tikki, treba mu toliko koliko tebi treba do vađenja ß :P
vulkan sretno čuvanje! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mi smo se upravo vratili sa punkcije, dobili smo stanicu, samo nismo čekali da nam kaže je li zrela ili nije. Vibram si da je! U četvrtak bi po nekom pravilu trebao biti transfer. Nakon neznam koliko vremena folikul mi je bio na lijevom jajniku gdje i endometrioza, pa je i boljelo i krvarilo... Ma... sve za pozitivan ishod!
Snekica ~~~~~~~~~~~~ do neba za tulum u labu i uspješan transfer u četvrtak!
Gabi, ja sam si nekak protumačila da je do 600 jer su valjda piknuli xx brevacida, ali se kod ekstremnih mršavica više apsorbira a kod nas drugih valjda u startu budu manje iskorištenost.
Iako, moram priznati da mi je sneki dala za misliti ;) odlično sročeno! Samo je jedan problem, a to je da sam ja nestrpljivaaaa
Ja sam negdje jednom pročitala da kad bi isle vaditi betu drugi dan nakon brevactida 1500 da bi ona iznosila oko 50. Jednom sam se čak i igrala s testovima nakon brevactida i crtica je stvarno bila jako blijeda. Pa me zato zbunjuje ovih 600. U svakom slučaju samo strpljivo tikki:)
Sneki vibram do neba~~~~~~~~~~~~~~
Jok draga moja, nisi ti plavuša, ja sam. Dodaj k tome još i trudničku stupidnost, pa onda je normalno da pitaš.
Ono što sam propustila napisati je kako je u ovoj studiji ženama administrirana injekcija hCG-a od 10000 IU i nakon davanja (jednom intramuskularno, jednom supkutano) ovo su dobivene vrijednosti ß.
Tikki je primila 15% vrijednosti od ove kontrolne na grafikonu, pa recimo da ima normalnu težinu, da je brevactide primila im, onda bi nakon 48h vrijednost bete bila najviše 37,5.
E sad mi reci jesi li skužila ono što pišem, da se ne zakopavam dublje :mrgreen:
E sad kužim, i sad mi ima smisla:)
:* već sam mislila da stvarno pišem bedastoće
kaj je najgore, kad je meni došao pozitivan test, nije mi ni u ludilu palo na pamet da pogledam tablicu (još se nije radilo o boosteru nego o štoperici, koja je primljena 13 dana prije testa), nego sam zvala okolo, ne shvaćajući da još nije pola 8 ujutro; još imam grižnju savjest i prema nekima našim forumašicama i prema doktoru :lol:
hej hej pridružujem se virtualnoj kavi kad mi prava ne paše :lol:
sneki~~~~za dobar tulum u labu :)
nana.....sutra obavezno izvadi betu ~~~~ za veeeliki + :)
a čekalice i pikalice samo lagano i bez stresa i bit će sve super 8-)
a trudnice moje drage ja neznam kak vama...al kako mi je narastao osjet mirisa (osjećam se ko pas) tako mi se mozak isključio....totalna plavuša :lol:
sneki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za fantastičan tulum u labu.:-D:-D:-D:-D:-D
BigBlue, kapa do poda za listu :yes:
Sneki, mislim na tebe :-*
curke kojeg se otprilike dana ide na punkciju s obzirom da mi je prvi put htjela bi se psihicki pripremiti...a dr je rekao da ne zna tocno... ma ne moram ni ja tocno znati samo otprilike! i kada se prestaju primati decapeptyli i gonali
Teško je predviđati jer ti je ovo prva stimulacija i sve ovisi kako reagiraš na terapiju, odnosno kako i koliko brzo sazrijevaju folikuli. Od 7, 8 dana će te pratiti uzv-om i eventualno korigirati terapiju, a možda te i pošalje vaditi estrogen (koji je indikator zrelosti js). Onda štoperica, nakon koje za 34-38 sati ide punkcija.
Na 3 gonala si, ili? Koji dan?
ne 7 dan po 2 gonala jedino sam prvi dan primila tri.... boji se doc. hiperstimulacije!
Pišem s moba,pa se baš ne snalazim!
Čestitke na plusićima, uspješnim punkcijama i transferima!
Ja evo muku mučim sa mučninom,nisam još povraćala,al svaki dan je sve gore!
I da još nema boli u d.jajniku,sve bi bilo super!
Ovako sam isprepadana,ne znam jel to normalno ili ne! Jed