Jelena prvotno napisa
Teško se boriti s ekipom koja ti s osmjehom poručuje da će te mrak popapati. Kad radiš na visokoj poziciji i dobiješ takvu poruku od nekoga s još više pozicije, jasno ti je da nema nikakvog smisla prijavljivati prijetnju. Na pravosuđe se možeš osloniti ako ti beznačajan susjed pošara fasadu - onda ćeš vjerojatno dobiti presudu da je kriv, već za nekoliko godina. Problem je što stvarno može i gore od našeg pravosuđa. Kad nam primić koji se druži s ekipom iz tog miljea zasjedne na vrh, a bude, neće biti problem što je s engleskim na B2 razini i što će nas sramotiti na svakom koraku u bilo kakvom europskom kontaktu, a i Kineza ima koji loše govore engleski.
Gledala sam nedavno emisiju Joanna Lumley's Hidden Caribbean: Havana to Haiti. Ne mogu prestati misliti o njoj. I još sam gledala Dnevnik Diane Budisavljević. Potrefile su me u kratkom vremenskom intervalu. Mafija i kriminalci, totalitarni sustavi s jedne strane i djeca s druge strane. Srce mi je napuklo. I Turudić mi se super uklapa u tu sliku pokopavanja pravosuđa još dublje, još jasniju sliku kako ono nije tu zbog nas građana, nije zbog naše djece. Je l netko ono spominjao demografske mjere? Pa Turudić mi je prva antidemografska mjera. Još jedan moment kad će se s većim veseljem spakirati nova generacija 30togodišnjaka i preseliti negdje daleko od AP i Turuda.