kismet prvotno napisa
nina 977, ne razumijem dio posta da se vodite kao idiopati, vidim dosta toga u potpisu (autoimuno kod tebe, oligoastheno kod supruga); idiopatska neplodnost bi po definiciji trebala biti nemogućnost začeća neobjašnjenog/nedetektiranog uzroka. Da citiram dr.R.; idiopati ne postoje, samo postoje nedovoljno dobro istraženi uzroci, dijagnoze....
Inesz te već pitala za kariograme, ja ti mogu reći, glede našeg iskustva s praškim klinikama, da se tamo dobije individualni pristup i da, svakako, obraćaju pozornost na imunologiju/genetiku/trombofiliju/autoimune bolesti i sukladno tome sugeriraju vrstu postupka, protokola i terapije (pretpostavljam da si već uzimala Decortin ili štogod od kortikosteroida u vidu kakvih imunosupresiva?)
Bilo bi idealno da im se obratiš mailom za početak, a ikako možete, da dogovorite konzultacije i tada ponesete svu dokumentaciju (tako smo mi, nije mi se dalo igrati gluhog telefona i dogovarati postupak sa preko 50 strana dokumentacije i prilično ozbiljnim dijagnozama, a i doktorica mi je sama rekla da joj je nekako najdraže "face to face", proći problematiku i obaviti pregled. Kod nas konziltacije trajale 2 h, skupa s 10-ak min pregleda, ostalo smo proveli u konverzaciji/dogovaranju).