Da, frka, znam da je zbog toga, ali nisam to znala tako lijepo stručno opisati kao ti. :) Pitala sam sestre zašto stalno obrću te jadne žene.
Printable View
Da, frka, znam da je zbog toga, ali nisam to znala tako lijepo stručno opisati kao ti. :) Pitala sam sestre zašto stalno obrću te jadne žene.
cure, malo ste me smirile.
Evo kod mene se više nisu ponavljale. Trudim se bit što vipe na desnom boku.
Ali svakako ću sada malo više pažnje obratiti na sve ovo.
Puno hvala:-*
ja sam ga kupila...polovnog..
Bab to su sigurno BH kontrakcije i nisu opasne ako se ne otvaras ... Ja sam ih imala rijetko i ne bas jake, ali po opisu to je to. Jel ti trbuh bude tvrd na dodir ?
amyx, ne znam za trbuh jer mi se to sve izdogađalo u noći i u tom trenu uopće nisam znala šta se događa. Tak da trbuh nisam ni pipala. Evo danas cijeli dan se više nisu pojavljivale.
A jel se ikako može znati dal se otvaraš ili to samo na pregledu dr vidi?
Nemres to znat ...to dr vidi...hi, hi, tj napipa :mrgreen:
Eto i mene nakon par dana... Vidim da se svašta događa i baš si razmišljam kako je super što ovdje imamo jedna drugu za savjete i informacije jer bi inače bile skroz pogubljene i puno više živjele u strahu...
Nego, htjela sam vam se pohvaliti sa svojom živahnom damom koja nam stiže! Iako mi je od kada sam ostala trudna bilo stvarno svejedno koji će biti spol, uvijek ranije smo si željeli curicu... I eto, u petak nam je dr radio anomaly scan, sve je super i curka je!!!! Imala sam osjećaj da je tih 45 min bilo kao 5, nisam skidala osmjeh s lica dok sam gledala svoje malo čudo kako se prevrce. :)
I mi jučer bili na 2. UTZ-u, sad smo napunili 12 tjedana, bebica je super, jako je živahna stalno se vrtila, a mi smo uživali u live prijenosu na ekranu. Cijeli dan nismo mogli doći k sebi od dojmova...
123beba, Mali Mimi, kako je lijepo čitati ovekve postove...presretna sam zbog vas, kao i zbog svake trudnice:-D
ovo je razlog što najviše volim čitati ovu temu:zaljubljen:
sejla,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1za najljepši susret, i što lakši porod:klap:
Mimi, jesmo li mi terminuše?
Ja sam 12+3 danas...
123beba i Mali Mimi - divno :heart:
Danas poceo i smedji iscjedak...:-(
Bojim se da sutra necemo nista vidjeti na uzv....krenulo je
kruca, ne coprati :storma:
koliko znam, bila si na uvz-u gdje je nalaz odgovarao gestacijskoj dobi, bitno je da nije svježa krv, smećkasti iscjedak je zapravo "stara", odnosno, oksidirana krv - uglavnom može biti od kakvog hematomčića, proširenih kapilara/žila oko mjesta implantacije, a ponekad mu se uopće ne može odrediti uzrok...čak i u slučaju pravog krvarenja, u određenom postotku slučajeva, uz propisanu terapiju i mirovanje bude sve u redu, što ti od srca želim.
Ja sam prošla bez implantacijskog krvarenja (ono se i tako događa u manje od 20% slučajeva), a kasnije sam znala naći smećkaste komadiće u Crinoneu, a neki dan, prije uvz-a, pojavila mi se čista sukrvica u Crinoneu (ostacima istog) i doktor se nije zabrinjavao, a ja sam već otpisala sve prije pregleda.
Znam da si u groznoj brizi, ali sutra nije tako daleko, miruj i obavezno se javi poslije uvz-a, vidjeti ćeš da ćeš se ugodno iznenaditi!
Puse :heart:
kismet dr. mi je na UZV procjenio isto 12+3 jučer, a po punkciji računam da sam danas punih 12, i sad ne znam po kom da se ravnam ali to je sve tu negdje.
Kruca isto navijam da nije ništa, znam da si izbezumljena ali strpi se do UZV, vjerojatno nije ništa kao što cure kažu
Super, bitno da su bebice napredne :-)
Ja sam 21.02. bila 12+0 ako računam punkcija minus 14 dana, a po uvz-u 12+3, ja i dalje računam po punkciji, a vidim da je tako i doktor napisao u nalazu; termin mi je 05.09.2013.
Kruca, mislim na tebe sutra, čekamo dobre vijesti!
kruca nadam se da nije ništa strašno....
svima ostalima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
može jedno pitanje...danas sam isprobala prvi puta baby watcher ja ništa ne čujem,mislim na otkucaje........kada ste vi počele ga prvi puta koristiti i čuli srčeko?danas sam 15 tt...hvala na odgovorima.....
Evo konacno.....vidjeli smo jedno malo srceko kako kuca!!! :-) velicine je 13,1mm i dr.se cini da pokraj ima neki mali hematoncic (stavio je to pod upitnik, rekao je da ne moze tocno odrediti, mozda je i ostatak druge blastice) pa mozda je i zbog toga bilo malo smedje, mada od jucer ujutro nije vise bilo nicega. I imam malo poviseni secer pa moram to jos provjeriti..to me sokiralo jer sam ja mrsavica oko koje stalno svi sad lets da
.....svi lete da nesto pojedem :-) al nema veze...provjerit cemo i to!
Sanda ja sam prvi put čula sa oko 14tt ali sam se jako namucila dok nisam našla srceko, sigurno sam pola sata tražila i našla jako jako nisko, vjerojatno si kao i ja tražila previsoko, pokušaj tik iznad pubicne kosti
Meni je isto posteljica sprijeda pa to ne smeta. A ne znam šta bi ti rekla, ja sam se u početku dosta mucila ali bi ga uvijek našla- sad ni ne tražim, čim prislonim odmah kucka
kruca, bravo!
sanda, sjecam se da su i druge cure pisale da su tesko nalazile
mi s pregleda i uzv, cure napreduju, a to sto po noci oteknem-i kad hodam, kazu da je normalno i da ce biti sve gore, al prezivit cemo sve
tri put hura za tri cure!!!
Mare šaljem ogroman :-*
sanda, nadam se da ćeš sutra brzo pronaći srčeko i da ćeš se smiriti i uživati u lijepim zvukovima.
Sanda imas li onaj gel za UZ? Ja imam baby watcher (zaboravila sam ime,ovdje je najvise spominjan na forumu),nisam nista mogla cuti u 14tt bez UZ gela,a taj sa slusalicama koji ti imas je slabiji od ovog mog,tako da predpostavljam da ne moze sonda da registruje otkucaje. Trazi skroz nisko u pubicnoj regiji,ja sam mog bebana obicno tamo cula.
Jutro, evo mene opet da vas nesto pitam :-) jucer su me odmah narucili za kombinirani test, pise da ga napravim u 12 tj, mene narucili 21.3., to cu onda biti 10+6...jel to nije onda malo rano? Kad ste vi radile? Ne bi bila sumnjicava da teta koja me narucivala nije 3 puta isla brojati i stalno ju je netko prekidao i na kraju je uzela taj 21.3., a nije mi izgledala bas sigurna nego joj je bilo dosta :-)
Kruca cestitam na treperavom :heart:. Za kombinirani probir, ne brini, on se radi od 11. do kraja 14. tt (tj od 10+1-13+6/7) odnosno kad je crl 45-84 mm. Kaze se da je "najbolje" u 12 tt jer je to neka sredina i najvjerijatnije je da ce plod biti u optimalnom stupnju razvoja, ali nije to uklesano u kamenu. Kraj 11. tt je skroz ok, samo pazi da mjerenje nuhalnog nabora obavi strucni ginekolog sa iskustvom u mjerenju nn.
Mare41 :klap: za vase misice i :-* mami. Sve je to kacji masalj za konacni cilj-nase male mrvice!
nejde uz taj bw gel.....prisloni se sam aparatić koji ima spužvicu na sondi.....ma i ja mislim da je do bw,da je slab....vi imate onaj zeleni sa monitorom,a ja ne...neki divlje marke...200 kn košta...
danas ću svejedno zvati dr i otići na pregled,bole me leđa dosta čak me budi po noći i ta bol mi se širi dolje na maternicu...kao da imam lažne kontrakcije stvrdne se stomak...najviše lijeva strana i to mi je tako od prekjučer navečer,mislila sam prvo da se širi maternica ali sad sam već zabrinuta......mislila sam da će prestati...pijem magnezij,ali nije stalo....i na dodir s lijeve strane kod jajnika me baš boli.....a i ne osječam mrvicu 2 dana....idem na pregled da vidim šta je....
Sanda,mene zabrinjavaju ti tvoji bolovi o kojima pises u zadnjem postu pa odi da te pogledaju.A sto se bw tice i to takvog kakvog imas ti,e tu imam puno iskustva.S takvim neces cuti srceko prije 18 ili 19 tjedna,vjeruj mi.Ja sam imala show u 16 tj jer nisam mogla naci srceko s tim kinezom.Dakle,ako je sve ok sa bebolincem nemoj ni pokusavati vise do 19 tj,sacuvat ces puno zivaca.Sretno!!!!
Ja sam dobila informaciju da je sa 10+ nešto rano raditi nuhalni (zvala sam i Vinogradsku i Sunce i na kraju doktora) i ja sam trebala tako ići sa 10+5 i onda sam odgodila na 11+6 i sad mi je drago da jesam. Zovi u Vinogradsku oni ti to radi pa ćeš vidjeti šta će ti reći
U Vin sam i naručena. Budem danas zvala gore odjel pa ću pitati jel to rano pa ću probati promijeniti. Valjda ima neki broj na koji ih mogu dobiti i tražiti promjenu? Ja nisam iz Zg pa mi se baš ne da ići ponovno samo zbog toga..
A gdje ideš na mjerenje NN?
Sve kod njih...naručena to na ginekologiji na uputnicu i krv na endokrinilogiju gdje se plaća 320 kn
Pa dobro prvo zovi lab pa onda njih pitaj broj za dalje