Ok kad ide hobotnica?
Printable View
Ok kad ide hobotnica?
a ne znam
ja sam nekako sve te glavonošce, školjkaše... čekala do treće
Ja bih hobu dala, kao i lignje, tj. dala sam. Kakvih problema može biti s njima?
Sa školjkama se slažem još pričekati.
Projeo je voće, al osiromašena nam je ponuda, dosad je jeo jabuku,krušku,bananu i suhe marelice. Šljive pokušavam nabaviti. U kući imam domaćeg kiwia i višanja, ali prepostavljam da je prerano za to? 10mjeseci imamo.
višnje sam dala s 11 (tj nedavno-nije da su joj se svidjele), kivi nisam. Nekako mi je preegzotičan :-)
fingertips da si mi bliže poslala bih ti...sušene bez ikakvih dodataka...
moja je probala još puretinu,krompir i cvjetaču...samo je cvjetaču prihvatila bez problema :-D...ko bi rekao...
znači mogu joj na roštilj tavi prepeći meso i povrće?to bi joj onda nekad za promjenu dala...
j-la, ja ću ti biti blizu, daš meni?
naravno,koliko ti treba?i kada?
ma šalim se
ja tu i tamo dođem u šamac, blizu :-)
eh onda znaš da nudim najbolju robu :mrgreen:..
bome, znam :-)
nema šljive do posavske :heart:
moja šljivna ponuda ti i dalje stoji...ako budeš imala vremena i živaca svratit kad po njih samo javi ;-)...
J-la, šteta šta nisi bliže, spasila bi me! :) Odustala sam od kiwia i višanja, čekati će. Dobro mu je sada ovako.
fingertips i moja ti guli po istom kao tvoj,samo što su kod nas šljive umjesto marelica...nisam mogla naći nesumporane...čini mi se da joj ne smeta...pomiješam svaki dan sa drugom žitaricom i eto raznolikosti ;-)...
Ma da, raznoliko je i kod nas! Al danas sam se našla u situaciji kad doma imam samo bananu i jabuku. Ni marelica ni kruške... A kiwia i višanja ko u priči! A banana mu smeta, dajem mu je samo jednom tjedno, a jučer sam mu dala zajedno s jabukom. Na kraju sam mu dala proso i jabuku, voli on to, obožava. Pojeo je još pola jabuke, onako same.
Evo krenuli i mi sa dohranom, 6 mjeseci, isključivo dojen. Počeli smo sa palentom, ali ne mogu reći da je oduševljen - sve što pojede stalo bi u dvije žličice. S obzirom na to da mi je prvo dijete od početka jelo kompletne obroke, teško mi se naviknuti na ovakav sitniš :mrgreen: No dobro, to mi nije problem, problem je nešto drugo.
Uočila sam blagi ekcem na licu, onako, kao da su mu se obrazići zarumenili i malo ispod brade. E sad, on inače ima osjetljivu kožu i i ranije je imao ekceme i osjetljive obraze, ali ovo je se poklopilo sa početkom dohrane..
Pedicu ne mogu dobiti da je pitam za savjet i da ga pregleda, pa moram pitati ovdje. Što da radim, je li moguće da je to reakcija na palentu? Da prestanem s dohranom na par dana, da mu dam nešto drugo...?
I evo za kraj da se pohvalim, vodu je odlično prihvatio, jako mu se sviđa, barem nešto :mrgreen:
nego, šta kivi i višnje nisu prekisele za bebe? kad to treba onako po "pravilima" ići?
i cure koje ste dale hobotnicu, s koliko je to bilo? imam jednu lipu u zamrzivaču, čekam čekam.
Curka ima 7 mjeseci nedavno smo uveli dohranu i jede jako male kolicine htjela bi joj tu i tamo ponuditi vodu..
kaj da joj dajem nesto tipa jane,prokuhanu vodovodnu ili direkt iz pipe?
ako živiš u području gdje je voda iz pipe mikrobiološki ispravna, daj iz pipe
LittleT- po tablici prema kojoj se ja ravnam, visnje i tresnje idu od 8 ili cak 7 /mjerodavna tablica, nije neka u kojoj se preporucuju petit ber, cajeki, sokici i sl. ;)
Jesu visnje kisele al ako ih pripremis sa recimo slatkom jabukom, u omjeru takvom da je vise jabuke, i jos dodas zitaricu, onda vise i nije tako kisela
Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
penny, po kojoj se tablici ravnaš? Imaš neki link ili sl.?
tnx Penny! ja sam isto davala trešnje na veliko, jer imamo naše domaće. višnje nemam :-) ali čak me više zanima i kivi, jer kad sam probala dati mandarinu, to mu je bilo onako bezveze.
tragovi alergena u žitaricama
pozdrav!
imam curicu od 6 mjeseci i prije 10-ak dana smo krenuli s dohranom - jabuka, riža, buča.
sljedeće žitarice koje planiram uvesti su kukuruz (krupica), proso, kvinoja i amarant, ali na pakiranjima piše da su mogući tragovi orašastih plodova, soje i lupina.
smijem li joj pripremati takve kašice?
gdje ste vi kupovale navedene žitarice? ne znam smijem li navesti proizvođača, ali ovdje se konkretno radi o ekološki uzgojenoj hrani koja se prodaje u dm-u.
curici sam davala njihovu basmati rižu u kojoj nema tragova alergena.
unaprijed hvala na savjetima :-)
to ti znači da se posebno ne čiste strojevi nakon pakiranja jednoga/drugoga/trećega
mene to ne bi zabrinjavali, jer to su doista tragovi, možda sitniji nego što bi se našli na jabuci koja stoji s orasima na polici
malo uspori s uvođenjem namirnica, svakih pet dana daj jednu
hvala, apri! :-)
Mi počeli prekjučer. Prva dva dana kuhala i usitnila jabuku, danas sirovu naribala. Sve sam na kraju ja pojela. Toliko sam se smijala kakvu je facu napravila sva tri dana. Odmah je ispljunula i poslije vise nije htjela usta otvoriti. Ne znam da li da joj još uopće nudim jabuku ili da naprosto odustanem još jedno tjedan dana pa probam opet.
kloto, tako počela moja inače nejelica, nisam htjela da jede na silu, da joj se ne zgadi, nego samo malo da proba, mrvicu, ona sad doslovno vrišti od sreće kad vidi žličicu, zijeva, i kad progutne viče-ko da kaže joooooooš, (i inače je jako temperamentna), vidjet ćemo dalje...to se odnosi na nas, a neko drugi će dati drugi savjet
Kloto... ja bih još dva dana probala s jabukom... čisto da zadovoljim formu: pet dana jedne namirnice
a onda probaj ili tikvicu ili palentu
to su potpuno neutralni ukusi, ni slano ni slatko
tako ćeš vidjeti je li joj okus odbojan ili joj je sama dohrana nešto na što ni ne pomišlja
Hvala cure. Budem još onda dva dana nudila jabučicu. Nadam se da će ipak prihvatiti. Bila sam uvjerena kako će joj se svidjeti, inače je ja držim u krilu vec mjesec dana dok mi jedemo i stalno je pružala ruke prema tanjuru i zainteresirano gledala hranu.
Od kad može rajčica u tetrapaku (od koliko mjeseci 12 +) ?
p.S.molim odgovor,ne skačite mi na vrat :-)
Punimo 10 mjeseci i htjela bi im dati žumanjak, ali kako pripremljen za prvi put? Meko ili tvrdo kuhan?
Tnx!
Ista situacija i kod nas, počela sam sa sokom koji sam iscijedila iz jabuke, pa drugi dan malo naribane, pa onda prokuhana i usitnjena, pa sa malo moga mlijeka ali.....ništa. Faca koju on složi je kao da sam mu dala limun da cucla, tak da ne pojede ni žličicu, neću ga tjerati. Nakon epizode sa jabukom krenula sam probavati sa kruškom,ali jednako mu je fina kao i jabuka :lol:. Čekam još dva-tri dana pa ću probat sa žgancima ili tikvicom, možda je čovjek više za slanu hranu :mrgreen:
Moja djeca su alergičari pa po savjetu pedijatrice čekamo s dohranom koliko god možemo. Najmlađa je sada napunila 8 mjeseci, dala sam joj malo jabuke, prošlo je ok tako da ćemo od sada pomalo krenuti sa hranjenjem.
E sad, moje pitanje je: s obzirom da smo s dohranom krenuli tek s 8 mjeseci vrijede li za nas pravila za 6 mjeseci ili možemo ubacivati i ono što se jede s 8?
sve pomakni za dva mjeseca
cca
ne trebaš se držati toga ko pijan plota, ali prvo kreni s ovim namirnicama koje su neutralnije
trebalo bi polagano krenut ispočetka
a na kaj su alergični, ( jel to iz doba kad su bili samo na cici?)