Ono što ja mislim da je trenutačno najgori problem u Zagrebu koji je i inače pun problema su gužve u prometu i katastrofalno stanje u javnom prijevozu. To je tako loše da stvarno mogu reći da nikad nije bilo gore.
Printable View
Ono što ja mislim da je trenutačno najgori problem u Zagrebu koji je i inače pun problema su gužve u prometu i katastrofalno stanje u javnom prijevozu. To je tako loše da stvarno mogu reći da nikad nije bilo gore.
Stvarno je prestrašno. Pješak sam al sam jedan dan morala ići na posao autom. Katastrofa.
Osim radova po gradu, i dosta zatvorenih prometnih traka zbog dizalica, mislim da je najveći problem broj automobila koji se baš jako povećao. Osim kaj familije imaju 2-3 auta, tu je i nevjerojatna količina taxista. Po registracijama se može vidjeti da nisu domicilni. Tu ne mislim na registracije DA.
Osim kaj ih puno ima, imaju se pravo voziti po tramvajskim prugama. Izvode svašta a i vrlo često zaštopavaju prolaz tramvajima.
Možda onda ne treba kretati u obnavljanje na toliko frontova istovremeno ako se nema kapaciteta. Ne znam, ne vodim grad, očekujem od onih koji ga vode da znaju.
Ali mislim da problem nije uopće u obnavljanju, nego je autobusni promet u potpunom kolapsu, i ne vidim da se nešto poduzima da se popravi.
Slazem se, imam ptsp od gradskog prometa.
Nazalost, zadnjih mjeseci sam morala hodocastit svakodnevno na Rebro, iz taxija izlazila nisam jer kad tramvaj stane usred srpnja, a vani zemlja gori, ja nemam nikakve zelje za prosetat se nego samo pobjec pod klimu.
Spasi me vlak do posla inace bih prosvikala. Nikad gori gradski promet, prvo treba rijesit prometnu povezanost (vidjela sam ideje, ok su, al muci me njihova upitna realizacija),a tek onda uvodit bicikl.infrastrukturu.
I ovdje lajk, kcerka mi se svakodnevno vozi na relaciji zapad-Maksimir, znam dio djece koji putuju zapad- N.Zg ili u centar, dakle sad je jos gore nego prosle godine. Mislila sam da gore ne moze bit s prometom.
Ja imam ptsp od voznje autom po Zg, pa tek onda trazit parking, placat ga...skup biznis za mene. Al bio mi je auto neophodan u tim mjesecima, iako sam cesto spasavala vlastite zivce taxijem.
Jer doci do Rebra je prvo pothvat,pa onda stat u red za garazu...ma za pop...
Kad vidim svoj vlak, dodje mi da ga poljubim od radosti jer me u 10min doveze na Glavni :zaljubljen:
Al nekad covjeku treba auto za poslije posla nekud otici, tad idem zorom samo da ne sudjelujem u tom kolapsu.
Kod nas smece i dalje u kaosu, al nije problem u gradjanima nego u rijetkom odvozu. Nas ima puno stanara po jednom stanu (obitelji s djecom), svo smece je uredno razvrstano po kontejnerima,al kako ne odvoze, ljudi krenu spustat u vrecicama pored papira papir, pored plastike vrecice s plastikom...
Nikkave glomazne otpade ne ostavljaju.
Nas problem bi se jedbiatavno rijesio, pisali smo im, samo da cesce odvoze plastiku umjesto mijesani otpad s istim ljudskim resursima i kamionima. Al nista, i dalje šipak.
Sto se tice biootpada i ljeta, bilo je nesnoaljivo u cijelom gradu, svugdje trcim, pa to je strava bila. Doduse i grozne vrucine. U jednom trenu smo dogovorili da ne odvajamo biootpad tijekom ljeta jer ljudi u stanovima blizu kontejnera nisu mogli disat od smrada.
* jednostavno
Auti voze po tramvajskoj pruzi, često i ne stanu prije raskršća već u njemu (Savska s autoputom i Vukovarskom) tako da taj dio javnog prijevoza uz ovu količinu auta ne moze profunkcionirat.
Jutros je taksi, koji vozi.po pruzi u smjeru u kojem inace auti ne voze, napravio kolonu od 2 tramvaja i 10tak drugih taksija, a sve zato jer je skretao ulijevo preko tri trake. I tako je svako jutro.
Vlak bi djelomično riješio stvar al on vozi samo do nekih relacija i kak mi vele kolege često bude krcat ili uopće ne dođe.
Meni vozači posebno dižu nerve, msm ovi koji parkiraju ko na divljem zapadu. Tu pored naše zgrade je neki polu-nogostup, polu-parking autima i voze se i izlaze tak da ih pješak uopće ne može primijetiti. Sad moram objašnjavat djeci logiku divljeg zapada i da su auti preuzeli nogostupe. Bar ove šire. Treba postaviti stupiće. A iz podzemne garaže bi trebali ići poslije one letvice koja se diže u zrak.
Brza gradska zeljeznica smjer sjever-jug i zapad-istok je rjesenje.
Sjever-jug stavit na stupove iznad prometnica. Izgradit most koji spaja Jarun i Arenu i jos koji prema istoku.
To mi se cini jedino izvedivo.
Vlak nikad nije krcat da se ne moze uci (gori budu tramvaji) i voze vrlo pouzdano (OSIM ako imaju najavljene radove obicno ljeti). Poatoji iaplikacija na kojoj se tocno sve moze pratit i naravno druga aplikacija za on line kupovinu karte.
Jos stavit sve vlakove kao sto su ovi moderniji, pa di bi nam bio kraj :rock:
Garantiram uz ove 2 brze zeljeznicke linije i 1 jarunski most, promet olaksan za minimalno 50% jer ljudi idu autima, buduci da nemaju druge opcije. Javnim prijevozom se voze predugo.
Gle, u Zagrebu imaš drugi najstariji kolodvor -Zapadni. I s njega ne možeš direktno na jug, prema Trešnjevci. Meni je to suludo. Godinama nikome nije pako na pamet napravit nadhodnik ili pothodnik. Tak da sve ostalo vezano uz zeljeznicu gradu je SF.
Al naravno da bi to bilo rješenje. Svugdje su vlakovi dobro rješenje osim u Hrvatskoj.
Mislila sam na povezivanje Novog Zagreba sa sjevernijim dijelom Zg, Trešnjevka je zapravo u susjedstvu Zapadnog kolodvora, na noge.
Trenutno mostovi su preopterećni još kad krenu busevi istodobno zaljude u Travnom, Dugavama, Trnskom i ovi za Goricu, to je strava.
Najveći SF je daćemo imatmetro, nećemo nikad i preskupje. Brzi gradski vlakje jedino izvediv i puno pristupačniji još kad bi povukli EU sredstva ijuju
Podhodnici i nadhodnici bi isto puno stvari olakšali.
sorry na tipfelerima.
Mozda nama trebaju veci spremnici :/
Nisam bila na tim sastancima predstavnika i stanara nase dvije zgrade (imamo zajednicki natkriveni otok s kontejnerima) jer sam bila van Zg.
Iako nikad nema viska kod mijesanog, al oko plastike i papira, uvijek krcato i okolo ljudi stavljaju jer se napuni brzinom svjetlosti (plastika najgora).
Iako nikad nema viska kod mijesanog, al oko plastike i papira, uvijek krcato i okolo ljudi stavljaju vrecice jer se napuni brzinom svjetlosti (plastika najgora). Onda dodju svrake, malo vjetra, psi njuskaju i fuj kaos, svukuda po cesti, plocniku. Steta da ne mogu stavit fotke.
Ja sam ponosna na nas germanski spremnik. Sig vam treba veci, al vam treba i netko tko ce "educirat" gradjane i borit se s filozofima koji se prave ludi i ne spljostavaju kutije od ikee, naslanjaju madrace, frknu daktilo stolac il dasku za peglanje itd. pa da to neka "esmeralda" valjda nekako rijesi, e pa nece ici. Mi imamo video nadzor, prijestupnici koji frcaju svoje stvari od dostava s imenom i prezimenom bivaju prozvani da odu glomazni maknit itd. Ne ide u finjaka. Treba bas rada, treba neko utjeravat red.
Kao sto rekoh, kod nas je sve uredno razvrstano i ne treba nikakav redar, al nam treba ili češći odvoz ili veći spremnici.
Ljudi ne ostavljaju nikakve madrace ni glomazni otpad kraj kontejnera, normalni smo ljudi.
Necemo generalizirat jer ispada da su za sve krivi gradjani i za odvoz smeca i za prometni kolaps...e pa nije bas tako.
Kod mene se smeće nakon 2,5 g. u potpunosti riješilo. Predstavnik stanara zatražio je veći broj raznih kanti, odvozi se redovito, ništa nije pretrpano. Ali da, ima debila koji povremeno iskrcaju rastavljeni ormar, stolce ili madrac, i tu nema pomoći.
Centar je puno čišći nego prije, i to treba priznati.
Promet je postao katastrofičan, ZET se raspao u potpunosti, slobodno mogu reći da mi je radi prometa kvaliteta života bitno pala. Autobusi nemaju vozni red, užas.
I dalhe mislim kak je problem smeća u ljudima. Osim kaj se ponašaju kako se ponašaju,smeća svi proizvodimo više. Osim raznih dostava hrane tu je i češćai veća kupovina po supermarketima. A znamo kak se tamo pakira hrana.
Mi doma u toplijem dijelu godine, kad kupujemo na placu, imamo puno manje plastičnog otpada. Čim zimi pređemo na nabavku u dućanu, ista se poveća.
ono kad kažu žao nam je baciti u kontejner pa stavimo pored možda će nekom valjat... za par dana himalaja deponij, svi takvi dobrotvori...
da mogu okačiti fotografiju - mislim da bismo se dobro i gorko smijali
jutros na cesti u ZG-u, 50 metara od ulaza u reciklažno dvorište, odloženo neko čudo, kao da su svemirci iz svemira bacili svoj pretpotopni stroj pa fulali reciklažno ...
nešto ogromno, ima neko sjedalo na sebi, ispod neki spremnik i cijevi... veliko kao manji auto
i sad će to stajati neko vrijeme tu, mislim da radnici ne mogu to sami odnijeti.
drugi detalj oko smeća: dva puta, prošli tjedan u centru grada, prolazila sam autom (!, da idem autom i neću se toga odreći do penzije) po zvonimirovoj i još nekoj ulici. iz haustora izlaze fino sređeni muškarci, vreće za smeće u rukama, jedna crna, drugi obična zelena i što su napravili? ubacili u kante ispred zgrade. toliko o plavim vrećima i centru koji je sve naj-naj, a mi ostali primitivci s ruba grada ...
uploadaj na imgur ili flickr, baš bih voljela to vidjeti
Mi imamo kameru usmjerenu na spremnike. Svejedno bude svašta. Povremeno bude na grupi od zgrade filmić kako netko krivo donosi smeće, tipa ostavi automobilske gume. Ali tko bi to pregledavao stalno. U miješanom ima svašta, premda dominiraju plave vrećice. Al mi ćemo vjerojatno neku globu platiti jer nemamo zatvorene spremnike.
Istina je da se pojedine zajednice, zgrade i kvartovi trude, ali malo to vrijedi... Često vidim na Turopoljskoj kako ljudi autima dovoze smeće i trpaju u kontejnere ispred zgrada, ne samo na one zelene otoke. Naravno da sve to ne stane, jer je premalog kapaciteta i za kvart. Ont. nisu ljudi samo zločesti i nemarni, nego vjerojatno i u svom kvartu imaju isti problem. Zamjeram samo onima koji iz birtija i restorana dofuraju smeće pa smrdi ko kuga (petkom, otpad od riba). Nevjerojatno....
Gledano s juga, ocito imate premalo kanti, premalo odvoza smeca. Ljudi su takvi kakvi su. Ako vam "preodgoj" ide po cijenu sporkog i smrdljivog grada, nije to bas neko rjesenje.
Da, to je istina. Van centra se smeće odvozi jednom tjedno, to je stvarno premalo.
Problem su i reciklažna dvorišta u kojima ti često nešto ne žele primiti, prenatrpani su ili si prekoračio dozvoljenu količinu za to razdoblje, a odvoz glomaznog otpada se čeka po mjesec dana i opet se zna desiti da ti nešto ne žele odvesti.
Ti ćeš im platiti, a oni će krevete hititi u šumu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mm je našao nekoga, kolega prikuplja stvari za jednu obitelj. Vjerojatno ćemo to riješiti idući tjedan.
Dva tjedna su do izbora u sadu, nisu naši listići ali gotovo ko da jesu. Jedno mi nije jasno, zašto tech moguli musk i bezos toliko podržavaju trumpa? Osim što su hrpa muškaraca s egom do neba.