Glow hvala! Tebi sretno u pripremama kao i u samom postupku i da sto brze prodje vrijeme do velike bete =)
Printable View
Glow hvala! Tebi sretno u pripremama kao i u samom postupku i da sto brze prodje vrijeme do velike bete =)
Klamerica, di si nam?
mimsi kak se držiš? kad vadiš opet tsh?
Sybila, ja sam ok. Nemam nikakvih simptoma jos. U biti jucer me kao nesto blaaago boluckalo u maternici, al moguce je da to samo psiha radi! :-)
Ako ostanem trudna, tsh cu odmah otici izvaditi privatno i kod nekog privatnog endokrinologa po misljenje. Tako da ako netko ima preporuku kod koga, pliz javite, moze pp.
Kako ti s mucninom?
Klamerice, nadam se da je +!!
ne znam ti nikoga privatno, ja idem u vg, do sada sam bila kod njih troje i svi su mi bili super.
ha blaaago boluckanje bi baš mogla biti implantacija :)
mučnina je super, dobila je frendice žgaravicu i podrigivanje. totalno sam ugodno društvo sad :škartoc: osim toga, ne spavam. jučer i prekjučer sam se probudila u 15 do 6, danas sam širom otvorenih očiju bila već u 4,20, a zaspati ne mogu prije 12. inače normalno spavam u 22, bez obzira gdje bila i što radila, sustav se gasi :lol: teško dišem, sva sam uspuhana, puls ubrzan...sve ono što normalnim ženama dolazi cca tjedan-dva kasnije :drama: i inače sam imala mučnine prije m, vrlo jake simptome pms-a, tako da mislim da se radi o mojoj stvarno slaboj toleranciji na progesteron. frendica koja je sad 26tt me zeza da ako mi je sada tako, bit će mi ludo cijelu trudnoću.
Ajoj Sybila, blago tebi s frendicma, haha. Inace ljudima ne zelim mucninu, al nama svima ju zelim! :-)
Ma neznam, kazem ti, ipak mislim da je kod mene psiha...ja ni inace nemam bolove u pmsu i dok imam m, pa mozda ni implantaciju necu osjetit..al ne nadam da ce je bit! :-)
ahahaha baš si me nasmijala s tim da nam želiš mučninu :lol: ja stalno hodam uokolo po stanu i kukam i one sekunde kad prestane počnem misliti "neee, gdje je otišla, vrati se, vrati se" :lol:
pa gle, ja inače mrknem cca 5-8 vrećica brufena 600 po danu kad imam mengu, a implantacija me doslovno srušila s nogu kad su krenuli bolovi. tu sam došla cmoljiti da ću dobiti m, boljelo me baš gadno, da je bio bilo koji drugi mjesec, posegnula bih za brufenom.
tako da tvoje boluckanje, pa i ako inače ne boli, može biti super stvar i taman je na vrijeme :) držim fige da se stvarno gnijezdi malac :fige:
Ja sutra, 25.11. vadim betu. Ovaj tjedan radim, da sam doma, ispalila bih na živce.
Fuksija,nisam te skuzila....napisala sam dva dana prije,valhda ti promaklo.Znaci na 12dnt beta bila 472.1, a ponovljena na 14dnt 1311.1
Ja inace nemam nikakvih simtoma, mozda malo osjetim maternicu....al mucnine ili znojenje, nista....
Sybila, zar nije to previse brufena u jednom danu? Ajme! :-)
A koji su ti to dobri endokrinolozi? I kakve pretrage si radila? Ja idem kod jedne, samo gleda TSH i nista vise..cini mi se da bi to mogla i sama :-)
Mimi, sad mi je jasno ;-) nisam vidjela onu prvu betu..
Devojke ovo iscekivanje rezultata ubija, a ti moras biti smirena! Haos u glavi! Danas mi je 7. Dan od transfera i nestrpljivost me dovela do tog da uradim test....a jos svesna da sam pre dva dana primila pregnil...test je bio negativan! Druga crta se nazirala....pomozite ovoj ludoj glavi...da li je rano? Da li ta bleda druga mozda od pregnila, ako jeste zar ne bi trebala da je jaca?? Da li ima neko iskustva slicna??
Meni je danas 9 dnt test negativan...ali rekli mi sa klinike da je rano i da najranije uradim 11 dan...ali ja sam vec otplakala...ponovicu za dva dana, ali...Klamerice, sta je sa tobom, ti i ja smo isti dan imale et...
Zeljice, kakav zametak ti je transferiran? Mislim, koliko stanica?
Sad vidim da definitivno nije psiha. Povremeno osjecam blagu bol/peckanje u maternici. Inace mi bude tako pred m, al stvarno blago. Buduci da je za m stvarno jos rano jer sam 3dpt, nadam se da se nest događa! :-)
Treci dan, osmostanicni, ali imaju fragmentaciju.
Cure, jeste koristile kakve vitamine prije postupaka? Ja uzimam vitamin D i E, koenzim Q10, omegu. Mislite da to pomaže?
Ja uzimam skoro isto to i mislim da pomaže jer sam ovaj postupak s istim protokolom imala više stanica nego inače i došlo je do biokemijske trudnoće što niti jednom nije bilo do sad. Sad ću još pojačati q10 za slijedeći postupak. :)
da, to je previše brufena, ali tako mora biti, drukčije ne mogu kroz dan. na toj dozi me i dalje boli, samo je podnošljivo. samo doktorima ne smijem reć koliko ih pijem :mrgreen:
u vinogradskoj, bila sam kod tri različite žene i stvarno su bile super. davno sam bila kod altabasa, i on mi je bio super. pristupačni, žele objasniti, ne gube vrijeme i daju sve pretrage koje su potrebne. ja sam radila tsh, t3, t4, ft3, ft4, anti tpo, anti tg, planiran je uzv koji ja odgađam (uvećana štitnjača pa kad me netko primi za vrat imam napadaj panike i guši me), i nisu stigle zbog tone mojih drugih pretraga, ali planiraju obaviti punu obradu za dijabetes. ja nemam nikakve značajke dijabetesa, pa nije frka sad, ali na rasporedu je. a ja sam relativno jednostavan slučaj :mrgreen:
tooo mimsi, tako treba, jedna dobra implantacija :-D
pomaže, samo moraš paziti da ne uzimaš nešto što bi ti moglo odmoći. pazi na vit.a - njega ne trebaš. sad već ko papiga ponavljam na sva zvona :) pila sam elevit, počela 3 mj prije postupka.
zeljice, to stvarno ne mora značiti stvarno da nisi trudna. hoćeš primjer? ja piškim + od utorka, svaki dan radim test. danas sam ujutro na prvi urin imala negativan test (first sign, dm, smeće, a ne test) - izbezumila sam se, i onda sam u popodnevnom "razvodnjenom" urinu radila muellerov koji je kao isto osjetljiv i bila lijepa debela crta, jača nego jučer. tako da...negativan test ne znači stvarno negativan test, pogotovo ako je 3dnevni embrij.
lucija - stvarno se ne kužim u boostere i kako to funkcionira tako da ti ne mogu pomoći. ali prema pričama drugih cura, boosteru treba do 7 dana da izađe iz sustava. da ga nisi primila, i najsvjetlija crtica druga je pozitivan test.
ne znam gdje nam je klamerica :(
LF2 i ja sam na slicnom rezimu, samo sto umjesto omege jedem posni sir i laneno ulje koje je bogato omegom.
Za prosli IVF sam isto uzimala q10 i vit D, ali u vrlo malim dozama i takodjer sam dobila vise jajnih stanica, kao i vise embrija - skoro nam je uspjelo u proslom fet-u.
Sada sam doze pojacala na razine koje preporucuje hanumica na temi o popravljanju jajnih stanica i planiram tako do postupka u sijecnju.
Ja sam isto uzimala coq10 i omegu. Imala sam drugaciju stimulaciju i dobila manji broj stanica al mislim da su bile kvalitetnije (prvi ivf: 6 st.,4 embrija,2 osmostanicna treci dan vracena, preostala 2 nisu bila za zamrzavanje; drugi ivf: 4 st., 3 embrija, 2 rane blastociste vracene). Manji broj pripisujem stimulaciji, ciklusu, (ne)sreci... Nakon transfera se ne uzima coq10.jel tak? To sam isto negdje procitala,pa tak i radim.
I jos pitanje, koju dozu vitamina d uzimate?
Nadam se i ja da je rano...mada me brine sto su mi grudi skoz mekane i ispuhane...a bile su tvrde i bolne...mada pretpostavljam da to moze biti i od stoperice. Cure koji ste coq10 uzimale i u kojoj dozi? Izgleda da i ja imam j c losije kvalitete kad nikako da dodjemo do blastica...i uvijek ta fragmentacija... :-( Sad sam mislila ako ne uspije da ukljucim svasta nesto od vitamincica...do sada sam jedino redovno pila folacin, aspirin i komplex b vitamina (sve ovo zbog trombofilije) ...i u zadnje vrijeme d vitamin u kapima.
ja sam uzimala COq10, omega3, D vitamin i prenatal - 3 ciklusa prije stimuliranog postupka. Rezultat u broju js - lošiji, a u kvaliteti jednak (tj. prosječan)
e da ja sam čak kupila i knjigu HOW TO IMPROVE EGG QUALITY al količine propisane u toj knjizi se čak ne mogu kupiti na našem tržištu, nego iz Amerike, osim ak ne želite piti 50tak tableta dnevno.
Budem doma pogledala koje su doze. E da, i doktorica mi je rekla i DHEA od 50 da uzimam, ja nabavila, krenula uzimati i onda je rekla da ipak ne treba. Jel ko uzima to? Ja i dalje uzimam od 25 jednu. Mislim do transfera prestati sa svime osim folacin koji mi oni preporuče. Čini mi se da mengu neću dobiti do pocetka 12 mj tako da ću u prvom na postupak.
Inače i kasni A sad nakon histeroskopije će sigurno još više.
Danas vadila betu. Beta 1. Nisam bila nešto euforična, ali ne može se čovjek dovoljno obraniti od tuge i razočaranja. Sretno svima!
Zao mi je marijaxy :( znam da nisi ocekivala, ali svejedno je tesko :ghug: sto planiras dalje?
Ja jos cekam svoje rezultate.
Hvala, LF2.
Marijaxy, zao mi je...sve razumijem..koliko god se trudis bit ok, opet nije lako. Ali i to je sasvim ok! Pa zene moje, sta mi sve prolazimo tu...bilo bi cudno kad nas nebi uopce pogodilo, meni bi to bilo nenormalno. U nove pobjede! :-)
Mene danas i dalje malo malo pa pecka u maternici, stalno na istom mjestu. I sise su me pocele malo vise boljet.
Klamerice, pa di si nam??
115! :-D
nisam baš zadovoljna štitnjačom - tsh 2,51, ft4 12,4. naručili su me tek za 9.12, a mislim da mi treba dić terapiju :-/ u ponedjeljak ću ići po drugu betu pa ću pokušati s gospođom koja je bila vrlo nezadovoljna mnome danas porazgovarati - ispregovarati - novi termin.
Marijaxy zao mi je zbog bete :-( Ne ocekujem ni ja da ce moja biti pozitivna, ali opet znam da cu plakati. Nije to lako, koliko god mi bile hrabre. Ali sta ces, glavu gore i idemo dalje... Nisam upratila gdje si radila postupak i imas li smrzlica?
Divnooo! Cestitam za betu, zelim ti skolsku trudnocu :-). Prati samo ft4 da ne pada. Ja sam prije postupka imala takve nalaze bez terapije pa su mi ukljucili eutirox. Brzo mi je ft4 skocio na 17, a tsh pao na 0,8. Iako su rekli da zapravo ti nalazi nisu losi, ali ja sam insistirala.
Meni je DHEAS u granici isto ko i tebi. Ne ide na recept. U ljekarni je jako skupo i nema ga nigdje al sam naručila prek neta, iherbs. Doktorica mi je preporučila al je onda druga rekla da ne treba. Ja nastavila pola doze uz proučavanja dali da uzimam ili ne.
Cure, ne znam što da kažem za ove neuspjehe....teško je jako. Al i dalje vjerujem da će doći nase vrijeme.
Pozitivnim betama da budu najzdravije i najljepše trudnice i bebice .
[QUOTE=LF2;2935886]Meni je DHEAS u granici isto ko i tebi. Ne ide na recept. U ljekarni je jako skupo i nema ga nigdje al sam naručila prek neta, iherbs. Doktorica mi je preporučila al je onda druga rekla da ne treba. Ja nastavila pola doze uz proučavanja dali da uzimam ili ne.
Od kojeg si proiz uzimala? Sad sam gledala ima ih puno...kontam da uzmem tu dozu od 25 mg, da probam bar malo popraviti kvalitet js. I ja sm do dugo proucavala da li uzeti ili ne...ali navodno ako ti testosteron nije visok, onda ne smeta...a uostalom ovo nije velika doza. Nadam se da necu nesto zabrljati sa ostalim hormonima koji su ok. Kontam i q10 da narucim ali u vecim dozama.
Sybila, cestitam od srca!!!! :-D Super beta! I samo nek se pravilno dupla! :-)
Mislim da ti je ok tsh, ne brini. Al zar nije tebi bio oko 0? To je sad tako skocio od trudnoce??
Ja cak pomisljam da si sama uvedem dva dana po 75. Doza mi je povecana prije transfera s 3 puta 25 i 4 puta 50 na stalno 50, al me strah da to nije dost posto mi je prije transfera tsh bio 4,25. Sta mislite o tome? I sorry, znam da sam na krivoj temi, al tu ste mi azurne :-)
Mahanje od jos jedne betocekalice....ne znam za vas ali meni zaista pomaze kada full isplaniram dan i skoro pa zaboravim da sam u danima nakon ET....totalno su simptomi razliciti kod svake od nas i bespotrebno je poredjenje istih....bolje je malo preslozite ormare, pregledajte koji film/seriju, malo u setnju....sto su vam misli slobodnije....manje je grca i stresa u tijelu ;) wow kako sam ovo napisala....a vidjecemo kako cu jos ovoliko dana....jer tek je 7dnt iza mene....
Nemoj sama...bar se kons sa svojim dr...ja sam prvi put sama sebi povecala pa mi je za samo dvije sedmice naglo pao, previse, prijetilo je da od eu hiper...i onda sam morala dr priznati sta sam radila, pa su mi korigovali dozu. Ja sada pijem 3 puta 25 i 4 puta 50. Propisana prvobitna doza mi je bila 25 mg, a ja sam htjela da ga sto prije spustim pa pila svaki dan od 50. :-) Pri tome mi je srce lupalo. Sad smo se nasli na nekoj sredini i sada je ok.
Aha, ok. Samo mi jos reci s kolko na kolko ti je pau u ta dva tj i koliko si si povecala?
Uh, Zeljice, sorry, sad vidim da si vec napisala koje su bile doze. Samo jos s koliko na koliko ti je tad previse pao?