Evo, mene je dermatologica opt poslala n skidanje made6a. I sad je meni neugodno i tražit uputnicu i ići kirurgu.
Printable View
Evo, mene je dermatologica opt poslala n skidanje made6a. I sad je meni neugodno i tražit uputnicu i ići kirurgu.
Nemrem si pomoć. Nisam ni otišla po uputnicu
Otišla sam doktorici radi bola u križima, ali kad sam vidjela taj oprez i strah od mogućnosti da prenesem virusa i kad su mi objasnili na više strana da ako se virus pojavi u domu zdravlja onda par (desetaka??) tisuća ljudi ostaje bez doktora, nije mi se više dalo ići.
Ja isto ne razumijem.... Bilo je 3 mjeseca relativno mirno. Ja sam poobavljala sistematski, holter, zubara i sad još trebam zamjenu mirene. Mm je jučer kod oral. kiruga vadio umnjak. Da imam pokvaren zub to bi rješavala odmah.
Zar je sad zabranjeno ići na preglede?
Žuta, ne znam što ti je od toga prioritet, ali ja bih išla na pregled onoga što me muči, uz sve normalne mjere opreza, uostalom baš ti ni ne ideš puno okolo, baš će zbog tebe 10000 ljudi ostat bez doktora, kakve su to emotivne ucjene?
Ja planiram zubara i oralnog kirurga normalno, dok mi ne kažu da ne može.
Nano pogotovo madez koji je dermatologica rekla da treba skidat, pa šta da je zlocudan i da krene na zlo jer je tebi bilo neugodno?
Ja sam neki dan vodila sina kod zubarice.
Druge preglede kuc-kuc ne trebamo, ali da trebamo sve bih poobavljala u medjuvremenu.
Jedino je telefonski nemoguće doći do moje dr., moguće da sad ima neku drugu proceduru, neki drugi broj telefona...zaista ne znam. Al da je nezgodno ne moći doć do dr. u današnjoj situaciji, bome je.
Baš mi trebala naletit jedan dan da vidim šta piše na zgradi ambulante.
Zar ne bi bilo logično reorganizirati posao kad vide kilometarske redove za Štampar pa uvesti još negdje na plaćanje :zbunj:?
Sve preglede, pretrage i zahvate (kći je vadila dva impaktirana umnjaka) smo obavili u protekla tri mjeseca: lipanj- rujan i to bez ikakvih problema.
Izgovora za nemar prema vlastitom tijelu uistinu nema jer se sve moglo najnormalnije obaviti.
Da ne velim da se muž cijelo vrijeme u Institutu liječi bez ikakvog zastoja ili odgoda ili čekanja.
Sad možda će sutra u biti zastoja na institutu,odgođene su sve operacije ta sutra.
X. Stavi ffp2, ne diraj nista i nek te trijaziraju. Sumnjam da je uklanjanje madeza turbo hitno, da je hitno, to bi ti i rekli. Al ne vidim zasto ne bi mogla nazvat za uputnicu pa da je pusti u sustav, sad vise cak fizicki ni ne moras ici po uputnicu, eto, spaseno 10000 ljudi (da, treba vrtit po 3 dana koji put, so what). Pa nek te odgadjaju ako bude frka tada, al ces imat mir da si svoje odradila. Ako vec nisi mogla u medjuvremenu sve strpat, ne mogu se svi strpat ni u poluvrijeme.
Rodilište u Zagrebu zatvoreno. Vinogradska mislim, teško mi se snaći u tim duplim nazivima zagrebačkih bolnica, a nisam se ni potrudila snaći.
A sto da se to dogodi u Rijeci? Imamo samo jedno rodilište. Nema alternative. Valjda su mislili o tome tamo gdje su misliti trebali.
Hahaha Cathy!
Mi jucer na jarunu gledamo gde bumo sjeli na kavu, biramo kafice gde ima malo ljudi ( a svi imaju razmaknute stolove prema propisima)
i dođe nam filmić ovih kaj čekaju u koloni za Štampar
i komentiramo...
...
20 metri dalje, u finom restoranu:
u zatvorenom prostoru stol na stolu, ekipice jedne po drugima na rucku, razmaka nula bodova
Vani; pocinje svadba..
Dec lajf ...
Sorry a kaj je tu smiješno?
E da
Kolko ce vas ekipica uzet g.o. i otic na tjedan odmora vrijedan?
ili, kak veli reklama na Zg radijima:
Zagrepcanci kaj ste doma? Kaj vam nije lepse u sopingu? CC1 vas ceka..
dec lajf tuuu
Ovdje je, osim za Štampar, navedena cijena i za testiranje u Rockefellerovoj i na F. Mihaljević, pa to valjda znači da i tamo rade po osobnom zahtjevu uz plaćanje:
https://www.koronavirus.hr/svi-testn...-hrvatskoj/763
Mi smo jučer odradili Pričest. Ljudi su se jako pridržavali... nitko nije ulazio u Crkvu tko nije smio.. Svi držali razmak.. Mi smo bili i na 3 metra od ljudi, svi maske.
U restoran je išlo nas 6. Restoran poluprazan, veliki razmaci između stolova, konobari cijelo vrijeme propisno imaju maske, paze da gosti kad ustanu od stola imaju maske, gostuma koji su došli bez maski podijelili su jednokratne. Bila sam prezadovoljna kako se pridržavaju mjera.
Danas malo gledam borojeve. Švedska, Italija, Španjolska,... broj zaraženih i umrlih u prvom valu i sada. Prema podacima koji su dostupni čini se da je broj zaraženih trenutno visok u svim državama, međutim smrtnost je jako pala( uspredila sam graf registriranih zaraženih i broj umrlih).
Smrtnost pala u odnosu na što?
Pa napisala je, u odnosu na prvi val- proljeće.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ok, pitanje je kako se računa ta smrtnost, ako se računa u odnosu na broj zaraženih onda je ključno pitanje koliko je zaraženih otkrivano na proljeće a koliko sad, odnosno koliko je ljudi testirano.
Samo sam usporedila grafove.
Virus je oslabio, bolji je liječnički odgovor, bolje se štite starački domovi, sad se više testira ili ....
Ne šalje se mejlom nego direktno u sistem
ajme sorry cure, jq totalno pogresno shvatila!
... jedina Kantrida koju ja znam je nogometna pa zakljucila da komentar ide ironicno na skupljanje oko nogometa
naravno da nije smiješno u pravom kontekstu
no, ako se nastavila ona prica s proljeca da se dio medicinskog osoblja čuva doma, moralo bi funkcionirati (puno) bolje nego kaj se misli
nekak mi je teško povjerovati da bi se pustilo da ovak visoki rizik ostavi nepokriven
Koliko znam, svi rade. Nema kao na proljeće jedan tim doma, jedan tim na čekanju. Onda je to bilo izvedivo jer se posao reducirao maksimalno. Sada je jednostavno previše posla za poslati bilo koga na stanby.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Za sad svi i sve radi.
Mi smo prosli tjedan imali broj pacijenata kao u vrijeme najvece guzve prije covida.
Iako nisam sigurna da ce to potrajati i da cemo moci nastaviti tim tempom u ovim okolnostima.
Ljudi su poceli dolazi u bolnicu na pretrage iako su u samoizolaciji jer imaju vremena. I takvi ulaze u zgradu i cekaju na trijazu ( jer smo ih stavili unuta da im ne bude hladno) medu visoko rizicnim pacijentima.
Sutra u podne ravnatelji bolnica i ministar imaju sastanak o prelasku u rad u dvije smjene, po 10 dana. I o stavljanju na čekanje sve što nije hitno. I o pretvaranju još nekih bolnica u covid-centre.
Kao u proljeće.