Ivekica...proslu trudnocu sam stalno imala neke bakterije i popila sigurno 4 ture raznih antibiotika i sve je bilo ok
Printable View
Ivekica...proslu trudnocu sam stalno imala neke bakterije i popila sigurno 4 ture raznih antibiotika i sve je bilo ok
Nama je sutra 15 tjedana, ostaje jod teskih i dugih 25. Uz preporuceno mirovanje. Zasad jos ne strogo i nadam se da do tog nece ni doci.
ivekica evo da te utješim i ja sam pila antibiotike u ranoj trudnoci doduše zbog drugih problema i imam savršenu bebu sad kraj sebe. Bitno da se ljeci na vrijeme a u ovom trenu antibiotici ti samo mogu pomoci kao i sto sama znas nema trece opcije. Polako i misli pozitivno koliko god to teško bilo :*
Jutro drage moje..ja se manje javljam zadnjih dana, ali doslovno po cile dane u pogonu..stvarno se osjećam bolje sad kad sam ušla u 9 mjesec, nego ovih 1-2 mjeseca prije...stvarno mi dolazak mog dragog napunio baterije, dao neki vjetar u leđa..ne znam, ali baš se dobro osjećam...on odlazi za 6 dana, nadam se da ću ostati u istom raspoloženju ona 2 tjedna dok bude odsutan i da će se maleni pišonja strpiti unutra do tatinog povratka..a ima utjecaja na moje raspoloženje i to što smo evo u komadu dočekali 36 tjedan, pa se nekako lakše diše..u utorak imam pregled i ctg, nadam se da nema nekih velikih promjena...
Svima vama koje morate mirovati želim da vam to vrijeme prođe što lakše i što brže...
:heart:
I ja sam morala piti u ovoj trudnoci antibiotik u svakom tromjesjecju zbog e.coli u mjehuru...mislim cak da sam ga 4 puta pila do sad...kad sam se pocela otvarati, posumnjala sam da je to zbog neunistive e.coli, medjutim, u nalazima je vise nema...eto, kad se najmanje nadas...
Ugl, antibiotik se mora popiti, pa onda nema puno smisla razmisljati o tome, znam kakvu to frustraciju izaziva, ali valjda i dr nesto znaju, kazu da penicilinski antibiotici ne skode u trudnoci...
Hvala svima na podrsci, moja terminusa Anabeg ima pravo, sad kad smo makar 1 dan usle u 9. mj, odmah se lakse dise, ~~~~~~~~~~~~~~ da smo sto duze 2 u1
Anabeg, mogu razumijeti kroz sto prolaziš kad znaš da se bliži odlazak. Kad nema njega, potpuno sam druga osoba. Funkcioniram ko robot, kad je on tu, vrati mi se boja u lice. Doslovno.
Držim fige da ti što prije prođe to vrijeme uz vašu dječicu i da treća sreća pričeka još koji dan :)
Hvala vam puno na riječima! Čitajući vas malo sam mirnije zaspala!
Ovdje se sprema zatišje pred buru,toliko radosti nas čekaju u adventsko vrijeme,mene hvata neki ludi strah ne od poroda nego kako ču ja to malo biče držati,presvuči dali ču biti ko beton u rukama da ga neozljedim i tako u krug se ubijam i na jave i u snovima,svi me tješe da to odmah dođe a ja mislim da nakon toliko godina čekanja da nisam izgubila filing,želim nam svim slatko iščekivanje vi koji ste bolesni brzo nam ozdravite,vi koji mirujete izgurat če te i to,anabeg znam kaki je taj terenski život i moj odlazi u Francusku odmah poslije poroda i nečemo se vidjeti do Uskrsa,nemojte mi zamjeriti ali posebne vibrice šaljem svojim ivf -trudnica :ghug:
Dobro jutro drage moje. Evo meni je danas 33tt i guramo dalje u lezecem polozaju:-)
Hvala svima na rijecima podrske.
Bugaboo zelim ti da se beba okrene sto prije !!!
Zeljka 33 tebi zelim da se sto prije rijesis tih prehlada...ja se i dalje kljukam sa maticnom mlijeci meni nema nista bolje od nje za imunitet.
Ivekica nista se neboj sve to bude dobro nakon antibiotika. A svakako cemo sve dobiti beneficiranu mirovinu :-)
anabeg ostaces ti u tom dobrom raspolozenju sad ti je muzek dao vjetar u ledja dok ti se nevrati :-)
jo1974 to razmisljanje je tako normalno koliko smo ih cekale , htjele i namucile da dobijemo , jos malo i imamo pravo da tu svu srecu pretocimo u ljubav kad ih ugledamo :ghug:
Hvala vam cure na podršci i savjetima.
aprilili bravo za 33tt. Meni je danas 20.tt. Veselim se svakom novom tjednu.
jo1974 normalne i prirodne su te tvoje misli, ali sjeti se da tvoje djetešce samo ti osjetiš i osijećaš, samo ga ti možeš razumjeti, a kad ga vidiš i primiš na ruke nećeš više razmišljati kako ćeš ga nositi, i dalje ćeš osijećati za njega i sve će spontano doći, i samo ćeš ti znati kako je najbolje.
Možda sam sebična ali mislim da su mame najhrabrija bića.
Jo1974, ja sam prestala razmišljati o tome kak ću s bebačem (kak mi je laknulo kad sam saznala da se ne kupa u kadici čim dođe iz rodilišta). Kak druge, tak ću i ja. Al zato sam godinama sanjala da imam bebu i da ne znam što trebam s njom, spremamo se nekam i ne znam što trebam ponijeti, zaboravim dijete... U zadnje vrijeme sanjam da sam donijela bebu iz rodilišta, a onda hoće jesti tek idući dan, uopće ništa ne radim oko nje. Toliko toga ne znam o brizi za bebice, al skužit ću do tada. Al zato, kak će mi se bližiti termin bit će me strah kak će proći porod.
I ja sam bolesna. Vratila mi se upala grla, al nije tak jaka kao kad nisam trudna. Grlo me boli, stalno kišem, šmrcam, kašljem ... ne znam kaj bih sa sobom. Al bar nemam temperaturu. Sad je 15,45 i samo sam jednom ručala, stvarno sam bolesna. :coffee:
Drage moje, ne brinite sve cete znati sto treba samo opusteno.
prvo da cestitam curama koje su se porodile na bebacima, da uzivaju do kraja, ja sam sada 22 tj trudnoce i stvarno se dobro osjecam odim bolova u rebrima, stomak mi ide visoko nekako i toliko me rebra bole da ne mogu sjediti, bibu stano osjetim ali sada osjetim samo unutra nekako duboko beba da udara nije toliko naprijed, je li to ok ili je beba samo se okrenula drugacije???
Pratim vas citavo vrijeme :heart:
Hvala vam na potpori, cestitkama. Navijam za terminuse a vi koje jos cekate, odmarajte i dotjerajte do cilja!
Mi smo jucer stigle kuci, ima blagu zuticu pa su nas zadrzali dan dulje. Za sada sve ide savrseno, mlijeko je nadoslo (iako su me izludivali u bolnici sa vaganjem i tadrkanjem da nemam dovoljno) ja sam samo govorila da ce doci :)Cvrsta vjera pomaze puno. A i odluka da mi to bas nece biti problem hahaha. Gledamo se ko kao da se znamo citav zivot! Ja mislim da se ona samo folira da je tako dobra i da ce za par dana pokazati svoj temperament ali sam vise nego spremna na to :)
Ja ušla u 38 tt :) happy...!!! K'o jučer kad se sjetim da mi je dr. rekla-strogo mirovanje. Wc i natrag. mislila sam da nema kraja, strah šta će biti, šta ako se ranije rodi, hoće li preživjeti...pa si više nisam dala misliti. Bit će šta će biti. Moje je da dam od sebe-miran mozak bez strahova, da bebici šibam poz.energiju,da mirujem i to ne shvaćam tragično nego da to vrijeme iskoristim za nešto za što inače nemam vremena. Uglavnom drage moje, niš od mojih strahova se, hvala Bogu, nije 'ostvarilo' i zato vjerujte da će sve biti ok i gladite trbuščiće, pričajte s bebicama, uživajte u serijama, knjigama...jer vrijeme prođe i sve to bude iza nas. Hrabre smo mi mamice, posebno mi IVF-ovke (nek se ne uvrede vi lako trudneće).puse <3
Evo meni od jutros polako pocela lagana bol u donjem dijelu ledja, sve mi se cini da je moj beban naumio van prije vremena, ja odmaram, nadam se da ce se smiriti, a ako krene ranije, nadam se da ce sve biti ok, danas smo 36+2.
Bol je lagana i ne siri se jos prema naprijed, malo stane pa opet krene...jel to to?
Kris <3 čestitam ti na bebaču,pomazi svoju malu štrucu i za nas :)
Blueone, Izdrži još koji dan i spremna si za tiskanje. Mi još živimo u blaženom neznanju sto je porod :)
Funky, javi se dr. Nek zaustave trudove, ako treba i miruj.
Ako te boli, bas boli...to je to. Nije bitan razmak niti ista, bitno je da boli. Ja sam citav ponedjeljak od kada je kristina_zg dosla u rodiliste imala nepravilne trudove koji po razmaku nisu imali smisla ali po boli su bili ozbiljni. I navecer bila 6cm otvorena. Ako je lagano to nije to :) Tako moze danima.
Funky dobro ti cure kažu, javi se ti dr., čisto da budeš sigurna.
Cure koje ste rodile, koliko ste često kad ste ušle u 9. mj išle na ultrazvuk? Ja sam išla sa 36 tjedana i cini mi se sa neću do kraja, u sridu imam samo ctg, tad cu biti 39+1. Ok, jasno mi je da ne tribaju pregledu, da se ne dira previše doli i s tim se slažem. Ali nebi li tribalo možda provjeriti ima li dovoljno plodne vode, dobiva li beba dovoljno kroz pupcana vrpcu i sl... Pitala sam dr., on kaze pratit cemo ctg, to nam je sad najbitnije. Mislim virujem ja njemu i ne želim glumit dr., ali kakva su vaša iskustva?
funky jel bol nastavila ? jesi isla doktoru? javi nam sta se desava ...
Blueone 1 cestitam na 38 tt...hoces nastaviti s mirovanjem do kraja ili sad kad si u punom terminu ce se poceti lagano kretati?
Kriz ZG kako je to lijepo citati...uzivaj sa svojm curicom :-)
Funky, cure su ti sve rekle..odi na ctg, čisto da si u miru..
Loly ja sam na ultrazvuku svaki drugi tjedan od 32-33 tjedna..ctg još uvik 1 tjedno, ali će sad uskoro staviti i početkom i krajem tjedna..
Kris velika pusa tebi i tvojoj curki..namučila te dobro prije nego se rodila, zato je sad tako dobra:-)
Nisam isla nigdje, bol je jako lagana, malo sam i spavala popodne, vrti kao pred mengu, ali samo ledja, beban skace po obicaju, nista nije mirniji, nikakve druge simptome nemam, kad sam bila u bolnici sa 34 tt rekli su da ako krene porod krene, da se ne daje nista za zaustavljanje trudova, a tako su mi rekli i na otpustu, da odmaram i dodjem kad budu pravi trudovi ili pukne vodenjak...
Vidjet cu jos u toku veceri, ako bude jace, naravno da odem, zasad trosjed i wc...
Jos uvijek se nadam da je lazna uzbuna
Evo cula sam se s doktorom, s obzirom da nemam nikakvih drugih znakova osim blage boli u ledjima, i da se dijete javlja isto kao i do sad, on smatra da je mirovanje i pracenje dovoljno, ak se razvije u trudove da dodjem...
Sutra popodne sam svakako na pregledu, ako se nista znacajno ne dogodi...molim Boga za jos par dana do 37tt
Doktorica preporuča bez odnosa do daljnjeg. Što mislite zbog čega, bakterije ili zbog bebana?
pretpostavljam zbog bakterije... a jel i suprug dobio antibiotik?
Ivekica, vjerojatno zbog bakterije, ako trudnoća teče uredno..
Da vas pitam, meni je u petak punih 37tjedana, jel bih sad tribala prestati uzimati magnezij? U prve dvije trudnoće ga nisam koristila pa ne znam...
Anabeg ja uzimam Mg najviše zbog redovne stolice. Grčeva nemam, a mozda posto redovito pijem i nemam. Uz Mg pijem i Donat
Tetagogolina, dobio je i on klavocin.
Uh dobro je, zabrinula sam se nema odnosa do kraja. Pa tko će izdržati 30 tjedana?! Stolove bi grizla :)
Anabeg, ne razumijem ti se u trudnoću i mg? Zašto ga uzimaš i kad si počela? Vidjela sam reklamu za mg mivela pa možda da se skineš a tableta i prebaciš na mineralnu?
Voljela bih ti pomoći s nekim pametnijim savjetom :)
Za Mg sam bas jucer istrazivala po netu do kad se pije, negdje pise da se prestane sa 37 tt kad se uđe u termin, a drugdje da se normalno pije do kraja trudnoce i da se pije i za vrijeme dojenja:zbunj: Sad sam jos zbunjenija, iduci pregled imam sa 36 tt pa cu pitati dr, prosli tjedan na pregledu sam zaboravila pitati.
Tako i tako do 42 tt moramo roditi pile Mg do kraja ili ne:mrgreen:
Ja sam počela piti najviše zbog grčeva..u ovoj trudnoći su mi i kontrakcije nešto slabije, vjerojatno zbog toga..a stolica mi nikad bolje:-) u prethodnim trudnoćama sam sa tim muku mučila pred kraj...sutra mi je pregled pa ću pitati doktora, ali htjela sam vidjeti kako vi radite..Isto sam malo guglala pa netko kaže ovako, netko onako, još manje znam:-) Neznam točno, mislim da ga uzimam nešto manje od 2 mjeseca..pijem pola tablete dnevno, jer su od 500mg..i to mi je ok..ali negdje mi zvoni da sam čula da bi ih trebalo prestati uzimati od 37tjedna..
da, mg se prestaje uzimati u 37tt, kao i sva terapija za sprecavanje kontrakcija.
I meni je moj dr. reka da u 37 tt prestanem s mg, jer on sprečava kontrakcije, pa treba pustiti tijelo da se lagano samo priprema za porod.
Dok sam ga pila, probava super, a sada :gaah:
Funky kakvo je stanje?
Blueone sretno na pregledu!
Cure koje leze i cuvaju trudnocu, jeste pile lijekove za sprijecavanje kontrakcija ?
Meni sinoc opet krenula al na pola sata i jutros kontrola i sad pijem 13 lijekova dnevno, doktor veli da se odrzimo u komadu barem do 35tt.
Ja si razmisljam pa sta i da se rodi sad jel nebi bilo dovoljno u inkubatoru koji tjedan i amen. Strah me svih tih ljekova..Ma sad me strah svega.
Ovo dijete je cekano 5 dugih godina i on je MPO beba bas smo se namucili i evo do tu sam dogurala necu sad da mi nesto zeznu:no:
Funky sta je tebi reko doktor danas?
Ja sam pila Mg do samog kraja, bilo me frka grceva u nogama i slicnih radosti. Imala sam i pripremne trudove i rodila bez izazivanja trudova i prokidanja vodenjaka na 40+3. Nije da preporucam, iskreno i zaboravila sam da sam to citala, a dr mi nije nista posebno napomenuo.
Aprilili, ako ti dr preporuca terapiju za sprecavanje prijevremenog poroda, poslusaj ga, lezi i budi ti inkubator vasoj bebi. Istina je da je medicina dovoljno napredna da bebe mogu prezivjeti ali nedonoscad vuce za sobom dosta mogucih komplikacija i intervencija (inkubator, topli krevetic-razdvojenost, nemogucnost sisanja-problemi sa dojenjem, zdravstveni rizici, kasnjenje u motorickom razvoju- vjezbe, neuropedijatri, fizijatri...), svasta nesto sto bi svaka majka i dijete voljeli izbjeci ako je ikako moguce.
Evo mene sa kontrole, otvorena tijesno za prst, dakle, manje nego zadnji put, ctg ok, bez trudova, ledja i dalje blago boluckaju, beba i dalje skace i skace, kaze dr sve ok, pa sad kad krene, krene...
Aprilili draga, ja sam se pocela otvarati i imati kontrakcije na 33+5, bila u splitskoj bolnici dva puta po par dana, ali meni nisu nikakvu terapiju davali, vec su tada govorili da je kasno za zaustavljanje poroda ako krene. Koliko si sad trudna