Mislim da ću popečke jer ovo ostalo bar jedan od troje će kričat da ne želi. :-/
Printable View
Mislim da ću popečke jer ovo ostalo bar jedan od troje će kričat da ne želi. :-/
Pa ok, uz to neka salata i kraj balade. Ne trebaju svaki dan imati slijed od sedam jela s predjelom i desertom. Iz iskustva - moji su kričali kad su mogli birati. Kad nema na biranje, dobro je bilo kaj.
Ont. moj mlađi je bio mršav godinama, a u pubertetu je počeo bolje jesti. Fizička aktivnost je sredila njegove prehrambene navike, a i poboljšao mu se imunitet i disanje.
Meni je nekad davno brzinsko jelo bilo pašta fažol, grah iz konzerve jel kad je već brzinsko. I osnovne sastojke bi uvijek imala u kući.
Ja sam sebi danas brzinski omlet s gljivama i salatu.
Ja volim ta brzinska, a lagana i zdrava jela.
Moji vole konkretnije.:-) i nitko ne ljubi gljive, a ja ih obozavam na sve nacine.
MM nam je za danas skuhao pureće dobatke a la osso bucco :njam:
uz to tjestenina ili njoki ili pak samo točanje kruha, sve bude super.
Djeca danas gotovo da neće bit doma jer su u školi pa poslijepodne vani... pa ću speći kolač od mrkve (tako mi špagetno čudovište pomoglo), a sebi ću sad speći pileća jetrica jer ih volim i kao imaju A vitamin i željezo.
subota: kuhani buncek, zapečni grah, malo pirea za sinca, salate
nedjelja: sushi iz Fisherije
ponedjeljak: kelj varivo, faširanci
utorak: palenta, svinjske šnicle na saft, salata
srijeda: varivo od svega i svačega
sigurno? a vitamin je točno kaj mi treba.
evo klinac jede treći komad, super :mrgreen:
nisam shvatila pitanje
danas sekeli s pireom, jučer kineska.
rizibizi, puretina (bijelo+ dio zabatka s paradajzom), zelje salata
i tak napravila ćufte i dođe najmanja i kaže ne sviđa mi se, nisi radila kao inače, ima puno peršina, pa sam joj rekla ali peršin je najzdravija stvar u svemiru, i šutke je otišla... hahhahs
Pileća juha, kus kus od slanutka i piletina u paradajz umaku.
Ja sam na poslu pojela ražnjiće, malo krumpira i malo više salate, a moji doma jedu ostatke od jučer - slatko zelje i kobase.
Za sutra ću im ostaviti da ispeku tanko meso (pileće filete) u frižideru, a za prilog napraviti rizibizi ili tijesto s brokulom, što budu htjeli. Uz to cikla.
Naletila na recept za toskansku juhu s grahom i keljom i baš mi se svidjela, pa sam to skuhala jučer za danas, uz to ćemo dodati neke kobasice https://www.washingtonpost.com/recip...and-kale-soup/
baš me zanima kako je ispalo, nisam je jučer doslovno stigla ni probati.
Danas grah s kobasama, sutra sekeli i pire.
Jučer srnetina s mrkvom i krumpirom, na čušpajz.
Danas svinski šnicli u saftu s češnjakom, za prilog rižoto od mrkve i poriluka. Puterica salata.
pizzu. tijesto je bilo u friđu 3 dana, jednom sam ga premijesila. sada kad sam odigla foliju imalo je blagiii alkoholni miris... valjda će bit ok
Zašto?
Osim što je proglašen najotrovnijom biljkom 2023? :)
Lišće i korijen je ok, ali cvijet nije.
Da ne pretjerujem, treba samo paziti da se ne pretjera. S količinom :)
Ha mislim i voda je otrovna ak je se popije dva galona. :)
Eh.... Zar rajčica i krumpir isto nemaju otrovne sjemenke i druge dijelove? To je tako za jako puno biljaka.
Evo tuđe pameti: https://zivim.jutarnji.hr/zivim/jede...odine-15306475
Ne znam jel bih od skuhanog krumpira, jajeta i viršle napravila složenac ili sve strpala u usta ovako samo kakvo je ko kromanjonac, ...
Jučer sam našla i u lidlu prefin sok od aloe vere, ima miris po sorti crnog grožđa koje moja mama zove ananas, pitam se mogu li doma uzgojiti tu vrstu aloe vere pa da si je sama cijedim :-/
Ni ne pokusavaj :lool:
Ja cu danas puretinu na štapiće sa sezamom i blitvu s krumpirom (sinu przeni krumpir).
Kod nas je sekeli gulaš
Ja na kraju napravila mahune i uz to par stapica puretine sa sezamom.
Mahune, bez mesa, prvi puta u povijesti naše kuće :mrgreen:.
Fino varivo : piletina, mahune, mrkva, tikva , grašak i malo prosa
Radila gulaš krumpir... i prvi put u dugo vremena svo troje djece kaže da je dobar, čak i mali koji je bolestan.
Kod nas pašta fažol
Danas bolonjez za djecu (ostatak od utorka), za nas leća :mrgreen:.